Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barcsi Tamás (NetAcademia)

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy D-Link DNS 320-as NAS-t használok itthon, illetve kisebb vállalati környezetben való üzemeltetésre is nyugodt szívvel szoktam ajánlani. Van természetesen olyan eset, ahol biztosan nem ez lesz a megfelelő (mert lassú, mert Synology kell, mert 4 fiókosnál kisebb nem jó, mert…), próba szerencse,…..
Egy domaines környezetben levő kliens gépekhez tartozó lokális admin userek kezelése mindig fejfájást okoz. A beállítási lehetőségek nagyban függenek a cég policyjától. Van, aki alapból nem enged lokális usert létrehozni. Van, akinél lehet lokálisan felhasználó a gépeken, de az nem lehet az…..
NetAcademia Online online oktatás 2016.10.10 13:19:03
Hát… Most biztos arra gondolsz, hogy „nyomdai hiba” van a címben, és véletlenül kétszer szerepel benne az Online szó. Pedig szándékos. De, hogy kiderüljön, miért is van így, egy kis háttérinfóval kezdeném. A nyár végi „Nagy Bumm” a NetAcademia és az ITFactory nyilvánosan is kimondott házassága…..
Az előző részben (http://netacademia.blog.hu/2016/07/07/ami_a_felhobol_megmaradt_konnyen_kodde_valhat) már sok jót, jó sokat megtudhattunk egy pentest eredményéből. Jöjjön akkor a folytatás!   ************************** Pentest by A.G. *********************** Sietünk, de azért még egyet…..
Bizonyára sokan elgondolkodtunk már azon, hogy egy Windows szerveres környezetben milyen jó is lenne, ha a korábban kiadott PowerShell utasításokat valamilyen módon vissza lehetne nézni, a hab a tortán már csak az lenne, ha az eredményt, kimenetet, hibákat is lehetne látni később bármikor. A habot…..
Barcsi Tamás (NetAcademia) 2016.07.07 09:54:50
@Hóhér az utolsó barátod: Hát, szerverből nem nagyon van home verzió, hacsak nem standalone-ra gondoltál. :) Akkor viszont marad a gpedit.msc. De ez mondjuk a Win10-re is igaz. No persze annak is legalább egy Pro-nak kéne lennie. Home verzióban meg maradt a printszkrín. :D
Jó pár éve készítünk már image-eket, többek között a tantermeink gépeire is. A Windows 10 1511-es verziójánál azonban az OOBE/Generalize opcióival elhasalt a SysPrep. A hibaüzenetre rákeresve ezernyi bejegyzés található különböző fórumokról. Az egyikben a Registryben kellene keresni olyan kulcsokat,…..