Adatok
Agnus Negro DEI
21 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
...csinálj sushit !
kurzusok folyamatosan. Részletek, friss információk: Csinálj Sushit a Facebook-on.
2011.11.04 17:21:00
..
Na ez az igazán durva: a Meal Snap azt állítja, hogy elég lefotóznod a kajádat, elküldened a központba az alkalmazással a képet, a többi melót meg már elvégzi a rendszer. Állítólag a fotót összehasonlítja az adatbázisban található nagyon sok másikkal és ezek alapján…..
A helyszín, magánlakás a belvárosban. A foglalkozások időtartama kb 3 óra. Ezalatt folyamatosan főzünk, kóstolunk, különböző sushikat készítünk. Bemutatom, hogyan kell előkészíteni, majd elkészíteni a rizst. Ezután mindenki kipróbálhatja, elkészítheti a saját tekercseit.…..
Agnus Negro DEI
2010.12.07 21:55:41
A múlt héten a Nobuban ebédeltem, ami egyfajta áttörést jelent a gasztronómiai tekergéseimben. Kettő plusz egy étteremről tudtam, hogy kiemelkedik, kiemelkedhet a hazai mezőnyből: a Costesről, a Chateau Viszről, meg a Noburól. Az előbbi kettőről egyszerűen tudni lehet, hogy jó,…..
Agnus Negro DEI
2010.12.07 16:04:24
Sokszor sütök le zöldségeket grillen, majd füszeres olajban elteszem. Jó ajándéknak, reggelire, köretnek. És szép is...
A tészta, egyszerű kelttészta. Ezt fagyasztom is, jó kiolvasztva reggelre lángosnak, fociaccia-'nan is.Recept: 1kg liszt, szárított élesztő 1 kg liszthez, 3dkg cukor, 3dkg só, 2 ek oliva olaj, ezeket villával összekeverem majd kb 6dl kézmeleg vízzel összekeverem. Igénytelen a…..
A caprese: tépett mozzarella, paradicsom bazsalikom, só, bors, oliva. Mellette tapenade: zöld olivabogyó krém olivaolajjal, fokhagymával, so és bors. Friss mini kenyérlepény. Olajban sült tofu, sültbab püré, sajttal sült kolbász, sült paprika, főtt fürjtojás és egy…..
Kenyér. Ez specel saját, majd valamikor feldobom a receptet is.Felmelegített serpenyőbe dobok vajat majd beleteszem a kenyeret, és ropogósra sütöm. Ha kész, megkenem kéksajttal, betakarom körtével, só bors, dió, pici zöld.Jégsaláta, lilahagyma, balsamecet, fokhagymaolaj, só, bors…..
Lassan - lassan ki fog derülni rólam, hogy az egyik leggyakrabban visszatérő alapanyagom a héjában főtt - kakukkfüves, sós, borsos, babéros vízben - kifliburgonya. Ez azért van, mert ezer arca van... Itt egy omlett, füstölt szalonnán -ami nem főtt, pácolt, nitrites…..
...csinálj sushit !
Rák-, ton-, gyémántrák-, tojáslepény-, makréla-, sügér nigiri....
2010.10.20 21:07:00
..
Kacsacomb. Egy éjszakán át sóval, rozmaringgal bedörzsölve a hűtőben pihent.Másnap, kacsazsírban - ami ellepte - kb 3 órán át sütöttem alacsony hőfokon a combokat. Ez azt jelenti, hogy csak gyöngyözött a zsír.Köret : sós, borsos, babéros vízben…..
Pita főtt-füstölt tarjával, sajttal, főtt tojással, paradicsom friss bazsalikom. A pita reggeli friss sütés-előző este vettem ki tésztát olvadni. Ajvár oliva és saláta...
...mindig van néhány 100 grammos kelttészta a fagyasztóban. Este ha kiveszem, reggelre pont használható állapotba kerül - csak átrakom a rendes hűtő részbe. Ébredés után bekapcsolom a sütőt, 240 °c-ra előmelgítem. Egy serpenyő az egyik lángra- babpürének, másikra…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Banyek, ránézek egy marék fűrészporra és megsaccolom hogy hogy tölgy.. vagy fenyő.. esetleg cédrus.. ismered a fákat? NEEM? Akkor tuti fenyő!