Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pöckölő

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közösségmegvonás. A vérátömlesztés elutasítása. A gyermekbántalmazók feljelentésének szándékos megtagadása. Ez a három valószínűleg az Őrtorony Társulat legkárosabb eljárásmódja, amelyekben bűnös. Ha úgy tetszik, a Szentségtelen Háromság. Nem vitatom, hogy sok egyéb probléma is van az…..
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 35–40. bek. A feléledés időszaka "Az igazság ellenségei" ... ezekkel a szavakkal folytatódik a következő "történelmi lecke". Nem ezek a hangsúlyos részei a heti tanulmányozásnak, de azért nem lehet szó nélkül hagyni, hisz az ellenség, támadás, stb.…..
pöckölő 2016.10.24 19:38:26
@a századik juh: Jóbarát! Nyilvánosan nem kérdezhetsz, mert a kérdéseket a jövőbe látók szerkesztik. Elméletileg tehetsz fel négyszemközt,felvigyázónak kérdéseket,de ha többeknek is próbálkozol,már az is gyanússá tesz. Minden rafinált kérdéssel közelebb kerülsz a bírósághoz.Bár lehetnek kérdéseid,az csak egy opció,gyakorlatilag minél többet nem értesz,annál inkább hitetlen vagy és nem gondolkodó.Amikor a kiadványaikban azt fejezték ki,hogy lehetnek érthetetlen dolgok,amit a prófétáik kérnek,ami nem is logikus,de el kell fogadni és hinni,mert az a franyó,az magáért beszél.Ebben a bűnös szektában már nem szabad használni a szürkéket,csak el kell fogadni mindent,amit a torkodon akarnak lenyomni.Nem javaslom senkinek a juhok közül,hogy kérdezzen nyilvánosan.Még a háttérben is veszélyes.A kérdéseket a tanúknak kell hinteni,gondolkozzanak ők rajta minél többen.Rajta!
Akit a címben vázolt témafelvetés felháborít, azt kérjük, hogy ne olvassa el ezt a cikket, különösen ne, a jw.org -ra mutató hivatkozásait! Van egy méltatlanul keveset emlegetett történet Jézus és az apostolok idejéből, ami sok mindent tisztáz a szexualitással kapcsolatban. A mai szexőrült világban…..
pöckölő 2016.10.23 18:57:29
@leslie07: Ez nekem tetszik,de kicsit durva.Ezt csak gondolod róluk, vagy van valami alapja?Nekem az nagyon gáz,hogy a pornózásban ennyire otthon vannak.Talán képenként kockázzák ki és kapnak ihletést?Az egészen biztos,hogy a jehovista szekta egy ördögi szakkör,látom a hatását.
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 23–34. bek. A 2. fejezet idáig arról szólt, hogy Jehova ... azt akarta, a népe felkészülten várja majd, hogy létrejöjjön a messiási Királyság, ezért elküldte C.T. Russellt, hogy szellemi vezetést nyújtson Isten népének, és felkészítse őket az előttük…..
pöckölő 2016.10.19 21:02:27
@JeremiaSiralmai: Siratós bácsi, vagy inkább Betsabé néni! Azt javaslom, hogy tényleg legyen már ez az utolsó kommented, mert olyan setét vagy, mint Lajos.Ne akarjál már itt jehovázni, mikor közöd sincs hozzájuk, csak rángatod magad a témában. Válaszolni sem vagy képes a centenáriumi juhocskának, csak fenyegetsz és lököd a túrót.Nyugodtan húzzál az indexre, vagy a saját oldaladra, ahol nem kell érvelni a valóságból.Jehova nincs,nem volt és nem is lesz.Ez csak a jehovista őrület szüleménye,amit egybe akarnak mosni Jézussal.Bizonyíts,vagy kussoljál.Ez nem hazai pálya neked,mert itt az emberek mernek gondolkozni.Menj gyülekezetbe és ott mesélj meséket, meséseket.Könyörgöm,mesélj arról is,milyen volt a legutóbbi világvége,amit a jehovaáltalvezetett gyökerek jósoltak meg.Te itt egy igazi provokátor troll vagy, de rosszul csinálod.
Az Isten Királysága uralkodik c. könyv tanulmányozása a VT levelével kezdődik. Vagyis magát a levelet is tanulmányozni fogják a gyülekezetek. Érdemes is, hiszen mindjárt az 1. bekezdés felvet kérdéseket. pl.:Lehetséges, hogy Russell testvér bejelentését az tette izgalmassá, hogy egy láthatatlan,…..
pöckölő 2016.09.21 19:15:11
@JeremiaSiralmai: Már ne is haragudj siralom bácsi, de nagyon siralmas vagy.Látszik rajtad, hogy milyen táplálékon élsz.Olyanon,ami letiltja az agyacskád működését.Te már rendesen ki vagy sterilizálva fejben és már azt sem tudod, merre vagy arccal.Javasolnék egy kis rabszolga mentes eledelt is,hátha normalizálódna valami.Ismereted a történelemből annyi,mint győzike művész úré.Engedd el ezt az oldalt,hidd el,nem neked való ez!
Ez a blog nem szellemi csenevészeknek jött létre,hanem érvelni tudóknak,akik nem betanult,alaptalan blablákat morzsolgatnak és ha már a sarokba kerülnek,kihátrálnak inkább,mint hogy fejet hajtsanak a tények előtt.
Testvér!A fejecskéd nem csak azért lett porból,hogy csak por legyen benne,vagy azért,hogy sapkát húzzál rá.Elméletileg van benne valami,amit kéne használni,persze félelem nélkül.
„Jézus így válaszolt nekik: „Bontsátok le ezt a templomot, és én három nap alatt felállítom.” A zsidók ezért így szóltak: „Negyvenhat évig épült ez a templom, és te három nap alatt felállítod?” Ő azonban testének templomáról beszélt.” (ÚVF) Ez a vers…..
pöckölő 2016.09.19 19:31:28
@JeremiaSiralmai:>> Mint írtam is, két személy gyötrelmes haláláról volt szó, és te jöttél nekem Katinkával, miközben "pöckölő" barátod Istent és a Fiát gúnyolja gyalázza.
Megismétlem, Istent és a fiát.<<

Figyelj ide siratós bácsi.Kérdeztelek személy szerint téged is az ittenieken kívül, de nem válaszoltál, ami természetes, mert nincs válasz, amit ép eszű ember tényleg el is tud fogadni anélkül, hogy magát se rázza át. Nem gúnyolom az istenkét és a fiacskáját sem, csak én olyan infókat is olvasgattam,nem keveset, ami engem igazol és a biblia úgy lett össze rakva, ahogyan azt az érdekek akarták, ezért egy nagy kamu egészében.Semmi ésszerűség, következetesség a szerető jehovád,meg a fia között.Gyűlölet,harag,bosszú,pusztítás vs szeretet,irgalom,megbocsájtás,usw.Ha tényleg fontos neked,hogy sokan tisztán lássanak,válaszold meg a lehetetlent!Én hajlandó vagyok hinni,még a jehovistáknak is hittem,de érvek kellenek végre,amiben te nagyon kevés vagy!
Te olyan vagy,mint egy játékgép,ami nyomja a programját,függetlenül attól,hogy ki mit akar.
HELP! Tudsz, vagy egyre mélyebbre taszítasz?
Egy nemrég indult blogot szeretnék ajánlani az olvasók figyelmébe: Az óhajtott ügyvédet. Az író főként Jehova Tanúi belső egyházfegyelmi ügyeinek mélyebb vizsgálatával foglalkozik saját korábbi tapasztalatai és összegyűjtött ismeretei alapján. Ez a világ külsősök számára szinte teljesen ismeretlen,…..
pöckölő 2016.09.13 17:57:56
@a századik juh: Ki maradtam valami jóból?Mi ez a blog ajánló?Nincs semmi olvasnivaló ott, csak valami semmiség.
Én szerintem, ha nincsenek nevek, meg konkrét utalások, az lazán kirakható másolva bárhova, mert kint volt a nyilvánosság előtt, vállalva annak minden felelősségét.Olvasnék belőle én is, főleg így, hogy már nincsen is a láthatáron az ügyvéd, akit mindenki akart, mondjuk én nem, de azért kíváncsi vagyok, miről hintette a jogot.
pöckölő 2016.09.14 16:58:36
@karalabe4: Köszi.Nem sajnáltad a billentyűzetet,még át kell olvasni párszor.
pöckölő 2016.09.14 17:05:20
@Columba: >>Csak jelezni szeretném, hogy az idézett második mondatot nem teljességében idézted, <<

Így keletkezett a Biblia is,amit értelmezget a világ.
Egyébként ezt a szegény centenáriumi juhot miért kell állandóan macerálni,csak megmondja azt,amit lát és érez.Nem tudom, miért törölték más blogról,de amit én olvasok tőle,az tecccik,úgy általában.
                Lukács 23:43                 Itt Jézus azt mondja a bűnbánó latornak a mellette lévő kereszten: „Bizony mondom Neked, MA velem leszel a Paradicsomban!”                 Jehova Tanúi, felismerve, hogy eme vers alkalmazása:…..
pöckölő 2016.08.29 18:16:00
@kiterjesztett valóság:>> Mi történt?
Miért halt meg Jézus?
Jézus miután meghalt, mi történt vele?
Hol volt a feltámadásáig?
Ki támasztta fel?
Hol van most Jézus?
Ha ezekre megtalálod a választ, a vessző hol léte lesz a legkisebb problémád ebben az életben. <<

Ezek a kérdéseid nagyon klasszak, nekem is tetszenek, mert ezekre nem könnyű normális, hihető választ adni. Mondom, hogy miért. Akik szerint Jézus az Isten, azok Isten öngyilkosságáról beszélnek. Viszont, ha Isten halt meg, egy kevés időre klinikai halálban volt, mondjuk annál tovább is. Ha tényleg feltámadt, az a kérdés, hogy magába programozott ébresztő, vagy az Apukája ébresztette fel? Ha van Apukája, akkor azt hívhatjuk Atyának, aki Jézus szerint nagyobb nála, de akkor ki az Isten? Ha viszont az Atya a saját fiát küldte a saját hülyeségének tisztázására, akkor az Atya, a te jehovád egy nagy ...! Testvér! Te ugyan olyan lökött vagy, mint a többi Jézuska magyarázó, akik szerint már szinte mindenki istenke. Boldogságos szűzmária, boldogasszony és a többi hasonló bibliás sztory, már teljesen tönkre tesznek. Nem fura, hogy mindenkinek igaza van, pedig ugyan az a forrásuk? A bibliai mesék támasztanak ellenségeket, vallási különbözőségeket. A magad féle jehovisták meg senkinek se tetszik, még a saját szektád se tűrne meg, ha tudnák, merre jársz.
Válaszolj arra, hogy mitől szerető a jehova istenkéd? Miért élvezkedik a sok szenvedésen? Miért nem saját maga tisztázta a saját tévedéseit? Miért kell a folytonos áldozat, bele értve a saját gyerekének halálba küldését is? Miért? Miért?
Please feel free to be offtopic.....
pöckölő 2016.07.02 21:49:38
@picket9:>> még mindig kérdés, Avatara ide- vagy oda,
hogy ki az a Jehova?
Jézus Atyja? <<

>>Azért feszülünk egymásnak, mert te se tudod a válaszokat.

Én tudom, hogy nem tudom, de te mit tudsz?
A válaszokat?
Akkor hajrá, lássuk! <<

Ez van, amikor nem tudnak válaszolni. Én is tudtam, amikor a szervezet tanított, de elég, ha a bibliai alternatívákat elemzem és minden borul. Ki isten? Van-e egyáltalán bibliai féle? Miért tűr, ha ő a szeretet? Miért volt kegyetlen, agresszív a régi időkben? Miért áldozta fel a saját egyetlen nemzett fiát egy marhaságért? Miért öletett le ezreket a népe által, bele értve csecsemőket is? Miért kéjelgett az emberek halálában és a szenvedéseiben? Miért nem hozza rendbe a saját marhaságait, amit "teremtett"? Miért nem történt Jézus halála óta sem semmi értelmes? Én, mint szar ember nem tudnám nézni, ha valaki szenved és teszek érte, ha tudok, de a szerető, irgalmas, könyörülő isten szarik mindenkire! Mert ő a jehova? Nem hiszen én ebben az istenben és nem hiszek én a biblia teljes igazságában sem, mert nem válaszolja meg a kérdéseimet, mint ahogyan az itteni isten védelmezők sem, csak idézgetnek abból, amiben pont nem hiszek.
Minden, ami ellenük szól, az a sátán, tehát ezért zsák utca ez a téma.
pöckölő 2016.08.08 19:05:57
@picket9:>> Nem én szerkesztem a blogot, csak kommentelek néha.
De ha ezt akarod, elintézem neked.
Gondold át.<<

Testvér! Te most azért vagy ideges, amiben valahol te is "bűnrészes" vagy. Ez a mindenkinél tudósabb titkos ügynök jehovista testvérünk csak azért legelészik ezen a blogon, mert igazán friss zöld legelőt talált benne, a neki szánt válaszok miatt.Mindenki igyekezik neki megfelelni és a testvérünk ezt nagy örömmel veszi.Nem lenne jó ötlet kiközösíteni innen, mert akkor hasonlatosak lennének a szerkesztők, vagy a szerkesztő a jehovista szervezethez, akik viszont éppen ezt mívelik azokkal, akik beszólnak nekik. Le fog lépni magától is, ha nem élvezi tovább a legelőt, mert nem kap válaszokat, nem érzi már a vele való foglalkozást, szóval nem lesz már értelme ontani a baromi nagy marhaságait. Én nem hiszem, hogy ez a testvérünk tényleg ennyire setét, gyanítom, hogy csak marhul itt.Ha mégis, akkor tényleg közel a vég.
pöckölő 2016.08.10 19:54:49
@picket9: Néztem más blogokat is, de azok nem a jehovista eszméket utánozzák a kiközösítések miatt, mert valaki másképpen látja a világot. A trollkodás az más tészta. A jehovás testvérünk itt tudja kiélni a szellemiségét, mert otthon ez nem működik náluk. Az egyén vergődik erősen, az látszik rajta, ezért itt próbálja magából kiadni a lelki szennyét, rejtelmeit, amit maga sem ért. A jehova agymosás nem múlik el tünetek nélkül, tehát egy szinten érthető is a hatás, de az alanyunk nem hiszem, hogy ezen a szinten van, csak élvezkedik a hülyeség tengerében. Ez a csávó csak ingereli a normális érzelmeket, hogy ingerelje a normális gondolkodásúakat. Én már érzem a lényegét és ajánlom, hogy ne válaszoljon senki neki, mert az a halálát jelenti. Én már csak tudom, de főleg érzem.
Eddigre már talán láthattad a “Bunker” videók néven ismertté vált alkotásokat, amelyeket a 2016-os regionális kongresszuson mutattak be. A filmek egy kis csoport Tanúra összpontosítanak, akik egy pincében vagy alagsorban bújnak meg, és alakítják azt egy ideiglenes bunkerré a világméretű felfordulás…..
pöckölő 2016.08.02 18:02:34
@kiterjesztett valóság:>> Én voltam már öngyilkos is. <<

Aztán fel vagy támadva? Aki öngyilkos, az meg van halva, mert megölte magát. Persze a kísérlet az más, de az nem öngyilkoló. Azért a kísérleted utóhatása az látszik, hogy megmaradt, a fejedbe szállott.
pöckölő 2016.08.02 18:12:15
@Vitatkozo:>> Aztán lehet, hogy ebben a primitív korszakban valóban az Őrtorony fog uralkodni, mint egy új Katolikus Egyház, melynek tagjai a katasztrófa alatt nem fognak össze-vissza szaladgálni, hanem fegyelmezetten fogják várni az új utasításokat, ezért az eseményeket relatíve sokkal nagyobb számban túlélik. Később pedig, mint a legfegyelmezettebb csapat, átvehetik a primitívvé vált emberi faj irányítását. <<

Testvér! Láttál-e már őrtorony által idomított juhokat akkor, amikor be szabadulnak egy kongresszusi terembe, bérelt buszba? Egymást taposva fegyelmezetten teszik a honfoglalást, pedig béke van közöttük. Mind adná az életét, hogy a másik élhessék, éneklik a csata után.Te nagyon világvége hangulatban vagy, ha jól olvasok, de még nem múlott el az örökké tartó nemzedék és ha az őrtorony agyakon múlik nem is fog soha.
Jehova Tanúi szervezete azt állítja, hogy ő az egyetlen igaz keresztény csoport az egész világon. Azt mondja, hogy minden más – katolikus és protestáns – egyház tévedéseket tanít, és hogy aki ma nem tartozik Jehova Tanúi közé, azt Isten el fogja pusztítani. A…..
pöckölő 2016.07.20 20:44:33
@Kistucsok:>> Ki tudja ezt Istenről elképzelni, hogy csak azért fenntart több ezer/millió életet, hogy ott égjenek a világ mindenségben??? hisz megmondta: az új világban nem lesz se könny, se szenvedés... <<

Azt azért kérdezném tőled is, hogy azt el tudod képzelni, hogy több ezer/millió élettel játszadozik már ki tudja hány ezer/millió éve, csak azért, mert az eredeti terve nem jött össze KÉT EMBER miatt?
Ehhez képest az örökké gyötrés már csak egy játszóház.
                Kérdés: Mivel Jehova Tanúi Jézust Mihály arkangyalnak tartják, mit hisznek az angyalokról? Bukott vagy halhatatlan emberek, vagy fizikai lét előtti emberek, vagy mások?                 Válasz: NEM. Jehova Tanúi úgy hiszik, az angyalok…..
pöckölő 2016.07.11 17:53:54
@tikikus55:>> És ha "titok", akkor MIÉRT nem fogadjuk el azt is, hogy MÁS titkok is vannak a Bibliában, amik persze csak NEKÜNK titkok <<

Az egész biblia egy titok. Szerinted ez normális? Istenke bújócskázik, titkolózik? Miért nem mutatkozik be minden embernek úgy, hogy ne vitatkozzanak rajta a vallások? Azért, mert a biblia egy zagyvaság, ami nem titok, hanem ennyire képes, egy mese, ami meg osztja az emberiség nagy részét, ami szerint a jóistenke örökké, szeretetből kínozza a tüzes tóban a teremtményeit. Ez hatalmas dolog, persze csak titokban.
Jehova Tanúi hitnézetei Istenről, Jézusról 1 Kor. 15. fejezet Ez a FŐ rész, amit Jehova Tanúi felhasználnak annak bizonyítására, hogy Jézus szellemlényként támadt fel! Ha részletes magyarázatot szeretnétek, figyelmetekbe ajánlom „Sense and Nonsense about Heaven and Hell” c. könyvemet, ott egy…..
pöckölő 2016.07.03 17:23:12
@szövetséges: A biblia magyarázza önmagát? A jehovista vezetők is látják, hogy nem lehet magyarázni, csak próbálkoznak. Magyarázni nem kell azt, amit érthetnek az olvasói. Magyarázkodni a politikusos és a vallási vezetők szoktak és azok a diákok, akik magyarázzák a bizonyítványaikat. Sajnos akik ténylegesen értelem szerűen vizsgálják a bibliát, rá kell, hogy jöjjenek, nem áll össze a kép, mindig van rés a pajzson. Érdekes, hogy akár hova is teszem fel a kérdéseim a bibliai történettel kapcsolatban, mindenütt zsák utca vár. Sajnálom, de ha őszintén akar valaki bibliai magyarázatot, az halott lesz, mert a bibliai mese erősen sántít, köze sincs a valósághoz, tehát kell magyarázni! Az persze már megint más, hogy ha nem akarod hinni a mesét, akkor nem is hihető.
pöckölő 2016.07.04 16:23:45
@a századik juh: Nagyon jó észrevétel. Életszerűen bizonyítja a szeretet teljes hiányát, ami ezt a kizsákmányoló szektát jellemzi. Ők aztán valódi bárány bőrbe bújt farkasok, akik hamis tanításokat visznek az embereknek, azaz nekünk kellene kiközösíteni őket az életünkből, nem is köszönve nekik. Remélem, hogy minden nagy hangú prédikátor, akik azt hiszik magukról, hogy nagyon magas lovon ülnek, nagyot koppannak és elhallgatnak.
Ezen a nyáron világszerte Jehova Tanúi milliói gyűlnek össze egy általuk nagyon várt eseményre, a területi kongresszusra. A helyi lapok már hadrendbe álltak, hogy elismerő tudósításokkal szóljanak a Tanúk sportcsarnokokban és konferenciaközpontokban történő összegyülekezéséről. A konferenciák…..
pöckölő 2016.06.21 16:49:53
@Vitatkozo: "SOHA A VILÁGTÖRTÉNELEM FOLYAMÁN, EGYETLEN EGY OLYAN VALLÁS SEM LÉTEZETT, MELYET KOMOLY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL LEHETETT VOLNA ELHAGYNI!!! Ez a következmény nélküliség egy liberális szellemi torz szülemény, amely itt Európában meg pár un, fejlett kultúrában van erőltetve."

Újból a szekta marhasága tört ki belőled cimbora!
Családom anno ki jelentkezett az átkos Katolikus vallásból. Következmények nélkül!
Tanítványaink közül számtalan helyzetben kísértünk el vallásukat a JT miatt el hagyni szándékozókat, különféle keresztény vallásokat, szektákat, MIND KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL!
Ne gyere már muszlim és egyéb fanatikus vallásokkal, hogy lefejeznének. Ezeknek köze nincs Jézushoz!
Egyébként elfelejtettél válaszolni arra, amit írtam a szankciók nélküli, szeretetre épülő közösség egységéről, meg a többi JT szemétségről.
Vitatkozáshoz nem elég a neved meg választani! A vita bölcsességet, tapasztalatot és valódi ésszerűséget követel, ami esetleg alázatossággal is párosul!
Te nem is hallod meg a hozzád intézett szavakat, csak fújod a trombitád, amit a kezedbe adtak, de rohadtul hamisan szól!
Sajnálom, hogy te igazságnak tartasz olyan dolgokat, amitől minden ésszerűen gondolkodó ember hátán a szőr is hegyesedik.
Magam részéről nem is tartom logikusnak, hogy tovább is reagáljak a szánalmas JT szövegedre, mert abból azt gondolom, jobb vagyok, mint te. Kettőnk között alapvetően az a nagy különbség, hogy én ismerem eléggé azt, amit te, talán, sőt biztosan jobban is, te viszont nem akarod látni a tükröt, amit eléd és a szervezet elé tartanak!
A jehova istened áldásán kívül semmit sem kívánok neked!
Részemről szela.
„Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.” További példa is felhozható a gyenge érvelésükre. Jehova Tanúi azt mondják, hogy Jézus nem Isten, mert Istent nem látta senki, de Jézust látták. Ezen állításukkal azonban elsiklanak a János 1:18 jelentése…..
pöckölő 2016.05.29 17:45:58
@a századik juh: >>Az ufókkal csak áthelyezed a HELYET ÉS AZ IDŐT, de a kérdések ugyanazok maradnak.

Te miben hiszel?

Hogyan jött létre az élet?<<

Az UFO egy rövidítés. Azonosíthatalan Repülő Objektum.
Nem nagy szemű, zöld békákban hiszek, ha erre gondolsz. Hiszek a teremtő Istenben, de nem úgy, ahogyan azt a bibliában le írják, mert az az isten nekem gonosz! Nem Jézusról beszélek, mert Ő egy áldozat, a titkolózó és láthatatlan atya áldozata.
Az élet teremtés útján jött létre, de nem úgy, ahogyan azt a mese könyvben olvasod. Mi van akkor, ha csak el lett kezdve a teremtés és azután magára lett hagyva megfigyelésre a dolog? Évezredek óta semmi nem történt, csak egyre szarabb a helyzet. Szabadon fut a szekér, amin üldögélünk isten nevében. A kereszténység meséje túlzottan megalapozatlan, hihetetlen, érthetetlen, mert az egész egy könyvre építkezik, ami hiteltelen, zavaros és tele van csalással, rossz fordításokkal, emberek, vallási vezetők érdekeltségeivel.
Hiszek istenben, vagy alkotóban, de nem biztos, hogy szeretem és imádom is. A főnökömet sem szeretem, pedig nagyobb nálam, nagyobb hatalma van, csak kénytelen vagyok elfogadni.
pöckölő 2016.05.30 18:25:43
@szövetséges: >> Egyszerűen te félsz Jézustól, ezért nem beszélsz hozzá. Mert akkor változásnak kell(ene) jönnie a dédelgetett, misztikus, selytelmes hitvilágodban. <<

Nagyon tévedsz testvér. Nem félek Jézustól, de ő azt mondta, hogy nem hozzá kell menni, hanem általa az atyához. Ahhoz az atyához, aki nem szól hozzám, nem láthatja senki, csendben nézi végig, hogy a világa pusztulódik, az emberei döglődnek. Na én ezt az atyát nem akarom, aki inkább lezavarta a fiát halálra adva őt csak azért, hogy az atya elfuserált munkáját helyre hozza! Jézus itt kínlódott az atya által leselejtezett emberekért, de azóta sincs semmi változás. Ez nem normális dolog testvérem. Én nem élek hit életet úgy, mint a nagy vallásoskodó ember. Nem a bibliai atyaistenke a fontos, hanem az, hogy normálisan, emberhez méltóan éljem az életemet, aminek egyszer vége lesz, ha istenez valaki, ha nem. Én, ha távozom, nem kívánok sem az égben ugrándozni, sem feltámadni a földre újra kísérleti alanynak. Hidd el, hogy próbáltam az általad javasoltakat is eléggé sokáig, de semmivel sem különb a helyzet. Szerintem ez az egész arról szól, hogy az emberek meg próbálják magukat vigasztalgatni egy istennel, mert nem látják, hogy mit is kéne tenni az életükkel. Én tehát nem isten tagadó vagyok, csak nem úgy hiszek egy alkotóban, vagy több alkotóban, ahogyan te és a biblia hívők! A szerető istenke (atya) egy gonosz, fia Jézus egy áldozata, a szent lélek meg semleges, nem árt, nem is használ.
pöckölő 2016.05.30 18:39:09
@leslie07: Kedves embertársam, testvérem!
Tudod az a nehézségem, hogy én nem hiszek abban, amiből te idézgetsz. Nekem a biblia nem egy szent könyv, csak egy könyv azok közül, amik az istent ismertetik meg a halandó emberekkel. Érted ezt? Próbáld magad bele élni az én gondolkodásomba, rá fogsz jönni arra, hogy ha valaki nem hisz a mikulásban, annak hiába olvasod fel naponta a mikulás leveleiből! Örülök én, hogy buzgó vagy, de amíg nem válaszolja meg nekem senki a már sokszor feltett kérdéseimet, addig ugyan azt teszitek velem, mint a név zsonglőr veletek.
G Jackson írása A hű és értelmes rabszolga, amelyet a Máté 24:45 említ, egy alak Jézus egyik példázatában. Jehova Tanúi profetikusnak tartják ezt a példázatot, a hű és értelmes rabszolga személyét pedig jelképesnek. Ez az alak központi helyet foglal el a Jehova Tanúi hitében. Miért? Mert ez a…..
pöckölő 2016.05.18 18:50:34
@Bela Agocs: Kedves AB! Én úgy gondolom, hogy a Biblia nem istentől ihletett. Szerintem még nem jött el az ideje annak, hogy ha van ilyen isteni üzenet, az össze álljon úgy, ahogyan az érthető, egységes és nem ad okot a magyarázkodásra! Csak gondolj arra, hogyan és kik állították össze a ma olvasható kanonikus szentséget. Emberek, vallási vezetők, befolyásosak a maguk korában. Lehet hinni benne, mert az mindenkinek a szíve joga, hogy miben hisz, csak az a komplikáció, hogy amikor szeretnék kérdéseimre tiszta és világos válaszokat kapni, ami a kétségeimet cáfolná meg, akkor senki sem képes erre, mint ahogyan én sem. Minden nagy hívő csak idézget abból, amiben nem hiszek, de semmi érthető és ütős válasz nincs. Én belekóstoltam a jehova tanúi szekta életébe, de rá kellett jönnöm arra, hogy ez egy kimondottan veszélyes szekta, mint az örvény, hamar magába ránt, ha nem vagy éber.
Ők még ferdítenek is az egyébként is sánta Bibliának értelmezésén, mert csak így lehet értelmezni a kritikus részeket. Sajnálom, de függetlenül attól, hogy ki mennyire adta át magát a szent könyv általam mesének tartott szavainak, nekem ez nem megy!
Egyre több olyan kérdést tettem már fel minden hívő szinten, amire senki nem tud válaszolni csak azzal, hogy idézetekkel bombáz, ami nekem semmit sem jelentenek!
Nekem ez az érvelés olyan, mint ha Kiss úr vádolja Nagy urat azzal, hogy Nagy úr, a könyvében valótlanságokat állít, de azzal akarják Kiss urat nyugtatni, hogy Nagy úr könyvéből idézgetnek neki, amiben az áll világosan, hogy Nagy úr igazat mondott mindenben. Lehet, hogy debil a hasonlat, de én ezt így látom.
pöckölő 2016.05.20 18:20:08
@Bela Agocs: Pöckölj rám és olvass! Minden fenntartásom és kérdésem már közzé tettem. Az istenkéd legyen veled.
Az alábbi cikk századik juh blogján is megjelent ezen a linken. A teljes táblázatot szöveggé formázva tudtam csak teljesen beilleszteni a cikkbe. Ez megtalálható még egyrészt századik juh előző cikkében, másrészt az eredeti angol cikkben is. Lista Jehova Tanúi vérrel kapcsolatos tanításának…..
pöckölő 2016.05.12 19:09:05
@member of:>> Már békében voltam, erre visszahoztak...
Azóta minden napom egy kínszenvedés.
Mindent és mindenkit elvesztettem.
Külföldre, idegen földre kell mennem megtűrtként, hogy magamra találjak végre.
Nem Isten a hibás, hanem én - csakis én! <<

Bocsi! Nem gondolod, hogy nem igazán vagy te a legjobb reklám figurája a vallásos embereknek? Mire megtalálnád magad, már megint más vagy. Ahogy nézem, a te tudatod szilánkosra hasadt. Így adni tanácsokat másoknak, egy kicsit nagyon gáz.
Micsoda érvelés az, hogy nem volt kezdettől vérátömlesztés? Kezdettől semmi sem volt használatos, ami a tudomány vívmányainak ma már köszönhető. A jehova szekta azért erőlteti a vér nélküli meghalást, mert arra hivatkoznak, hogy aki meg akarja tartani életét, az elveszíti azt, de aki el veszíti életét a jóistenke miatt, az meg fogja nyerni az új világot, mert fel fog támadni. Persze cigizni nem szabad, mert az veszélyes, meg lehet tőle halni! A műtétek persze nem veszélyesek vér nélkül, abba nem lehet elhalálozni!
A jehovás szülők képesek arra, hogy a saját kölyküket is halálra adják, ha az életéhez vér kellene! Mekkora idiotizmus, fanatizmus ez.
Még azt sem engedi a szekta főnöksége, hogy valaki a saját vérét tároltassa, hogy ha majd kell, vissza kaphassa! Micsoda önző és embertelen társaság!
Bezzeg a jehovád imádta a vért. Folyatta azt bőségesen, meg áldozatokat kívánt, vérszomjasan. Áldozat, áldozat, áldozat! Ez kell neki! A vér kell neki, ezért nem engedi, hogy a vér életet is okozzon, ne csak halált. Legyél a tanúja az istenednek és legyél miatta áldozat.
Tényleg, nagyon vonzó ez az isten. Ezt kéne szeretnem? Ebbe kéne gyönyörködnöm? Inkább a bosszújától való halál.
pöckölő 2016.05.12 20:18:08
@member of:
>>Mit tudsz te a világról - hogy mi folyik itt?<<

Nem tudom. Én semmit sem látok, csak téged. Szerinted akik el utasítják a vért, az életükhöz, azok a saját eszüktől teszik azt, vagy a vallásuk kényszere miatt?
Mivel a családom egyik szeretett tagja is vidáman jehovista törvényt bontott, amikor vérről volt szó és a gyülekezete nem is tárgyalta komolyan a dolgot, pedig tudtak róla, ezért inkább hagynám a komolyságokat! Tudom,hogy az okos jehovisták, akik persze hazudósak is a szervezetüknek, szarják le a hülye törvényeiket! Képmutató, farizeus társaságról beszélünk, akik csak azért vannak bent a csapatukban, mert nincsen hova menniük, ha kizárják őket.
pöckölő 2016.05.12 21:14:27
@member of: >>Rengeteg hely van, ahová futhatunk.
De Isten szeretete elől nincs menekvés.
Ha neki kell valaki, akkor nincs az a hely ahová elbújhatnánk (Jónás).<<

Én nem szeretném, ha engem úgy szeretne, hogy menekülni sem tudnék tőle! Remélem, hogy én nem kellek neki, mert nekem ő nem kell ebben a formában, ahogyan meg lehet ismerni a könyve és a tapasztalások alapján.
Én önzetlenül át szeretném adni neked az egészet. Legyél kettőzötten áldásos tőle. Nekem elég az, ami van! Tudod, az a helyzet, hogy én már átkoztam is az istened, meg áldottam is, de semmi különbség! Ez nekem elég tapasztalat ahhoz, hogy nem kell olyan isten ... !
Sziasztok. Régóta úgy érzem, hogy le kell írjam, amit érzek JT-val kapcsolatban. El is kezdtem vagy 2 hónappal ezelőtt egy személyesen JT-nak szóló levelet írni, ahol megfogalmaztam mi miért hogyan alakult, hogy otthagytam őket. De meggondoltam magam, mert úgy hiszem, nem mennék vele semmire sem max…..
pöckölő 2016.04.26 18:19:14
@gabovilaga: Na ezt az ateistát melyik isten fogja sarokba szorítani? Ezen az istenek fognak vitatkozni.
pöckölő 2016.04.26 19:21:48
@ORION: Én nem vagyok ateista, csak nem vagyok olyan, aki hisz vaktában olyan istenben, aki nem bizonyít semmit azzal kapcsolatban, amiben hinni kéne és érthető is lenne az embereknek, mondjuk a világ minden részén. Annyi isten van már a világon, hogy ha a tizede bemutatkozna, akkor is zavarban volnék, hogy meg jegyezzem a nevüket. Az emberi élet viszont és a földi állapotok azt mutatják, hogy a szerető nem igen foglalkozik az alkotásaival. Na jó, foglalkozik azokkal, akik kiválasztottak, akiknek mindene meg van a földi életükben, de a földön élők semmit sem kapnak tőle, csak a nyomorúságot, a nagyot. Azok, akik szidalmazzák, káromolják a szerető istenkét, élnek, mint olajos hal az étolajban, akik meg éltetik, azok le vannak sajnálva, mert örülnek, hogy élnek, mint hal a sivatagban. Lehetek ilyen aspektusból ateista, esetleg idegen civilizációban hívő, aki azt képzeli, hogy egy kísérlet részesei vagyunk azok részéről, akit az ember istennek nevez?
Orion! Te gyanús vagy ezzel a névvel. lehet, hogy te vagy a gazdám?
pöckölő 2016.04.26 20:40:15
@ORION: Akkor talált. Gazda vagy.
A hírrel kapcsolatos legfontosabb információk az alábbi hivatkozásokon érhetőek el: http://index.hu/nagykep/2016/04/22/azt_hittuk_orokke_elni_fog/ http://jtinfo.blog.hu/2016/04/21/elhunyt_prince Korábbi cikkünk a blogon…..
pöckölő 2016.04.26 18:26:52
@Kiss Viola: Állítólag Serena és Venus Wilians is jehovás, pedig még férfi magazinban is voltak.
A Michael J. is, meg kituggya még kiről is az a hír járja, hogy szuper szekta tagok vannak, voltak.
Ezek jó nevek a jehova szekta reklámoknak.
A csóri iga húzóknak meg levegőt sem lehet venni, csak engedéllyel.
pöckölő 2016.04.26 18:45:22
@gabovilaga: Jól beszélsz. Ha valaki meg szívta, annak már van függősége és továbbra is kell a szívás.
Kedves házigazda Azért írok önnek, hogy tisztában legyen ezzel az immár majd 300 országban alkalmazott tanú-eljárásmóddal. Azt hiszi, a tanúk mennek tovább, miután elköszönt tőlük, és becsukta maga után az ajtót? Nagyon téved! Beavatom a kulisszatitkokba. Amikor Ön bezárja az ajtót, a tanúk…..
pöckölő 2016.04.16 18:21:08
@a századik juh: Üdv, pöckölő! Isten hozott a blogon. Már vártalak.

Mi vagyok én? Anyák napja, vagy Úrvacsora? Esetleg különleges kongresszus, vagy házalásra való felhívás?
pöckölő 2016.04.17 19:25:14
@Jónás_: Persze különbség van egy igazság blogon, vagy a nyilvánosság számára történő megírása és egy konkrét feljelentés között. Látható ez a politikai jellemtelenségek szereplőinek nyílt leleplezésekor is. Mindenki olvassa, tudja, de ha nincs feljelentés, nincs is tárgyalás. Mindenki ki tudja dühöngeni magát és ezzel vége. Persze segíthetnek az infók sokaknak abban, hogy léphessenek, de ennél többre van szükség. Arra, hogy pert veszítsenek és minél többet, hogy láthassák a bégetők is, mit csinálnak a vezetőik.
pöckölő 2016.04.17 19:27:47
@a századik juh: Olvastam sokat a véleményeidet és szeretem is azokat, ezért jöttem, láttam és olvastam tovább. Így tovább!
Ezen kiadvány a kedvenc terjesztett kiadványom volt, a prédikálótáskámban mindíg volt belölle 4-5 db. Egy darabot találtam nemrég, ami egy 1985-ös példány, ezt lapozgattam át zrt szemüveg nélkül... és megérte! A watchtower zrt szerint ez Isten neve: Amit a watchtower zrt így fordít:…..
pöckölő 2016.04.16 18:28:34
@a századik juh: Megvan. Milyen jogi következménye lehet annak, ha egy nyilvánosságnak terjesztett irományt nyilvánosságra hoz valaki? Még nyernek is, mert nem kell annyit nyomtatni a szegényházban.
Egy körzetfelvigyázó kiszivárogtatott egy szigorúan bizalmas dokumentumot. Az elmúlt év eseménydúsnak bizonyult a kiszivárogtatások szempontjából, miután kulcsfontosságú bejelentéseket tettek közzé előzetesen az Éves Közgyűlés előtt, és a mindezidáig szigorúan titkos  Levelezési Irányelvek is…..
pöckölő 2016.04.15 20:27:20
@Ezsaias777: Mondanál valamit a név választásodról?
Nagyon király! Főleg a három hetes, a teljes tökéletesség, egy próféta nevével. Írnál valami értelmeset is néha, főleg a tested vérének, akivel együtt húzzátok az igát jehova szántásán? Szeretem, ha így együtt látlak, olvaslak benneteket, mert így a szektátok díszei vagytok. Szóljál, ha rosszul látok.
pöckölő 2016.04.15 20:30:21
@CCW: Nem meggyek sehova!
Itt van dolgom!

Ki a munkaadód? Jól fizet? Észt nem ad?
pöckölő 2016.04.15 21:41:44
@Ezsaias777: ez a blog, egy szél által összefújt szekta

Téged mi szél hozott?
Amúgy ez a blog egy szekta károsultjainak vallomásai vs. még szektának tagjai véleménye. Nem követendő új döntés biztos ajánlása. Ha valaki okos, válogat, de a tények nem kihagyandóak a választáskor.