Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annamária Árvai

37 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekints vissza a munkában töltött hetedre – mennyire voltál termelékeny? Egy friss tanulmány kimutatta, hogy az alkalmazottak harmada nem teljesít megfelelően a munkájában, ez pedig veszélyesen magas arány. A teljesítmény könnyen fokozható, ha mindennapi életünkben néhány apró dolgon változtatunk.…..
Mielőtt a technológia a ma tapasztalható sebességbe kapcsolt volna, úgy tűnt, akár egy áttörés önmagában is megváltoztathatja a világot. Legyen szó akár a ’70-es évek miniszámítógépeiről, a ’80-as években a PC-kről vagy az internetről a’90-es években, ezek az egyedi alkotóelemek nagy szerepet…..
Bázis Eseményajánló 2016.10.22 12:44:35
Október utolsó hetére az alábbi programokat ajánljuk a figyelmetekbe:..
Itt egy kérdés, amit sokszor hallunk: SQL vagy NoSQL adatbázisokat használjak? Ezt a kérdést legtöbbször azért teszik fel, mert mögötte egy másik kérdés áll: mi a rossz az SQL adatbázisokban, amit a NoSQL adatbázisokban kijavítottak? Erre már sokkal könnyebb válaszolni. Semmi sem rossz, csupán…..
Bázis 2016.10.16 20:48:34
Immáron 13. alkalommal rendezik meg Közép-Kelet Európa Független IT Biztonsági Fesztiválját október 21-én és 22-én a MOM Kulturális Központban. Idén is lesznek előadások két szekcióban, mellette párhuzamosan szerveznek Hello Workshopokat, valamint lockpicking, hardware hacking, számos érdekes…..
1918-ra Charles M. Schwab a világ egyik leggazdagabb embere lett. Schwab a Bethlehem Steel Corporation nevű vállalat elnöke volt. Ez a cég akkoriban Amerika legnagyobb hajógyártója és a második legnagyobb acélgyártója volt. Thomas Edison, a híres feltaláló egyszer „mesteri üzletembernek” nevezte…..
A Google szerette volna kideríteni a produktívabb csapatépítést titkát, így megbízott egy csapatot ennek kiderítésével. ..
Gyakran beszélnek úgy a munka és magánélet egyensúlyáról, mintha ez lenne a boldogság kulcsa.  Rengeteg erre vonatkozó tippel is találkozhatunk, viszont ezzel a megközelítéssel két probléma is akad. Egyrészt, maga a kifejezés arra utal, hogy a munka nem az életed része -ugyanakkor valószínűleg az…..
Bázis Így tanulj tech dolgokat! 2016.08.26 08:45:28
Sokszor látni – főleg junior – fejlesztőket stresszelni, amikor új dolgokat tanulnak. Gyakran hasonlítják magukat olyan programozókhoz, akik már tudják azt, amit ők épp tanulnak, és emiatt csalódnak. Ez frusztráló lehet, ráadásul elkedvetlenít. Azok az emberek, akik már ismerik azt, amit éppen…..
Egy döntés meghozását befolyásolja a helyzet összetettsége, a döntéshozó készségei és az idő szorítása. Egy új tanulmány szerint azonban ezek egyike sokkal fontosabb a többinél...
Bázis Egy kód nélküli jövő 2016.08.19 08:34:34
“Mit mívelt Isten?”: egy üzenet, amely átformálta a világot. Ez volt Samuel Morse első üzenete 1844-ben, melyet elektromos úton továbbítottak Washingtonból Baltimore területi távirati irodájába. A kommunikáció ezzel gyorsabb lett, mint valaha és az internet megjelenése maximum annyira tűnik…..
Ahogy egyre több ember költözik városba, az életterek kétségkívül egyre kisebbek lesznek. Sokan úgy tartják, hogy városainkban növekedni fog a mikrolakások száma. A kis lakásokból legtöbbet kihozó elrendezések létfontosságúak lesznek, de a multifunkcionális terekkel és azok átalakítható bútorzatával…..
A történelem során már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a kényelem fontos motivációja annak, hogy a fogyasztók elfogadjanak egy új technológiát. Mindegy, hogy milyen csekély mértékben enyhíti a lustaságunkat, a fáradozástól megmentő termék elnyeri a tetszésünket. Eredetileg ez lett volna az…..
Az előadás során azok a kihívások kerülnek előtérbe, melyekkel párhuzamos programozás közben találkozhatunk. Érinteni fogjuk a Critical Section és Race Condition fogalmát, megmutatjuk  a JAVA nyelv azon nyelvi konstrukcióit, melyek Android alatt is használhatók és támogatják a párhuzamos…..
Felmerült már benned, hogy saját vállalkozást indíts és a magad ura légy? Esetleg nem érzed jól magad a jelenlegi helyeden, vagy régóta arról álmodoztál, hogy egy saját céget vezess? Vállalkozásba kezdeni mindig kockázatos, és nehéz meghozni a döntést, hogy valóban egy cég vezetése legyen-e a…..
Köztudott, hogy a testmozgás elengedhetetlen az erős és egészséges testhez. Emellett fontos az egészséges elméhez, a memória javításához és tanuláshoz, továbbá késleltetheti a korral járó szellemi hanyatlást is. Hogyan képes erre? A kutatók egyre több bizonyítékot találnak arra, hogy testmozgás…..
A videóban Michael Badeaker mutatja be, hogyan fogja forradalmasítani a virtuálisvalóság-szemüveg a természettudományi oktatást.  A teljeskörűen szimulált, egyszemélyes virtuálisvalóság laborszimulátorral lehetőség nyílik olyan veszélyes kísérleteket végezni, ami sok iskolában biztonsági okokból…..
Az Apple megkapta a szabadalmat egy olyan módszerre, amelynek segítségével a felhasználó akarata ellenére letiltható az iPhone-okkal történő fotózás...
A Google Magyarország csapatával Együttműködve az MTT Média szervezésében a legújabb digitális marketing trendekről hallhatsz első kézből regionális Google Partner Academy trénerektől és a Google hazai munkatársaitól...
Ne várj túl sokáig! Ha úgy érzed itt az idő, írd újra önéletrajzod és nézz új munka után!..
A design néhány szerencsés ember számára magától értetődő fogalom, ez az útmutató nem nekik szól. Ha még csak most ismerkedsz a webdesignnal, könnyen érezheted úgy, hogy az első próbálkozásaid kudarcba fulladnak: egyrészt az összes honlapot, mellyel naponta találkozunk, profik készítették - így úgy…..
Érdekel, hogy az UML alapú tervezés a nagy könyv szerint vagy start-up jellegű gyors kódolással célszerű? Mitől válik igazán komplexé egy komplex projekt és hogyan lehet megfelelő csapat építésével ezt kompenzálni?Gyere el meetupunkra, ahol az IoT, embedded systems, FPGA, mikrokontroller, Crotex M3,…..
Jó kódot írni kevesebb időbe telik, mint gondolnád, most kiderül, hogyan csinálják a profik. (Egy tipp: kezdetnek jó, ha lusta vagy.)..
  Az előadás során bemutatjuk, hogyan lehet rövidíteni a fejlesztési időt open source technológiák alkalmazásával. Melyek a tipikus félelmek és hogyan lehet azokat kezelni. A prezentáció második felében megmutatjuk, hogy ezen elvek mellett az Asseco, hogyan tudott összerakni egy mai kornak…..
A bóják és az IoT-eszközök sokkal nagyobb sávszélességet használhatnak majd...
Annamária Árvai 2016.07.20 09:49:46