Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergo1000

0 bejegyzést írt és 661 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
gergo1000 2011.11.17 21:11:58
@sárkányfő:
A legszörnyűbb az, hogy én is elhittem, sőt még most is hiszem. Pedig van két diplomám, az egyik a Közgázról. Szóval az elmúlt 20 év oktatására hatással levők ez alapján elég rosszul végezték a dolgukat, ha én diplomát kaphattam. Na most már a pohárból is elfogyott a bor, úgyhogy én tényleg eltüntem.
gergo1000 2011.11.17 21:54:04
@sárkányfő:
Hát pont nem sikerült:) Épp megerősítettem hitemben, de hát ilyen az emberi agy, úgy látszik. Úgyanabból a mondatból 100-an képesek vagyunk 100 következtetést levonni. Az a megnyugtató nekem, hogy az én elbaszott diplomámat, pont azok adták, akikkel nagyon nem értek egyet, így ha nincs igazam, akkor nyugodtan megvereghetem a vállamat, hogy ezeket a balfaszokat is sikerült átvágnom, ergo csak nekem lehet igazam, ha ilyen hülyék:)
gergo1000 2011.11.17 22:00:30
ránéztem a bankszövetség honlapjára:
www.bankszovetseg.hu
elnökségi ülések menüpont alapján utolsó ülés: 2011. június.
sajtóközlemények menüpont alatt:
A bankszövetség mai ülésén megtárgyalta (2011. október 3)
Korrekt ez a a szövetség:) Nyiltan, átláthatóan működik, mindenféle kartell gyanú felett. remélem megmentik az országot.
Recsegnek-ropognak az Orbán-rendszer eresztékei. Szétbeszél a frakció a közoktatási törvény kapcsán, városvezetési jogaiktól és településeik bevételeitől megfosztott polgármesterek jelzik óvatosan, hogy nélkülük feles többség sincs a Tisztelt Házban. Orbán cserébe…..
Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.A szavazás előtt az Alkotmányügyi…..
gergo1000 2011.11.16 08:23:14
@Az igazi sztrovacsek:
Jó azért tudok még én is sorolni pofátlanabbat: jósda, betelefonálós játék. De ügye ettől még nem lesz erkölcsös a gréczy műsora?
Pénzkérdés Korlátos kamatok 2011.11.05 08:36:00
Az uzsorakamaton nyújtott gyorskölcsönöknek talán befellegzik, de a drága hitelkártyákat csak részben tizedelheti meg a parlamenti honlapon olvasható eheti törvényjavaslat, amely eddig mérsékelt visszhangot keltett.  Az új jogszabály jövő év elejétől már akár hatályba is léphet. Az előterjesztők…..
gergo1000 2011.11.06 07:49:43
@Pénzkérdés blog:
Nagy nehezen megtaláltam, hogy honnan vettem, hogy nem lehet kamatot felszámolni magánszemélyek között: www.noba.hu
Ha mostantól majd lehet, akkor ez egy új lehetőség. Ha más nem, ez a weboldal biztos jól fog járni. Viszont megint azzal az érdekességgel állunk szemben, hogy egy igen fontos törvénymódosításról egyáltalán nem esik szó. Sehol.
Egyszer volt, hol nem volt, az Üveghegyen az ánizslikőrös és Metaxás üvegeken is túl, élt egyszer egy miniszterelnök. Aki egyik reggel halántékán dagadó erekkel úgy ébredt, ő biza egy napig most Orbán Viktor lesz. Mert Zeusz szakállából hulló korpára legyen mondva, megélte…..
gergo1000 2011.11.03 14:28:40
@Rodeo36:
Közben rájöttem, hogy te azt hitted, hogy én Orbán védelmében írtam, amit írtam. ezért támadsz ennyire. Annyira sötét vagy, hogy még azt se érted meg, hogy amit írok, az pont Orbán ellen szól.
gergo1000 2011.11.03 15:28:51
@Rodeo36:
te meg mi a faszt szívsz?
jó anyag lehet az biztos.
  Szinte napra pontosan 21 évvel a taxisblokád után ma ismét demonstrálnak a taxisok: fix, a jelenlegieknél jóval magasabb tarifát követelnek a fővárostól. 1990-ben a körülbelül 65 százalékos benzináremelés ellen tiltakoztak, most azért tiltakoznak forgalomlassítással,…..
  "Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány. " hát hogyne, az emberek, nem a kormány, nem az ávós simor, nem a bankok…..
gergo1000 2011.11.01 18:31:47
@marosy:
Kicsinyes és kárörvendő vagy. Csak azt nem veszed észre, hogy pont te húzod a rövidebbet. Úgyanis most szépen végtörleszteni fognak a devizahitelesek, és semmivel se járnak rosszabbul, mint a forinthitelesek. Te gyűjtögeted a devizabetéted, és majd akkor akarod felhasználni, mikor már újra erős lesz a forint, mert amig bizonytalanság van (ergo gyenge a forint) gyáva leszel hozzányúlni, csak gyűjtöd és gyűjtöd (jó drágán:D). Ahoyg gyáva voltál devizahitelt is felvenni. Miközben az aki ésszel csinálta max 10-20% bukik. Ez egy üzletben benne van. Te a devizabetéteddel ennél jóval többet fogsz. Csak nem látod a fától az erdőt..Mert amikor az ember belevágott a devizahitelbe, világosan látszott, hogy nem extrém körülmények között jó üzlet, extrém körülmények között meg nem lehet, hogy ne mentsenek meg ennyi embert.
József Hipernet-előfizető, de telenoros telefonnal nem rendelkezik, így aztán se a forgalmi adatokat nem tudta megnézni, se az ingyenes ügyfélszolgálati számot nem tudta hívni, amiről kiderült, hogy egyéb mobil hálózatokból drágább hívni, mint egy mezei számot:A Telenor Hipernet…..
gergo1000 2011.10.26 13:46:43
@KecskeDotyi:
Azt remélem tudod, hogy addig nem tudod felmondani még nem kötik vissza. ilyen sztori már volt
gergo1000 2011.10.26 14:58:41
@KecskeDotyi:
Legyen igazad, bár nem ez a tipikus gyakorlatuk a cégeknek. csak nehogy homar poszt legyen belőle
Fokozódik a helyzet a marcalvárosi állomáson. Tegnapi levelünk nyomán az egyik buszvezető meggyanúsította naiv ügyfelet, hogy ő a szerző, Ádám, mikor pedig nemis. Spicliskedéssel és szarkeveréssel vádolta, illetvehogy kollégája sírva fakadt a lebaszás után. Kérjük őrizzék…..
Naiv autóvásárló semmiképpen sem akarta átveretni magát, ezért úgy döntött, inkább többet költ egy új Citroenre most, mint egy használtra majd a későbbiekben. Azonban még sikerült így is megszívnia, a kereskedés a csőd szélén, a pénz a Citroennél, autó pedig…..
gergo1000 2011.10.07 11:31:16
@atpijkamo:
"Kiderült a beszélgetésekből az is, hogy az „új” vásárlók befizetéseiből a „korábbi” vásárlók autóit váltják ki,"
Ebből nekem az jön le, hogy nyílt titok volt. Tehát akár lehet, hogy ezt valaki tanúsítani tudja. Persze ez szándék, összefonódás kérdése. Én megtenném a feljelentést, de persze azért írtam, hogy érdemes elötte egy ügyvédet is megkérdezni, hogy mire érdemes hivatkozni, ki ellen kell tenni, stb..
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
gergo1000 2011.09.14 19:13:51
@is: @Acélcápa:
Ha elolvassátok amit írtam és értelmezitek is, akkor rájöttök, hogy nem azt írtam, hogy nem kritizálható az ötlet. Annyit írtam, hogy az az egy érv, ami itt a posztban is megjelenik, illetve nagyon sok kommentben, hogy az állam ilyet nem tehet, na az elfogadhatlan. (illetve ez se igaz, mert ha a bankok mondják, akkor még megértem, na de hogy állampolgárok védjék a bankokat. na az vicces, vagyis inkább elszomorító)
  Tudom, hogy most a 180 forintos árfolyamon történő előtörlesztés szörnyűséges következményeivel kéne foglalkoznom, de nekem nincs devizahitelem (más módon megyek csődbe), valamint szerintem jó ötlet, úgyhogy inkább a kaffkai rendőrállam szürreális hétköznapjait…..
gergo1000 2011.09.13 08:56:11
@Pobjeda elvtárs:
Olvasd vissza légyszíves a legelső kommentemet is. akkor remélem összeáll a kép a véleményemről.
gergo1000 2011.09.13 08:58:08
@Paranoid Android2:
A posztod 3* hosszabb, mint a kommented és tized annyi információt tartalmaz....
gergo1000 2011.09.13 09:18:57
@Pobjeda elvtárs:
Tizedannyira se ismerem az ügyet, mint amennyire te. Így konkrét ügyben nem tudok véleményt alkotni. Viszont azt továbbra is úgy gondolom, hogy attól, hgy nem tudják, hogy hol volt a Kaiser, még a hamis tanuzás megállhat. De mint kiderült a posztolónak nem is volt célja, hogy teljes információt osszon meg. Így én voltam bolond, hogy megpróbáltam elgondolkodni rajta, hogy mit is irt le valójában.
Az egyetemisták, főiskolások életében többnyire egy jól sikerült OTDK egyet jelent a lehetőségekkel és a nem elhanyagolható pénzjutalommal, Kata azonban csak várja az elismerést - a megérdemelt összeget senki nem akarja utalni neki.Nem tudom, hogy kihez fordulhatnék a…..
Az áfa (általános forgalmi adó) az egyik legjelentősebb adónem, ebből folyik be az államháztartás bevételeinek nagyságrendileg egynegyede. Fő jellemzője, hogy degresszív adó, tehát az alacsony jövedelműeket, - akik minden hónapban elköltik az összes pénzüket –…..
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
gergo1000 2011.09.08 14:54:25
@Táskás Tóni:
Ez nem tandíj. Teljes más a logikája. Nem nagyon értem hogy lehet ezt összekeverni.

Amúgy nem értem mi ez a nagy közfelháborodás. Az MSZP-seknek örülni kellene, hogy végre részben fizetős lesz a felsőoktatás, ahogy ők szerették volna. A Fideszeseknek meg mint tudjuk követni kell a vezért. Most akkor aki tiltakozik az kire szavazott? csak úgy kiváncsiságból.
gergo1000 2011.09.08 15:58:29
@Gondir:
"Aki megszavazta, hogy ne legyen tandíj, annak a hozzászólása érvénytelen, ha az (A) véleményen van"

"(mondom én egyetemi oktató, 32 év munkaviszony, minden cím megszerezve, több nyelv "

Hogy a fenébe vagy te egyetemi oktató, ha nem tudod megkülönböztetni a tandíjat, attól, hogy azon emberek akik külföldre mennek dolgozni, fizessék ki az iskolát.
Annyira bonyolult ez? Én amúgy válaszolok az összes kérdésedre, ha elmondod, hogy hol a fenében engednek téged tanitani.
köszi
gergo1000 2011.09.08 17:18:29
@Gondir:
a hozzászolásom nem gyengén volt arrogáns, hanem nagyon. Iszonyatosan dühítő ennyire szüklátókörű emberek oktathatnak felsőoktatási intézményben.
Mert lehet egyetérteni egy döntéssel vagy nem. De az alma és a körte közé egyenlőséget tenni, igen vicces.
Reménykedhetsz benne, hogy soha nem rendeződnek a bérek, mert ha egyszer igen, akkor a fiatalok két perc alatt lepipálnak, aztán nem lesz hol tanitanod. Végülis a te helyedben én is azt támogatnám, hogy az összes okos, tehetséges ember menjen ki külföldre. Neked addig jó
Nem szeret a szerződés szerint fizetni az Aegon - legalábbis naiv ügyfél elbeszélése szerint. Amit korábban biztosítottak és háztartási eszköznek nyilvánítottak, most nem fizetnek ki - már ha létezett egyáltalán a szóban forgó eszköz. (Kit érdekel, hogy van róla…..
gergo1000 2011.09.05 16:50:18
@bértollnok:
Nem olyan egyszerű ám az. Az ezüst, meg az arany már külön biztosítandó dolog. Értéktől függetlenül. Hozzánk betörtek, szerencsére nem vittek el sok mindent (más megközelítésből: balszerencsére nem volt nekik mit), de rögtön kiderült, hogy pár ezer forintos ékszer már nincs benne a biztosításban, arra külön kellett volna kötni. (érdekes, hogy a mostani összes ajánlatukban ez alap, Ugyhogy ez ugyanolyan mint a hűségszerződés. Időnként újra kell kötni, különben szívsz) Plusz persze az is kiderült, hogy a zár nem volt megfelelő. így semmiképpen se fizet. Ez utóbbiban az volt a vicces, hogy a kárszakértő azt mondta, hogy az, hogy a zár jó volt-e, majd csak a rendőrségi helyszinelők jegyzőkönyvéből derül ki. Persze a határozat arról, hogy nem megfelelő volt a zár, hamarabb megérkezett mint a rendőrségi jegyzőkönyv. (utóbbi még nem).
Ez a groupama, anno otp. Kerülendő.
Ja és persze nekem tételesen kellett volna nyilatkozni minden egyes darabról egy olyan táblázatban, amiben benne van egy olyan oszlop, hogy mivel tudom bizonyítani. Ja és az össz kár 100e ft alatt volt, amit kellett volna fizetnie a biztosítónak.
gergo1000 2011.09.05 21:24:29
@Viktus:
Ebben semmi ellentmondás nincs. De reméljük a posztoló tisztázza.
Legkézenfekvőbb megoldás, hogy ismerős bement, megvette, hazaszállította és kért egy számlát a posztoló nevére.
Viszont azt is tudom, hogy hol fogja majd a biztosító megfogni (illetve tudná) a dolgot, de mivel nem akarok a biztosítónak ötletet adni, így ezt megtartom magamnak. De a kommentek között eddig még nem találtam meg a helyes megoldást
Pitta nagymamája egyedül él a semmi közepén, egyetlen kapocs közte és a külvilág között a vezetékes telefon. A UPC nem igazán méri fel e tény súlyát, és nem igyekszik elhárítani a hibát.Tisztelt UPC! 90 éves Nagymamám egyedül lakik kint a tanyavilágban, egyetlen…..
gergo1000 2011.08.31 10:11:03
@atpijkamo:
Azért sok eszed van, ha helyesíráshoz kötnéd a szavazati jogot. Azért van pár fontosabb ismeret, amihez több köze van annak, hogy valaki ért dolgokhoz vagy sem. Akkor lehet mi lennénk a bölcsészek országa..nem biztos,hogy az olyan jó lenne.
gergo1000 2011.08.31 10:33:26
@atpijkamo:
hm..hát újra olvastam. Te azt írod, ha valaki megbuklik helyesírásból, akkor az nem szavazhat.
Mi a probléma a szövegértésemmel? Azért egy negyedikes egyéb anyagot még egy bölcsész is tud. Szóval azért olyan nagy szűrést nem csinálsz a negyedikes matekkal.
gergo1000 2011.08.31 11:28:26
@atpijkamo:
oké. látom nem erősséged az érveken alapuló vitatkozás.
Naiv IKEA vásárló azt gondolta, az akciós termék is ugyanúgy összerakható, mint a többi. Nagyot tévedett, a bútor alkatrészei sehogy sem akarnak úgy illeszkedni, ahogy kellene, az áruház minőségellenőre pedig állítja, a hibás termék a jó. Nemrég akciósan vásároltunk…..
gergo1000 2011.08.30 12:25:37
@estrella negra:
Kivéve, ha drágább a szállítás, mint a bútor. Ha mozdítható, akkor mindenképp vissza kell vinni és visszakérni a pénzt.

Amúgy van egy Békéltető Testület nevezetű hely, oda kell fordulnod. Nekem egyszer sikerült nyernem ott az IKEA-val szemben. Más esélyed nincs, mert az IKEA magyarországi vezetői tipikusan, buta, de sokra jutott beképzelt emberek. (szerény véleményem szerint). Minden ilyen vacak kis ügyből személyes ügyet csinálnak, és arra törekednek, ha már egyszer kimondtak valamit azt semmiképpen ne kelljen megmásítani. Úgyhogy észérveket felejtsd el nyugodtan, nem érdekli őket.
gergo1000 2011.08.29 19:40:18
@Egyenlítő TV:
Elmentem ezt a kommenteden és igérem, ha lesz olyan téma, amihez értek (mert csak ahhoz vennném a bátorságot, hogy írjak, amihez értek), akkor küldök be nem két perces posztot. Remélem tényleg kiteszitek, és nem csak ez is egy másikra mutogatás. Mert ügye azt elismered, hogy elég gyenge érv egy poszt megvédésére, hogy te se tudsz jobbat. (mivel én nem is probálkozom)
gergo1000 2011.08.29 22:01:37
@Egyenlítő TV:
Ez a téma sokkal többet ér ennél. Erkölcsileg mindenképp elitélendő, ebben egyetértünk, de ez a poszt ennél szerintem tovább megy. Úgy, hogy közben ezt a részét se tárgyalja elég részletesen.
Viszont, ha valakit erkölcsileg elitélsz, akkor nem elhanyagolható, hogy megnézd, hogy mi is van a háttérben.
Az ügyfél fogalmatlan lúzer, tele van zsével, és még le is néz – miért ne venném le? Meg különben is: mindenki ezt csinálja. Mai cikkünk blogposztja...
gergo1000 2011.08.23 10:25:25
@Monçada bíboros:
"Büntetnek azért is, ha az utcán a kutyád után nem veszed fel a szart."
Ki büntet? Nem ismerem a statisztikát, de szerintem havi 10-nél több bírságot nem szabnak ki ilyenért. Nem törvényt kell, hozni ami alapján, ha akar valaki akkor büntet, ha nehéz bizonyítani vagy épp nincs kedve akkor nem.
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
gergo1000 2011.08.22 15:10:15
@blackdogone:
Ha kimaradt volna se változtat a dolgon semmit. Egy láthatóan kórházból lelépett embert nem hagyunk utcán. Mentőt és rendőrt hívunk. Ilyet neked nem tanítottak? Főleg igaz ez egy biztonsági feladatokkal megbízott személyre.
gergo1000 2011.08.22 15:21:07
@blackdogone:
Nem kell feltétel nélkül elhinni dolgokat. Melyik az a verzió, amikor a BKV ellenőrök, helyesen nem hívtak rendőrt és mentőt?
gergo1000 2011.08.22 15:22:53
@gergo1000:
Mert szerintem ez egy esetben fordulhat elő. Ha nem volt se éjszakai, se pizsamás beteg. Erre azért lássuk be nem túl nagy az esély. Vagy, ha így állunk a dolgokhoz, akkor 0, de 0 posztban mondhatnál véleményt, mert mindennek akár az ellenkezője is igaz lehet.
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
gergo1000 2011.08.18 22:50:31
@tgbhz: nem fogja megérteni:)
gergo1000 2011.08.18 22:52:12
@tgbhz: Főleg azért, mert ott kezdődik a baj, hogy te nem érted.
gergo1000 2011.08.19 08:41:41
@rigevidon:
Azért, mert amiket te hiányolsz az mind tisztességtelen, és védik a vevőket egy kicsit az ilyen gerinctelen emberektől, mint te. A becsületszavadra neked se adnék..