Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ediholmi

72 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ediholmi BÚÉK 2020! 2020.01.07 10:47:55
"Hit, remény, szeretet... Legyen annyi, amennyi kell!"Kívánok Mindenkinek boldog új évet!..
Tavasszal és nyáridőben újra virágokat látunk mindenhol, virágba borul a táj- kedvencünk a virág forma! Úton- útfélen virágoznak az ágyások,  gyümölcs és egyéb fák, miért ne köszönhetne vissza ez lakásunkban, életterünkben is? Íme egy egyszerű dekoráció, ha sok, hasonló dekorációs elemre van…..
Minden évben várva várjuk a természet ébredését, majd az azzal együtt beköszöntő húsvéti ünnepeket is- sokan vagyunk így ezzel. Amíg várakozunk, környezetünk saját kezünk által is átalakulhat: hétről hétre egy- egy újabb tavaszi hangulatú tárgy elkészítése közben. 1. tipp: Búzafű…..
ediholmi Nyuszi ül a fűben... 2019.04.06 09:41:49
Éled a természet: rügyeznek a fák, tavaszi virágok nyílnak, sarjad a friss fű. Virágzó faággal, virágokkal, de akár "zöldülő réttel" is díszíthetjük otthonunkat! Időzítsünk megfelelően: a fű kisarjadásáig várnunk kell kb. 2 hetet- ha most hozzákezdünk, akkor a húsvéti asztal látványos dísze lehet…..
Minden hónapnak megvan az aktualitása, hangulata, amihez persze különféle kreatív tevékenységeket társíthatunk. Útmutatóm alapján hónapról hónapra egy, az évszaknak megfelelő dísztárgy vagy aktuális ünnepekhez, alkalmakhoz kapcsolódó dekoráció elkészítéséhez adok tippet.Egy-egy ötletre minden…..
Igen! Egyszerű, viszonylag gyors, látványos... kell ennél több? Ezeknek a papírdíszeknek az alapja, meglepő módon: Pepco- ban vásárolt, zöld Post- it jegyzettömb. A kis méretű, négyszögletes lapokat így szabni sem kell: ideális méretűek. A lapokból, középen enyhén meghajtva, csapott sarkú…..
A karácsonyi ünnepkör egyik kedves hagyománya a Luca búza vetése. A régi paraszti életből eredő hagyomány szerint, ha az elvetett búza szép magasra és sűrűre nőtt, akkor következtetni lehetett a jövő évi termésre. Napjainkban, ha más célból nem is, de a lakás díszítésére is elkészíthetjük. Modern…..
Manók, manók, és manók...  Idén decemberben "manótúltengésem" lett! Egészen biztosan találkoztál már te is ezekkel a nagy szakállú, nagy orrú, fázós skandináv törpékkel. Az előző években csak kedvtelve nézegettem mások remekbe szabott manóit, de saját készítésére nem éreztem mérhetetlen…..
Tegnap is egy izgalmas, közös varráson vettem részt! Mint már máshol is írtam erről:  helyi könyvtárban, havi rendszerességgel szervezünk összejöveteleket hobby varrás és szövés témában, melynek moderátora én vagyok. A tegnapi klub délutánon a fő tevékenység a bevásárló táska, azon belül is…..
Miért kellene magunkkal vinni egy amúgy dobozban kapható, abból megfelelően csapolható, borral töltött tasakot? Miért ne? Nyáresti rendezvényre, hangulatos városnéző kiruccanásra, szabadtéri koncertre, "csaj buliba", stb... Lényeg a JÓ társaság ( és a jó bor... ) Szuper praktikus és…..
ediholmi Őszi barkács ajánló 2018.10.16 18:48:08
  Alátét parafadugókból Itt a szüreti időszak. Ha nem is veszünk részt szüretben, a hangulatot azért megteremthetjük otthonunkban! Egy formás borosüveg, egy szépen megmunkált boros pohár, egyéb borhoz köthető kiegészítő utalhat a szőlő betakarításának ünnepére. És, ha kiürül néhány üveg... a…..
  2018. október 3- án újra közös alkotásra hívtam a szarvasi Városi Könyvtárban a textilmunkák kedvelőit. A nemrég indult szövéssel és hobby varrással foglalkozó kézműves klub, mely havonta várja az arra kíváncsi érdeklődőket, most rendhagyó módon a tervezett havi egy alkalom mellett az Országos…..
Nagy örömömre idén év elejétől munkatársként találhatnak meg engem is a szarvasi Városi Könyvtárban az oda látogató olvasók, érdeklődők. Amolyan "kreatív munkatársként" határoznám meg az ott betöltött szerepem, hisz a könyvtári hétköznapok és a jeles alkalmak során számos barkács tippet valósítunk…..
ediholmi „A textil világa" 2018.09.23 14:50:48
Első alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 12- én a szarvasi Városi Könyvtárban az a szövéssel és hobby varrással foglalkozó klub délután, mely havonta egy alkalommal várja ezentúl az arra kíváncsi érdeklődőket. Azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy ennek a klubnak én legyek a…..
Egy ajándék, az ünnepelthez méltó, tetszetős becsomagolása lehet gondot okozó tennivaló- különösen, ha nem az "ajéndéktasakba-be-és-tessék" hívei vagyunk...  De lehet izgalmas, kreatív feladat! Erre számos példát láthatunk pl. egy csemege kosár összeállítását szemügyre véve. Ki ne szeretne csemege…..
1. Levendula párna alváshoz 2. Levendula potpourri 3. Levendula zsák Szinte egész nyáron virágzik a levendula, aki megteheti, az frissen juthat hozzá ehhez a közkedvelt, nem utolsósorban gyógynövényhez. Jótékony hatásai jól ismertek ennek az aromás és intenzív illatú virágnak: harmóniát teremt,…..
ediholmi Füzet borító textilből 2018.09.03 15:01:09
Új tanév, új tanszerek- maradandó borítás! Bár kissé munkás feladat, de készíthetünk gyermekünk minden füzetére vagy akár tankönyvére időtálló és igazán egyedi textil borítót! A füzetekre készült, tetszetős mintázatú textilből varrt, mosható, strapabíró huzatok, akár évekig hasznos kiegészítői…..
Siker, siker, siker!  Férjemmel, Lacival közösen részt vettünk a tavaly ( is ) kihirdetésre került "DIY Alkotó Energia" elnevezésű országos pályázaton, melyet a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hirdetett DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára. Bár a "versenyben" nem nyertünk- nem is ez…..
ediholmi Tavaszi barkács tippek 2017.05.04 10:43:02
Mikor már nagyon unjuk a karácsonyi dekorációt ( ez egyeseknél, akár februárig is eltarthat... ), akkor ideje frissítenünk egy kicsit lakásunk kinézetén! Ehhez nyújtok ötleteket az alábbiakban: Dekoráljunk illatzsákkal! Csempésszünk egy kis nyári hangulatot a kiábrándító, tél végi hétköznapokba!…..
Farsangi Barkács Tipp: Igazán fiús farsangi jelmez, hulladék újrahasznosítással karöltve! Mellvért avagy "golyóálló mellény" kiselejtezett hátizsákból. Innen jött az ötlet: "sajnáltam" kidobni a már használhatatlanná vált hátizsákot... A szivaccsal, több helyen bélelt hátlap lett a mellény…..
Mit, mit, MIT??? Pörgeted az agyad azon, hogy ugyan minek örülne IGAZÁN! Íme néhány ötlet: 1. Csak egy kis apró, jelzés értékű ajándékkal kedveskednél, de szeretnéd, hogy az mégis szívhez szóló legyen? Fontos, hogy a meglepetés hasznos legyen, de azért legyen benne egy kis „plusz” is? Ajándékozz…..
BÚÉK Mindenkinek! :D Remélem 2017 meghozza a sikert, a nemrég, Maczkó Dórával közösen megalakított kezdeményezésünknek, a "Szarvasi Kézműves Adok Veszek" csoportnak is! :) <3 Bár leginkább Szarvas és környéke lakóinak szól, de szeretettel várunk minden csatlakozó érdeklődőt! :) A csoport célja,…..
Ha az ajándékok csomagolása terén nem is élsz a létező legegyszerűbb megoldással- papír ajándéktasakban történő átadás- biztosan került már kezedbe, mástól kapott ajándék formájában ez a bizonyos tasak. Sőt, az ünnepi készülődés alatt rájöttél, hogy van néhány ( nálunk átlagosan 10-20 db... ) papír…..
Légy kicsit babonás- ajándékozz szerencsét, vagy lepd meg magad egy "szerencsehozó" zsákocskával! Stílusos kiegészítői lehetnek a szilveszteri partynak a vendégeknek szánt "szerencsehozó" zsákok! Könnyen készíthetsz ünnepien fénylő, zöld zsákokat, csipetnyi babonával fűszerezve. Varrhatod saját…..
Ugye nem akarod, hogy drága gyermeked műanyag zacskóból bontogassa a várva várt Mikulás ajándékait??? Mennyivel szívhez szólóbb és nem beszélve arról: mennyivel esztétikusabb egy textilből készült ajándék zsák! És, igen: Te is meg tudod csinálni! :) Még akkor is, ha sosem ültél varrógép előtt vagy…..