Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hheni0107

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
hheni0107 2017.01.18 15:21:52
@Fűzfánfityisz: Sajnos ez tényleg igaz, hogy egy állásinterjún nem feltétlenül kell mindig 100%ig őszintének lenni, és sokszor azt kell modani, amit hallani akarnak, de csak akkor ha ez neked is belefér még. Nekem egyébként volt "őszinte" jelöltem...... Bement az interjúra és elmondta, hogy ő még kicsit részeg, nagyon jó volt a tegnapi buli..... Ő őszinte akart lenni.... Hát ezért mondom, hogy az őszinteségnek is van egy foka:D
hheni0107 2017.01.18 15:36:58
@Eltévelyedés: IT-s recruiter kolleganőt kérdeztem, és bár ő is azt mondta, hogy ezek így nagyon minimális infók ezért bérigényt ő sem tud mondani (ha megkeresed privátba, nagyon szívesen segít) de amit most ő lát a piacon az alapján nagyon ritka a 4-6 órás pozi, egyéni megállapodás alapján megoldható illetve home office-al.
hheni0107 2017.01.18 16:14:41
@Nancsibacsi: Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak az eddigi recruitment cégekkel. Az első példádra válaszként, (amit már fentebb is említettem) én a telefonban azt is elmondom, hogy TÖBB is belefér, így magasabb bérrel is tudunk pályázni. Második példa esetén: 100 000 Ft, szerintem nem az a sáv, ami alkudható. Ha a munkaadó kevessebbet tud ajánlani mint amit a jelöltem kér, akkor megmondom neki már telefonban, hogy ez a pozi x ezer Ft-al tud kb kevesbbet kínálni, így beleférhet? Ha nem megértem, ha igen leinterjúztatom. Semmi értelme behívni interjúra, ha tudom, hogy nem találkoznak az elképzelések, az nekem is ugyanúgy idő-pénz kiesés.
Pff, na ez a két szó az elmúlt években külön-külön is hányingert keltett sok emberben, együtt viszont egy egész hétvégi taccsolást is lazán kitesznek.   Bevallom én se itthon terveztem a jövőmet. Hatalmas utálattal, csalódottsággal és a középső ujjam tornáztatásával hagytam el az országot, majd…..