Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jobcenter

19 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Job-Center Ajánlólevél rólunk 2019.09.19 13:50:52
A referencia vagy ajánlólevél sokszor az utolsó lépés, mielőtt ténylegesen felajánlja nekünk az állást a cég, ahová pályáztunk. Habár minden cégnek meg van a saját bevett szokása a referenciákat illetően, többségük él ezzel a lehetőséggel is a kiválasztási folyamat során. Amit rólunk mond az, akitől…..
Ismeretlen emberek, barátságtalan fénymásológépek, kanyargós folyosók - az első napok az új munkahelyen sohasem könnyűek. Az első napokban mindenki kissé sután viselkedik az új cégnél, ám ez ne szegje kedvünket! A beilleszkedést megkönnyítik a fejvadászok tanácsai. Kezdés után az első dolgod legyen…..
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
Még a legképzettebb HR-esnek is beszédes a tekintete: a szemmozgás pontosan elárulja, mit gondol rólunk interjú közben. 9 jel, amiből kiderül, számíthatunk-e a sikerre. „Felkészültem a cégből, átnéztem a szokásos interjúkérdéseket, újra elolvastam a meghirdetett pozíciót. Elegáns, konzervatív…..
Munkaszerződések gyakran tartalmaznak a munkavállalóra vonatkozó tilalmakat, melyeket az állás megszerzésének időpontjában, és a szerződés aláírásakor nem is gondolunk végig, hiszen örülünk, hogy miénk az állás. Pedig következetesnek kell lennünk, nézzük át pontosan mit is írunk alá! A munkáltatók…..
Rengeteg helyre elküldted az önéletrajzodat, mégsem kapsz semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól? Mi lehet a probléma? Az önéletrajzzal lehet a gond? Vagy nem a jó állásokra pályázol? Az is lehet, hogy más probléma van a jelentkezésekkel. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan hibát, amit sok pályázó…..
Amikor úgy érezzük, eljött az ideje munkahelyet váltani, üljünk le és gondoljuk végig, hogyan is álljunk neki a dolognak. Egy elhibázott felmondásnak könnyen hosszú távú negatív hatásai is lehetnek. Próbáljuk mindenképpen elkerülni azt, hogy rossz viszonyban váljunk el jelenlegi munkaadónktól. A…..
Végre behívtak interjúra az egyik megpályázott állásra. A sok jelentkező közül azonban valahogy ki kell emelkedned. Mit tegyél, hogy ne más legyen az a szerencsés, aki a végén meg is kapja az állást? Mindenképpen végezz alapos kutatómunkát a munkáltatót illetően. Az információszerzés az új…..
Az állásinterjú talán egyik legérzékenyebb része a béralku. Sokan félnek tőle, mert nem igazán tudják, hogy milyen összeget mondjanak. Félnek attól, hogy esetleg túl keveset mondanak, csak azért, hogy biztosan ne ez legyen, amiért nem kapják meg az állást és a cég többet is tudna fizetni. Ha viszont…..
Az álláskeresés egyik legkritikusabb része rögtön az első lépés, egy igazán jó és figyelemfelkeltő önéletrajz megírása. Kezdésként tekintsünk vissza az eddigi állásainkra és tapasztalatainkra, majd találjuk ki, hogy ezt hogyan sűrítsük bele egy oldalba. Ezután ügyeljünk arra, hogy minden egyes…..
Gondolkodás nélkül elfogadjuk, ha a családtagok, barátok, volt osztálytársak bejelölnek minket a Facebookon, de mi van akkor, ha a főnökünk küld ismerős meghívót? Nem árt kétszer is meggondolni, hogy elfogadjuk-e. A közösségi oldalak forradalma teljesen megváltoztatta azt, hogy hogyan kommunikálunk…..
A mai technológiai fejlettség sokkal könnyebben teszi lehetővé bárki számára, hogy otthon dolgozzon, illetve, hogy saját lakásában rendezze be irodáját. Több oka is lehet annak, ha valaki otthonról, távmunkában végzi munkáját. Ha valaki elköltözik egy másik városba, de cége lehetővé teszi, hogy…..
Az utóbbi években jelentősen megnőtt a külföldön munkát vállaló honfitársaink száma. Sok cég foglalkozik munkaerő-közvetítéssel és egyre több külföldi cég keres kifejezetten magyar munkaerőt, mivel jó szakemberből mindenhol hiány van. Sajnos sokan kihasználják ezt a folyamatot és megpróbálnak…..
Job-Center Interjú etikett 2016.06.13 08:47:40
A kezdetAz egész azzal indul, hogy megcsörren a telefon. Végre valaki interjút szervez velünk, nekünk! Fontos, hogy a lehető legsegítőkészebbek és legrugalmasabbak legyünk az időpontot illetően. Nyugodtan megkérhetjük a HR-est, hogy küldjön emlékeztető e-mailt, de örömteli, ha magunk feljegyezzük a…..
Amikor bekerülsz egy új munkahelyi környezetbe, vagy a meglévőben radikális változások lépnek fel, a szerepek nem tisztázottak, az eljárásrend megváltozik és nincs semmilyen támpontod, viszonyítási alapod. Hogyan találd meg a kapaszkodókat? Tapogatózva A helyzet nem egyszerű, hiszen egy…..
Az álláskeresők közül csak kevesen képesek idegeskedés nélkül átvészelni a kiválasztási procedúrát. A többség felfokozott idegállapotban vág neki az interjúnak, sőt vannak, akik teljes egészében álmatlanul töltik az azt megelőző éjszakát. Az idegesség minden olyan helyzet természetes velejárója,…..
Job-Center Rés a pajzson 2016.05.04 14:45:36
Nem egy olyan önéletrajzzal találkoztam már, amelyben foghíjakra bukkantam. Vagy az iskolák sorrendisége, folytonossága, vagy a munkahely váltások közötti kieső időintervallumok szúrtak szemet. Mert ezek a zökkenők – sajnos – általában feltűnnek a toborzással, kiválasztással foglalkozó HR-esek…..
jobcenter 2016.05.07 07:20:02
@carlos z.: nincs
jobcenter 2016.05.07 07:30:06
@graphics:
kedves graphics
nem figuráztam ki senkit, csak én is kicsit sarkítottam a dolgokat, természetesen tudom, hogy molly csak egy könnyebben értelmezhető példát hozott fel
köszönöm a nyelvtanórát, jó pap holtig tanul, rengeteg blogot olvasok és szerencsére mindenhol van egy ilyen, mint te, aki mindig kijavít mindenkit, de így kerek a világ
mellesleg az építészmérnök és az építőmérnök között nagyobb a különbség, mint a degradál és a ledegradál között
ahogy nézem a ledegradál nem helytelen, csak nem ajánlott elé tenni az igekötőt
mivel az enyém a cég, ezért néha foglalkoznom kell az alja munkával is (most természetesen csak ironizáltam) számomra nem alja munka más emberekkel foglalkozni, hanem kifejezetten örülök, hogy rengeteg embert megismerhetek
jobcenter 2016.05.06 22:32:30
@Hátrányos helyzetű kaviár: a szakmám építőmérnök, nem gondolnám, hogy a béka segge alatt van a megítélése :) de ha te mondod...
igen van személyiségtesztünk, nem mi készítettük, hanem szakemberek, mi csak mint szolgáltatást adjuk, annak aki kéri, mert van olyan cég aki kéri
próbáld egyszer ki :)
Blogindító témánk talán nem is lehetne jobb, mint egy rövid összefoglaló arról, mit is pakoljunk bele a csomagba, mikor elindulunk az álláskeresés rögös útján. Újra és újra szembesülünk kollégáimmal azzal az alapvető problémával, hogy a jelentkezők nem igazán tudják, hogyan is kellene jelentkezni…..
jobcenter 2016.04.27 10:51:51
@abacab: Sajnálom, hogy ilyen tapasztatai vannak. Sajnos sok ismerősömtől hallok hasonlókat. Eléggé felhígult ez a szakma és a cégek munkájában is óriási minőségi különbségek vannak. Mi egy pozícióra szinte sosem mutatunk be 3-4 jelöltnél többet. A szűrés nagyon alapos. Kis cégként nekünk se időnk, se kapacitásunk feleslegesen jelölteket interjúztatni és bemutatásokra járkálni, illetve a minket megbízó cégek sem ezt várják el tőlünk.
Job-Center Válaszra várva 2016.04.26 15:21:08
Avagy elküldtem a pályázatom hetek óta, a mobilom még éjszakára sem kapcsolom ki, mégsem történik semmi. Az ember legyen dühös, vagy csalódott, mit lehet ilyenkor tenni?Mostanában állást találni, sőt - ha az ember mer nagyot gondolni – jó állást találni bizony hónapokba telik.Válogatósoknak akár fél…..