Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ailaoshi

100 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 500 méter magas Taipei 101 nevü felhőkarcoló 2004-ben épült és 2010-ig tartotta a világ legmagasabb épülete címet.  Tajvanon (véletlenül csakúgy mint Észak-Koreában) 1912-től a Kínai Köztársaság kikiáltásától kezdődően számítják az éveket. Az idei év a 101.…..
Végre rájöttem, hogy lehet kicsit egyszerűbben fotókat idebiggyeszteni, úgyhogy kaptok pár régebbit is, meg persze mutatok újat is. Letöltöttem az utazásos képeket, íme néhány: Utolsó nap az iskolában, búcsú a kölköktől.   Ez pár nappal az indulásunk előtt történt,…..
Nem biztos, hogy sikerül mindent egy posztba beletennem, elképesztő pár napon vagyunk túl. Itt ülök Lajos ágyán, gépelek, és még mindig nem igazán hiszem el. De kezdjük az elején, bár nem tudom pontosan, mi is lenne az eleje. Szóval már hetek óta pakoltunk, küldtük a dobozokat…..
Azt eddig is tudtam, hogy nem lesz egyszerű elmennem innen, ennyi év és ennyi kedves emlék után, de a helyzet egyre cifrábbá válik. Kezdődött ott, hogy ráeszméltem, a tartózkodási engedélyem július 31-én lejár, a gépünk meg augusztus elsején megy. Nagyszerű, lehet menni…..
Alig valamivel több, mint egy hét van hátra a nagy ugrásig. Ennek megfelelően az élet teljesen megbolondult errefelé. A szakdolgozat-javítással persze még nem vagyok kész, jóformán el sem kezdtem még annyi minden más akadt. Feladtunk vagy tíz doboznyi csomagot, részemről leginkább…..
...de úgy fest, kétdiplomás lettem. Végre-valahára, hosszas nyűglődés után, sikerült túlesnem a záróvizsgámon! Juhéj!Persze nem volt egyszerű, egyrészt mert tényleg nem könnyű értelmesen, folyékonyan beszélni a szakdolgozatomról húsz-harminc percig, másrészt meg mert…..
A záróvizsgám július kilencedikén lesz. Sikeresen abszolváltam a profokkal való kapcsolatfelvétel, a vázlat kinyomtatása, majd újbóli kinyomtatása (mivel senki nem mondta nekem, hogy milyen formátumúnak kell lennie, egészen addig amíg ki nem nyomtattam két példányban a 124…..
Mármint a záróvizsgához. Ma végre visszakaptam a szakdolgozatom vázlatát a témavezetőmtől, az általa javasolt javítások listájával együtt, örvendetes módon eddig úgy tűnik hogy a lényegi részekkel kapcsoltban nincs kifogása, inkább formai dolgokat említ, bár még nem…..
Este 11 múlt, és végre láttunk villámot meg hallottunk dörgést, meg esik az eső. Azt hiszem, nekünk ennyi volt ez a tájfun, hacsak éjszaka nem durvul be, de a tájfun közepe most halad el a sziget mellett, reggelre már távolodóban lesz, hacsak meg nem gondolja magát valamiért. Annak…..
Keleti Utazás 東遊記 tájfun 4. 2012.06.20 10:42:00
Az időjárás előrejelzése úgy általában eléggé zsákbamacska tud lenni, de egy tájfun esetében ez különösen igaz. Pár évvel ezelőtt volt egy tájfun, ami jött Kelet felől, szép, egyenes vonalban, aztán mielőtt a sziget fölé ért volna a közepe, csinált egy kis hurkot, és…..
Keleti Utazás 東遊記 tájfun 3. 2012.06.20 03:12:00
Reggel van, a ház még áll. Leginkább az van, hogy ha nem tudnám, hogy tájfun van, azt gondolnám, csak egy szokásos taipei reggel, sok felhő, szitáló eső. De ez csalóka, a sziget túlsó ildalán már áll a bál. Ez a tájfun egészen pontosan Dél felől érkezik, így egyelőre a…..
Keleti Utazás 東遊記 tájfun 2. 2012.06.19 19:04:00
Keleten a helyzet változatlan. Kicsit mókás nézni a tévében a híreket a térdig érő vízről meg elmosott utakról az egyébként napos Délről, miközben itt Északon a sárlavórban, ahol szinte mindig esik, éppen most nem. Persze tudom hogy ez nem fog sokáig tartani, holnap alighanem…..
Az idei első tájfun, ami átmegy a szigeten. Igazából nem lenne annyira fenyegető a dolog, ha a sziget nem lenne éppencsak túl egy kiadós özönvízszerű esőzésen, köszönhetően egy másik tájfunnak, ami ugyan nem látogatott meg minket személyesen (épp most Tokióban boldogítja a…..
Nem tudom, olvassa-e még akárki is, de gondoltam írok egy újabbat, így majdnem másfél év kihagyás után. Nagy változások vannak készülőben (tudom, tudom, ezt írtam a legutolsó bejegyzésben is, aztán jól eltűntem) és gondoltam, lehet hogy érdemes lenne felvennem a blog elejtett…..
Egészen magára gerjedhetett a hét végére Orbán Viktor. A sajtóból kirajzolódó délceg karaktere láttán az ember legalábbis minimum magába zúgott volna: hódított, okított, szeretett. Pár nap leforgása alatt. Mindezt ráadásul államférfiúi magasságokban. Csütörtökön…..
 Eljött ez a nap is, pakolás, vásárlás, dobozolás, búcsú. Utolsó estém a koliban, utolsó este a barátokkal. Ma még összegyűltünk egy tulajdonképpen utolsó előtti kínai önfőzős levesre, amire Kate-tel rettentően rá vagyunk kattanva, persze nem a leves, hanem a…..
 Nehezen telt az idő a pekingi vonatig, még nehezebben a mindössze 9 óra a fővárosig. Sok han döntött úgy, kiújévezte magát, ezért ismét zsúfoltság volt a járatokon, nyüzsgés, bűz, büfögés, turházás.Fáradtan, de lélekben megerősödve érkeztünk meg. Sajgó tagokkal,…..
 Már csak egyetlen nap, és rásteinaurélkodunk a Selyem útra. Egyelőre csak Ürümqibe van jegyünk, így könnyen lehet, vissza sem jutunk Pekingbe, de izgalomra semmi ok, a tutorom szerint elég, ha mindig csak keletnek tartunk. Igazán meg tudja nyugtatni az embert. Egyébként…..
hogyvolt VV5 - 1X112 2012.01.06 21:30:00
Valahogy sejtettem, hogy ezt a VV-t sem ússzuk meg kornyikálás nélkül, hogyne, elég élénken él még bennem az a mintegy tizenkét perc az előző szériából, mikor Nádai VV Anikó megküzdött azzal az egy sorral, akarom, hogy tudd. A végén már én is akartam. Tudni, hogy végre mikor…..
Subba Before Barlangrajz 2011.12.09 15:19:00
ezt már látta valaki?..
Még most sem hiszem el teljesen, hogy a világ 46. legjobb egyetemén taníthattam. Ráadásul rómaiakat, kínaiul. Tudtam én már hónapokkal ezelőtt is, mikor a tutorom bejelentette, hogy rettentően szeretné, ha az egyik rómás kurzusát én tartanám, hogy ez hatalmas megtiszteltetés,…..
Ailaoshi 2011.12.01 05:42:07
hogyvolt VV5 - 1X23 2011.10.05 15:00:00
Nyugtassatok meg, nincs abban semmi szégyellnivaló, ha minden este hátravetett fejjel röhögök az öfin, és abban sem, hogy ma reggel kétszer visszanéztem Krisz riportszobás nagyjelenetét és vele együtt mondtam a monitornak, szeretlek titeket emberek. Meg szólhatna valaki, ha…..
Ailaoshi 2011.10.05 15:08:13
Orsi már zárna és nézne az anyjáék után, amikor berongyol az üzletbe egy libatalpas kakas. Lökné is kifelé a boltból azzal, hogy ez nem egy éjjelnappali üzlet, csipkedje magát a kedves vevő. Az állat szerencsére se panaszkönyvet nem kér a csípős modor miatt, se a rendőröket…..
Ailaoshi 2011.10.01 14:09:19