Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EG0

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar szakihelyzetet nem kell bemutatnom. Mindenkinek van saját magát vagy közeli hozzátartozóját érintő története arról, hogy milyen nehéz manapság jó szakembert találni, legyen szó a mosógép megjavításáról vagy a csempe felrakásáról. Az okok számosak, ezeket nem fogom boncolgatni, de az ember…..
EG0 2020.03.29 05:30:45
"Tételes árajánlatot csak kifejezett kérésre adok, de nem sok értelmét látom, mert ha mondjuk öt tétel szerepel az ajánlatban, és a megrendelő nem kér ebből hármat, a maradék kettő korántsem annyiba fog kerülni, mint ami az ajánlatban szerepel."

Pont ettől a mentalitástól hányok. Nem a munka van beárazva, hanem hogy hogy mennyit akar a "szaki" lehúzni az ügyféltől. Az csak egy mellékes körülmény, hogy dolgozni is kéne. Ugyanis az van, hogy tipikusan egyetlen tétel se kevesebb fél nap munkánál, tehát REÁLIS kalkulációval a szakinak mindegy kéne hogy legyen, hogy 2,3 vagy 5 tételt rendelek meg a munkából. Főleg, amikor egy 5 tételből álló 5 napos munkáért sok havi fizetésemet kéri el (és nem keresek rosszul), közben az egy soros "árajánlatába" kerül húsz helyesírási hiba, mert igazából már általános iskolában meg kellett volna buktatni. Az elmúlt 2-3 év arról szólt, hogy az országban maradt szakik hogy tudnak azzal visszaélni, hogy a fél év alatt megszerezhető tudásáért hogy kérjen el annyit tizedannyi munkáért, amit sok év alatt megszerezhető tudásért adnak itthon akár még multik is. (Igen, megérné kivenni pár hónap szabit és megtanulni, csak ennyi szabit egyetlen munkahely sem ad.)
Na nem baj, jön még kutyára koronavírus meg lenullázódó építőipar, aztán hirtelen nem lesz büdös tételes árajánlatot adni 6-7 számjegyek helyett 5-6-ot odabiggyesztve.
Rant over.
EG0 2020.06.05 17:30:50
Jól van Bandi, látom te se voltál mostanában a megrendelői oldalon és a csőlátásod csak a zsebed töméséig tart.
Ha a tételes árajánlat (pl. 360e-es lakossági=bruttó ár a gipszkartonozásra) legvégére odaírod, hogy "minden tétel együttes megrendelése esetén 20% kedvezményt adok", akkor az teljesen korrekt (már-már egészen üzletszerű), de ha utólag találod ki, hogy "ja csókolom, akkor az egy úgy 60-assal több lesz, ha mégse azzal tetszik csempéztetni, aki megcsinálta az álmennyezetet... ja, és tetszett említeni a számlát, hát akkor ugye plusz ÁFA...." na akkor tipikus inkorrekt, utólag áremelős, adócsaló magyar szaki vagy. (Érdekes, azt bezzeg még egyikőtöktől sem hallottam, hogy "hát csókolom, ezzel sokkal hamarabb végeztünk, mint számoltam, szóval kevesebbet fogok kérni", csak az ellenkezőjét, de azt rendszeresen.)
A legutolsó árajánlatot amúgy épp tegnap kaptam ajtók beszerelésére: házhozszállítás 150e, beszerelés: 200e, meg ugye maga a nyílászárók ára, meg az áfa, meg az előre nem látható költségek...
Erősen csodálkoznék, ha nem aznap lenne készen, amikor reggel elhozták az anyagot -> jó kis bérezés...! Vagy drága a purhab meg a vízmérték.
Ja, és sosem egy helyről kérek csak árajánlatot, és mostanában pont ilyen elszállt árakat kapok mindenhonnan, mindenre. Ilyen bankigazgató fizetéseket vártok havi szinten olyan munkákért, aminek a képzési ideje max. fél év, IQ igénye meg 80-90 pont. Miközben pl. a szövegértelmezéssel is vannak gondok, mert sosem állítottam, hogy 1 nap = 1 munkafázis, hanem PÉLDÁNAK hoztam, hogy még ha 1 tétel (pl. glettelés a nappaliban vagy fürdőszoba ablak csere) az árajánlatban 1 nap is lenne... ebből te költöttél tétel = munkafázist, és a munkafázisokat is önkényesen defináltad. (Kihagyva legalább a felét egyébként, ami lakásfelújításkor felmerülhet, de lehet, csak a "például" szó maradt ki.) Úgyhogy hiába mentegeted a szakmádat, de mostanában egészen pofátlan árajánlatokat kapok MINDENHONNAN, hogy aztán mindegyik szaki elmondja, hogy az előző munkafázist mekkora kókler csinálta és vissza kéne bontani az egészet. (Igen, róla is el fogja mondani a következő.)
Ja, időben megjelenni felmérésre luxus (volt, h 3-ból 3 felejtette el...), telefonon visszahívni ígért időpontban luxus, tételes árajánlatot adni luxus, számlát adni az ajánlott lakossági áron luxus...
Meg akinek elmondjuk telefonban, hogy milyen magasságban kellene szerelni, aztán kijön felmérni, és rácsodálkozik, hogy "jaa.. ilyen magas... akkor nem tudom vállalni"... facepalm
Értem én, hogy akinek temérdek esze volt, az inkább gimi után egyetemre ment mint szakmunkásképző után az iparba, de hogy ilyen kevés ésszel és gerinccel mekkora az arc ("hátha megérted", "duzzogsz") és a mohóság mostanában...
Ha meg ezekkel nem vagy tisztában, akkor két dolog lehetséges:
- te is ezt csinálod, és önkritika nem erősséged (számlatömb se nagyon kopik)
- totálisan fogalmatlan vagy az építőipari viszonyokról, hiába végzel kétkezi munkát
Nyilván a lakásod felújítását senki nem tilthatja meg – a te tulajdonod, jogod van kedved szerint alakítani. Ahogy az is egyértelmű, hogy nem tehetsz azt, akkor és úgy, amit csak akarsz – hiszen a felújítással mások életébe is belenyúlsz. Egy klíma kültéri egysége elcsúfíthatja az egész homlokzatot,…..
EG0 2020.03.29 05:58:02
Amúgy mindig azon gondolkoztam, hogy mi értelme kiírni az egész háznak, hogy felújítás lesz? Oké, alattad lakónak szólsz, nehogy ne vegyen észre beázást vagy ilyesmi, esetleg közös képviselőnek, de többinek? Munkaidőben csinálod/csináltatod, és akár tetszik nekik, akár nem. Úgyse fogja senki ehhez igazítani, hogy épp otthon van (pl. nyuggerek) vagy nem (dolgozók). Plusz amilyen megbízhatóan jönnek az agyonfizetett szakik, igazából még te se tudod, melyik napokon lesz zaj és melyik hónapban lesz befejezve.
Én mindig azt láttam, hogy ha egy új lakó névvel-telefonnal kiírja, hogy felújítás lesz, sok régóta ott lakó suttyó név nélküli ráfirkál a lapjára, hogy "Azt' meddig????" vagy "Jó lenne már abbafejezni!!!!"
Saját tapasztalatom is az, hogy mindig van aki jön okoskodni, hogy ő 40 éve ott lakik (fizetett vagy százezret a tanácsnak, amikor eladták neki a lakást, azóta se költött rá), és majd megmondja nekem, mit és hogy lehet. Én meg elhajtom, hogy van kerületi csendrendelet, amíg azt nem sértem, addig good luck a rendőrséggel meg közös képviselővel való fenyegetésével.
Érdekes módon mindig azok problémáznak, ha valaki felújít, akik aztán közgyűlésen leszavazzák a karbantartó munkákat, a felújítási alapot, mert az nem baj, ha rájuk omlik a ház vagy rendszeres a csőtörés meg beázás, csak pénzt ne kelljen költeni, meg lehetőleg másnak se legyen szép lakása a házban.
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
"Vajon miért vagyok egyedül?" � Feltetted már magadnak EZT a kérdést? Főleg, ha már hosszabb ideje magányos vagy?... Olvasgatom az ismerőseim által megosztott a különféle "okosságokat terjesztő" fészbuk oldalak posztjait. Lehet találni mindenfélét A-tól Z-ig... Sok-sok ("egyedülálló") ismerősöm…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
Az nem újdonság, hogy léteznek mindeféle cégek, melyek trükkökkel, apróbetűs vagy nem egészen pontosan kifejtett információkkal próbálkoznak rásózni és a nyakán is hagyni valamit az embernek, hiszen írtó sokat ütünk a Homáron ilyen miatt párkereső oldaltól kezdve telefonkönyves cégig mindenféle…..
Lyukat fúrtak a homlokzatba és simán kitolták az ablak alá a klíma kültéri egységét. A konzol ma már rozsdás, a kondenzvíz a homlokzaton csöpög, de kit érdekel, gatyarohasztó meleg van. Ezt az épületet egyébként is egész délután telibe süti a nap, semmi árnyék sehol,…..
EG0 2018.08.17 16:07:26
@telkoe: Tökre igazad van. Én most költözök hatalmas hitelfelvétel mellett egy hasonló régi polgári házba, és épp a klíma megoldáson gondolkozom. Monoblock lesz és/vagy belső folyosó oldali, semmiképp nem homlokzati. Igen, sokkal többe fog kerülni.
Azok, akik meg örököltek ilyet, és "kénytelenek" benne lakni: annyira megsajnáltam őket, hogy tudok ajánlani 1:1 cserére split klímás panel lakást, vagy egy csendes vidéki kisvárosban akár házat is. Ennyire nagylelkű vagyok.
Amúgy meg egy monoblock klíma szereléssel se teszi ki egy belváros lakás árának 1%-át. Csak szólok.
Két frissen igazolt, Oscar-díjra jelölt színésszel fejeződik be a House of Cards (Kártyavár): egyelőre csak annyit tudni, hogy A hűtlenből ismert Diane Lane és a Lesz ez még így se! színésze, Greg Kinnear egy testvérpárt alakít majd a sorozat hatodik, utolsó évadában...
20 millió egy egyszobás lakásért? A francokat! Pedig sajnos itt tartanak a lakásárak Budapest belsőbb kerületeiben. Sőt a nem omladozó vagy felújítandó lakások árai a külsőbb kerületekben is közel járnak a 20 millióhoz...
Bálint Márton, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja, a Független Diákparlament frissen megválasztott 2017/18-as középiskolás diákképviselője még korábban írt egy levelet az Oktatási Hivatalnak az általa nap mint nap tapasztalt problémákról. Választ egyáltalán nem kapott, most…..
EG0 2017.10.30 04:12:20
Látom, pár Fidesz bérenc megszállta a komment szekciót, jöttem ködöt oszlatni.
1, A hittan valóban nem az iskola dolga, az opcionális családi időtöltés.
Az etika az lehetne értelmes tárgy, de kétélű fegyver, ha a tanmenet vagy az oktató nem megfelelő.
Viszont a jelzálog annyira része tömegek problémáinak, hogy igenis kellene tanítani családi költségvetés tervezést a diákoknak. És pont azért iskolában, mert a szüleik -tisztelet a kivételnek- nem tudják, és rossz példát mutatnak.

2, "a központosítás stb. nem működik"
Ez azért van, mert egy társadalom természetes velejárója hogy vannak társadalmi rétegek, akik eltérő helyekre íratják be a gyakran eltérő képességű gyerekeiket. Pont a levél írója olyan gimnáziumba jár, ahol elég jó képességú diákok vannak. Őket egy "átlagos" tantervvel visszahúzzák, nem tudják a tehetségüket kibontakoztatni, ahogy pl. tanár által választott tankönyvvel és tanmenettel lehetne. Ugyanez az "átlagos" tanterv viszont lehet túl magas léc egy gyengébb képességű gyerekeket felvevő iskolában.

Aztán kommentek:
tandíjassá tett képzések: ez a legjobb módja szabályozni, hogy ne felesleges, telített hivatást válasszanak a továbbtanulók. Van épp elég jogász az országban, a kormányt elnézve túl sok is. Több orvos és mérnök viszont kellene. Szóval nem minden szar, amit a Fidesz csinál, ne legyünk igazságtalanok. Csak a fókuszok van a fejlődés helyett a korrupción sajnos.

"a nyugatnak van szüksége lebutított melós rétegre"
A Nyugat mindig is abból élt meg elég jól, hogy magasan képzett szakemberek által tervezett termékeket alacsonyan képzett és olcsó tömegekkel más országokban gyártatnak le. Ebben szerintem speciel majmoljuk csak őket szaporán.

"a magyar fiatalok nagy átlaga amúgy is segghülye"
Ahogy ezt minden sikertelen és megkeseredett generáció elmondja mindig a következőre. Még ha igaz is lenne, mi erre a megoldás? Szerintem példamutató tanárok és életben használható tudást adó tanterv.

"kár beléjük a tudás"
Van olyan "tudás", ami mindenkibe kár, akinek a telefonján elérhető a Wikipedia. Talán koncentráljunk a hasznos tudásra.

"A srác ugyanis közel annyit tanult az elkúrók alatt; Mégis csak a Fideszt szapulja."
Sehol nem szerepel az írásában a Fidesz. Ahogy Gyurcsány neve sem.
Talán el kellene kezdeni a megoldásokon gondolkozni, mit azon vitázni, hogy kinek a hibája a kialakult helyzet.
EG0 2017.10.30 17:21:50
@Jakab.gipsz:
"Egy kasztrendszert vázoltál fel !"
Egy államformától független, több ezer éves társadalmi képet vázoltam fel, ahol vannak rétegek, műveltség és anyagi szempontok szerint is. Köszöntelek a való világban.
Az állam feladata pedi nem az elitképzés felszámolása, hanem a társadalmi mobilitás megteremtése tehetséggondozó programokkal, ösztöndíjakkal.

"Minden gyermek egy született tehetség"
Csak a többség olyan dologban, aminek igen csekély a társadalmi haszna. Talán ezért is nem foglalkozik vele a közoktatás. Lásd még: nagyot tud ugrani vs. jól tud számokkal tervezni. Vajon melyik fog jobban elhelyezkedni? Segítek: fizetett olimpiai bajnokból elég egy is, a másik fajta tehetségből meg nincs elég ebben az országban.

"A keresztény felsőbb rendű értékrend"
Az ilyen debilségeken mindig felröhögök. Csak annyit mondok: KDNP-s politikusok. Rajtad kívül mindenki érteni fogja, mire célzok.

"(protestáns etika) kötelező tananyag, nem szabadon választott."
Pont erre írtam, hogy kétélű fegyver. Mert amíg az etikus viselkedést szerintem is oktatni kellene, addig a kormányokkal kollaboráns egyházakat nagyon messze kellene tartani az iskoláktól, a nevetséges babonáikkal meg csodáikkal együtt. Ideje lezárni a középkori csökevényeket így a XXI. századra. Aki kereszténységet akar az iskolákba vinni, semmivel nem jobb, mint az a muszlim, aki szerint kötelező viselni a csador. Ugyanaz a korlátolt és ostoba gondolkodás.

"Te mit tudsz felmutatni! "
Lehet, többet, mint te, akár képzettségben, tájékozottságban, szakmai megbecsültségben vagy azért járó honoráriumban. Lehet, hogy nem. De azért a versenyszférás fizetésem (és szakmabeli kollégáim) után beszedett adókból szépen megél egy rakás felesleges közalkalmazott vagy öregségi segélyen (nyugdíj) lévő.
Ezt csak azért írom, mert általában a kritikusaimról hamar kiderül, hogy közel annyival nem járulnak hozzá ehhez az országhoz, ha egyáltalán befizetők és nem haszonélvezők csak.

"Ne gyere a CEU-s gender egyetemmel se a nyitott társadalommal, neomarxista neoliberális agyrémek. Fogalmad sincs arról milyen útra tévedtek."
Majd imádkozuk érettük, hogy isten segedelmével bölcs vezéreink kivezessék őket keresztyén néppárti segítőikkel együtt a szabad véleménynyilvánítás és logikus gondolkodás kénköves poklából. Az atya, a fiú és Mészáros-Matolcsy-Semjén apostolok nevében: á-nem.
A Darwin-díj azoknak állít emléket, akik hozzájárultak az emberi faj genetikai fejlődéséhez önmaguk megsemmisítésével. Kicsit nyersebben fogalmazva: azoknak ítélik a díjat, akik valami eszméletlen nagy ostobaság következtében vesztették életüket...
A 24.hu forrásai szerint öt, a TV2 szerint a csatorna hírszerkesztőségének négy munkatársa távozott az elmúlt hetekben, leginkább azért, mert nem jöttek ki a híradó új főnökével, Tóth Tamás Antallal.  Távozott a Tényektől három és fél év után például Kertész Ádám riporter is, aki úgy hagyta ott a…..
Időnként ugyebár előfordul, hogy egy házban festeni kell. Ilyenkor jön az unalmas fehér és az egy kicsivel praktikusabb csontszín. Én egyikért sem rajongok, de mivel nem én lakom ezekben a társasházakban, így egyértelmű, hogy nem szólhatok bele, bár azért megpróbálok. :P Nem véletlenül írtam…..
justlikeyou Dilemmák 30 év felett 2017.02.27 08:00:39
Hogy őszinte legyek engem nem viselt meg mikor betöltöttem a harmincat. A huszonkilencedik inkább. Akkor költöztem a fővárosba, lakást, párkapcsolatot, mindent hátrahagyva új életet kezdeni. Úgyhogy a harmincadik szülinapom inkább megnyugvás volt. Túl vagyunk rajta. Míg a korombeliek már az első,…..
EG0 2017.03.12 22:25:36
Egész jó kis párbeszéd született Sadist és Yoan között, tetszik. :-)

Segna: Ha neked az arcoskodás aranyozza be az estédet, ám legyen, légy a vendégem. Mert mindenki hülye csak te vagy helikopter. Pár kérdésem amúgy lenne:
- Az "informatikus" az szitokszó lett? Mert nekem sok informatikus barátom felesége örül nagyon a srác havi fizetésének.
- Észrevetted, hogy selejtesnek nyilvánítottad a 190 centi alattii, nem annyira sportos pasikat? Te vagy az, Dr. Wladimir Klitschko? :-D
- Hogy látod, a pasik termékenyek tovább vagy a nők tudnak öregen is szülni? Melyik a gyakoribb, hogy a 30 körüli nők vannak oda egy sikeres "jóképű negyvenes" pasiért, vagy a 30 körüli pasik vannak oda egy "sikeres, kellemes megjelenésű negyvenes" nőért? Mert ha esetleg felfedeznél némi asszimetriát, akkor miért gondolod, hogy egy 28-32, éppen kiröppent pasi a 31-33 éves korosztályban fog elsősorban keresgélni? Arról nem is beszélve, hogy aki 32 évesen röppen ki anyuci szárnyai alól, ott már komoly gondok vannak.
Tehát hogy világos legyen a mondandóm: Ha 30 felett egy nő nem akar egyedül maradni és csendesen elrozsdásodni (ahogy valaki írta), akkor muszáj lesz nem olyat keresni társnak, akivel fénykorában járt pár hónapig meg mai napig megdudgná őt (mert szereti a változatosságot), hanem bizony el kell kezdeni észrevennie egyéb kvalitásokat is, emelett adnia magára, sportolni, és úgy tükörbe néznie, hogy "igen, már túl vagyok a legszebb koromon, de tanultam a hibáimból, okosabb vagyok, odafigyelek magamra, kihozom magamból amit lehet, jobban nézek ki a magát kicsit elhagyó korosztályomnál, szép emlékeim vannak szuper pasikkal, de most már más időtávra és értékek mentén keresem a páromat, és nem fogom feladni, rászánom az időt, megadom az esélyt a második és harmadiknak is, aki érdeklődik utánam,mert már sok elsőben csalódtam, és igyekszem a pozitívat meglátni mindegykben. Nem vagyok selejtes, és már nem herceget keresek meg bizsergést várok, hanem társat és tiszteletet".
Szóval nem elkeseredni kell, csak elhagyni a kamaszkori ábrándokat. Meglepően sok a 40 éves királylány. Kettecskén a macskájával.
justlikeyou Tinder randis sztorik 2017.03.06 16:29:40
A tinderen ismerkedős időszakom viszonylag rövid ideig, 3-4 hónapig tartott, és happy enddel végződött. Eléggé szelektáltam a képek alapján, aki például félmeztelen képet tett fel magáról, csücsörítős selfiet (igen, ilyen is volt), jó kocsival menőzős fotót, vagy olyan képet, amin lánnyal van…..
EG0 2017.03.12 22:00:13
A "komplexusos"-nál fontosnak érezted leírni, hogy te kukáztad végül. A "budai úrifiú" sztori vége ezek után miért maradt le?

Más, hátha lányok is olvassák, itt egy lista, amit a férfiak húznak balra:
- Nincs képed, vagy valami vicces van ott helyetted: nem csak csűnya vagy de már lélekben fel is adtad. Nem éri meg a vesződséget, tuti csalódás lennél.
- gyerekkel vagy (a többség nem akarja másét nevelni)
- a kutyád/macskád puszilgatod az ágyadban. Fúj már.
- csajokkal vagy együtt: nem tudjuk, melyik vagy te, aztán mindig kiderül, hogy sajnos nem a legszebb.
(Néha úgy írnék az ilyennek, hogy figy, a melletted álló szép lány esetleg szingli még?)
- csak arcképet teszel fel: dagadt vagy
- csak távoli képet teszel fel, esetleg napszemüveggel: értjük, jó az alakod, csak az arcod gáz
- pasival vagy (általában a bátyád az, vagy azt hiszed, hogy egy jóképű ámde feléd közömbös haverod emeli a szociális értékedet. De nem.)
- az exed kivágtad a nyaralós képől. Már csak a karja lóg be.
- tele ékszerrel feszítesz a BMW/Merci/Audi kormányánál. Általában dekoltázs is figyel a kormány emblémához közel. Vagy azt hittétek, suttyó, anyagiakkal dicsekvős képet csak pasit szoktak feltölteni?
- csücsörítős kép a fürdőszobádban, miniszoknya meg piros magassarkú: kurva vagy
- műhaj, műszempilla, műmell, csücsörítős és pucsítós fotók valami exkluzív helyen: drága kurva vagy
- a leírásod arról szól, hogy kiket nem keresel: ostoba vagy
- a leírásod arról szól, hogy mi jár neked: ostoba és önző vagy

Hm, lehet, nekem is kellene írnom Tinder randis sztorikat. :-)
A társkeresésről sokan gondolják, hogy egyik pillanatról a másikra megtalálják a társukat. De többnyire rá kell arra jönniük, hogy ez nem így van. Nagyon nem. Pedig hosszas keresgélés, és számtalan csalódás helyett meg lehet találni realítv gyorsan is a nagy Ő-t. Most nem arra gondolok, hogy a…..
Mikor meghívtak a Resident Evil-széria hatodik részének sajtóvetítésére, arra gondoltam, hogy kevés haszontalanabb dolgot tudok elképzelni, annál, hogy egy Resident Evil-filmről írjak kritikát. Hiszen az elmúlt tizenöt év és öt film alatt már mindenki pontosan tudja, hogy miként érez Paul W. S.…..