Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blindmouse

4 bejegyzést írt és 459 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Medvecukor, krumplicukor, frutti és zizi A kisiskoláskori cukorkák jutottak eszembe a minap, amikor valami kapcsán  a pedellusokról olvastam. Az ötvenes évek végén a mi pedellusunk minden nagyszünetben az iskola földszintjének lépcsőfordulójában ült egy padon és cukorkát árult.  Egy nagy…..
1942. Németek által begyűjtött és beolvasztásra küldött prágai harangok..
Blindmouse 2022.05.08 23:51:32
@fareszjó: merci taxi?
volt a szovjetúnióban Milicija nevű taxitársaság?
bár az igaz hogy ezek is elvittek ha kellett, de ezek ingyen. :D :D
HamPLÓ Színészek klipekben 2021.04.12 07:00:00
Villamosozás helyett most megint privát emlékek kapcsán youtube-ozunk egy kicsit. Biztos más is emlékszik, hogy '86 körül mekkora sláger volt ez a szám: Az előadó Paul Simon neve ismerős volt, viszont mindig Simon & Garfunkelként emlegetve, ezért meg voltam győződve arról, hogy a magasabbik…..
2020 júniusában rég nem látott kiadós esőzés alá került Magyarország nagy része. A helyenként eltérő intenzitású és mértékű eső sokszor viharos gyorsasággal csapódott le az égből, és olyan is volt, hogy napokon át alig akart elállni. Ebben a hosszúra nyúlt zivataros időszakban talán sokaknak eszébe…..
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
Bár az új kerékpársávok felfestése már több mint egy hónapja elkezdődött, azonban a kialakításuk, a szerepük és az, hogy szeptember után mi lesz a sorsuk, a mai napig heves érzelmi és adott esetben szakmai viták tárgyát képezik. Ez a körúti sávra kiemelten igaz, ami a Nagykörút városban betöltött…..
F1rka Az F1 nagy botrányai 2020.06.11 00:05:00
Lassan kezdetét veszi az új szezon, s reméljük, komolyabb függöny mögötti harcok nélkül fog lezajlani, bár erre sosincs túl nagy esély. Az F1-et sem kerülték el soha a botrányok, ebben semmivel sem különb bármilyen sportnál. Az FIA és a csapatok közötti macska-egér játék a száguldó cirkusz szerves…..
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
1889. A 4554 méter magasságban - Európa legmagasabban fekvő menedékházának - a Capanna Regina Margherita építése..
Guitar Hero, Battletoads és Twisted Metal - három játékcím, amelyek között látszólag semmiféle összefüggés nincs, mégis egy kosárba tehetőek egy egyszerű, de valamilyen szinten szomorú mondattal: mára azok a videojátékos zsánerek, amelyekben ezek az alkotások megszülettek, kihaltak. Természetes,…..
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
1982. február 12-én adták át a Budapest Sportcsarnokot, ami 1999. december 15-én vált a lángok martalékává. Történet a szovjet példától Puskás öcsin át a karácsonyi képeslapokig.  ..
Újabb Ozzy Osbourne-dal jött ki a jövőre várható új nagylemezhez, amit Ozzy a csodagyerekként számon tartott, még mindig csak 29 éves Andrew Watt producerrel rakott össze és Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) dobol, Duff McKagan (Guns N' Roses) pedig basszusgitározik rajta. Eddig úgy volt, hogy a…..
Blindmouse 2019.11.22 17:10:14
"Az autóversenyzés, a versengés a véremben van. A részem, az életem része; egész életemben ezt csináltam, és kiemelkedik minden más közül." - Ayrton Senna Idén 25 éve, hogy az autósportot sokkolta a legendás Forma-1-es pilóta, Ayrton Senna (1960. március 21. São Paulo, Brazília - 1994. május 1.…..
Bruno Barbey, a MAGNUM Photos munkatársa több ízben is járt a szocialista Lengyelországban fényképezőgépével. Először 1967-ben Charles De Gaulle francia köztársasági elnök látogatásakor, de ekkor még szociofotókat és emberközeli, a mindennapi életet megörökítő képeket nem készített. Erre 1976-ig…..
Harminchárom évvel ezelőtt az emberiség egyik legnagyobb atomkatasztrófája - mely a Szovjetunió ukrajnai területén, Pripjaty városa mellett, Csernobil közelében a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában történt 1986 április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor - örökre megváltoztatta az emberek gondolkodását az…..
Blindmouse 2019.11.11 00:23:32
@Tartalom: Ennyi baromságot összehordani.

-A 3 búvárból egyet vitt el a szívroham úgy 10 éve, a másik kettő,köszöni szépen tökjól van.

-A régi tévés figurákat azért vitte el a rák gyakrabban mert az akkori tévés PYE kamerák elég durva sugárágyúk voltak egyébként.

-És gondolom nem hallottál a csókáról aki évtizedeken át konkrétan a szarkofág alatt a reaktorterem romjai közé járt be felderíteni, tudtommal még ma is él.
Blindmouse 2019.11.11 12:15:15
@Big Blaster: atomerőműtől rettegnek. és közben ugyanazok hisznek istenben, és a kereszténységben, aminek a nevében milliókat égettek meg mert azok nem hittek. :D
Blindmouse 2019.11.12 13:17:08
@Equalizer.: A sugárzás nem úgy viselkedik mint a víz hogy folyik ki a reaktorból, a radioaktivitás, az elektromágneses sugárzás, kb mint a fény. ergo hiába van nyitva a reaktortartály, ahogy távolodsz, exponenciálisan csökken az ereje. ha nem jön ki belőle szennyezett részecske, hamu akármi, akkor nem terjed szét a világban csakúgy..
A '80-as/'90-es években készült horror-, sci-fi és akciófilmek kedvelt húzása volt, hogy egy-egy jól ismert rock- vagy metalbanda a stúdió vagy a rendező felkérésére írt külön egy-egy kislemezdalt: optimális esetben ez nyertes szituáció volt mindkét fél számára, hiszen külön marketingkampány nélkül…..
A rockzene történelmében rengeteg női rock és metal csapat fordult meg és volt köztük néhány olyan is, mely a saját korszakában rendkívül meghatározó volt. Most felkutattunk 10+1 olyan, csak női tagokból álló zenekart, akik a saját idejükben (vagy éppen az elmúlt néhány évben) olyan rock 'n' rollt…..
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Blindmouse 2019.10.01 12:53:25
@Dikusz: a citrom/eperhabot említettem én is. azon a kettőn kívül volt ugye a krémtúró mazsolásvaníliás szigorúan, meg asszem a túrókrém, hasonló név de más cucc, aminek az alján volt az édes lekvár,és össze kellett keverni, mindig leettem az egyharmadát keverés nélkül hogy utána töményebb legyen. :)

a szovjet jégkrém nincs meg, a kispoharas leót imádtam, kaptál hozzá pálcikát is hogy megehesd. :)

Meg volt még valami cukorka amire kb senki sem emlékszi, szerintem valami kukoricapehely golyók lehettek csokibamártva, és ilyen téglatest formájú papírdobozban volt, ami buszt, villamost, mentőautót, tűzoltót mintázó festéssel volt, ergo nasi után simán játszottál a dobozával, meg gyűjtötted őket. :)
Lazarbibi TOP 10 időgép 2019.09.20 23:00:03
Többször lerágott csont, de még mindig folyamatosan gyártják az időutazós filmeket. Soha nem unja meg a nagyérdemű, állandóan eladható kategória. Az időgép a mozgókép „édestestvére". Mindkettő 1895-ben született, H. G. Wells is ekkor írta meg korszakalkotó regényét, és sikerének köszönthetően az…..
Blindmouse 2019.09.23 13:09:21
@lutria: Szó szerint leírtad ami nekem a Timecop időkabinjáról villant be.
Na, beszállok én is az őrületes bulihintóba, amit annyira kínosnak tarthat maga a műsorvezetője is, hogy a saját nevét nem is adja hozzá, csak Lali néven fut, pedig ő az ország szórakoztat szakmunkásainak non plus ultrája, ezt onnan tudjuk hogy a Szenzációs négyes is megmondta. Sárga atlétában,…..
Blindmouse 2019.09.09 01:57:12
@Theriad: Mi az hogy zenéléssel foglalkozik? a lemezjátszó az nem hangszer, vagy ha van egy mikrosütőm akkor élből szakács vagyok? :D
Blindmouse 2019.09.09 20:22:09
@szociál: a bakelitek pakolgatása nem zenélés. max zenelejátszás. Ugyanúgyahogy az ha behúzom a monaliza festmény fotóját egy képnézegetőbe a monitoromra, akkor nem állíthatom azt hogy festek.

A zenélés az az, amikor fog BÁRMILYEN hangszert, gitárt, zongorát, vagy akár egy darab alufóliát egy fésűn, és egy hangsort lejátszik bármin (a bőrösfuvola nem számít.)
De valszeg nem igen tudja a csibehusi hogy mi az a C moll 7, azt inkább tudja hogy huszas egy óra natúrfranciával. :)