Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigor

0 bejegyzést írt és 1335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár télen, hóban-jégben nem ilyen cipőket képzelek a lábamra, azért ez a kiegészítő elég ötletes ahhoz, hogy írjak róla. Egy műanyag szalagot kell a cipőre húzni és máris nem csúszik a sima talpú cipő. Csizmára csúnya lenne, pedig abból is vannak csúszós fajták. Persze…..
Elnézést a késésért, nem szeret az Indapass, ha nem otthonról nyaggatom.  ..
Rigor 2012.10.08 10:23:27
- Spoiler-

Válaszolnék az itt és máshol is feltett kritikákkal kapcsolatban az időutazás paradoxonjaira vonatkozóan.

1. A filmben egyértelműen kifejtik - nem is egyszer- hogy ezen nem érdemes agyalni mert csak megfájdul az ember feje - stb, - és többször utalnak is rá, hogy ez nem valami realizmusra törekvő scifi, - TK-k jelenléte talán pont ezért került bele - szóval inkább fikció - hogy ebben a filmben valójában nem az időutazás és annak hibái/paradoxonai a lényeg, hanem az emberi vonatkozások.

2. Fel lehet fogni az időutazást egyfajta elegyének a párhuzamos univerzumoknak (hiszen ha visszatérsz a múltba, akkor az már egy teljesen új idővonal lesz, amitől te független vagy, így megölheted magad, stb) - és a saját megváltoztatható múltad - vagyis ha a múltbeli énednek levágod az ujját, a sajátod is hiányozni fog.

Szóval, hiába vagy te egy párhuzamos "univerzumban" - mivel az ottani történések is szinte megegyeznek a tiéddel, így az ottaniak is hasonló ellenlépéseket tehetnek ellned, és fordítva- a sajátodba is beléphet egy újabb párhuzamos univerzumból a saját megfelelőd.
Végtelen számú univezumot feltételezve (főleg ha eltérések is vannak mint az "Egyetlen" c. Jet Li filmben) - a film minden ilyen jellegű ellentmondása feloldható.

3. Aki tényleg jól átgondolt és paradoxonokat viszonylag jól megoldó időutazós filmre (de tényleg, a terminátor, meg a vissza a jövőbe és egyebek után miért pont erre hurrognak a kritikusok?) vágyik az ne a mainstream mozik között keresgéljen, hanem nézze meg a Találmány c. filmet:
www.imdb.com/title/tt0390384/

4.Az egyik netes kritkában még az is felmerült hogy mekkora bénaság hogy időutazás meg minden, és csak arra használják hogy visszaküldjenek kivégzésre embereket - Ki mondta hogy csak arra használják? - egyszerűen a film csak erről szól! - biztos gyilkolnak meg másokat fiatalon is, csakhogy ez Pont arról szól hogy valakit egy bizonyos időpontban szeretnének megölni, - egyszerű példával élve egy sikeres, önerejéből gazdag fickót, vagy számunkra sok hasznos szolgálatot megtevő de kínossá, feleslegessé, vagy árulóvá váló tagot csak idősen éri meg kinyírni, mivel ha a fiatal és csóró változatát öljük meg, a számunkra hasznos tevékenységeket sem viszik véghez.
Rigor 2012.10.31 09:27:12
@KKKKKKK: SPOILER!

- Miért nem az ősrobbanásba? És akkor hogyan küldenek vissza ezüstöt a múltba?:)( - erre utalás is van, hiszen a looper nem kapja meg valójában a teljes ezüstöt - leadja, és kifizetik - és a főhős ebből a készletből spájzolt magának titokban).
Rigor 2012.11.06 10:01:28
@slyspy: A többiek is azt kapják végkielégítésként, meg egyszerűbb így:) - no meg az arany/ezüst korfüggetlenül konvertibilis fizetőeszköz:)
A Szkeptikus Társaság rendszeresen kap leveleket. Támogatókat és kritizálókat egyaránt. Az ellenérdekeltek támadásai sem ritkák, tevékenységünkből fakadóan számítanunk kell rájuk. Nehéz azonban megszoknunk az erős indulatokat, amivel például a legutóbb érkezett e-mailben is szembesültünk. Nem ezért…..
Az IKEA még az idén szeretné bemutatni új bútorcsaládját, melybe egy egész szórakoztatóközpontot építettek bele, tévéstül, hangfalastul. Az Uppleva több dizájnban lesz kapható, 1080p-s full hd LED tévével, 2.1-es hangrendszerrel, wifi-vel az okostévéhez, dvd- és…..
A tudományos módszertan egyik fontos eleme a szkepticizmus, a kételkedés. Semmit nem hiszünk el bemondásra. A tudományos hipotéziseket a megfigyelésre, a tapasztalatra alapozzuk, és folyamatosan, újra és újra teszteljük a tapasztalattal szemben. A szkeptikus tudós valójában nem…..
Modorosblog Kedves Modor Tibi! 2010.02.20 09:00:00
Szomorúan és meglepődve olvastuk a gasztrobloggerekről szóló posztotokat. Alapvetően nem érdekel, hogy ki mit gondol a blogomról - amit magamnak és az ismerőseimnek írok -, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen véleményekkel, mert ezzel csak a gyalázkodók alá adnám a lovat. Az…..
Téli fagyi Megjelent: 2010.02.19. A ’70-es évek szocialista édességiparának egyik remeke (mely a mai piacgazdaságban is velünk maradt): a téli fagyi. A közértekben és ABC-kben a pénztár melletti kis fehér rácsos polcokon lehetett fellelni, de kizárólag a téli hónapokban.…..
A vajas kenyér a napközis uzsonnák legmegbízhatóbb tagja volt, minden uzsonna alapelemeként szolgált. A jó vajas kenyérhez csupán két dologra volt szükség: friss kenyérre és vajra. Ezt a leckét jól tudták a '70-es, '80-as években, és egy-két ujjnyi szelet kenyérre jó vastagon…..
retro gastro Napközis ivólé 2011.03.25 06:08:00
A napköziben azon nagyon ritka esetekben, amikor ebédre ivólé volt, levest nem kaptunk. Vagy leves, vagy ivólé! Persze az ivólé sokkal nagyobb becsben állt, mint az egyen levesek, egyrészt mert finom volt, másrészt, mert ritkaság számba ment. Az ivólé nagyon édes, barnás színű…..
Már csak alig több mint kétszázat kell aludni, és bemutatják a Premium Rush című filmet, amely a hollywoodi hősök közé emeli a nagyvárosi biciklis futárt. A cool figurához cool járgány dukál. Ezt a rendező nem kis késéssel a fixiben találta meg. Az amerikai biciklis szájtok…..
zamat Az ötödik alapíz: az umami 2010.01.20 10:00:00
A japánok szerint az umami életre kelti az étel természetes ízét. Az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. Az umami az édes, sós, keserű, savanyú sorban az ötödik. A fehérje íze.  Több mint száz…..
Vigyázni, mert Vágó István is átver! című blogbejegyzésemben hívtam fel a közvélemény figyelmét, az egykori és egy mostani szkeptikus szervezet önellentmondásaira. Ennek lényege, hogy mások ígéreteit kérik számon, bírósággal és hatóságokkal fenyegetőzve, miközben maguk is csak ígérgetnek és…..
  IGe második prédikációja. "Az a férfi ,amely nem akar fegyvert fogni, puhapöcsű" írta Bőrönd Ödön fantázia nevű felhasználó az egyik közösségi portálon. Válaszom rá: Akkor te az vagy emberke. A kemény tökű legények nem fém és fa és más töltényeivel és…..
Rigor 2011.09.28 14:19:40
A fegyverkérdés érdekes, és nem lehet feketén-fehéren megközelíteni. Én például egy nagyon erősen pacifista military-mániás vagyok:) Amolyan si vis pacem para bellum elven, úgy állok hozzá hogy már pusztán rendszeres airsoft hobbym és korábbi küzdősport/harcművészet múltam- okán okulva, belekóstolva, tapasztalva - szerintem az átlag embernél is erősebben ellene vagyok bármilyen fegyveres konflikutsnak, vagy erőszaknak.

És tudom hogy a bennem élő vadászösztönt ezek eljátszásával ki tudom élni, így valódi helyzetet mindig jóval előtte meg tudom előzni kedvességgel, időben eltűnéssel, stb, és eleve nem gerjesztek ilyen helyzetet mivel nincs bennem az átlag emberek ilyen irányú frusztrációja.
Minden ilyesminek csak kontrollált, biztonságos, egészséges szórakozásnak szabadnak csak lennie. - hiszen biológiai ösztöneink megvannak erőszakot nem tehetünk raja, de felismerve kordában kiélhetjük és ettől leszünk többek mint az állatok, ettől leszünk civilizáltak.

Ha háború vagy nagy balhé gyanúja merül fel, lehet hogy jobban helyt állnék mint az átlag bátor harcos, és ha nincs más lehetőség valószínűleg úgy is lesz, viszont minden erőmmel azon leszek hogy megelőzzem, elkerüljem minél békésebben akár "gyáván" messzire megfutamadjak - Talán (remélem) előbb és akár vaklármára is ugorva mint ahogy az átlag észbekap, hogy baj van.

Eleve elfogadhatatlannak tartom azt hogy emberek egyszerű konfliktusokat gerjesztenek amiket fizikai fenyegetéssel vagy tettleges cselekedetekkel akarnak megoldani. Számomra tűrhetetlen hogy valaki lökdösni, megpofozni és egyáltalán bántani próbáljon engem vagy akit szeretek egy civilizált társadalomban.

Olyan nincs hogy valamit ne lehetne megbeszélni, megtárgyalni -végső soron hatóság előtt tisztázni stb.

És emellett még ha ez is történik nem óhajtok bosszút állni, és ha elkerülhető a komolyabb baj inkább nem támadok vissza/menekülök, viszont ha nem tudom elkerülni a komolyabb fizikai sérülés /halál eshetőségét, (SOHA ne kerüljön rá sor) valószínűleg olyan magas és akár sokkoló agresszivitási/hatékonysági szinttel fogok válaszolni amit "sportszerűtlennek vélhetnek"(bár ezek többsége életre kevésbé veszélyes, viszont látványos)

A sportszerűség ott veszett el amikor én nem akartam fizikai konfrontációba kerülni a másik emberrel és ő ennek ellenére megtámadott - azaz szó nincs szabályokról, meccsről, vigyázzunk a másikról. Ugyanígy fegyverhasználat esetén is meglepő, de sokkal hatékonyabban és gyorsabban visszaverhető a támadás ha nem a másik életét akarjuk feltétlenül kioltani (stratégiai és demoralizációs szempontból is sokkal hatásosabb egy csúnya sérülés, amit simán túl lehet élni, de harcolni nem, ordítani igen, - mint egy halál).

Hülyeségért, hülyeségből fegyvert nem fogni nem puhapöcsűség, sőt aki van olyan bátor hogy ezt megtegye, az amikor tényleg muszáj, tökösebb és bátrabb lesz mint aki nagy pofával fegyvert mer fogni a fegyvertelenekre. -Szerintem.

Persze még bölcsebb látszólag fogni, de ha ártatlanokra kell lőni, akkor inkább én legyek ott aki majd akkor nem öl.
2perc Amatőrök... 2011.08.06 22:05:00
Nappal a játszótéren nagy pofának levés, naplemente és ágybamenés után aggódni kezdés! Tesóval, tesókkal egy szobában alvás, de ha ők korábban elalvás, menthetetlen parázás kezdődés!Árnyjátékok! Utcáról beszűrődő fény falon formákat rajzolás, ebben azonnal…..
Váj mí kolegina is ihletet kapott, így az alábbi posztot van szerencsém most leközölni.Sanyarú sorsa úgy hozta, hogy egy kis vagy közepes városban, urambocsá’ faluban rakta le a gólya. Első 1,5-2 évtizedében nem is volt különösebb baja a földrajzi leosztással, viszont egy…..
Egynaposság kétnapossággá konvertálása mindig nehézségnek levés. Negyedikben, ötödikben is próbálkozás (csajokhoz átlógási, pinázási lehetőség szem előtt lebegése mellett), aztán hatodikban végre beleegyezés. Előtte szánalmas helyszínek meglátogatása budapesti…..
Modorosblog Modoros becenevek 2010.02.26 07:00:00
Sokan kértétek, Józsi megígérte, én megírom :) Többször szóba került már, hogy a becenevek használata modoros-e, minek becézünk egyáltalán bárkit kéretlenül, miért ragaszkodik a viselője valami tök más névhez. Ezzel és a Szlengkönyvvel kapcsolatban is említette Balázs…..
Rigor 2011.07.26 12:12:26
Pár napja tették közzé a James Randi Oktatási Alapítvány idei ösztöndíjpályázatának eredményeit, s mint arra egy szemfüles olvasónk felhívta figyelmünket, a díjazottak listáján egy magyar név is szerepel. Borbély Tamás Angliában tanul pszichológiát. Őt kérdeztük az elnyert ösztöndíjról és terveiről...