Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shikkoku

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
Shikkoku 2018.08.03 09:09:33
Az összes vallás gusztustalan és ostoba. Mennyi remek gondolkodót veszít el miatta az emberiség. A vallás a kontroll eszköze. "Higgyen mindenki azt amit akar" persze ez tök jó, de mégis milyen ostobának kell lenni ahhoz, hogy csak azért elhiggy valamit mert a körülötted élők azt mondták, hogy úgy van.

Az ember nem is él, ha nem szkeptikus, ha nem kérdőjelezi meg a dolgokat, ha nem fejlődik.

Nem csoda, hogy szinte az összes vallás erőszakkal válaszol a megkérdőjelezésre. Mivel légből kapott alapokon nyugszanak.

A vallás menekülés a valóságból. Pedig helyette lehetne tenni is azért, hogy a valóság jobb legyen, hogy ne kelljen menekülni belőle.

A legtöbb ember csak azért hisz egy istenben vagy istenekben, mert a szülei is hisznek. Valahol valaki meg kitalálta azokat. Ez agymosás.

Nem azért kell jó embernek lenni, mert különben isten megbüntet. Hanem mert az a logikus. Logikus úgy bánni másokkal, ahogy én szeretném, hogy velem bánjanak. Logikus segíteni másoknak, ha rászorulnak, mert az előreviszi a társadalmat.

A vallások a dogmatizálással, csak egymás ellen fordítják az embereket.

Ez olyan dolog amire minden ember önállóan rájöhet, ha hagyják gondolkodni, illetve megtanítják logikusan gondolkodni.

A szélsőségesen vallásosaknál csak szembetűnőbb a dolog. De minden vallás agymosás. Nem bizonyítékokon alapuló világképet ültetnek a gyerekek fejébe, félelemre alapozva. (pl. kereszténység - pokolra jutsz ha nem úgy csinálod a dolgokat, vagy ha nem adja meg az utolsó kenetet a pap, stb.)

Egy félelmetes mesét hitetnek el valóságként, hogy betartsd a szabályaikat. Pedig ha logikusak a szabályok, logikus előnyei vannak, akkor önállóan is betartanák az emberek, szabad akaratukból.
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Csak egy baráti figyelmeztetés volt, semmi több...
Shikkoku 2018.07.27 06:57:51
A Fidesznek azért kellenek az ellenzéki pártok, hogy Magyarország Uniós tag maradhasson. Ha nyíltan diktatúra lenne akkor kirúgnák és nem jönnének az euro milliárdok kis hazánkba amiből Mészáros barátját felhizlalta, hogy kilóra megvehesse az egész országot.

Annyira egyszerű, puritán, ostoba a terve, de amilyen hülye a magyar nép lazán beszopja.

Szerintem Orbán megnézte azt a South Park részt amiben Cartman elmagyarázza a hátrányos helyzetű diákoknak, hogy csalni kell, mert ne ma csalás számít csak az eredmény. Kit érdekel, hogy Mészáros Lölö cégeinek gyakorlatilag kizárólagossága a pályázatokon a többi vállalkozót tönkretette? Legalább tudott kitől munkagépeket, meg munkaerőt vásárolni... Ha meg panaszkodott volna a pórul járt konkurens, hát megdobták pár 10 millióval aztán abbahagyta a panaszkodást.

Vicces volt egy interjú egy ELIOS konkurens cég vezetőjével, amikor kérdezték, hogy nem érintette-e hátrányosan a cégét, hogy nem ők kapták a közbeszerzéseket, nem merte azt mondani, hogy nem. Biztos vagyok benne, hogy le volt fizetve...

Ez van, egy ilyen ostoba stratégia ellen tehetetlen az ország... meg is érdemeljük.

Szerencsére az uniós tagság előnye, hogy nyugodtan elmehet dolgozni másik országba aki szeretne. Angolul már jól tudok, megszerzem a diplomát, tanulok németül, lejár a szerződésem és úgy hagyom itt ezt a pöcegödröt az összes rosszindulatú, beképzelt seggfejjel együtt, mint a villám.

Pedig jó munkám van, de nem fogom megvárni, hová vezet majd még Orbán elmeroggyanása. Mert abban biztos vagyok, hogy ha megneszeli, hogy kezd csökkenni a népszerűsége, az új ellenséget a magyarok közül választja és úgy fog uszítani, hogy ahhoz képest a nácik szende-szűz kislányoknak tűnnek majd.
Novemberben Budapesten jártak és 1200 milliárd forint összértékű közbeszerzést vizsgáltak meg az Európai Bizottság auditorai a 2015 és 2017 közötti időszakból. A 29 vizsgált projekt fele olyan építési beruházás volt, melynek végső ára rendre 20-70 százalékkal meghaladta a felhívásban becsült…..
Shikkoku 2018.06.26 15:24:38
@N. Barbie: 1984 csökkentik a csokiadagot és lejön a híre, hogy nőtt a csokiadag. Le van szarva, hogy történelmi mélyponton van a Forint, szárnyal az.
Shikkoku 2018.06.26 15:29:46
@maxval balcán bircaman: Akkor most légy kedves és írd le európai (Róma Európában van, szóval római) számokkal a 250000000000 Ft-t amit Matolcsi magának meg a kis családtagjainak/haverjainak ellopott. Addig sem irkálsz ilyen hülyeségeket.
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Shikkoku 2018.02.22 09:02:15
@Herbert Putzenschramm: A Zuhanórepülést nem láttam még, direkt azonos a címe a Sziámi számmal?
Sziasztok. A mostani havi téma eléggé érdekes. Lehet mindig hallani eltörölt filmekről és játékokról. Ám érdekes módon animékről nem lehet hallani. Holott van sok olyan anime, amit elkezdtek, aztán különböző okoknál fogva hagyták abba. Egy kisebb kutatómunkával megmutatok néhány olyan animét, aminek…..
Amikor elindult a Viszlát, kétharmad! blog, majd az arra épülő mozgalom, sokan nem értették, mit akarunk a kétharmaddal. Hiszen el kell söpörni a Fideszt, egyszerű, mint az egyszeregy, nem? Szeptember óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és most mintha az ellenkező végletnél tartanánk: a sajtóban…..
Shikkoku 2017.12.14 08:19:51
Amíg az ellenzéki pártok azon picsognak, hogy csak fidesz 2/3 ne legyen, meg, hogy fogjunk össze/ne fogjunk össze... de közben egyiknek sincs programja... teljesen eltorzult a politika magyarországon.

Így kéne működnie: az egyes pártok összeállítanak a következő 4 éves ciklusra egy-egy 'to do' listát, amiben pontbaszedve leírják miket terveznek csinálni. pl. az egyik a kutatás-fejlesztés + innovációt támogatná a költségvetés x százalékával a mostani y helyett, a másik az ipart pörgetné fel adókedvezménnyel, stb. Célkitűzéseket hírdetnének és így az emberek amely célokkal a leginkább egyetértenének arra szavaznának. Ehelyett az ellenzéki pártok programja: Buktassuk meg a fideszt/ne elgyen 2/3-a a fidesznek. A fidesz programja: Soros György /ország szarrálopásának és mészáros lőrinc vagyongyarapításának folytatása.

Persze már elfajult a dolog, mert vidékre, főleg azokhoz akik nem használják az internetet, nem jut el infó. De ha egy párt oylan célkitűzésekkel állna ki, amelyek szimpatikusak, reálisak, úgy tudná kommunikálni ezeket, hogy az egyszerre 3 monitoron információ-feketelyuk ként böngésző fiatal és a papírújságot olvasó Irénke néni számára is befogadható legyen. Akkor rá szavaznának... ez a legnagyobb hülyeség, hogy na majd ez a párt hoz ennyi szavazót az a párt meg annyi szavazót... mintha az emberek magukratetoválnák a pártot amire egyszer szavaztak és onnantól egész életükben csak arra szavaznának... ez már az előző választáson sem jött be. Nincs értelme összefogásnak. Attól nem lesz szimpatikusabb egy párt, hogy alapból úgy állnak hozzá magukhoz, hogy hát egyedül szartsetudunk csinálni, fogjukmeg egymás kezéd és akkor együtt talán majd már valamit tudunk szartkavarni... A fidesznek ezekmellett elég csak azt szajkóznia, hogy soros... azt érti Irénka néni. Azt, hogy eladják a országot az oroszoknak meg úgy meggazdagodnak a köz szolgái, hogy az nevetséges meg nem jut el hozzá, mert már a sajtó is a kezükben van... szóval a fidesz nem fog programot csinálni. Mert nincsenek kényszerhelyzetben... "Miért üzletel, terroristákkal?" "ö, boldog karácsonyt" -tapsvihar-
Képzelj el egy lámpát. Amikor kilépsz a lakásból, lekattintod a kapcsolóját. Viszont a körte még évezredekig világít. Pontosan így lehet lekapcsolni egy atomerőművet...
Shikkoku 2017.05.03 12:23:26
Oké először is ez a poszt hülyeség... igen a használt fűtőelemek sugároznak, és veszélyesek is, ha oda állsz melléjük közvetlenül. De ezt nem teheted meg mivel nagyon szigorúan szabályozva vannak, szépen kihűtik majd elássák ezeket az anyagokat, a gond az lenne ha porként vagy gőzként a levegőbe kerülnének mert akkor belélegezhetnénk és akkor belülről érne minket a sugárzás, de ez nem történik meg, miután kihűltek eléggé elássák és kész.

Problémák Paks 2-vel:
Oroszok által kínált technika elavult, nem illeszkedik az EU energetikai irányzatába a jövőre nézve mivel ne mlehet szabadon szabályozni a teljesítményét. Urániumot használ, ami továbbra is ezt a valóban nagyon lassan lebomló, sokáig veszélyes hulladékot termeli (amit tudunk kezelni, viszonylag jól).
ROSZATOM egy gusztustalan, pártfüggő cég, mutyizás ezerrel, 3000 milliárdból 1500 kőgazdag oroszok zsebében fog landolni, orbánék meg felcsipegetik a morzsákat. A kivitelezés is silány lesz. Szuper...

Miért lett volna jobb Francia erőmű: (Nem a ruszkiktól kellett volna szerezni, mi van ezekkel komcsik az fideszesek?!) Tóriumos erőmű, legújabb technika, biztonságosabb, a keletkező hulladék nagyságrendekkel hamarabb bomlik le ártalmatlan anyaggá. Hatékonyabb, és a teljesítménye változtatható: remekül eggyüt tud működni megújuló energiaforrásokkal. Mintegy kiegészítve az szél/nap erőműveket az ingadozó teljesítményük miatt (nem süt a nap, szélcsend van felpörgetik a Tóriumos erőművet és annyi energiánk van amennyi szükséges. Ez az EU-s elképzelés.

De orbán feje beleragadt putyin seggébe, szóval az összes fideeszmajom aki eddig utálta a komcsikat most odavan az oroszokért, meg a mutyi-erőműért amit ideépítenek...

A népet nem lehet megkérdezni róla, mert nem értenek hozzá. A nép 99,99% se nem atomenergetikai-, se nem energiastratégiai szakértő. Független Szakértőket kellene megkérdezni róla. Arról kéne népszavazás, hogy az összes magyar nemzetközileg is elismert atomenergetikai szakember, konzultáljon Paks 2 ről, és amennyiben arra jutnak, hogy nem a roszatom megoldása a legjobb/legelőnyösebb Magyarország számára akkor nyilvánítsák érvénytelennek azt a fos szerződést és írjanak ki tisztességes nemzetközi pályázatot rá.
(persze egy értelmes, se vállalná, mert a fidesz ellehetetlenítené őket utána)
  Újabb energetikai szakember a Fidesz padsoraiban. L. Simon László után - aki szerint a napenergia azért nem megoldás mert éjszaka is ég a villany - Lázár Jánosnak sikerült olyat mondani, amitől egy kisiskolás is lefordult a székről.    De mondott mást is. Az orosz hitelből épülő Paks2 szerinte…..
Shikkoku 2017.03.08 08:22:25
Kedves blogszerkesztő és többiek akik azt hiszik, hogy itt Lázár János hülyeséget mondott!

Tévedtek! Az az igazság, hogy ma a fissziós erőművek adják a legkisebb környezeti terhelést egységnyi termelt elektromos energiára nézve.

Egyszerűen azért, mert nem csak a működést veszik figyelembe, de a legyártást is. A fissziós erőművek nagy energiasűrűséggel dolgoznak, míg a megújuló energiaforrások kis energiasűrűséggel. Tehát legyártani és működtetni egy olyan szél vagy naperőmű telepet 40 évre ami ugyanannyi energiát termel mint egy atomerőmű 40 év alatt nagyobb környezeti terhelést jelent mint, legyártani és működtetni egy modern atomerőművet. Ez egy tény, ezt tanítják a környezet-, vegyész-, villamos-, stb.-mérnököknek, a világon mindenhol és a magyar egyetemeken is. (én a Pannon Egyetemen tanultam, többek között radiokémiát)

A probléma paks 2-vel nem itt van, és az, hogy itt a néhány 10 emberből aki kommentált senki nem érti a problémát sem, mutatja, hogy mennyire reális egy ilyen témában népszavazást tartani. Akkor legyen népszavazás, ha előtte minden szavazásra jogosult kap egy 2 éves képzést atomenergetikából, hogy tudja miről beszél.

Paks 2-vel az a probléma, hogy az elavult technológiával építik az oroszok, ráadásul azért ők és azért így mert így lehet mutyizni és Putyinék és Orbánék is sokat tehetnek zsebre vele.

Ez a fajta technológia ami ma is működik a paksi atomerőműben és amit terveznek építeni, az Urán 235 tömegszámú izotópját használja és csak folyamatos, egyenletes termelésre alkalmas. Csakhogy az EU legjobb energetikai tervei a jövőre nézve a következők: Alapvetően megújuló energiaforrások, kiegészítve atomenergiával amikor az szükséges. (mivel a megújulóak nem csak kis energiasűrűségűek is de egyenetlen eloszlásúak is (időben)) Valamint egész EU-t átívelő hálózat. Azaz az elavult ROSZATOM által kínált urános technológia helyett a franciák által kínált Tóriumos (Tórium 232) technológiát kellett volna választani, ami egyrészt a legfejlettebb fissziós erőmű technológia, másrészt alkalmas változó energiamennyiség termelésére és remekül beleillik az EU energetikai jövőképébe, valamint a termelt melléktermék, hamarabb bomlik le, stabil ólommá. Tehát ez a technológia a most használt legnagyobb hátrányát is megoldja, nem több száz évig sugároz a keletkezett hulladék, csak 10-20 évig. De a franciákkal nem lehet olyan jól mutyizni. Meg egy pár évig vegyes technológiát kellene működtetni Paksnál...

Ma a Paksi atomerőmű az ország energiaigényének 50%-át látja el. Atomenergiára szükség van.

A mai atomerőművünkre is igaz, hogy működés közben nem terheli a környezetet. A keletkezett hulladékot ugyan el kell zárni, de azt el lehet. Akkor van baj ha robban. De azért ez meglehetősen ritka dolog. Csernobil is emberi mulasztásból és technológiai hibából történt. Ja és itt jön a legjobb: a Tóriumos erőmű ebből a szempontból is biztonságosabb, mivel a tórium alapból sóolvadékban van a reaktorban.

Az is probléma, hogy a szerződés az oroszokkal titkos, ez is csak a mutyizás lehetőségét biztosítja.

Tehát: a jelenlegi Paks 2 bővítési tervvel tényleg probléma van, de atomerőműre szükség van ahhoz, hogy környezetkímélő módon lehessen nagy mennyiségű energiát termelni, az optimális megoldás pedig megújuló erőművek támogatása korszerű atomerőművel. Habár a szakértők nagy része ebben egyetért, sajnos a kormányban nem szakértők, hanem puszipajtások hozzák a döntéseket.
Shikkoku 2017.03.08 14:28:03
@cardiobascuralis: Teljesen igazad van. Tévesenl használtam, a technológia szót és technikát értettem alatta. Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
Shikkoku 2016.04.29 11:55:03
@Muzsikok közt: Ja csak a Forint ér kevesebbet... mivel valakik, mesterségesen megakadályozzák a Forint értékének növekedését pár éve... nem tudom kinek lehet ehhez hatalma az országban... biztos a gyúcsányvótaz mámegin! Persze ez tök jó, mármint egyes embereknek, akiknek nagy vagyona van Euróban pl.,
Meg a rezsicsökkentés is ilyesmi... tök jó... bár nem neked aki 3000 forint helyett fizetsz 2800-at... hanem a mocskosul gazdag emberkéknek akiknek magánstadion van a hátsó kertjükbe meg van 50 ingatlanuk... mert nekik 3000000 helyett kell 2800000 Ft-ot fizetniük és nem 200-at hanem 200000-t spórolnak. És kinek a pénzéből? A rezsicsökkentés közvetve termék ár növekedését eredményezték... Ez megint csak a gazdagoknak jó törvény, amit úgy adtak el mint ha isteni segítőkezet nyújtottak volna a szegényebbeknek... pedig lófaszt mert a drágább kenyeret, tejfölt stb.-t ugyna úgy meg kell venni... csak azt mond meg ki vesz több kenyeret 1 kőgazdag, vagy 1000 szegény? Gyakorlatilag a villany/gáz/víz számlát fizető emberek átruházták a saját terheiket azokra akik kevesebbet számlát fizetnek és ezt eladják úgy mintha segítenének... az árnövekedésért meg lehet hibáztatni kűfődet!