Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsa Misi

1 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pártok ifjúsági szervezeteinek rendezett kerekasztal-beszélgetést szerdán este a Liberális Fiatalok Egyesülete (LiFE) a Gödörben. A rendezvényen a DK ifistáit, az Ifjú Demokratákat kivéve minden jelentős, illetve kevésbé jelentős párt ifjúsági szervezete képviseltette magát:…..
Szaladni tanultam, amikor megalakult a Szabad Kezdeményezések Hálózata, 15 évvel később újságíróként kaptam szamizdat könyvet az AKG könyvtáros nénijétől, és az volt a legfőbb vágyam, hogy a Demokratikus Ellenzék diadalmenete idején lehessek fiatal. Akkor úgy hittem, ahhoz,…..
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Kedves János! Régi ismeretségünkre, bő húsz éve létező személyes jó kapcsolatunkra alapozva engedd meg, hogy elhagyva a formaságokat levelem elejéről, azonnal a tárgyra térjek. Nyomatékosan arra kérlek, utasítsd vissza a Nemzeti Média- és…..
Rózsa Misi 2013.08.19 01:06:39
Nekem kifejezetten tetszik, ahogy a fidesznyik neokádárista horda és szélsőjobbos salak ennyire beindult Fodor Gábor ellen. Féljenek csak, hiszen az általuk képviselt mocsokkal szemben a liberalizmusnál hatásosabb eszközt még nem találtak fel.

A támadók közül egyetlen egynek se sikerült a legkisebb ellenérvet se felhozni azzal szemben, amit Gábor leírt. Hiába na, a tények makacs dolgok. Azokkal szemben nem marad más eszközük, mint az üres köpködés. Az meg kevés lesz ahhoz, hogy választást lehessen 2014-ben nyerni, hiába követtek el mindent annak érdekében, hogy maguk felé döntsék a pályát. Még a külföldi szavazatokkal való csalás is kevés lesz ahhoz, hogy a Fidesz gengszterek hatalmon tudjanak maradni.

Egyre többen értik meg Magyarországon is, hogy az országot a bajból a liberális politika felé való nyitás húzhatja ki. Hiszen Európa összes működő, jóléti demokráciájának alapja a liberalizmus. Nem véletlen, hogy Fodor Gábor pártjához, naponta egyre többen csatlakoznak. Egyre több helyen találkozhatunk a Liberálisok helyi szervezeteivel. Egyre többen ismerik fel, hogy liberálisok nélkül a Parlament és az önkormányzatok ámokfutást mutatnak be jellemzően. Nem véletlen, hogy a politikai szélsőségeseknek és a neokádárista Fidesz hordának, olyan a liberalizmus, mint ördögnek a tömjén füstje. Létre fog jönni a demokratikus erők, program alapján történő széles választási összefogása, amiben a Liberálisoknak jelentős szerep jut majd és ez az összefogás 2014-ben fel fogja szabadítani az országot a Fidesz megszállás alól. Van miért fosnotok politikai szélsőségesek és neokádáristák.
A Szabad Nép 1947. május 28-án számolt be arról, hogy a kormány Gazdasági Főtanácsa kommunista javaslatra döntött négy bank állami ellenőrzés alá helyezéséről; és miniszteri biztosokat küld ki ezekbe a bankokba. Ez a rendszabály az államosítás előkészítését szolgálja,…..
http://www.youtube.com/watch?v=NSaH9TfKUNQ..
Rózsa Misi 2013.05.26 20:55:27
Ma van Szarjankó születésnapja! Megemlékeznék róla:

Faludy György: Egy helytartóhoz 25 év után

Haynaunak indultál. Ez rég volt, mondják
Megszédültél. Naftalinba tetted
a kötelet s előkerült a kolbász.
Azt hallom, hogy szeretnek.

Trézsi anyánk! Jó öreg Ferenc Jóska!
Tisza István: esze mint a borotva!
Bölcs vezetőnk, Rákosi!
Ha az ember meg nem szökik, megszokja.

Szabad utazni, csendesen morogni
s lopni – várhatsz-e helytartótól többet?
Olbrich, Bierut, Gottwald, Ulbricht, Novotny:
mind elmarad mögötted.

Álnok vagy, szkizofrén, provinciális
s hazug. Opportunizmusod csigája
hány szovjet elvtárs nadrágján mászott fel!
Rendszerint nem hiába.

Erős vagy. Néked a hatalom minden,
Más nem számít. Ezért, hogy alkirályi
Székedből még legjobb barátaid sem
Tudtak kiintrikálni

Egy népet segítettél megalázni
az orosznak. Függetlensége álmán
tipródsz fölényes közönnyel, mint Pálffy,
Bach Sándor, Tisza Kálmán.

A szabadság csodaszarvasát űztük
négyszáz éve. De ki fut most utána?
Te érted el. Szívós vagy. Egy országot
toltál át Ázsiába.

Tied a jelen. Agycenzúrázott
múltaddal mint vagy? Olykor, esti csendben
hallod-e újra, ahogy Rajk barátod
nyakcsigolyája reccsen?

Ha altatóval sem tudsz már aludni:
Tóth Ilonka sóhaja utolér-e,
s Losonczy hörgése, akinek kását
töltettél tüdejébe?

Mint víz alatti, elmerült harangok:
hintáznak-e hajnal fele agyadnál
a tizennyolc esztendős iskolások,
kiket felakasztattál?

És a jövő? Aki még el nem gárgyult,
az ismeri a kilövőpályákat,
miket a ruszkik szerte Dunántúl
gyér erdeibe vágtak.

Ha háború jön, rajtunk kezdik.
A föld olajfestéke hámlik. Izzó szőre
leperzselődik. A Balaton fölforr,
gázfelhő lesz belőle,

a városok rizsporrá kenődnek szét,
halálsugarak csapnak fel az égre,
és nem marad se sir, se rom, sem emlék.
Más nem lehet a vége.

Mit bánod ezt? Amíg élsz, zsíros torkok
csámcsognak körül és ha meghalsz, tested
dísz sírba kerül. És hol vannak ők már,
akik utat kerestek,

hogy nagyhatalmak öngyilkos viszálya
közt magunkat békésnek és szabadnak
tudjuk egyszer? Nagy Imre így kívánta.
Őt is felakasztattad.
Gréczyblog Út Ceglédig 2012.08.20 09:03:53
Tegnap szélsőjobb horda szállta meg Ceglédet. A rendőrség körbevette a megtámadott romák házait. A cigányok menekülnek. Apartheid Magyarországon - 2012-ben. Ide vezetett, hogy... - Orbán Viktor felkarolta a szélsőjobbot - hogy polgári körében nevelgette Vona Gábort - hogy…..
Rózsa Misi 2012.08.21 09:08:27
Részben igazad van és még sincs igazad Zsolt!

A liberális jogvédők szöveg kifejezetten ostobaság. A liberális jogvédők soha nem pártolták a szélsőjobbot. Nem mondtak soha olyat, hogy támogassuk már, hogy a szélsőjobb is szabadon szerveződhessen. Ezzel szemben a liberális jogvédők azt mondták, nem fogadnak el olyan törvényeket, melyek gumitörvények és amelyek megszületése azzal járna, hogy normális emberek is kénytelenek legyenek lemondani szabadságaikról. Ezért nem szavazták meg a szocialista gyűlöletbeszéd törvényt sem, amire itt célozni akartál, mert az bizony nem a nácik, hanem bárki másnak a gyülekezési szabadsághoz való jogát is korlátozta volna.

Az sem igaz, hogy nem történt még gyilkosság. Nem illik elfelejteni, hogy itt nem rég szervezett vadászat folyt romákra és 5 éves gyereket is kivégeztek. És a rendőrség mindent megpróbált elkövetni annak érdekében, hogy maszatoljanak az ügyben, erről érdemes megnézni például Csillag Ádám zseniálisan brutális dokumentumfilmjét és akkor itt még szocialista kormány volt...

A Fradinak nem azért építenek modern stadiont, mert ezzel akarnának a szélsőjobbnak fizetni, hanem azért építenek nekik, mert Kubatov a fradi elnöke és ki tudta lobbizni a kormánynál, hogy az általa elnökölt klub stadiont kaphasson, ahogy elérte ezt Kósa is a Loki esetében. És nyilván ezekből a pénzekből nem kevés folyik majd vissza a pártkasszába vagy fontos emberek számlájára. Ennek a nácikhoz nincs köze.

2006 ősze nem teljesen egyértelmű dolog. Mert amikor a szélsőjobb pár száz huligánja megtámadta az MTV SZékházát, nagyon furcsa volt, hogy hiába volt ott több ezer felfegyverzett rendőr, megtehették és sikerrel járhattak. A rendőrségnek felülről adtak parancsot arra, hogy nem álljanak ténylegesen ellen a söpredéknek. Valakik úgy gondolhatták, nem rossz az politikai érdekből ha a szélsőjobb el tudja foglalni a közintézményt...
Ha talán nem is mindenki, e blog olvasói biztosan tudják, hogy az új médiatörvény július 1-től már alkalmazható az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is. A reakciókat látva, most megpróbálunk tisztába tenni néhány dolgot az új szabályozással kapcsolatban.Abban…..
Rózsa Misi 2011.07.02 13:10:56
@HaKohen: Szerinted értik amiről beszélnek? Ha értenék nem lennének ott ahol. Engem baloldalinak nevezni valóban nem kicsit mulatságos. Igaz már neveztek komcsinak is ezek a neobolsevikok! :-)
Rózsa Misi 2011.07.02 13:12:56
Levelet küldtem tegnap a Média Hatóságnak, melyben feljelentettem magam:

Tisztelt Média Hatóság, úgyis mint Cenzori Hivatal

Alulírott Rózsa Mihály magyar állampolgár fel szeretném jelenteni magamat Önöknél. Nyilvános fórumokon, annak a véleményemnek adtam hangot, hogy Schmitt Pál kvázi köztársasági elnök, számomra egy gerinctelen és műveletlen ember. Ez róla szilárdan kialakult véleményem. Gerinctelennek tartom, mert minden rezsim idején, az adott rezsim vezetőinek csontig becsókolt. Elvtelen , jellemtelen megalkuvó báb, aki személyében ezért méltatlan arra, hogy a Magyar Köztársaság elnöke lehessen. Műveletlennek tartom, mert aki olyan sötét, hogy nem tudja, hogy az állam szót két L-el kell írni, aki ennyire nem ismeri anyanyelvünket, az egy műveletlen tuskó az én személyes véleményem szerint. Még akkor is, ha több más szerepre tökéletesen alkalmas. Például ha szét tárná a két karját, akkor remekül lehetne rá száradó ruhákat akasztani, vagy minden szilveszter éjfélkor zseniálisan adja elő egy horror film főszerepét, ahol a vigyorgó őrült gyilkos, csak jön, csak jön, csak jön felénk.Vagy esetleg ki lehet rakni a földekre madárijesztőnek, igaz fennáll a veszélye annak, hogy a madarak sem vennék őt komolyan, de ezzel szemben ő aláírná még az elé hulló tollakat is lelkesen.

Esetemben komoly veszélye áll fel annak, hogy bármikor elkövessem a bűnismétlés tényállását is. És tervezem, hogy több kormánypárti és ellenzéki politikusról fogok lesújtó véleményt megfogalmazni és ezen véleményeimet, - élve az ENSZ által biztosított, Önök által korlátozni kívánt szabadságjogaimmal- másokkal is meg fogom nagy nyilvánosság előtt osztani. Mindezt kész vagyok az Önök által hozott, az EP által is szánalmasnak és aljasnak ítélt médiatörvény ismerete mellett is. Odáig vetemedem, hogy Nagy Testvért egy elszabadult diktátornak nevezem , Szalai Annamáriát meg gátlástalan és megvetett cenzornak.Azokat a fideszes polgármestereket és egyéb politikusokat, akik "véletlenül" dupla költségtérítéseket vettek fel, tolvajoknak tekintem. És van pofám ezt is kimondani és komolyan tervezem, hogy ezután is ki fogom mondani.

Esetemben súlyosbító körülménynek kérem betudni, hogy liberális vagyok és az SZDSZ tagja és ezen az állapotomon, az Isten szerelmére sem vagyok hajlandó változtatni, sőt odáig vetemedem, hogy ezt is a nyilvánosság előtt hangoztatom büszkén.

Önök működtethetnek cenzúrát. Én meg semmibe vehetem, hogy Önök cenzúrázni akarják a véleményemet. Alapvető szabadságjogaimhoz tartozik, hogy a véleményemet szabadon elmondhassam a közszereplőről is, ha a vele kapcsolatos lesújtó véleményem a közszereplésével összefüggésben áll. Ahogy elődeik, a kádárista rezsim esetében sem voltam hajlandó a véleményem szabadságának korlátozását elfogadni, úgy az Önök esetében sem tervezek hasonlót és Önöket velem és a véleményemmel szemben nem védik idegen lánctalpak se egyelőre. Igaz, nem tudom, hogy a kínai kommunista diktatúrával való szövetségükben mi szerepel pontosan. Leszögezem, hogy nem fogadom el, hogy akár a kétharmadosnak hazudott fülkeforradalmuk felhatalmazást adhat az Önök számára arra, hogy alapvető szabadságjogaimat megsértsék. Semmi olyan törvényüket nem fogadom el magamra nézvést kötelezőnek, mely törvény ellenkezik az alapvető szabadságjogokkal. Önöknek lehetőségük van ezért ellenem eljárást indítani, biztos megtalálják a módját annak, hogy árthassanak nekem. Tessék itt az alkalom éljenek vele. Nem fognak tudni megtörni, ez annak idején a kádárista diktatúrának sem sikerült. És mellettem ott van most Európa szabad liberális szellemisége, ami egyértelműen Önökkel szemben áll. A Szabadság és a szabadság utáni egészséges vágy, sokkal erősebb még Magyarországon is, mint az Önök pitiáner diktatúra kísérlete.

Tiszteletlenül: Rózsa Mihály
Az egyik Ráday utcai étteremben szidtuk a közepesnél is gyengébb kiszolgálást, amikor a fülledt nyárból hirtelen kiszippantott a vihar vagy tíz Celsius-fokot, majd fél perccel később óriási orkán csapott le a városra, villámok és hatalmas eső kíséretében. Ekkor már a házunk…..
Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk. 1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek…..
Rózsa Misi 2011.03.08 13:40:21
Rossz hírem van azok számára, akik az SZDSZ eltűnésének örülnek. Ugyanis az SZDSZ szerencsére nem tűnt el. Az igazi magyar liberális pártot, saját taktikai és stratégiai hibái, padlóra küldték. A választóik ezek miatt jogosan büntették őket. Amikor a szekér elakadt a kátyúban, sokan gyorsan leugráltak róla,mondván nekik ehhez nincs közük és eljátszották, mintha nem is lett volna soha. Elegáns kívülállók. Volt egy időszak, amikor az SZDSZ léte cérnaszálon függött.
Aztán, jelentős részben az Orbán rezsim szabadságkorlátozó kormányzásának köszönhetően, az SZDSZ átbillent azon a vékony szálon és véletlenül, szerencsésen talpra tudott esni vagy állni, kinek melyik kifejezés a szimpatikusabb.
Ma már nem véletlen, hogy nagyon sok média többször beszámolni volt kénytelen az SZDSZ feltámadásáról. Még benne van a pártban a nagy ütés amit kapott, de egyre stabilabban áll a lábán. Taglétszámát alig három hónap alatt sikeresen háromszorozta meg, jóval több mint ezer tagja van. Egyre több helyről hallani, hogy SZDSZ-es helyi szervezetek jönnek létre. A párt hírlevelére, ami a
www.szdsz.hu oldalon érhető el, jóval több mint 6 ezren iratkoztak fel. Legutóbb a Szent István Parkban tartott rendezvényén a borzalmas időjárás ellenére is, több mint 600 ember látogatott ki. Az SZDSZ-t kérte fel az EP is arra, hogy állítson össze egy delegációt, hogy beszámoljanak az EP-nek a magyarországi helyzetről.

A nemzetközi liberális szervezetek és a magyarországi liberális értelmiség is határozottan az SZDSZ mellé állt. Az SZDSZ nem tűnt el, nem halt meg, egyre erősebb és a következő választás után meglepetés lenne, ha nem lenne újra jelentős tényezője a magyar politikának.
Azt hiszem a közélet iránt érdeklődő politológus-hallgatóként érthető, hogy érdekes számomra a liberális tábor utóbbi két éves mozgása. Korábban írtam már arról, hogy a magyar pártpolitikai rendszerben az SZDSZ  egyértelműen űrt hagyott maga után. Hiszen, liberális…..
Rózsa Misi 2011.01.15 19:52:05
Segítenék egy kicsit. Az a "magát liberális jogásznak aposztrofáló" úr, Dr.Szigethy István volt. Az SZDSZ alapító tagja, a 40 éves szocialista diktatúra alatt a Demokratikus Ellenzékben meghatározó szerepet játszó demokrata. Az az ember, aki jelentős szerepet vállalt az új Magyar Alkotmány elkészítésében a rendszerváltásnál, mely Alkotmány létrehozta Magyarországon a demokratikus jogállam keretrendszerét, amire előtte még soha nem volt példa. Úgy vélem, ez az ember, ért ahhoz amiről beszél és jogosan érdemel tiszteletet személye és következetes politikája. Jelenleg az SZDSZ Országos ügyvivője, de volt már országgyűlési képviselő is.

Az SZDSZ-ben a követendő politikai stratégiát mindig az Országos Tanács és nem a küldöttgyűlés határozza meg. Politikai vitáit a párt ott szokta lefolytatni, a küldöttgyűlés lényegesebb kérdésekben hoz érdemi döntést, olyanokban amire az Országos Tanácsnak már nincs hatásköre. A küldöttgyűlésen elvi beszélgetés folyt politikai vita címszó alatt az egyik napirendi pontban, egészen pontosan.

Hogy nem jött el Fodor Gábor, Demszky Gábor, Gulyás József, Béki Gabriella, Velkey Gábor, azt nagyon sajnáltam magam is. Hogy Kóka nem jött el, az valahogy nem okozott semmi féle lelki válságot nálam, sőt éppen az okozott volna, ah eljön. Mindenkinek jobb az, ha ő az MSZP-t vagy az LMP-t támogatja, ahova jobban való, mint a liberálisok közé. Többen voltak ismertebb nevek, akik akartak jönni, de külső akadályok miatt nem tudtak. Mint például Szent-iványi Pista, akinek azért Ljubjanából nem olyan könnyű "hazaugrania".
A megjelentek között igen szép számban voltak egykori SZDSZ alapítótagok,mint a példa kedvéért Hell István, Madarász Edit, Tarján András és sokan mások. Nem nevezném egyiküket sem második vonalas politikusnak, mert az kissé derogáló jelző. Azok maradtak az SZDSZ-ben, akiknek valóban a párt és annak elvei voltak fontosak, akik maradtak, azok egyértelműen nem egzisztenciális okok miatt támogatják az SZDSZ-t. Az elveikhez ragaszkodó, elkötelezett liberális demokraták.

A Fidesz számára nagyon nem jó hír, hogy az SZDSZ most már egyértelműen feltámadt és egyre erősebb lesz. Nem jó hír számukra, hogy az Unióban meghatározó politikai körök is rendre az SZDSZ véleményét kérik ki a magyarországi helyzetről, mert ezt a pártot tekintik hitelesnek és az európai értékekhez leginkább ragaszkodó erőnek. Még a szociáldemokrata frakció is liberális szakpolitikusok véleményét kéri ki, de a konzervatív erők is az SZDSZ-el több szinten is egyeztetnek. Pár hónappal ezelőtt indult meg egy pozitív folyamat az SZDSZ-ben. Lehetett látni, hogy egyre több helyen jönnek létre a pártnak új helyi szervezetei, és hétről hétre növekszik a párt tagjainak a száma is. Egyre többen látják az SZDSZ-ben a megoldást az ország létező problémáira, miközben természetesen az SZDSZ megerősödésében jelentős szerepet játszott a Fidesz kormányzat dilettáns kártékony politizálása és a jogállam ellen intézett támadásai. Sokunk számára ad biztonságot az a tény, hogy az SZDSZ újra jelentős tényezővé kezd válni a politikában. Nagyon sokan szurkolunk az ország érdekében az SZDSZ megerősödésének. Valami elindult, ez már egyértelmű, a liberálisok felálltak a padlóról és képesek lesznek nagyon kellemetlen meglepetéseket okozni erősödésükkel az ellenfeleknek. A Fidesznek rossz hír, hogy létezik az SZDSZ és egyre erősebb, a demokráciának és a demokratáknak, viszont régóta ez az első biztató hír!
 A liberalizmus jobb vagy baloldali? Van-e bázisa Magyarországon a szabadelvű gondolatnak? Igaza volt-e John Lockenak ? (az emberi természet alapvetően ésszerű és toleráns) Hogyan védhető meg az egyéni szabadság az állam és a társadalom befolyásától? ( J. S…..
Rózsa Misi 2010.12.21 22:52:22
Vártam hátha más elkezdi, de ha nem, hát megpróbálkozom válaszolni.

1. Ha a politikát egy egyenesre vetítjük ki, akkor az origótol enyhén jobbra helyezném el a liberalizmust.
2. Van. Ez a bázis ha nagyon szélesen ölelem át 20% körüli, ha viszont ezt szúkítem és tényleg a tiszta liberálisokat nézem, az kb 10-5% között van. Ilyen hülye országban élünk sajnos. Sok bajunknak az egyik forrása, hogy beteg a társadalmunk, aminek az antiliberalizmus egy nagyon látványos tünete.
3. Nem. Szerintem alapvetően ez nem igaz. Az ember önző, zsákmányszerző és nagyon kényszeredetten hajlandó csak igazodni másokhoz,külső kényszerek hatására. A tolerancia egy olyan képesség, amit többségében soha nem tudunk elsajátítani teljesen, és a civilizáció kényszere alatt tanuljuk meg.
4. Nagyon nehezen és csakis mikro környezetünkben.
5. Igen. Multunk szerves része és amikor ezt követte az ország, akkor éltük arany korunkat.
6. A Szabadság eszményének képviselete.
7. Nem. Eredendő bűne volt ez az SZDSZ-nek, de leginkább a 96-os kilépés elmaradása.
8. Tökéletesen szinte.
9. Nem.
10 Többségében igen, sok részlet kérdésben nem.
11. A liberális szavazók szavazataival.
12. Elkúrtuk rosszul választott stratégiával, ügyeskedéssel, rossz helyezkedéssel és következetlenségünkkel, meg belső értelmetlen harcainkkal.
13. Sehol. Nem is volt itt olyan.

Igyekeztem nagyon rövid lenni, ha lesz vita részletesebben kifejtem bármelyikről az álláspontomat.
Édes Ferikém! János bátyád vagyok. Emlékszel: odalent még éppen hogy összefutottunk. Én jöttem ki a hatalomból és az életből is, te pedig akkor kezdtél politizálgatni… Tudod, mostanában egészen érdekesen alakul ott, lent, nálatok az élet. Komolyan mondom: élvezet nézni…..
ProgBlog Vazze, ezek hazudtak! 2010.08.01 00:23:00
Mostanra a vak is láthatja és a süketnek is meg kellett már hallania: ezek, akik most beültek a kormányba, hazudtak nekünk… Illetve: nem is nekünk, mert mi soha nem is hittünk nekik. (Én pl. már ’88-ban is komoly kétkedéssel kísértem azok lelkesedését, akik annak…..
Rózsa Misi 2010.08.01 15:19:01
@piefke:

Alapvetően úgy gondolom, hogy nincs igazad. Magyarországon adott a kádárista pocsolya még ma is, demokratikus intézményekkel megspékelve. Amíg marad a kádárista pocsolya és posvány, addig nincs fejlődés nincs előrelépés.

Itt van például a szociális ellátórendszer. Úgy szar az egész, ahogy van. Még mindig a kádárista osztogatás elvére épül, halat osztogat ütre-főre ahelyett, hogy halászni tanítana és halászati jogokat osztogatna.
Ennek az országnak egy olyan kormányra lenne szüksége, amelyik elég bátor ahhoz, hogy népszerűség vesztés ellenére is lebontsa az egész szociális rendszert és teljesen új alapokra egy modern európait építsen fel, akár az itt élők akarata ellenére is. Ez lenne az a kormány, amelyik valóban felelős kormánya az országnak. A Fidesz és az MSZP a két populista párt szinte kizárt, hogy ilyen kormányt létre tudjon hozni. A szocik esetében ennek a lehetősége még kisebb, mint a Fidesz esetében, mert az tényleg hülyék és ostobák gyülekezete jellemzően.

Az SZDSZ világosan megmondta, mit kell lebontani, miből és hogyen kell valami újat építeni és mi is az az új pontosan és miért van arra szükség. Ezt nevezem világos beszédnek, amire az SZDSZ-en kívül egyetlen párt sem volt hajlandó. Na jó, kicsit az MDF a végén igen, amikor beálltak Bokros mögé.
Rózsa Misi 2010.08.01 15:46:39
@piefke:

Benne vagyok. Csak most hétfőtől augusztus 19-ig végre elmegyek kicsit a gyerekeimmel és az asszonnyal nyaralni. Utána amikor akarjátok.
Emailom, amin el lehet érni: alelnok@freestart.hu
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
Bayer Zsolt levelét megírta, és bár a címzett Vona Gábor még mindig nem válaszolt a Magyar Hírlap botrányújságírójának tényleg minden újságírói és nyelvtani szabályt felrúgó levelére – de egy másik, részben megszólított, a „Pörzse Sanyi” már…..
Budapest Fürdőváros A Szecska 2010.01.04 12:39:00
                                       A Széchenyi fürdőt a fővárosiak többsége csak Szecska néven emlegeti.…..
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
8ker Takács Gábor 2009.09.23 11:11:00
 Takács Gábor alpolgármester (SZDSZ)  1962-ben születtem, a Tanítóképző és az Államigazgatási Főiskolán szereztem felsőfokú végzettséget. Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek.   Általános iskolai tanítói munkámat követően…..
Rózsa Misi 2009.10.22 21:15:15
Ide is berakom, mert félő az LMP blogjából ahogy a központiból is a legyen más a politika jegyében gyorsan cenzúrázni fogják:

3. sz. napirend:
K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvény áttétele a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz

19/2009. (X. 22.) sz. Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság határozata
(5 igen szavazattal, egyhangúlag)
Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvényt átteszi a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz.
....
K. G. az LMP polgármester jelöltjének ajánlószelvényének ellenőrzése során, a Helyi Választási Iroda a továbbiakban HVI tájékoztatta a HVB-t, hogy az egyik 100 db ajánlószelvényt tartalmazó borítékban egymás után, 20 db olyan ajánló szelvényt talált, amely nem tartalmazta a Ve. 47. § (2) bekezdésében megfogalmazottak közül, az ajánlott személy családi és utónevét, valamint a jelölő szervezet nevét.
A fentiek sértik a Ve. 3. § b) pontját, az önkéntes részvételt a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban, valamint nem fejezi ki az ajánlónak a szándékát.
A Ve. 29/A. § (2) bekezdése szerint a választási bizottság a bizonyítékokat egyenként és összességükben értékeli, és az ezen alapuló meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást.
.....
A Ve. 105/A. § (2) bek. k) pontja alapján
„A helyi választási bizottság a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését.”
A fentieket figyelembe véve, tette át az ügyet a HVB a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságához.
Budapest, 2009. október 22.
Galló Istvánné
a Helyi Választási Bizottság elnöke
A teljes jegyzőkönyv az esetről:
www.jozsefvaros.hu/?module=news&action=list&fname=hvb_hatarozatok#MIDDLE
HVB 19/2009. (X.22) határozat
Rózsa Misi 2009.10.23 10:48:39
Azt mondod Gábor, hogy a törölt írásodat, visszalopták, amikor rájöttek arra, hogy ezt nem tudják eltitkolni, mert terjed más helyeken akkor és a törölgetéssel csak tovább erősítik a gyanút?
Tegnap én is láttam amikor beraktad a blogjukra és azt is, amikor eltűnt onnan. Ezért is raktam be én utána több helyre is.
Hogy tiltogat az LMP, nem új dolog, az LMP blogjáról az EP választások óta, Rózsa Misi nicken ki vagyok titlva, mert kérdezni mertem tőlük arról, hogy ugyan mondják már el, hogy miért büszkék arra, hogy nincs programjuk. Normális párt, amelyik nem csak a pénzfára szeretne felrepülni, alkot egy programot, aminek megvalósítása érdekében fognak össze és alakítanak pártot, közösséget. Az LMP nem tudja mit akar, az a legbiztosabb álláspontja, hogy nincs semmiről érdemi álláspontja, csak meglovagol populista, demagógiákat . Mindenki aki politizál, szemét, korrupt, le kell váltani, ők a tisztakezű új erő, aki azt akarja, hogy más legyen a politika. Hogy miként és miben legyen más arra, nincs érdemi válaszuk. Legyen más és kész. A Jobbik is ezt akarná, azok esetében sem szeretném, hogy ÚGY legyen más a politika. Általánosságok szintjén néha megszólal az LMP. Ilyenkor jön belőlük a multi és piac ellenes marxista katyvasz.

Legyen más a politika. Így? Furcsa kopogtatókkal? Rágalmazásokkal? Üres semmivel? Nem. ÍGY ne legyen más. Ennél a mostani nem túl jó is lényegesen jobb.
8ker Komássy Ákos 2009.09.23 11:09:00
  1082 Budapest VIII. Kisfaludy u. 28a Telefon 30/4373129 E-mail akos@komassy.hu Komássy Ákos Személyi adatok  Családi állapot: nőtlen Állampolgárság: magyar Születési idő: 1978. október 20. Születési hely: Budapest  …..
Rózsa Misi 2009.10.22 21:16:28
Ide is berakom, mert félő az LMP blogjából ahogy a központiból is a legyen más a politika jegyében gyorsan cenzúrázni fogják:

3. sz. napirend:
K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvény áttétele a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz

19/2009. (X. 22.) sz. Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság határozata
(5 igen szavazattal, egyhangúlag)
Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvényt átteszi a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz.
....
K. G. az LMP polgármester jelöltjének ajánlószelvényének ellenőrzése során, a Helyi Választási Iroda a továbbiakban HVI tájékoztatta a HVB-t, hogy az egyik 100 db ajánlószelvényt tartalmazó borítékban egymás után, 20 db olyan ajánló szelvényt talált, amely nem tartalmazta a Ve. 47. § (2) bekezdésében megfogalmazottak közül, az ajánlott személy családi és utónevét, valamint a jelölő szervezet nevét.
A fentiek sértik a Ve. 3. § b) pontját, az önkéntes részvételt a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban, valamint nem fejezi ki az ajánlónak a szándékát.
A Ve. 29/A. § (2) bekezdése szerint a választási bizottság a bizonyítékokat egyenként és összességükben értékeli, és az ezen alapuló meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást.
.....
A Ve. 105/A. § (2) bek. k) pontja alapján
„A helyi választási bizottság a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését.”
A fentieket figyelembe véve, tette át az ügyet a HVB a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságához.
Budapest, 2009. október 22.
Galló Istvánné
a Helyi Választási Bizottság elnöke
A teljes jegyzőkönyv az esetről:
www.jozsefvaros.hu/?module=news&action=list&fname=hvb_hatarozatok#MIDDLE
HVB 19/2009. (X.22) határozat
8ker Kocsis Máté 2009.09.30 18:04:00
Dr. Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje vagyok, Józsefvárosban nőttem fel, a kerületben végeztem alap-, közép- és felsőfokú tanulmányaim. A Pázmány Péter Egyetem jogi karán diplomáztam. A Budapest Corvinus Egyetem - Századvég Politikai Akadémiáján politikai…..
Rózsa Misi 2009.10.22 21:15:43
Ide is berakom, mert félő az LMP blogjából ahogy a központiból is a legyen más a politika jegyében gyorsan cenzúrázni fogják:

3. sz. napirend:
K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvény áttétele a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz

19/2009. (X. 22.) sz. Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság határozata
(5 igen szavazattal, egyhangúlag)
Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvényt átteszi a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz.
....
K. G. az LMP polgármester jelöltjének ajánlószelvényének ellenőrzése során, a Helyi Választási Iroda a továbbiakban HVI tájékoztatta a HVB-t, hogy az egyik 100 db ajánlószelvényt tartalmazó borítékban egymás után, 20 db olyan ajánló szelvényt talált, amely nem tartalmazta a Ve. 47. § (2) bekezdésében megfogalmazottak közül, az ajánlott személy családi és utónevét, valamint a jelölő szervezet nevét.
A fentiek sértik a Ve. 3. § b) pontját, az önkéntes részvételt a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban, valamint nem fejezi ki az ajánlónak a szándékát.
A Ve. 29/A. § (2) bekezdése szerint a választási bizottság a bizonyítékokat egyenként és összességükben értékeli, és az ezen alapuló meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást.
.....
A Ve. 105/A. § (2) bek. k) pontja alapján
„A helyi választási bizottság a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését.”
A fentieket figyelembe véve, tette át az ügyet a HVB a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságához.
Budapest, 2009. október 22.
Galló Istvánné
a Helyi Választási Bizottság elnöke
A teljes jegyzőkönyv az esetről:
www.jozsefvaros.hu/?module=news&action=list&fname=hvb_hatarozatok#MIDDLE
HVB 19/2009. (X.22) határozat
A mai napon interpellációt intéztem Dr. Tóth József polgármesterhez a kerületben tervezett Ismerős Arcok koncerttel kapcsolatban. A zenekar működésről bővebben a Magyar Narancsban is lehet olvasni. INTERPELLÁCIÓ Tisztelt Polgármester úr! Budapest Főváros…..
Rózsa Misi 2009.10.13 11:42:46
Magyar vagyok.Magyar vagyok, mert magyarnak születtem. Magyar vagyok, mert ebben a társadalomban szocializálódtam. Nem érdemem és nem szégyenem a származásom, hiszen nem én választhattam meg, hogy minek szülessek, ezt dobta a gép nekem. Ha magunk választhatnánk meg, hogy hova szülessünk, alig hiszem, hogy ez az ország tele lenne. De adott az állapot. És mivel minden meghatározó emlékem és élményem, ami kialakította a személyiségemet, ehhez az országhoz köt, szeretem az országot és ez a Hazám, ami számomra sokat jelent.

Nem attól van értéke, hogy Árpád belovagolt ide, vagy hadakoztak itt őseim törökkel, tatárral és sok mással. Nem attól van értéke, hogy piros fehér zöldbe lehet csavarni magam. Attól van értéke, hogy itt van az a kapualj, ahol életemben először csókoloztam. Hogy itt van az házasságkötő terem, ahol kimondtam kétszer is az igent.Mert itt van az a tér, ahol kölyökkoromban annyit rúgtam haverokkal a bőrt. Mert itt van az a temető, ahol nyugszanak a nagyszüleim, akiket nagyon szerettem. Mert itt van az Ifi Park, ahol félelmetes nagy bulikon vehettem részt. Itt van az a bíróság, ahol kimondták a válásomat. Itt van minden ami pozitív vagy negatív értelemben, de az életem legfontosabb eseményei közé tartozik.

Nem szoktam székre állva a mellemet döngetni, hogy lássátok feleim milyen kurva nagy magyar vagyok. Mert számomra a magyarságom evidencia, amire nem érzek perverz késztetést, hogy folyamatosan bizonygassam és erősítsem.Főleg itt nem, ahol körülöttem szinte mindenki más is magyar. Nekem a Himnusztól nem lesz gombóc a torkomban, ha az műsorzárásként felcsendül a televízióban. Nem telik elkeseredéssel Trianon okán az életem. Nem tekerem az otthonomat se nemzeti színű szalaggal körbe. Nevetségesnek és egyfajta giccsnek tartom a nagymagyarkodást. Ahogy annak tartom a nagyszlovákkodást is és hasonlókat.

Büszke vagyok Faludy Györgyre, József Attilára, Adyra, Pilinszkyre, Radnótira, Babicsra. Büszke vagyok arra, hogy vízilabdában nagyhatalom a miénk. Büszke vagyok a magyar Nobel díjasokra, hogy mi találtuk fel a világnak a számítógépet, dinamót, gyufát, golyóstollat, karburátort például.Most nagyon büszke vagyok az U20-as csapatunkra, aki a világ négy legjobb csapata közé küzdötte fel magát. Büszke vagyok arra, hogy Markóék révén miénk a világ egyik legjobb baletttársulata.

De nem szeretem a szélsőséges nacionalizmust és a szélsőséges nacoinalistákat.Szégyellem magam, hogy Morvai Krisztina félék honfitársaim lehetnek, akik miatt szégyenkeznem kell nekem is Európa előtt.Szégyellem a világ előtt, hogy nálunk menetelhet a bírósági betiltásuk ellenére is szabadon a Nyilas Gárda.
Maximálisan egyet tudok érteni Merker Dávid interpellációjával, amikor azt mondja, hogy közintézményekből takarodjon el az, aki a szélsőjobbal bármilyen közösséget vállal. Mert magyarságom nem összeegyeztethető a hungarizmussal például.