Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kismokus41

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó szerint elviselhetetlen fájdalmakkal éltem hónapokig. Kedves Praxisblog!   Szeretném én is leírni a történetemet nektek. A kálvária novemberben kezdődött, amikor elkezdett fájni a bal felső 5ös fogam. Előtte is éreztem, hogy valami nem egészen jó, néha fújtam az orromat, és ilyen ragasztó…..
Mindig örülünk, ha kiderül, hogy Homár posztra és szakértői segítségre hivatkozva tudjátok intézni az ügyeket, ahogy Attila is megpróbálta. Ám sajnos hiába, az Euroniocs ügyfélszolgálatot ez nem hatotta meg úgy, mint minket. Tisztelt Tékozló Homár! Tisztelt Szerkesztők. A tanácsukat szeretném…..
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
A jó félrevezetés alapja, hogy féligazságokkal operáljunk. A hazug ember és a sánta kutya esete ismert, a féligazságokkal manipulálókra viszont nem érvényes a közmondás, amit ők mondanak/írnak, az valamennyire hihető, elsősorban azért, mert részben igazat is állítanak. Azt azonban nem mindig könnyű…..
Néhány évvel ezelőtt, akinek megvolt a megfelelő tőke a zsebében és kicsit előre gondolt az időben, akkor kihasználta a helyzetet és hosszútávú befektetésre tett szert. Amennyiben kíváncsi, hogy mi ez a befektetés, akkor tartson velünk. Görögországi ingatlanok nagyon kedvező áron voltak…..
Az előző bejegyzésembe nem véletlenül került bele a „klimaxos hülye tyúk lettem” kifejezés. Pontosan azért írtam, mert még a nők többsége is ezt mondja magáról, nemhogy mások. Például azok, akiknek fogalmuk sincs arról, mit élünk át, amikor letarol a változó kor. Pont olyan, mint az egyébként igazán…..
2005-ben nyitott meg Solymáron a Zazzi Cukrászda, később Óbudára költözött, a tulajdonosok a végleges bezárás mellett döntöttek. Varga Margit és dr. Erdős Melinda mesél a miértekről, a kedvencekről, a legszebb pillanatokról és a további tervekről...
Human 2 Human Ki fog itt dolgozni? 2017.06.10 00:31:15
Ismét a truBudapesten jártam. Minden évben elmegyek, ha tehetem, mert pezsgő, élő, valódi vitákat engedő rendezvény. Tavaly is ott voltam, itt olvashatjátok, akkor mi ragadott meg. Igaz, a tru zömmel toborzóknak szól (innen a neve is: the recruitment unconference), de azért a magamfajta is…..
Nárciszkertész Bizalom (nélkül) 2017.05.03 06:47:00
A nárci számára a bizalom a világ legveszélyesebb dolga. A kettőhúsz nem ráz annyira, mint amennyire ő fél attól, hogy megbízzon másokban. Te, a romantikus idealista, el sem tudod képzelni, milyen lehet az élet, ha az ember a világon senkiben nem bízik meg. Mivel te valami furcsa kattanás folytán…..
kismokus41 2017.05.03 12:37:25
@drlover: Sztem fiatalon (mondjuk 20év alatt) ösztönös lehet, kipróbálják ezt is, mint minden mást és ha működik, akkor ráéreznek a hatalom ízére, és onnantól már tudatos, persze soha be nem ismernék, talán még önmaguknak sem, de nagyon jól tudják, h mit csinálnak. Minden új kapcsolatukban kipróbálják, h működik-e, engedi-e a másik, aki vagy felismeri vagy nem, és vagy engedi vagy nem, de ha egyszer engedi, onnantól mindig megpróbálják... amig hagyod.
  Minden esélyed megvan rá, hogy nem vetted észre még időben, hogy egy nárcival élsz, mivel ő kezdetben egészen másik arcát mutatja, és rendkívül kevés és apró jele van annak, hogy valami nem stimmel. Leginkább csak a megérzéseidre támaszkodhatsz ilyenkor, de a nárcid ebben…..
A nárcival való élet egy mátrix. Párhuzamos és egymással össze nem érő valóságokban léteztek. A párhuzamos valóságok nem perspektivikus természetűek, vagyis nem keverendők össze azzal a helyzettel és állapottal, amikor két ember ugyanannak a papírnak a két oldalát látja/nézi. A problémát itt az…..
Szögezzük le mindjárt az elején: azért hagytad magad, mert fogalmad sem volt róla, hogy hagyod magad. A nárci hétköznapi működése nem más, mint a sorok között élés tökéletes performansza. Te nem feltételezed, hogy a lényeg a sorok között és az apróbetűben van. Miért is feltételeznéd? Ami a sorokba…..
kismokus41 2017.05.03 11:35:15
@Zsuzsi25: Mert annyira jók a magyarázatai, h a végén mindig elhiszed, h csak te képzeltél rosszat róla és valójában neki van igaza és nem is akart ő rosszat, és tök véletlen, h te szivtad meg a végén. És ezt elég sokáig képes játszani. Nagyon nagyon sokáig. És ha te szerelmes vagy belé, akkor meg is bocsátod neki, még ha esetleg véletlenül nem 150%-os a magyarázata (de legtöbbször az), akkor is.
Szerintem kb. 50%ban ösztönös ez nála és 50%ban csak élvezi a hatalmát, h akármit eltűrsz tőle.
Az enyém ettől érezte magát férfinek, a családfőnek, a nő felett állónak. Az, hogy egy kapcsolat egyenlőségen is alapulhatna, teljesen elképzelhetetlen számára, hisz képtelen megbizni vkiben saját magán kivül. Magában is csak akkor, ha élhet az elnyomás eszközeivel, anélkül meztelennek érzi magát.
Nárciszkertész Leszedálva 2017.04.10 07:08:00
Teljesen mindegy, hogy a nárci előtti életedben mennyire voltál kreatív, aktív, produktív, hatékony vagy ügyes. Ha egy nárcival élsz, az életed attól kezdve egy szűk, sötét, fullasztó és nyomasztó kórházi folyosóvá változik. Te meg ülsz a piros pecsétes, agyonmosott, feslett szélű kórházi ruhádban…..
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
Már régóta tervezem foglalkozni ezzel a fotóval, mert a maga nemében egy igazi gyöngyszem. Tökéletes leképezése a hazai helyzetnek, és remekül mutatja, a metakommunikáció önkéntelenül is milyen sokat elárul rólunk. A kép három főszereplője rendkívül szuggesztív kompozícióban helyezkedik el…..
Sokan mondják, nincs elég pénz az egészségügyben, ha volna, az minden problémát varázsütésre megoldana. Az átélt tapasztalatok alapján finoman szólva is kétlem ezt. Tisztelt blog olvasók!   Adva van egy gyönyörűen felújított budapesti sztk rendelő és a benne dolgozó háziorvosom, aki nem mellesleg…..
Egy korábbi cikkünknél kialakult egy kis vita a medvebarátok között, hogy akkor most a házkezelőnek kell, hogy legyen szerződése a tulajdonosokkal vagy sem. Van, aki szerint elég az a közgyűlési határozat, amiben a tulajdonosok ezt egyébként is megszavazták. Én a cikkben pedig azt írtam, hogy nem.…..
Vannak emberek, akiknek Kiss Ádámot kell nézniük egy kis szórakozásért, én Házmestermedve (társasházkezelőként) nem tartozom közéjük. Ugyanis nekem elég, amikor kihívnak leendő ügyfelek a házakhoz, ún. bejárásra...
A rövid válasz az, hogy igen és erről a tulajdonosok szavazással döntenek. A hosszabb válasz az, hogy igen, ha – no meg, hogy azért nem minden adatot. Miért gyűjthet adatot a közös képviselő a bérlődről? Azért gyűjthet, mert egy törvény számára ezt lehetővé teszi. Ez a törvény a 2003. évi…..
Azt szoktuk mondani, hogy az életben egy dolog biztos: a halál. Annak ellenére, hogy minden valaha élt ember megtapasztalta (és minden most élő meg fogja) nagyon keveset tudunk a halálról. Rendszerint nincs lehetőség arra, hogy kikérdezzük az érintetteket. De vannak, akik halálközeli élménnyel…..
Megérdemlik az ilyenek, hogy ők is keresztülmenjenek mindazon, amin a pácienseik, hátha esetleg okulnának belőle, és több alázattal viseltetnének embertársaik iránt. A jó sem az már, ha az volt egyáltalán   Intézmény: Bp., Szt. István Kórház Rehabilitációs Centrum, Jahn Ferenc utcai telephely…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Nem találtam ehhez hasonló kérdést, így remélem jó helyen teszem fel. A rövidke történetem a következő, 1 hét leforgása alatt, a beígért vezető beosztásból a kirúgásom lett a próbaidő…..
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..