Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glaubersó

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
Glaubersó 2018.12.18 08:37:47
@tomfree: "miközben a folyosón verik a képviselőket"

Kering egy felvétel arról is, ahogy a képviselő asszony látványosan nekiszalad a zárt ajtónak.
Börtönbe minden (zárt)ajtóval!
#mítú

coub.com/view/1jz727
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
Glaubersó 2018.12.13 07:01:56
@GNDL: Te biztosan egy kocsmában érzed magad.
Induljunk inkább innen!
Fura egy ország a miénk… Például a legtöbb embernek halvány lila gőze sincs arról, hogy mit is jelent a Mindszentek ünnepe! Nem nagyon vannak tisztába vele, hogy kit vagy mit, és miért ünneplünk ezen a napon (vagy egyáltalán melyiken!). A magyaros vérmérsékletnek köszönhetően a szentek felsorolása…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Ez a magyar kormány hivatalos álláspontja. ..
Glaubersó 2018.08.16 02:45:13
Elfogyott a munkáskéz! A dolgozók egy része elhúzta a csíkot nyugatra. Valamivel többen, mint félmillióan. Aki maradt, és mondjuk Békés megyében, esetleg Csongrád megyében él, azok közül sokan átjárnak melózni Romániába. Nem csak mezőgazdasági napszámosként, de gyári munkásnak is. Azt mondják, közel…..
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
Egy bloggertársam írt egy cikket, még júniusban, de azóta is kering a neten. A cikk címe "Egy elrontott generáció". A cikkben szó esik a fiatalok moráljáról, és arról hogy ezek a mai fiatalok milyen lusták, nem akarnak dolgozni, tanulni, nem vállalják a következményeket a tetteikért, és még…..
Glaubersó 2018.07.20 09:23:53
"Általános iskolásként van 30 órám egy héten"

Nekem is volt, akár több is, meg fakultáció etc.
Gimiben más városba ingáztam, 4-körül keltem, hogy elérjem a buszt, ami egy laza 25 perc erőltetett séta volt a házunktól, délután ugyanez visszafelé, annyival könnyítve, hogy akkor már jártak a helyi járatok, nem kellett végigmásznom a fél városon. Nyilván nem volt jó megoldás, szar suli, szar tanárokkal, szar tananyaggal.
Mindez a 90-es években, ha otthon hagytam pl. a menetrendet, így jártam, hisz nem volt okostelefon gúgellel.
Nem mentem tüntetni, mert szar a rendszer.
A rendszer mindig is szar volt.

Azt hiszed, majd később könnyebb lesz? 25 évesen vissza fogod sírni azt az időt, amikor csak ennyi gondod volt.

A munkatársam munkahetei mostanában több, mint 50 órásak, persze nem örül neki, de muszáj megcsinálnia.
Én két napot voltam egy workshopon, ahol a wc látogatását inkább minimálisra csökkentettük, hogy haladjunk. Később az egyik meg is jegyezte, hogy szerinte túl sokat iszok, mert már bevertem egy fél literes ásványvizet és később ráittam egy két decis műanyag pohárnyit az automatából (35 fok volt aznap).
Az utolsó nap 21:30-ra értem haza, már borzalmas fejfájással, 250km vezetés után az egész szarhalommal, amit sikerült összegyűjtenem. Másnap reggel már hárman tobzódtak nálam, hogy ezen kívü még ezt kéne, azt kéne.
Panaszkodjak? Tüntessek, mondjak fel? Nem volt még olyan munkahelyem, ahol ne dőlt volna be a szar időről időre és örültem, hogy az orrom kilátszik egy kicsit.

Viszont a 30 óráért szint zéró felelősséggel összetenném a két kicsi kacsómat.
Glaubersó 2018.07.20 13:08:30
@kukatr: Honnan tudod, hogy hogy álltam annak idején a tanuláshoz? Egyébként most is tanulok, folyamatosan, ami hozzátartozik a munkakörömhöz.
Anélkül, hogy ismernéd a beosztásomat, munkakörömet, az adott példaként felhozott projectet, az eddigi munkahelyeimet, ezt így tényleg ki tudod jelenteni? A doktori címmel (fizika) rendelkező kollégámnak - aki ott ült velem - is azt mondod, hogy jobban kellett volna annak idején állnia a tanuláshoz, hogy ne kelljen túlóráznia?
Honnan bújtál te elő?
Glaubersó 2018.07.20 15:18:19
@kukatr: Nem, te egyszerűen egy hülye vagy, aki képtelen szöveget értelmezni és baromságokat beszél.
Puli, komondor, kuvasz… ezek a legismertebb, ősi magyar fajtaként számon tartott kutyák. Az alábbiakban arra keresem a választ, hogy az archaeozoológia, azaz régészeti állattan, amely a legkülönbözőbb régészeti korszakokból előkerülő állatcsontok meghatározásával és…..
Óhatatlanul Petronius Trimalchio lakomája – és az ennek nyomán készült Fellini-film, a Satyricon - jut eszünkbe, ahol a rabszolgák hatalmas tálakban szalonnával körített nyulat, vaddisznót, friss és szárított datolyát szolgáltak fel. A római gazdagok bősége és a szegények…..
Glaubersó 2018.05.21 07:52:22
Döglött csincsillának nevezi Lőrinc barátot...
Glaubersó 2018.05.13 15:30:58
Lehet még olyan forradalom is, mint Örményországban. Az örmények egyszerűen nekimentek mindenkinek, aki az útjukba állt és elzavarták a korrupt, hataloméhes és oroszbarát kormányukat. ..
Forrás: https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2015/09/ank-hungast-gyerek%C3%A9tkeztet%C3%A9s-hl06.jpg Beülök a mekibe, a fiamat várom. Egy eszpresszót kérek egy kis pohár narancslével. Most pocsék a kávé. Nem mindegy, hogy ki készíti. Nem látom a szőke huszonéves lányt, egy…..
Az országos tüntetések, elégedetlen tömegei megmutatták, hogy meg lehet csinálni azt, amit a pártok nem mertek. Összefogtak. Sokszínűségük nem csak a bal oldali pártok számosságából, hanem abból is adódik, hogy a jobb oldali, kormány kritikus választók is közéjük álltak. Ebből kiindulva, számukra…..
  Érdekes, hogy Rómában, Párizsban, vagy Lisszabonban járva nemigen látni rosszul öltözött embert. Idehaza, bár egyre halkabban, de még mindig hallani olyan hangokat, hogy "az a fickó, aki száz kiló alatt van és divatos ruhát visel, az nagy valószínűséggel meleg..." Ezt persze többnyire még azok…..
Hírek tucatja van tele azzal az igenis látványos trenddel, miszerint az eladó és kiadó lakóingatlanok árai a csillagos egekbe szöktek, különösen egyes ország- és városrészekben. Valóban, a régóta megjósolt áremelkedés mára már realitássá vált, így azoknak is mélyen a zsebükbe kell nyúlni, akik nem a…..
Igazán cseles a Vodafone, ha ez az Európa Napijegy nevű szolgáltatása tényleg így működik, márpedig eléggé úgy tűnik, hogy így.  Szóval, aki külföldre megy, az nagyon gondolja át, hogy mit szeretne, mert napi egy sms-sel egy hét alatt 8000 forintba fog kerülni a buli - még, ha az arról is szólt…..
Glaubersó 2016.05.20 10:42:26
Hetvenegy esztendővel ezelőtt, 1945. április 16-án kezdődött meg a berlini csata, két hét múlva pedig Adolf Hitler úgy vetett véget életének, hogy a halálba magával vitte újdonsült feleségét, Eva Braun-t is. A számára már januártól végső menedéket nyújtó, Albert Speer által tervezett bunker azonban…..
Glaubersó 2016.04.09 19:58:44
@Éhes ló: Pontosan. Hitler szűzkislány volt Sztálinhoz képest. Elég csak arra gondolni, hogy tett az ukránokkal (békeidőben): en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
A hiedelemmel ellentétben a fiatalok érdeklődnek a politika iránt, csak nem abban a formában, ahogy arra ma lehetőséget adnak nekik. Viszont a magyar fiatalok 70 százalékát nem érdekli a politika, a közöny oka pedig  elsősorban az: nem érzik úgy, hogy beleszólhatnának. A fiatalok…..
Glaubersó 2016.04.06 09:40:00
@telkoe: "Sztálin alázatos seggnyalóiból kikupálódott kommunisták "

Manapság már demokraták. Szépen átvedlettek, úgy forgatják a köpönyeget, ahogy a szél fúl.