Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egymilliopicikrisztus

7 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Szobrot Marsiglinak! 2015.02.08 19:54:45
Luigi Fernando Marsigli grófnak jelenleg egyetlen szobra sincsen Magyarországon, nincsen róla egyetlen utca, középület, híd vagy akármi elnevezve. Munkássága néhány érdeklődőt leszámítva tökéletesen feledésbe merült. Valószínűleg sokan ebben a bejegyzésben hallanak majd a…..
egymilliopicikrisztus 2015.02.09 20:34:02
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
egymilliopicikrisztus 2014.07.26 20:25:54
Káromkodós posztnak indult, de aludtam rá egyet. Viszont a téma olyan, hogy pár lófasz nélkül ezt megúszni még alapjáraton sem lehet. A jónevű Főpolgármesteri Hivatal tollat ragadott és levelet írt a Magyar Narancsnak. Idemásolom, tegyünk egy próbát, ha a kedves olvasó el…..
A KARD Dr. Bóvli 2012.01.20 09:51:00
Szomorú ez nagyon. Végül is egy kétszeres olimpiai bajnok nem akárki. És nehogy valaki lelazsált döntővel jöjjön: odáig el is kell ám jutni. Államfőként nem volt egy etalon, de hát nem is mondta, hogy az akar lenni. De ez most, ez alapjaitól lövi szét az embert. Arra gondolok,…..
egymilliopicikrisztus 2012.01.20 22:10:22
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Mosolyogva figyeltem tegnap este, hogyan sistereg a hazai net. A sok ide-oda kattintgató netpolgár (például én) túrta fel a teljes lehetségest némi kis információmorzsáért: most akkor jön, vagy ez egy újabb átverés, trükk? Nekem ilyenkor viccek jutnak az eszembe, tegnap este…..
egymilliopicikrisztus 2011.11.18 20:08:47
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
egymilliopicikrisztus 2011.10.07 19:51:28
Varánusz Orbán: mindenki hülye! 2011.10.01 05:41:00
Ha bulvár blog lennénk most azt írnám: Matolcsy György villantott! Aztán gyorsan hozzátenném, hogy na nem szőrös mellkast, göcsörtös férfivádlit vagy erőlködéstől méretes heresérvet, de nem is értelemnek szikráját vagy elfogadható gazdaságpolitikát. De, mivel nem…..
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a minap az MTV Ma reggel éberebb nézőit kápráztatte el az alábbi kacifántos okfejtéssel: "Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (...); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogszabályt alkotni" -…..
Ha esetleg valamelyik olvasónkban felmerül, hogy a kormány a Ténytárról másolja az Alkotmánybírósággal kapcsolatos politikáját, akkor biztosítani szeretnénk: nincs így. Bár hozzátesszük: lassan mi sem vagyunk biztosak ebben. Pár hete jelent csak meg  elemzésünk arról,…..
Azt írja az újság, Lujza, a rendvédelmi dolgozók tüntetésével összefüggésben, hogy „Sokat nem kellett várni a névcserére. Évekig Gyurcsány Ferencet gyalázták nap mint nap, tegnap már azt kiabálták a Parlament előtt: „Orbán takarodj!”.”Mindehhez nem is…..
egymilliopicikrisztus 2011.05.07 22:21:23
egymilliopicikrisztus 2011.05.07 22:51:57
@popocatepetl: a válasz nemkülönben
Ferenc testvér beindult. A maga módján. Azt hiszi, hogy nem emlékszünk arra, mit csinált néhány évvel ezelőtt.Nem változik a stílus. Sőt kifinomultabb sem lett. A pártelnöki kinevezést, sőt még a kormányprogramot is hasonló stílussal verte át a pártján. Egyszerű…..
egymilliopicikrisztus 2011.05.07 22:23:34
A bíróság ítéletével nehéz egyetérteni: Szily és Bede cikke bőven belefér a szólásszabadság keretei közé. Heti szavazásaink. Szokásos hétvégi rovatunkban tegnapi cikkünk (Egymilliós ostorcsapás a felajzott hímvesszőn) szavazásának eredményét mutatjuk be. Pénteken a…..
A drámai szoci-szoborrá dermedt lány kezéből ellopták a kaszát. ..
A nap izéje Kósa Lajos háborodik 2011.04.06 09:09:00
Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a romagyilkosságok keddi tárgyalásán, átlépte a Rubicont - jelentette ki Kósa Lajos. Szerinte botrányos volt Gyurcsány tette, aki ezzel "persona non gratává vált a magyar közéletben". A Fidesz ügyvezető alelnöke tehát…..
egymilliopicikrisztus 2011.04.06 13:58:57
  Azon kevesek ördöglakta lelke, akiknek hiányzik az szdsz, most örvendhet, mert szeretett démonuk új alakban látszik testet ölteni. A vicces oximoront nevéül választó pártocska, a „lehet más a politika” környezetvédő álarca mögül kibukkant a ragyás torz arc, a…..
 Április közepén sorra követik majd egymást a különböző tüntetések, tiltakozások az új alkotmány meghozatala okán. A sort a gyurcsányi Demokratikus Charta nyitja majd meg 16-án, őket követi majd az LMP, később az MSZP protestálása. A protestálók egységének hiányát…..
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
Legyünk igazságosak. Amikor Lázár János azt mondta, hogy „akinek semmije nincs, az annyit is ér”, nem a szegényekre gondolt úgy általában, hanem a megélhetési politikusokra. Aki nem ért el semmit munkásemberként vagy épp tanárként, az ne legyen politikus a politikusi…..
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..