Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyös

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gratulálunk! Ön boldog tulajdonosa lett méltán világhírű cégünk Dobozos Szoftvertermékének! Kérjük, a termék használatbavétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasítást, hogy a megvásárolt termék hosszú éveken át legalább annyi örömöt nyújtson önnek, mint amennyit nekünk nyújtott az…..
Szenvedélyes szakmai viták sorozata, mély magunkba révedések és sok-sok példa áttanulmányozása után letisztulni látszik bennünk végre a kép: a projekteket nem elég menedzselni ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Bonyolult és minden részletre kiterjedő módszertanokat alkottunk, lenyűgözően komplex…..
Igaz-e, hogy ha kávét kérünk szódával a zserbó cukrászdában, vagy fordítva tesszük le a villát evés után, akkor idősebb hölgyek vezetnek be minket egy szobába, akikkel játszani kell és ezért még fizetnek is? Sokakat érdekel a pénzszerzési lehetőség, a neten fórumok…..
Blogunkkal elsősorban az ország vízfejében búvárkodunk, aminek egyszerű oka, hogy az Urbanista roppant nagy szerkesztőgárdájának minden tagja itt él. De természetesen az olvasók kérését igyekszünk teljesíteni, akkor is, ha az máshonnan érkezik a kommentekbe. Íme Usc üzenete:…..
Nem ám a levegőbe beszéltünk, amikor megígértük, hogy a héten újabb vitatémát dobunk fel. A Fórum Debrecen körül kialakult kommentcsata helyenként olyan kérdésekbe csapott át, vajon város-e egyáltalán Debrecen. A definíciók ebben az esetben elég "nesze semmi fogd meg…..
nyös 2008.12.04 15:56:30
Hahó,

Most Debrecenben élek családdal, amúgy Pesten születtem, Tiszaföldváron ill. Szolnokon nőttem fel, éltem 2 évet Németországban (Paderborn..) szóval egy pár helyen voltam.

Itthon azért kaparnak a "helyek" városnak lenni (Tiszaföldvár, haha) mert több stex jön az államtól. Azt hogy bizonyos számokat hoznak, még nem lesznek városok a városok, ez nyilvánvaló...

Fejben dől el a dolog, de nem biztos hogy csak azért mert gazdálkodásból élnek az emberek feltétlenül parasztok, ill. még egy parasztias életvitelű ember is lehet nyitott a kultúrára, a világ színességére.. feltéve hogy találkozik vele, ott ahol él... és ez kb annak is a feltétele, hogy mennyire vándorol el az elit egy adott helyről, Tiszaföldvárról is elszármazott pár jó koponya és régen elég jó volt a gimi, tehát szellemileg leszállóban van.

Szolnok tán stagnál, nagyon szerettem ott lenni, sok rockzene, az emberek akartak tudni valamit, nem a pénzt villogtatták.. Debrecen viszont sajna pont ez, a nagymama telkét 20 milláért vállalkozónak eladó sutyerákok rohangálnak a bmw-kkel és az a fele a városnak aki pedig megveszi a vállalkozó által felépített kérót, és nyögi a melót valami gyárban vagy egy irodában (régiós összevetésben azért elég sok munka van itt) az kénytelen érezni a cívisek fellengzősségét, ami főleg akkor jön ki ha valaki nem őshonos és "nem veszi a humort..."

Szal sztem az hogy valami város e vagy nem, egyrészt objektív (jogilag szabályozott) másrészt az emberek kisugárzásából is jön, ami meghatározza a város képét is.. lehet egy kis, csupa régi kis házakkal rendelkező városka is város (nézzetek körül az Alpokban vagy Észak Olaszországban) egyértelműen és egy nagy lélekszámú magyar település is város (legalább a szó külsőleges, ha nem is tartalmi értelmében).

üdv
S
Távol-Keleten elterjedtek azok a mobilok, amelyek egyszerre két szolgáltató hálózatán elérhetőek, hazánkba azonban többnyire csak szürkeimporttal jutottak be ilyen modellek. Úgy tudom hamarosan megváltozik a helyzet, és a Samsung hivatalosan is piacra dob két SIM-kártyát kezelő…..
nyös 2008.06.02 11:10:55
www.dealextreme.com/details.dx/sku.12425

van egy csomo ilyen stuff, gyarts magadnak sajat simet ami tudja a tobb vonalat. mivel sim toolkitet hasznal majd, a telefonok is elvileg viszik..

nekem cimbora vett, most krekkeli a szimet epp.