Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leo Decimus

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kereszténység misztikusnői bátor és gyakran radikális életet éltek. Megfeszítették testüket a túlélés végső határáig, társadalmi normákat kérdőjeleztek meg, olykor életüket adták hitükért. Lázadók és renegátok voltak, akik közreműködtek abban, hogy a kereszténység azzá váljon, ahogyan azt…..
Geekblog Star Trek: Sötétségben 2013.05.08 13:24:15
(Spoilermentes) Előre megfogadtam, hogy akár jó lesz a Sötétségben, akár rossz, nem fogom amiatt verni rajta a port, hogy mennyire nincs köze az eredeti Star Trekhez, sőt, igyekszem önmagában élvezni. Saját magam legnagyobb meglepetésére sikerült is. J.J. Abrams filmje teljesen maga…..
Már egy hete ezt hallgatom az autóban, olyan mértékben, hogy elvesztettem az érdeklődésem az egyéb friss megjelenések irant, és már most látom, hogy az év végi top 5 is szavatolt, (khmm)és nem utolsósorban találtam végre megoszthato minőséget is..Ed Mundell (Monster…..
The Mother Road Toplista 2011 2012.02.18 21:48:00
 A választott lemezek nem rangsor szerint szerepelnek a listán, mivel fogalmam sincs melyik tetszik a legjobban, meg aztán nem is nagyon látom értelmét. Linkeket, pedig most kivételesen nem raktam az albumokhoz, viszont az ajánló kommentjénél szívesen adok letölthetőségeket, ha…..
Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy Carpenter 1982-es klasszikusának idei prequelje/sequelje/faszomtudja-mije maga volt a középszerűség. Nem volt egy katasztrófa, de nélkülözött mindenféle eredetiséget, illetve minden olyasmit, ami emlékezetessé tesz egy filmet. A forgatás alatt…..
Leo Decimus 2011.12.20 16:33:04
@vargatom: "de túlléptünk rajta, ahogy a vásári színházelőadásokon is."

Ezek szerint nem láttál még igazi psytrance akrobatákat:)
Geekblog Gyilkosság 2011.10.11 07:00:00
Stanley Kubrick 27 éves volt, amikor harmadik egészestés filmjét, a Gyilkosságot forgatta – sok rendező a fél karját odaadná érte, hogy pályafutása csúcsán, évtizedes tapasztalattal a háta mögött adjon ki ilyen színvonalú munkát a kezei közül. És bár maga Kubrick…..
The Mother Road Alapművelet 2009.03.01 17:27:00
 SAVATAGE : WAKE OF MAGELLAN   (Progresszív kötelezőség)                    Nem motoros,nem kamionos és nem is alkoholizálós,de nagyon profi,nagyon színvonalas,témahalmozós,zseniális…..
Geekblog Cowboyok és űrlények 2011.08.23 14:01:00
Lássuk be, egy filmtől, aminek ilyen címe van, az ember elvárna némi iróniát – főleg ha a rendező Jon Favreau, akinek Vasember-adaptációi pont attól működtek, hogy nem vették magukat véresen komolyan. Mert nehéz elvárni a nézőtől, hogy faarccal üljön végig egy sci-fi…..
Leo Decimus 2011.08.26 11:39:39
@Maya--: A Hunok vs. Aliens ugyan (legalábbis egyelőre) nem jött össze, de hiánypótlóként addig is ott van az Outlander, ami a maga nemében nagyon dicséretes próbálkozás: hogyan küzd meg egy középkori viking falu a rája szabadult, feltápolt ET-vel... Mondjuk az tényleg nem semmi volna, ha a catalunumi csatában épp vesztésre álló római légiók oldalán feltűnne néhány fézeres ufonauta...akiket eleink aztán némi nyílzáporral egybekötött sámánvarázzsal gyűrhetnének le.
Május végén, miután a Szojuz TMA-20 levált az űrállomásról, az űrhajósok még megálltak félúton, és visszanéztek: eddig ugyanis soha nem készültek még felvételek az űrállomásról olyankor, mikor egy shuttle is csatlakozott hozzá. Ezért hát Paolo Nespoli visszamászott a…..
Leo Decimus 2011.06.09 09:51:56
@gyilkos fűegér: Miért pont Kepler? Akkor már inkább Arisztotelész, akinek a munkásságát semmilyen poszt-skolasztikus okoskodás nem befolyásolta...és soha nem dolgozott ASZTROLÓGUSKÉNT másnak pénzért:)
Leo Decimus 2011.06.09 11:49:16
@Goompah: Simán. A kb. három tucat nagyobb (meg több száz kisebb) természettudományos munkája szvsz feljogosítja erre...másrészt olyan csodálatos érzékkel vonta meg a képzeletbeli és a definiált határt is a spekulatív elemek sokaságával (is) operáló filozófia/metafizika és tények szilárd talaján álló tudományok között, hogy a "korai-modern" tudósok, Kopernikusztól Newtonig letették volna örömükben az arcukat a földre, ha hasonló elméleti hátérrel dolgozhatnak.
Leo Decimus 2011.06.09 13:29:18
@lacalaca: Mindezt nem vitatom, és nem is akarom szétoffolni a topicot...de a megjegyzésem nem feltétlenül erre vonatkozott.

Szvsz, azt, hogy valaki "igazi" természettudós-e, nem feltétlenül a munkássága időtállóságán mérhetjük le (amely versenyben a a derék Sztageriai eleve 2000 éves hendikeppel indul), hanem inkább azon, hogy az hogyan viszonyul az adott kor tudományos módszertanának általános színvonalához. Nos, azt hiszem, ez az a terület, ahol Arisztotelész lényegében verhetetlen, lévén az empirikus módszer első igazán tudatos alkalmazója.Ahogy lacalaca írja, arról meg nem igazán tehet, hogy a skolasztikusok kvázi dogmává merevítették egyes tanításait. Ahhoz viszont nagyon is volt köze, amit modern tudománynak hívunk, lényegében minden utána jövő közvetve az ő vállára állhatott fel.

Amúgy meg ha Arisztotelész túl távoli nektek, még mindig ott van Roger Bacon, mint a "modern" tudós archetípusa, évszázadokkal Kepler előtt.
Geekblog 81 évnyi vagányság 2011.05.31 15:18:00
Ma van a mester, azaz Clint Eastwood 81. születésnapja. Az emberé, aki egy személyben, még ilyen idősen is vagányabb az egész kibaszott hálivúdi akciófilm-iparnál!Buon Compleanno Clint!  ..
Geekblog Egy szerb film 2011.04.26 08:08:00
Az Egy szerb film korántsem azért tekinthető a kínpornóként megbillogozott alműfaj díszpéldányának, mert megélhetési kéjelgés és valószerűtlen mérvű bántalmazások egyidejű megjelenítésével múlat mintegy száz percet, sokkal inkább farizeusi igyekvése okán, mellyel az…..
Geekblog The Toxic Avenger 2011.04.20 15:00:00
A független film a 60-as évekbeli nagy korszakának köszönhetően (miután 1968-ban hivatalosan is leszarták a Hays Code-ot) a 80-as évek derekára sikeresen kitermelte azon követőit, akiket mára nemhogy kultikus, de műfajteremtő újítókként tartunk számon. Roger Corman…..
Geekblog Fekete hattyú 2011.02.16 08:28:00
  „Good Poets Borrow, Great Poets Steal.”  (A jó költő kölcsönvesz, a nagyszerű lop.) A jeligeként önállósodó idézetet Nancy Pragertől kölcsönöztem, aki azt a hakniszaki Bill Hammack kommentárjai között találta. Ő sokadmagával T. S. Eliotnak…..
Geekblog Heartless-előzetes 2010.05.24 10:11:00
Az még csak hagyján, hogy a Michele Soavi és Pupi Avati mellett legtehetségesebb aktív európai rendező, Philip Ridley újra kamera mögé állt (utolsó filmje az 1995-ös, mindenféle értelemben fantasztikus Passion of Darkly Noon volt), de ráadásul a Heartless állítólag "az…..
A Danny Trejo mit jelent mexikóijul, "straight to video"? Ez nem a remek Johnnie To-film előzetese, sajnos, az a film már lement. Áramvonalas földműves nicknevű olvasónk guglizó ujját nem sajnálva akadt erre a frissropogós gyöngyszemre, amely úgy néz ki mint egy kalap szar:…..
Nou San Trafford Mocskos Inter! 2010.05.20 10:30:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) Alapvetés: az Inter mindennek a legalja. Ez már a kezdetek óta így van, és ezt a klub maga is…..
Leo Decimus 2010.05.21 10:19:05
@Pályaelhagyó autóversenyző:

Én Frankfurtban néztem a Barca-Inter visszavágót egy helyi óriás sportkocsmában, és a több száz Barca mezes (!) német kis híján meglincselt... a dolog külön érdekessége, hogy az előző esti Lyon-Bayern alatt kongott a hely az ürességtől: egy árva lelket nem lehetett látni, aki a bajoroknak szurkolt volna. Tudom-tudom, az ősi Frankfurt-Bayern gyülőlség, de ez akkor is furcsa.
Geekblog Robin Hood 2010.05.12 08:58:00
Ebből lett a cserebogár: Ridley Scott arra vállalkozott, hogy bemutassa Robin Hood legendájának eredetét – ki volt ő, és miért vált törvényenkívülivé, aki a gazdagoktól lopott, hogy adhasson a szegényeknek? Hollywood az utóbbi években több próbálkozást is tett arra, hogy…..
A vámpírok megszívták: ugyan ők a domináns faj, de mivel az életben maradásukhoz szükséges vért szolgáltató emberek száma egyre fogy, a kihalás veszélye fenyegeti őket. Sötét és véres vízió egy vámpírcivilizációról.Előrebocsátom: örülök, hogy elkészült a…..
Geekblog Alice Csodaországban 2010.03.07 12:12:00
Tim Burton legújabb egészestés filmje, az Alice Csodaországban minden bizonnyal erősen meg fogja osztani a nézőket, lesznek, akiknek nem fog nagyon tetszeni, és lesznek, akinek nagyon fog tetszeni. Utóbbi csoportba inkább fiatalabbak fognak tartozni, előbbi csoportba meg olyanok, aki már…..
A spanyol bajnokság 25. fordulója végre olyan, amelyben legalább az esélye megvan annak, hogy a bajnoki címért folyó párharcban változás álljon be. Ezúttal a Real Madrid találkozik a kevés veszélyes ellenfél egyikével, a Sevillával. Előtte a Barcelona a kiscsapatok közül talán…..
Geekblog Radírfej 2010.02.28 09:37:00
Henry Spencer (Jack Nance) arcának fele az űrben lebeg, és a kamera egy archaikus sárföld-bolygóhoz közelít. Benne ül egy ember (szakálla volt kender, egyébként Jack Fisk), aki váltókarokat huzigál fel-alá. Nyilás nyílik, és egy féreg-főtus zuhan alá belőle, megtermékenyítve…..
Papíron és a valóságban is a Real Madrid nézhet nagyobb várakozással a 22. játéknap elé, mint a Barcelona. Az Atléticóhoz látogatnak a katalánok, míg a Real az utolsó Xerezzel találkozik. Most még sokan kételkednek ebben, de amint elkezdődik a meccs, azonnal rá fogunk jönni,…..