Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Travelaroundandin

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég nem írtam. Valahogy nem találtam a  témát, hangot, kedvet. Azt hiszem túl sok cikket, blogot olvastam arról, mit is kellene írnom. És annyira sikeres lettem ebben, hogy semmiről nem volt kedvem. Míg egy este kipattant ez a téma a fejemből.  Mégpedig az, hogy mit tudtam én a Lámákról? Még…..
Az elmúlt napokban többen kérdeztek a Galapagos szigeteről. Érdemes oda elmenni? Megéri? Mit látsz ott? Nem túl drága?  Ezért úgy döntöttem, hogy leírom, amit tudok. Segítségül annak, aki Dél- Amerikai utazást, világ körüli utat vagy kizárólag Galapagos utat tervez.  Mindenkinek mások a…..
Pixabay/gustavmelin0 A múlt héten játszottam egyet a követőimmel a Facebook oldalamon a következő felhívással:  "Játszunk Rengeteg javaslatot kapunk, hogy hogyan is foglaljunk olcsóbban repülőjegyet. Próbáltam több alkalmazást, de problémás volt a keresés és magas árakat adott, amikor Kolumbiából…..
A mostani bejegyzés a legfrissebb élményemről szól. Több mint 2 hetet töltöttem Cuscoban és környékén. Gyönyörű helyeken jártam, de ideje volt a következő helyszínt tervezni, mert a 7 napos spanyol suli a végéhez közeledett. Ekkorra már torokfájással küszködtem. Itt nem szokványos a meleg víz a…..
A következő bejegyzésben Puerto Madrynba kalauzollak titeket. Amikor egy argentin körutat tervezel, sok útvonal kínálkozik. 4-6 hét alatt végig tudod látogatni a fő látványosságokat, de én így is rohanásnak éreztem. Buenos Aires után a szokásos backpacker útvonal Puerto Madrynba vagy Barilochéba…..
Buenos Airest kétszer látogattam meg. Ide érkeztem a 16 órás repülőút után. Nem tudtam aludni, nem tudtam pihenni, így folyton a várost jártam. De nem sok mindenre emlékszem. Annyira fáradt voltam, hogy csak érzések maradtak meg bennem.  Biztosan hallottatok már a Free Walking Tour (Ingyenes…..
Mi is az a MATE! Ez az Uruguayiak és az Argentinok egyik nemzeti itala. Egy tea féle (yerba), de nem úgy isszák mint mi. Szertartása van a Mate fogyasztásának.  Alap kellékeke:  Mate, így hívják a bögrét.Ez készülhet tökből, amit nehezebb tisztán tartani, mert penészedik, de jobb az íze az…..
Az Iguazu vízesés egyik fő látványossága Argentínának. Az Argentin, Brazil és Paraguay-i határon található. Ha meg akarod látogatni, akkor több lehetőség van rá. Sokan körúton vannak itt, ezért Buenos Airesből északnak véve az irányt Brazília felé ejtik útba, vagy Brazíliából dél felé haladva. Mivel…..
Az első hosszabb beszámoló jöjjön Uruguayról. Ez az a hely, ami nem volt tervben. Megérkeztem Buenos Airesbe és nem tudtam lenyugodni. Most 2 hét után visszatekintve, abból az első két napból olyanok az emlékeim, mintha egy film lenne. Mintha nem is velem történt volna. Valaki mással. Betudható ez…..
Ebben a bejegyzésben kicsit lelki utazásra is viszlek titeket. Ígértem, hogy beszámolok arról is, hogy milyen nehézségeken mentem keresztül az utazás előtt, és az elmúlt másfél hétben. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kettős érzéssel viseltetem a változásokkal kapcsolatban. Az egyik részem…..
Az utazást szeretem. Nagyon! Az előkészületeket is. Az egyetlen dolog, amit nem szeretek, az a pakolás. A sok-sok út után mindig azt hiszem, hogy már profi vagyok. És pikk-pakk lesz pakk. De hát rá kell jönnöm, hogy ez nem így működik. A kézipoggyászos utakra már elég jól be tudok pakolni.…..
Rendezgettem a képeimet és videókat. És találtam jó párat, amit úgy döntöttem megosztok veletek. A Panamai Paradicsom című írásomban olvashattatok arról, hogy milyen is Bocas del toro, és pár képen láthattátok is.  Most megtaláltam a videókat is arról a délutáni brigzázásról.…..
Ezekben a csontig hatoló hideg napokban nosztalgiázok. És mi jutott eszembe? Hogy nem halogathatom tovább az első videós próbálkozásom megvágását és közzé tételét. Nézzétek el nekem azt, ha szédültök a videó nézése közben. Látom én is, hogy nem lett a legjobb a koncepció, de majd legközelebb.…..
Travelaroundandin 2017.01.16 00:36:00
@Q-rious: Én ráhagynék. Délelőtt 11-re ért oda a vonatom. Ha a busz épp elmegy, vagy nem férsz fel rá, akkor a következőre várni kell fél órát. Én így jártam. A bejáratnál is várni kell, mert bizonyos időközönként indítják a turnusokat, azt hiszem negyed vagy fél óránként. Nem nézelődtem nagyon sokat, de nem is siettem, így végeztem délután 4-re.
A mai hideg reggelen eszembe jutott, hogy megnézzem, vajon Sevillában milyen idő van. 17-20 fok. Azt hiszem én is jól ellennék abban a 20 fokban. Ha így érzel, akkor irány a reptér! Vagy, legyen ez a karácsonyi ajándék. Gyorsan rákukkantottam nektek, hogy januárba mennyiből lehet kijutni. Közvetlen…..
Most jöjjön egy kis off topiknak tűnő téma. Ne ijedjetek meg, azért van köze az utazáshoz. Azon belül is az étkezéshez.  Ez a téma nem kapott központi szerepet eddig nálam. Nem szeretek egyedül enni, de gyorsan meg szoktam oldani az étkezéseket. Egy ideje már nem nagyon tudtam tejterméket enni, így…..
A Dél-Spanyolországi mini körutam előtt eldöntöttem, hogy most nem fogok mindent eltervezni.  Kevés az idő, azt eltervezem, hogy mikor melyik városba megyek, de hogy ott mit fogok csinálni, azt nem. Hagyom, hogy a hely megmutassa magát nekem és teljes mértékben a belső hangomra hallgatok és teret…..
Alicante kedvelt desztinációnak számít, a Spanyolországba utazók körében. Budapestről fapados járattal megközelíthető, akció esetén nagyon kedvező áron. Én is ezért választottam kiinduló bázisul a Dél-Spanyolországi mini körutamhoz. Nem néztem meg előre mit is lehet itt csinálni. És jól tettem.…..
Milyen sokat olvashattunk ebben az évben a Panamai paradicsomokról. Na nem a zöldségről, ami valójában gyümölcs beszélek.  Panamában sok helyet emlegetnek paradicsomként, mondjuk amiről mi olvastunk az az adóparadicsom, de erről csak érintőlegesen fogok írni a végén.  Van még a San Blaas szigetek,…..
Boldogságos mindig megnézni a képeket és végiggondolni, mit is írjak le nektek. És ilyenkor jövök rá, hogy mennyi minden történt és mennyi-mennyi sok dolgot lehet egy-egy helyen csinálni. Mostanság mindenről egy dal jut az eszembe. A Karibi Partról például a felejthetetlen UFO szám, a Karibi party.…..
Nehezen kezdtem neki az újabb Costa Ricai kaland leírásának. Elárasztott a munka, kicsit kimerültem. És tudjátok mi segít most? Az hogy minden második nap látok egy akciós repülőjegyet oda, ami arra sarkall, hogy tovább inspiráljak másokat: Azokat az élményeket írjam le, ami miatt nem bántam meg az,…..
A helyszín Costa Rica. Ha eddig nem olvastad a blogom, kukkants rá a korábbi bejegyzéseimre, ahonnan megtudod hogyan kerültem pont ide és miket néztem meg eddig.  Most egy adrenalinban gazdag élményt osztok meg veletek és azt, hogy hogyan találhattok rá ilyen programokra.  Ha szeretsz utazni és…..
Már két hónapja itthon vagyok és így írom meg a beszámolókat. Hogy hogy jutottam Costa Ricába arról itt olvashatsz.  Hátra van még ezzel együtt 4 "helyszín", de most arról a helyről írok, ami a legjobban hiányzik a hétköznapokban.  A hostels.com-ot nézegetve egyik nap egy jóga hostelt találtam. És…..
San Jose után az egyetlen előre lefoglalt uticél felé vettem az irányt. Egyik kedves barátomtól kaptam egy linket, mikor megtudta, hogy Costa Ricaba utazom. Ez egy lombház közösséget mutatott be. Éreztem, hogy nekem ide el kell mennem. Indulás előtt 1 héttel lefoglaltam a szállást, leleveleztem,…..
Costa Rica: San Jose és a Poas vulkán A Panamai pár nap után ideje volt útra kelni. Úgy döntöttem repülővel megyek Costa Ricába. Az Air Panamának elég kedvező jegyei voltak és számításba vettem az idő faktort is. Utazok kb egy napot busszal, vagy kicsit többért egy órát repülővel. A repülő maradt.…..
Utazás, érkezés : Panama város már megérkezésemkor tartogatott számomra néhány furcsaságot. Arra már felkészültem, hogy tudjam a hostel nevét és címét, mert anélkül nehezen engednek be (ezt egy korábbi utamon megtapasztaltam, ahol 40 percnyi győzködés hatására engedtek be Grenadára foglalt szállás…..