Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homo ludens

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Audio Note Uk. Cobra-ról már írtam elég sokat, egészen a kezdetektől nyomon lehet követni, hogy pontosan mi történt. A legutolsó fejlemény ezügyben annyi volt, hogy már hallgatható az erősítő, és gondolom, innen már nem nehéz kitalálni, hogy meg is hallgattam...
AudioWorld Hazai High-End Audio 2019.07.21 14:11:41
Mielőtt elkezdenénk ennek a nem túl frappáns főcímnek a kibontását, érdemes volna egy kicsit – a teljesség igénye nélkül – visszatekinteni a múltba, felidézni a „Magyar Hi-Fi” eddigi kis és nagy dobásait, már hogy egyáltalán megfogjuk ennek a fogalomnak a gyökerét, és jobban lássuk, honnan…..
Történt ugye, hogy a TJ Full music 2A3-asított 300B-jét meghallgattam. Aztán valahogy nem találtuk a kémiát, és az egyik cső fokozatosan elhalkult. Bár nem szólt rosszul és el is tudtam volna fogadni, hogy mostantól együtt élünk, még sem így döntöttem...
Igazából azért is éltem azzal lehetőségel, hogy egy SORO-t meghallgassak, mert ezt az erősítőt szinte egyáltalán nem ismertem. Így nem ellenáltam, mikor felajánlották, hogy egy alig pár éves SORO SE Signature-re ráhallgassak...
AudioWorld LZ Seven , "a hetedik" 2018.06.22 09:31:52
Nem nagyon csodálkoznék azon, ha a fenti idézőjeles jelzővel hivatkoznék az általam épített, legújabb fejlesztésű végfokomra, amolyan „zászlóshajómra” , az sokakban egyből a hasonló című film ( egyébként kiváló a maga műfajában, ha valaki még nem látta volna, Brad Pitt és Morgan Freeman játssza a…..
Analógia Rocker Zsolti 2018.06.15 19:57:13
A hifi show-k zenei anyaga elég egyforma. Rengeteg jazz, ezen belül kisebb zenekarok, trio, quartet, trio + énekesnő, csak elegánsan, csak lazán. Komolyzene néha, azon belül egy kis könnyű barokk, illetve ha nagy hangsugárzókat demóznak, templomi orgona, meg csimmbummcirkusz komolyzene, 1812 nyitány…..
Homo ludens 2018.06.19 22:00:23
A címből következtetve sajnos ki kell ábrándítsam a T. Olvasót, nem az amerikai határrendészetről lesz szó, hanem egy elég régi és patinás angol gyártó sláger- és sikertermékéről, egy digitál-analog átalakítóról. ..
Homo ludens 2018.06.07 22:12:15
@gyantal: Engem megkeresett a Tisztelt leendő forgalmazó.
Nem kaptam engedélytt,hogy meg adjam az elérhetőségét.Azt tudom neked ajánlani,hogy küld el a telefonszámodat nekem én pedig továbbítom. A többi nem rajtam múlik...
Ilyen is ritkán adatik meg. Mármint olyan, hogy valamire rátaláljak a neten, felkeltse az érdeklődésem, majd egy év múlva, amikor még aktuálisabb a dolog, mint valaha, meg is tudjam hallgatni. ..
Homo ludens 2018.05.21 09:31:17
@Audiolife: Először is örülök ,hogy érezted az iróniát a szavaimban.Természetesen drága lesz ez szinte bizonyos,mégis érdekelne ,hogy hol elérhető a kombó,ha egyenlőre nem nyílvános,akkor E-mailban elküdheted.
Homo ludens 2018.05.21 16:04:33
Audiolife Hírek rovatunk bemutatja 2018.03.26 12:18:32
Többek között azért jó, hogy az Audio Note a weblap hírek rovat frissítése helyett átállt a facebook-ra, mert a gyors frissítések miatt egy csomó olyan infó is eljuthat hozzánk, amit a szikár hírek rovatban soha nem olvastunk volna el. Vagy ha igen, akkor félévente egyszer, és akkor is csak…..
Már elég régóta követem a 47Laboratory szárnyai alól kibújt japán Sparkler Audio dolgait, de csak vágyakozva, hiszen európában egyelőre nincs forgalmazója, így nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnöm velük.  Tervben volt, hogy a kis 5 wattos integrált erősítőjét majd egyszer megrendelem, de hát…..
Homo ludens 2018.03.08 19:38:37
@Jetiinasia: Tévedsz.Nem csak ezen múlik(Wattok)
45-ös csövest hallottam zenélni és semilyen hiányérzetem nem volt,sőt ....valami gyönyörűség ahogy ZENÉL..
Homo ludens 2018.03.08 19:53:33
@kaltenpeti: Tudsz valamit? :)
Amikor Szekeres Istvántól megtudtam, hogy a Goldring hamarosan új mozgó mágneses ( MM ) hangszedő családdal áll elő, azon kezdtem gondolkodni, vajon mi állhat ennek a döntésnek a hátterében? A 2000-es széria – Goldring mércével mérve, az angol cég nem szokott szíre-szóra modellváltást csinálni – nem…..
Hiába vagyok ebbe a dologban, amit úgy általában hifinek hívnak, már jó pár éve, mindig érnek meglepetések.  Ezek persze véletlenek, vagy a céltalan, olykor célzott keresés eredményei. Legutóbb is kerestem valamit, majd kíváncsiságból ráklikkeltem egy szimpatikus szélessávú dobozt hirdető bannerre,…..
AudioWorld DAC-os elektronok 2016.09.08 23:40:06
Akármennyire is szeretjük az analóg lemezt, meg az ehhez kapcsolódó, jó öreg lemezjátszó technikát, ma, a nagy felbontású digitális zene korában már semmilyen vita sincs arról, hogy a két formátum együtt kell létezzen a zenehallgató szobánkban. És ha valaki mégis az analóg felé billenti a mérleg…..
Akik intenzíven olvassák az írásaimat e helyt, még emlékezhetnek néhány posztommal korábban szóba került az egri Allegro Audio. Kaptam Tőlük egy top Regát (RP10) ami várakozáson felül jól szerepelt nálam, nem sok kívánni valót hagyott maga után. Akkoriban, a teszt után, kaptam egy szívélyes…..
Amikor összejött a lehetőség meghallgatásra, már örültem. Igaz, ez az öröm azonnal le is lohadt, amikor kiderült, hogy a tesztelhető készülék szállítás közben megsérült. Mindegy, gondoltam, majd írok a nagy elő-végfokról, de az meg, ahogy haladt előre a füleléses ismerkedés, nem igazán jött be...
Idén 10 éve, hogy a független lemezboltok ünneplik magukat, meg azt, hogy léteznek még. Mármint a lemezboltok meg a fizikai formátumok. Az utóbbi időkben újra, sokadszorra divat lett a fekete lemez, és úgy tűnik, hogy ez a divat kitart még egy ideig. (Nem jósolok neki sokat, szerintem még két max 3…..
AudioWorld Bemutat(koz)ó csapat 2017.03.10 13:21:16
Nagy örömmel teszek eleget Szekeres István, kis hazánk egyik legjobb Audio-Technika kereskedője megtisztelő felkérésnek, hogy Magyarországon elsőként én teszteljem, hasonlítsam össze ezt a néhány új pickupot. Nem csak azért, mert mindig is érdekeltek az új dolgok, a mögöttes technológia, de…..
Homo ludens 2017.04.16 22:01:59
@Analoglued: Köszönöm Gábor!
Nemrég megjelent legutóbbi interjúmnak nagyon pozitív visszajelzései voltak, és ha már így van, örömmel folytatom még egy, nem kevésbé érdekes, nagy tudású hobbytársunk, egyszersmind barátom gondolataival, sokakat érdekelni fog, ebben biztos vagyok. Akik olvasták az Analóg vagy digitális c.…..
Homo ludens 2017.02.25 16:22:29
@felhasználós: ..szerintem sokunkat
....
Igazság szerint ez a meghallgatás nem rólam szólt, én inkább csak kibiceltem. Persze, nem én lettem volna, ha nem csillan fel a szemem a lehetőség hallatán, a legrosszabb esetben - gondoltam csalárdan - írok belőle egy posztot. És íme!..
Homo ludens 2017.01.18 20:40:13
@Audiolife: Ami akad,az is "házon belűl" van kedves Attila? Tényleg érdekelne,hogy mik azok amik még megdobogtatják a szívedet?.....Vissza a Harbeth-hez.: quad qmp -vel volt szerencsém hallgatni őket és elárulom,hogy nagyon tetszett amit hallottam.Most is beigazolódott ,hogy az angolok jól szólnak együtt.Persze ,akik állandóan a "teret" ,meg a mélységet,meg a különböző hókuszpókuszokat keresik a zenében( mint anno én is) és nem a zenét ,azoknak inkább mást ajánlanék....Az írás tetszett,már vártam...
Homo ludens 2017.01.19 12:20:46
Homo ludens 2017.01.19 17:31:56
@Analoglued: Kedves Gábor,most zavarba hoztál.....micsoda kínálat .Egy valamit azért kihagytál ,mégpedig az LZ-t. Sajnos a Luxman 530 ,vagy nincs ,vagy csak aranyárban leledzik.A 127-ről ,szánom- bánom bűnömet ,most nem ugrik be semmi.A quad 405 extremet,már egy ideje készülök meghallgatni,...de ez a idő. ...a fránya idő...Apropó,már a 3.széria fut?
A Pointe szerintem az a márka itthon, amilyennek nagyjából lennie kell egy korrekt közép-európai, kissé langyos audio piacon egy jó terméknek...
Homo ludens 2016.12.29 10:19:57
@Audiolife: Természetesen udvariasságból írtam a "botfülűt",hiszen nem az erősítő hibálya,hogy nem tetszik az EL-34 csövek hangja(.Inkább 2A3,vagy 45,de nagyon érdekes volt a 6b4g ami egy nagyon tiszta részletező hangot hozott.) Sajnos én mindíg érzek egy fátyolosságot ezeken az erősítőkön.Természetesen ez csak egy magánvélemény .Sok sikert a Pointe-nak.
Homo ludens 2016.12.31 10:14:32
@Karipapa01: Kedves Karipapa!
Ezeket az alapigazságokat itt nem is vitatta ,vagy vitatja senki.
Csövek hangjáról,illetve hangzásáról beszéltünk.
BUÉK!