Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentesi Juli

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan indul az év eleje gasztro fronton, talán mindenki a Bocuse d'Or döntőjét várja… Forró italokat és perzselt ételeket hoztunk az év eleji programajánlónkban. Koffeinrandi – 2017. január 8. Rendhagyó évindító programra készül a Macskakő Kávékupé január második vasárnapján. Az összejövetelre…..
A téli esküvők sokkal nagyobb kihívást jelentenek nyári párjukhoz képest, hiszen nincsenek illatozó virágok, romantikus külső helyszínek és pasztellszínek sem. Akadnak helyettük nemes anyagok, fűszeres illatok és fényárban úszó dekorációk.   Hangulat, színek Télen a természet alszik, ám az idilli…..
Ritka az, hogy a céges bulin önfeledten szórakozik minden munkavállaló. A megfelelő helyszín, szervezés és tematika mellett akad még néhány olyan buktató, amelyen a gyakorlottabb cégvezetők is elcsúszhatnak. Összegyűjtöttük a szerintünk legfontosabbakat! Bízd profira Sok…..
A tél beköszöntével megszaporodnak a baráti összejövetelek és családi programok. A finom falatok mellett számos más tényező is közrejátszik abban, elégedetten távoznak-e a vendégek. Hogyan tudsz valóban emlékezetes eseményt varázsolni? Légy kreatív! Vendégeket fogadni egyszerre izgalmas és…..
A jó minőség finom ételek, a magas színvonal egész biztosan fontos, hogy jó szívvel ajánlják a helyedet egymásnak az emberek, ugyanakkor léteznek remek programok, lehetőségek, amik segítenek bevonzani a vendégeket s abban is, hogy törzsvendéggekké váljanak, most ehhez ajánlunk 10 tippet. Zene,…..
Ha azt mondjuk tél, mindenkinek a fehér szín ugrik be először. Ha kicsit tovább engedjük a képzeletünket, eszünkbe jutnak az ablakokból kiszűrődő meleg, sárga lámpák fényei és a Karácsony az ezüstös, aranyos csillogással.  Igen, ezek remek kiindulópontjai lehetnek egy téli…..
Az ősszel is csodálatos alapanyagokat találunk a legkülönfélébb salátákhoz, csak egy kis bátorság, no meg jó receptek kellenek hozzá. A jeruzsálemi születésű, ma már brit állampolgár Yotam Ottolenghi neve talán nem cseng már itthon sem ismeretlenül, főleg a vegetáriánus konyha iránt érdeklődőknek.…..
Csak mert "mindig is így volt", az még nem elég jó ok, hogy továbbra is változatlanul menjenek a dolgok, főként nem a rendezvényszervezés terén, ahol folyamatosan újítani kell, ha valaki versenyben szeretne maradni. Jó lenne például megszabadulni a következő 10 idejétmúlt rendezvényszervezős…..
A szabadúszó rendezvényszervezőknek szinte kötelező de a céges rendezvények szervezéséhez is erősen ajánlott előre megtervezni a feladatokat. Amikor nagy volumenű feladatot bíznak rád, valószínűleg szükséged lesz a kollégák segítségére. Ami nem ment már egyedül, együtt könnyebb, de a…..
Ezen a hétvégén már igazi őszi idő lesz, de szerencsére testet és lelket melengető programokat találtunk nektek.  Szigetmonostoron rendezik meg október 8-án a PirosLábos fesztivált. Ez tulajdonképpen egy összművészeti fesztivál, de gasztro szempontból is nagyon izgalmas…..
A közelmúltban Chef Jaques La Merde Instagram oldalán kezdte el kicsit kifigurázni a fine dining trendeket, és gyorsételeket tett a tányérra a lehető legkifinomultabb módon. Ezzel szerette volna kimozdítani a szerinte már-már klisékké vált tálalási fogások bűvköréből a szakács…..
Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten az igazi bajor élményt ígérő sörfesztivált, az Oktoberfestet. A híres német eredetihez hasonlóan itt is találkozhatunk a sörök mellett más izgalmas gasztronómiai élményekkel és koncertekkel is.  Közel 55 főzde, 300 féle sörrel várja majd az…..
Csak óvatosan a sóval - ha már sikerült elsózással tönkretenni egy nagyszerűnek ígérkező vacsorát, egy életre meg is lett a tanulság. Jamie Bissonnette, a 2014-es "kulináris Oscar" nyertesének tippje egyszerű, nagyszerű, könnyen betartható. 2 dologra is felhívja figyelmünket, az egyik…..
Idén hatodik alkalommal rendezik meg a debreceni Nagyerdei Stadion területén a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivált szeptember 23. és 25. között.  Ezen a fesztiválon felvonultatják a szervezők a legismertebb debreceni éttermek különlegességeit és az ország minden területéről hoznak…..
Ezen a héten a szokásostól eltérően több programot is ajánlunk nektek, mert egyszerűen olyan sok ígéretes fesztivállal találkoztunk, hogy nem tudtunk dönteni melyiket emeljük ki.  A sör: Dreher Sörutazás, szeptember 15.- november 24. A Dreher Sörgyárak Zrt. egy igazán izgalmas túrára ad…..
Mióta az eszemet tudom, imádok vendégeket fogadni. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindig is jó voltam benne. Eleinte inkább az ételek kinézete alapján főztem, mintsem hogy figyelembe vettem volna a ráfrdított időt. Így nem egyszer készült el csak éjfél körül a fő fogás... Az évek során megtanultam…..
Összeragad, odaég, a fele kemény marad... Ismerős helyzet? Egyszerűnek tűnik. Mégis, trükkök ismerete nélkül gyakran lesz pocsék a főtt rizsünk. Sajnos.  Íme egy profi tipp a jázminrizs elkészítéséhez, a brooklyni Talde ázsiai- amerikai fúziós étterem séfje, Dave Talde ajánl: Mindig mosd…..
Megállíthatatlanul közeledik az ősz, és vele együtt a borfesztiválok időszaka is. Erre a hétvégére igazán hangulatos helyszínen, a Budai várban ajánlunk nektek programot.  Idén 164 borászat, kereskedés és étterem várja az érdeklődőket a Budai várban és nem csak borral, hanem nagyon jónak ígérkező…..
Litauszki Zsolt, a Zsidai Group kreatív séfje Costa Ricán kezd új életet és társul egy vállakozásba. Érdekes információk a terveikről. Néhány napja már mi is írtunk arról, hogy a magyar séfek között egyre többen vannak olyanok, akik újabb kihívások miatt hátrahagyják eddigi sikereiket és…..
Ha megszabadulsz néhány apró, de felesleges dologtól a konyhából, pillanatok alatt rendezettebb teret teremthetsz, ahol sokkal jobban érzed majd magad.  Íme a lista, amitől szabadulj meg a következő 10 percben: Amiből kettő vagy több van, de csak egy funkciót tölt be. Nincs…..
Rendezvényszervezőként (is) nagyon fontos, hogy kialakíts egy képet, egy saját brandet. Miért is olyan meghatározó kérdés ez a karrierhez? Beszéljünk most erről egy kicsit. Kezdő rendezvényszervezőként azt gondoltam, hogy a saját márkám a munkám lesz. Azt gondoltam, nem igazán számít a brand, az…..
A gyerekeknek bulit szervezni az egyik legnehezebb dolog, hiszen folyamatosan le kell kötnünk őket. Ehhez hozunk most tippeket, hogy megkönnyítsük a tervezést. Az egész napot úgy kell megtervezni, hogy izgalmas, érdekes programokkal legyen teli. Mivel hatalmas fantáziájuk van, fontos, hogy a…..
Elkezdődött a cseresznyeszezon, így mi  sem hagyhatjuk ki, hogy egy szupergyors, előre is elkészíthető receptet mutassunk be. Csokival, sütiben a legjobb helye lesz az egyik nyári kedvencünknek.  Lássuk a receptet! Hozzávalók 20 db sütihez: 20 dkg szobahőmérsékletű vaj 85 g nádcukor 85 g…..
Most van itt a befőzés ideje, sorra érnek be a friss gyümölcsök. Itt az ideje, hogy idén te is kipróbáld a lekvárkészítést! Most egy új módszert mutatunk meg! Mi még eperrel próbáltuk ki, de bármelyik gyümölccsel működik a recept. Nagyon egyszerű és kis mennyiséggel is bátran kipróbálhatod. A…..
Miközben az egész világ azon dolgozik, hogy minél színesebbé, szivárványosabbá varázsolja az ételeket, a new yorki Morgenstern's Finest Ice Cream fagylaltműhely tulajdonosa pontosan az ellenkező irányba indult. Mintegy ellenpólusként a színes bagelek, sajtok, kávék őrületében, Nick Morgenstern…..