Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makk János

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevásárlás során gyakran tapasztaljuk, hogy a konkrét bevásárlási listánk ellenére nagyobb kosárral jövünk ki a boltból. A többletvásárlást rendkívül sok tényező befolyásolhatja (illatok, színek, kondíció stb.), így most kigyűjtöttünk 9 olyan trükköt, amit nem szívesen adnának tudtunkra a…..
Makk János 2017.07.02 08:26:29
@Brett Shaw: Elnézést, szerkesztési hiba történt. Azóta javítottuk.
Múlt héten még nem tudtuk, milyen egy térképkészítő robot vagy egy bioszenzoros eljárás a fogyasztóvédelemben, vagy hogy mit ültetnek belénk koszorúér-szűkület esetén. Mint ahogy azt sem, hogy az ország egyik legszínvonalasabb tudományos diákkonferenciája az OTDK Prezentációs Díj versenye.…..
Halálhoz vezethet a WoW és a Kék Bálna, a Facebookon vagy e-mailen keresztül is ellophatják adatainkat. Sőt az online bankrablás veszélye is fennáll. Biztonsági kihívások, tudományos összefüggések, tippek, trükkök kerülnek terítékre pénteken a Párbeszéd Házában neves…..
2016 egy jó év volt Magyarországon. Nőtt az átlagbér, csökkent a szegények aránya, stagnált a közhangulat, több az házasság és kevesebb az abortusz. A gazdaságban sincs recesszió. A népesség viszont még a fokozódó bevándorlás ellenére is fogy. Összegyűjtöttünk néhány grafikont, hogy elhelyezzük az…..
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Makk János írása.   Nem mondhatjuk, hogy 2016 unalmas év lett volna itthon és a világban. De botrányok, háborúk, eufóriák, mélypontok és csúcspontok minden évben vannak, lesznek. Ezek múló…..
Ugyan már messze a tanévkezdés, de soha nem árt fejben készülni arra, mi lesz jövő szeptemberben. Az iskolaválasztás nem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Lássunk most egy kézzelfogható, univerzális módszert – tudományos alapokkal!..
Makk János 2016.12.02 15:15:58
@Cook kapitány: Köszönöm a meglátást! Én sem lennék meglepődve, ha a 6. és 8. évfolyamos kompetenciamérések a 8 osztályos gimnáziumokban (az "okosabb" gyerekek miatt) jelentősen magasabb eredményeket hoznának, mint az általános iskolákban. Azt viszont nem teljesen értem, ez miért rontaná az adatok felhasználhatóságát az általános iskolák esetében. Ki tudnád fejteni, mire gondolsz?
Makk János 2016.12.02 18:28:23
@Cook kapitány: Ó, így már értem. Valóban, általános iskola 6. osztályától lehet bármiféle következtetést levonni a kompetenciamérés eredményeiből, az iskolaváltások pedig torzíthatják az egyes intézmények eredményeit (valószínűleg az általános iskolák rovására). Köszönöm az észrevételt és ajánlom minden olvasó figyelmébe!
Színvonalas, ingyenes e-learning anyag készült gimnazisták számára a Szíriából kiindult menekültválságról. Kipróbáltuk, nekünk bejött, sőt szerintünk a felnőtt korosztálynak is bőven tartalmaz újdonságokat...
Magyarország élen jár az oktatási szegregációban – mutatnak rá nemzetközi kutatások. A szegregáció felszámolása ugyan fájdalmas folyamat a romák és a többségi társadalom számára egyaránt, mégis megéri...
Nem bízunk az intézményeinkben, kikerüljük a szabályokat és hazardírozunk, mindezért pedig főként a kommunizmus okolható. A legújabb kutatások szerint a bizalmatlanság újratermeli magát, kérdés van-e kiút ebből az ördögi körből...
TudományON Kicsoda a populista? 2016.09.05 11:43:00
Ha a közéleti híroldalakat böngésszük, vagy belenézünk a hírműsorokba, úton-útfélen találkozunk a ‘populista’ szitokszóval. De minél inkább beleássuk magunkat a populizmusról értekező szakirodalomba, egyre inkább megerősödik a gyanú: gyakran azok sem tudják miről beszélnek, akik kimondják ezt a…..
Van egy pikantériája annak, amikor a komplett keresztény-konzervatív közbeszédet szembesítik azzal, hogy nem felel meg a folyton hivatkozott bibliai tanításoknak. Emlékezzünk csak az MKKP-s plakátokra: „Idegen voltam és befogadtatok”, vagy akár arra, micsoda vihart kavarnak Ferenc…..
Történelmi öröksége a magyar politikai kultúrának, hogy van egy domináns szereplő, amelyik hosszabb távon is képes kormányozni. Hívták ezt például Szabadelvű Pártnak, Nemzeti Egység Pártjának vagy Magyar Dolgozók Pártjának az aktuális politikai rendszertől függően. Most éppen Fidesznek hívják. Hogy…..
A magyar válogatott kiesése után szembesítették Bernd Storck szövetségi kapitányt korábbi nyilatkozatával, hogy szerinte a magyarok milyen pesszimisták. A kapitány erre azt válaszolta, hogy az emberek boldogok és rengeteg támogatást adtak a csapatnak. És ez az a pillanat, amikor egy ilyesfajta…..
Nem tisztem eldönteni, van-e gyönyörűbb két, élő adásban puszilkodó taxisnál; viszont kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor egyesek puszta haszonszerzés céljából visszaélnek kiváltságos helyzetükkel − az eszköz nélküli fogyasztók kárára. A sajtóban már…..
A társadalom szemében nem sok jelentősége van a maastrichti kritériumoknak, vagy pedig annak, hogyan tologatja a kormány a költségvetés alrendszereit. Felejtsük el most a szakpolitikai és gazdasági elemzői szempontokat! Próbáljunk politikus fejjel gondolkodni és kizárólag a választókra koncentrálni!…..