Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budaid

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A spanyol Valtoron motorépítő műhelyből nem először gördül már ki szoborszépségű gép. A Delgado testvérek, Carlos és Pablo nem kész elemekből legózzák össze motorjaikat, a megálmodott formákat ők maguk fúrják-faragják, kalapálják, hegesztik, vagy éppen csiszolják…..
Hamarosan nem lesz kérdés többé, hogy ki csinál szódát. A General Electric (GE) ugyanis sorra vette azokat a technológiai fejlesztéseket, amelyek 2025-ig betörhetnek a háztartásokba, s erre az alapproblémára is megtalálta a megnyugtató választ. (Itt olvasható, hogy a GE hogyan…..
Geekblog Hot Wire-trailer 2012.10.15 11:17:47
A Drive enyhén szólva nem a szívem csücske (hogy miért, arról majd máskor), de a Night of the Trailers fesztivál szervezőinek igaza van: ha a nyolcvanas években készül el, kb. olyasmi lehetett volna a Drive, mint a Hot Wire, lásd alább. :) ..
Geekblog Fangoria 316 2012.09.22 08:38:40
Hogy az újságkiadás bajban van, gondolom senkinek nem meglepetés. Ha manapság már egy korábban milliós olvasótáborral rendelkező napilapot nehéz elsózni, mit csináljanak a szűk vevőkörrel rendelkező niche lapok? Imádkozzanak, bár mivel a Fangoria a világ leghíresebb…..
budaid 2012.09.23 23:37:18
@Hamlet: Lehet erről neked kell majd írnod.
@Wostry Ferenc: A Magyar Fango szerintem teljesen jó volt, miután Böjtösék átvették a hatalmat (többek között a te rovatod is hozzájárult ehhez) Nyilván azért szűnt meg mert mint a képregények meg egyéb réteg cuccok itthon-nem tudnak belőle eleget eladni, kevés a lakosság száma és azok is csórók.
Viszont a horror helyzete jelenleg sokkal jobb mint a 90-es években.
CsatahajóHollywood lassan elhiteti velem, hogy a legfejlettebb földönkívüli civilizációk invázióitól sincs semmi félnivalónk. Ha a kardcsörtetve érkező idegenek csúcsfegyvere egy tüzelés előtt egy percig töltődő járóágyú, ami cirka 3 km/h-s sebességgel rohanja le a…..
budaid 2012.05.23 11:53:12
Még a Hungarocomixon csaptam le erre a szerzői kiadású képregényre, amely annak a Budai Dénesnek a keze munkáját dicséri, akivel találkozhattunk már a Random magazin virtuális hasábjain is. Az ott megjelent, Café Postnuclear című művében sem volt már nehéz észrevenni, hogy…..
budaid 2012.03.07 12:16:02
@clsdclsd: Sziasztok, először is kössz a kritikát.
Remélem a második részben már jobbak lesznek az emberábrázolások is. A nevekről csak elsőre szokatlanok a fülnek, de Magyarországi történetben milyen nevek legyenek?
Reagálnék a terjesztési koncepcióm értékelésére:
Először is ez nem profitorientált üzleti válalkozás ez az underground, ha kitermeli a nyomtatási költséget az már jó (kitermelte). Az én befektetett munkámat senki nem fizeti meg, nem is kell, nem pénzkeresési megfontolásból készült. Azért jelenik meg papíron, mert nekem ez tetszett, így feltehetem a polcra, ha másoknak is tetszik, vagy érdekesnek találják akkor az már jó. ebben a formában semmiképp nem lesz utánnyomás, mivel aki megvette az egy limitált kiadást vásárolt (nem mintha akkora lenne az igény) nem lenne becsületes becsapni őket. Az internetes terjesztésről a következő a véleményem: mivel ez nem egy brand nem kell felépíteni, mert amatőr háttérrel nem lehet kihozni belőle semmit, meg az azzonnali megkapás lehetősége leértékeli a terméket, amikor sikk csípőből lefikázni mindent, akkor nem sok értelme van ennek, papíon meg csak az veszi meg akit tényleg érdekel.
budaid 2012.03.07 14:05:48
@Dr.Jones: A képregényt 4 részesre tervezem, egy komplett lezárt történetnek. A hazai képregénykiadásnak az a rákfenéje, hogy kis országként nem tud megtérülni a kiadás. kb. 500 példányt el kellene adni a megtérüléshez, úgy hogy versenyezni kell a piac összes versenyzőjével, itthon ez nem megy, az USA-ban, vagy Németországban nem fél egy kiadó belefektetni , mert a megtérülési mennyiség nem változik. Igázából csak azt akarom mondani, hogy jelenleg Magyarországon nincs életképes megoldás a témában (kiderül a Swords, és a Sötét kor mire jut, de szerintem ők is a külföldi profitból akarják fianaszírozni a magyarnyelvű kiadást), a nagy külföldi nevek is behalnak.
Ugyancsak a hétvégi képregénybörzén debütál egyik Randomos alkotónk, Budai Dénes (Café Postnuclear) első szerzői képregénye, a Gépjárómű. Az eredetileg még a Galaktika magazin (azóta bedőlt) steampunk képregénypályázatára készült képregény első része most…..
budaid 2011.10.11 15:31:44
Ezaz öljétek egymást:)
@Spuri: Esetleges igény esetén sem lesz utánnyomás.
budaid 2011.10.17 15:50:52
@VáriTomi: kössz a pozitív kritikát.Azért a CP se írd le, a végére ki fog az kerekedni.
A kérdésedre a válasz igen, a kiásott gépjárómű egy másik típusú gép, az alábbi linken meg is nézheted: lfg.hu/art/details.php?image_id=3953
budaid 2011.11.14 15:26:34
@Nargoth: Ezeken a modern valamiken nem gondolkodtunk még (én legalábbis), jelen esetben marad hagyományos ár +postaköltség utalás és küldöm, vagy BP-n személyesen pks nélkül. A Randomos képregények nonprofit jellegűek. Igazából a Gépjárómű is, csak ennél meg kell fizetni a nyomtatási költséget, így fizikailag is kézbeveheted. budaidenes1kukacgmailpontcom-ra írj, ha érdekel.
Robogó Ötvenes papírokkal 2011.06.24 15:01:00
Érdekes ez a magyar használtmotor-piac. Néha böngészem a hirdetéseket, és csodálkozok, mennyien meg vannak kettyósodva. Próbálj csak egy endurót venni: őskövületekért kérnek 3 kilót, és még mindig elvétve akad csak olyan, ami rendszámmal is rendelkezik. Ennyien laknak…..
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
budaid 2011.06.10 08:01:31
@Rusznyák Csaba: Pontosan te is ugyan olyan vagy, csak megteheted, hogy moziba nézd meg az új filmeket. Nem tudsz várni és sírsz, hogy eltolták a premiert, 1 héttel. És mikor 91-ben néztem meg a Robotzsarut meg a Birodalom visszavágot akkor is ugyanúgy tetszett.
Kedden éjjel a munkatársaimtól kaptam a hírt: Gyöngyöspatán áll a bál, tömegverekedés tört ki, súlyos sérültek vannak. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Hetek, sőt, hónapok óta számítottunk valami hasonlóra. Nem lehet, hogy a magukat polgárőrnek nevező csoportok következmény nélkül szekálják,…..
budaid 2011.04.29 21:57:21
@Radio Silicon: Mert van vesztenivalójuk, őket ismerik, megfenyegethetik bánthatják a családjukat. Őket könnyen meg lehet félemlíteni.Az idegenektől félnek, főleg, ha egységes csoportban vannak, mert akkor ők vannak hátrányban, mert őket ismerik, de ő senkit, ez ilyen visszanyal a fagyi helyzet.
A Random feltette a kérdést a saját rajzolóinak: Mely képregényrajzolók gyakorolták rád a legnagyobb hatást, illetve ki az, akinek legszívesebben oltárt emelnél otthon? A folytatásban a Posztnukleáris Kávé rajzolója, Budai Dénes ismerteti velünk fő influenciáit. Rajz…..
budaid 2011.04.14 10:09:35
@Szerkó Ferkó: Boros-Szikszai, Max, Brom stb. is belefért volna, csak itt most azok szerepelnek, akiknek a munkáiról lopkodni szoktam. Levezetésnek meg olyanokat választottam, akik itthon talán kevésbé ismertek. Boris Valejo képeiben sem technikailag van gond, sőt inkább azt mondanám már túlságosan is kidolgozott, ez okozza a festményi merevségét.
Geekblog Álomháború 2011.03.24 05:10:00
Vannak alkalmak, amikor a kritikusnak le kell küzdenie egy zsigeri késztetést. Azt, hogy a cikkében ne foglalkozzon struktúrával és érvekkel, hanem csak írja le egymás után az összes létező trágár szót, amit ismer, és a végén ajánlja az egészet jó szívvel a film…..
Geekblog A rejtőzködő 2011.03.17 09:30:00
Kétféle ember olvassa ezt a cikket. Az egyik már a címre pillantva csettint, örül, és azt gondolja magában, „a ’80-as évek egyik legfaszább sci-fi akciója – hú, de baromira szeretem ezt a filmet”, a másik meg, amelyik még nem látta, most elgondolkodhat az…..
Geekblog Phenomena 2011.01.21 19:47:00
Bár a kritikusok általában nem tartják a legsikerültebb munkájának, a Phenomena Argento kedvenc filmje saját alkotásai közt, és az évek során a rajongótábor is megkedvelte. A film teljes élvezetéhez a befogadó részéről a narratív logikával és lineáris történetvezetéssel…..
Random Képregények RANDOM #1 2010.12.06 07:00:00
Nagyszakállú Télapó, jó gyermek barátja. Random Virtuális Képregénymagazint rejteget a zsákja. Hát íme, itt van, Miklós bácsi elhozta nektek puttonyában az első magyar virtuális képregénymagazin bemutatkozó számát, amit reményeink szerint milliók vártak, de bízunk benne,…..
budaid 2010.12.07 10:41:22
@NeroBlanco: Hát kössz szépen.És az amazon csajok a pultnál? Tökös csajok nem lesznek azokat nem szeressük, de vagányak igen.
budaid 2010.12.07 11:29:17
@NeroBlanco: Remélem a második felvonás teljesíti kivánságod.
Képregényes interjúsorozatunk folytatódik, és bár sajnálatos módon a Galaktikomix megjelenése határozatlan időre eltolódott, azért minket még mindig főként a szerzők érdekelnek, akik az antológiában jelentek volna meg, így most a reflektorfényt Horváth Henrikre (és részben…..
Johnny Walker, az országutak harcosa csak azt csinálja, amit mindenki más a 2020-as évek Kárpát-medencéjében: megpróbál túlélni, ha kell, akár mások élete árán is. Folytatásos posztapokaliptikus vízió.  (Klikk a nagyobb képekért!) ..
budaid 2010.11.21 22:54:39
@szoeroes: Igen érdekel minden érdekesség,ebben a részben egyébként szerepel még orosz Nagant és Tokarev pisztoly, PPS 41, meg DP 28 géppuska.
budaid 2010.11.22 07:10:18
@Daily Shark: De, pont az.Ez a Danuvia pisztoly fasza.
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
Geekblog Sucker Punch - előzetes 2010.11.04 05:48:00
Zack Galafini... illetve Snyder munkásságának megvannak a rajongói, bár én a csávóban nem látok mást egy, a közepesnél jobb vizuális érzékkel megvert számítógépbuzinál. Ez a CGI-filmje is tele lesz csecse-színpompás akcióval, meg lesz neki egy legkevésbé sem eredeti…..
budaid 2010.11.04 07:35:39
Ha valaki megkérne, hogy adjak neki pár játékot, ami leginkább megmutatja, mire képes a Commodore 64, a C.R.E.A.T.U.R.E.S-t egészen biztosan a kezébe nyomnám. A platform egyik legszebb, legjobban összerakott játéka volt ez, egyben a legviccesebb. A C.R.E.A.T.U.R.E.S. volt a nyolcvanas években az,…..
 Dermesztően alakult a hétvégém, átvitt és tényleges értelemben is. Péntekre kellően leapadt az energiaszintem, pedig még nem is volt annyira menős hetem. Elkezdődött a suli, csakhogy sem ott, sem a szállásunkon nem volt fűtés, így este az ágyban nyakig betakarva próbáltam a saját hőmmel, az…..
Geekblog Predator 1+2 2010.08.18 11:30:00
Az a legcoolabb, ahogy Arnold kiszáll a helikopterből. Előreengedi a többieket, közben szivarozik. Kidobja a zsákját, és csak aztán ugrik ki ő is. Ezt tanítani kellene a színművészeti egyetemeken - filmben ezentúl csak így lehet kiszállni helikopterből. Vagy meghalni. Ahogy a…..
Dokumentációk #1 Eme szép hosszú posztban végigvezetjük a sötét lovag mozis és televíziós pályafutása során előforduló kosztümöket. Lesznek érdekesek, bár nagyrészt nem fogok újat mutatni vele senki számára. A félreértések elkerülése végett Pataki Attila nem került…..
budaid 2010.08.16 12:25:38