Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keresztes Laura

52 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több mint egy hete életbe lépett az áfacsökkentés az éttermi szolgáltatásoknál. Nagy változást egyelőre nem tapasztaltunk. Kérdés, hogy azért nem, mert a vendéglátóhelyek nem is terveznek árat csökkenteni, vagy azért mert a 9%-os áfa csökkenést amúgy sem éreztük volna meg? „A parlament…..
Még mindig rendkívül népszerűek a gasztronómiáról szóló filmek, ám keveset találunk, amely tényleg hitelesen visszaadná a konyhában zajló eseményeket. Az idilli romantikus főzős filmeken túl is van élet, ezeket hoztuk el nektek, egy korábbi bejegyzésünk frissítésével.  Burnt – Az ételművész A…..
Lassan vége a karácsony előtti hajtásnak, minden szépen lassan, vagy gyorsan elkészül. Van, aki már egy hónapja karácsonyi lázban ég és van, akinek még most sem sikerült igazán ünnepi hangulatba kerülni. Hidd el, a karácsony nem attól lesz tökéletes, ha még a huszadik tálca sütit is megsütöd :)…..
A karácsonyi rendezvények után még van egy kis időd, energiád a konyhában tevékenykedni? Mutatunk 3 gyors és ínycsiklandozó sütemény receptet, amit minden vendég imádni fog. Zserbógolyó   A zserbó az egyik kedvenc karácsonyi édességem, de sajnos nagyon sok munka van vele. Ha nincs időm vagy…..
Vomberg Frigyes jelenleg a Bocuse d’Or magyar csapatának coach feladatait látja el, két éve teljes mértékben a versennyel és annak szervezésével foglalkozik, hiszen az európai döntő rendezésében is segédkezett. Dolgozott Németországban és Ausztriában, hosszú évekig a Várkert Kaszinó séfje volt.…..
Az év végén megszaporodnak a rendezvények, a céges vacsorákon kívül számos jótékonysági eseményt is ekkora szerveznek. Az aktuális dekorációs trendek ismerete mellett érdemes kicsit jobban belemélyedni a karácsonyi hagyományokba, hogy a leglelkesebb megrendelők kérdéseire is választ tudjunk…..
Szerencsére egyre több étterem igyekszik gyerekbarát környezetet kialakítani, és programokkal szórakoztatni a lurkókat, amíg a szülők ebédelnek vagy vacsoráznak. Így valódi családi programként élhetik meg kicsik és nagyok egyaránt az éttermi látogatásokat. Most, hogy közeleg a Mikulás, a gyerekek…..
Kevés jobb dolog van, mint időt tölteni a barátainkkal, az pedig a netovább, ha egy jót ehetünk együtt! Ugyanakkor az ételek kiválasztása okozhat némi fejtörést, most egy fontos, ám tulajdonképpen laza útmutatót adunk, hogy csupa öröm övezze az előkészületeket és tényleges…..
A tányér közepére ejtett pötty, amit fogásnak hívnak, kiejthetetlen francia nevek, nem a hó végén a fizetéséből épp kijövő polgár pénztárcájához illő árak. Legtöbben csak ennyi látnak a fine diningnak nevezett jelenségből, és nem értik, hogyan lehet az étteremben a tányérról lelógó rántott húst és…..
A Netflix megjelenése Magyarországon óriási lépés volt, amit leginkább azok tudnak értékelni, akik nem szeretnek letölteni és állandó vírusveszélynek kitenni a számítógépüket, illetve akik kicsit unják már a folyamatosan felpattanó álreklám-oldalakat. Nagyon jó a kínálata és főként azért szeretem,…..
Úgy tűnik, az életfotózás életünk szerves része lett, új értelmet nyert az "az vagy amit megeszel" mondásunk is...  "Az vagy amit lefotózol?" :) S ha már fotózás, legyen az személyes vagy munkához kapcsolódó, íme 10 tanács a bonappetit.com-ról ahhoz, hogy a képeid minél menőbbek legyenek. A…..
Korábban már sokszor foglalkoztunk azzal, hogy milyen szörnyű itthon a vendéglátás helyzete a képzett munkaerő szempontjából. Akkor munkavállalók szempontjából vizsgáltuk, miért menekül mindenki, aki teheti külföldre. Erre a témára reflektálva találtunk egy igen jó cikket a Chef&Pincér…..
Régebben viszonylag egyszerű volt egy előadás forgatókönyve: felkonferálás, az előadó beszél, esetleg mutat valamiket egy prezentáción, talán lehet kérdezni, taps, majd távozás a művészbejárón. Mára ez időben, térben, a technológia és a trendek szempontjából is kifejezetten megváltozott: ahhoz, hogy…..
Még javában zajlik a 11. Országos étterem hét egészen  vasárnapig, melynek keretén belül kedvező áron kóstolhatjuk végig az ország legjobb éttermeinek kínálatát. Erre a hétre az éttermek külön menüsorokkal készültek, amelyeken keresztül megízlelhetjük kínálatuk legjavát.  Több, mint 110 étterem…..
Gasztropolita Teszteltük: Warm Up 2016.10.05 06:07:00
Ne mindig csak éttermekbe menjünk, nem igaz? Hiszen mi van akkor, ha egy lazább, kötetlenebb beszélgetésre vágyunk egy színvonalas helyen? Erre jók például a koktélbárok. Az utóbbi években nagyon jó helyek nyíltak, gyönyörű design, jó kommunikáció jellemző rájuk. Nehéz is…..
A Chef&Pincér magazin Pesti Istvánnal beszélgetett új, vidéki törekvéseiről, és a szakács szakma mai helyzetéről. Az ő nyilatkozata mellett a saját nézőpontunkról is olvashattok. Pesti István pályáját részletesen nem kell bemutatni, hiszen közel 30 éve a minőségi, újító konyha nagykövete…..
Sokat lehetett hallani az Urban Tigerről a Kecskeméti utcában, de csak akkor gondoltam, hogy érdemes lenne megnézni, amikor tartottak egy szaké estet egy londoni-magyar szakészakértővel. Oda nem jutottam el, de már befészkelte magát a fejembe a gondolat, hogy kipróbáljam. Aztán adódott is egy…..
A Bocuse d'Or európai döntőjén elért sikere után jelentette be Széll Tamás és Szulló Szabina, hogy otthagyják éttermüket, a Michelin-csillagos Onyx-ot. Ezzel a lépésükkel a vezetőséget nem lepték meg, hiszen korábban távozott az étteremtől a magyar Bocuse d'Or akadémia…..
Keresztes Laura 2016.09.17 21:52:10
Nem csak a rendezvényszervezőknek, de mindenkinek szól ez a pár jótanács, akinek nincs fix munkaideje vagy otthonról dolgozik. Igen, csodásan hangzik, mégis nagyon könnyű rossz rutinokat felvenni. Ezek a rossz szokások gátolnak minket a hatékony munkavégzésben, ezért minél hamarabb változtatnunk…..
Hamarosan beköszönt az ősz, de a kerti füstölést és sütögetést még nem kell elfelejtenünk. A Millenárison szeptember 1. és 4. között megrendezik a Beer, Burger, Barbecue fesztivált.  Áprilisban már megrendezték az első BBB fesztivált, de a nagy sikerre való tekintettel, az ősz elején is van…..
Forrás Az idei év a magyar gasztronómia világában tele volt izgalommal és nem várt fordulatokkal. Már sejteni lehetett, hogy a Bocuse d'Or európai döntője, amit idén Budapesten rendeztek, ismét felteszi hazánkat a világ gasztrotérképére és elindít egy igazán pozitív folyamatot nemzetközi szinten…..
Forrás Nemsokára Magyarországon is elindítanak svéd mintára egy olyan alkalmazást, aminek köszönhetően a nap végén az ügyes okostelefonos felhasználók kikereshetik, hogy a környékükön melyik étteremből mit lehet féláron elvinni. Így ugye jól jár a vásárló, mert olcsóbban kap finom,…..
Mi magyarok köztudott, hogy nem eszünk túl sok halat, a karácsonyi időszakra koncentrálódik a halfogyasztásunk nagy része. Persze vannak háztartások, amik kivételek, de nagy átlagban ez így van. Ennek egyik lehetséges oka az, hogy nem tudjuk, milyen csodás ételeket lehet készíteni halakból.  Hogy…..
Valószínűleg mindenki evett már, ismeri, szereti vagy nem szereti. De hogyan is kezdődött a lecsó pályafutása? A legtöbb ember úgy gondolja, hogy réges-régi magyar étel, amit talán már a honfoglaló magyarok is készíthettek. Nem. A paprika és a paradicsom Amerikából került át Európába. Sokáig nem…..
Keresztes Laura 2016.08.24 16:15:18
@11110000: Mondjuk a lecsó és a romák kapcsolata tényleg kevésbé tűnik megalapozottnak. :)
Keresztes Laura 2016.08.24 23:11:29
Keresztes Laura 2016.08.25 09:50:34
@11110000: Teljesen igazad van, beletesszük a linket.
A friss hazai trendeknek megfelelően egyre több magyar sörfőzde jelenik meg a piacon. Ebből néhányan összefogtak, és létre hozták a Főzdeparkot és idén először maguknak csinálják a fesztivált! A MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásának…..