Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferikefleto

0 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A váratlan hidegfront, és főleg a szélvihar, zárt térbe kényszerített mindenkit, így az ellenzéki politikusokat is. Nagy szerencsénkre nem ugyanabba a zárt térbe. Na és mire gondol az ember zárt térben? Hát persze, hogy arra. Két friss, pompás példa, egy ártatlan és egy…..
Dávid Ibolya a focihoz nem értett, jelenlegi kormányunk láthatóan a történelmi ismeretektől idegenkedik. Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes a ma reggeli ATV-interjújában arra a kérdésre, mi a véleménye Nyirő József újratemetésének ügyéről vagy a…..
ferikefleto 2012.07.04 22:35:27
@Johnfive: A kontinuitás vitathatatlan. Egy trónfosztás ugyan hatályon kívül helyezte a Pragmatica Sanctio-t, de a Corpus Iuris-nak tökéletesen megfelelt. Volt már kormányzó az ország élén , sőt, általában pont a Haubsburgok ellenében. Gondolj Hunyadira - ez közel 500 éves hagyomány, vagy Kossuth is jó példa. A jogfolytonosság Horthy esetében sem kérdés, sőt! Ez a történelmi kontinuitás. Még a dinasztia-alapítás is belefért volna ( Szapolyai - János Zsigmond) csak a sztálini alkotmány nem.
ferikefleto 2012.07.04 22:45:06
@puffatag: Ja. Az meg se fordult a fejedben, te műveletlennek tűnő, de annál öntudatosabb gyűlöletvezér, hogy a Ferenc nevet nem csak egy esetben becézték Fletónak? Mi ez Gyurcsány-imádat? Az ember még javában titokban lopott az anyósával s közvagyonból, amikor már ezt a nicket használtam! Szánalmas!
ferikefleto 2012.07.04 23:01:39
@Zébácsi: Hogy Mohács fordulópont volt, azt senki se vitatta. Én a témához való viszonyára tettem megjegyzést. Az pedig, hogy Nyirő náci, nyilas, vagy háborús bűnös lett volna egy megslapozatlan állítás. Ezt plasztikusabban a SZEB kiadatási nem-jénél nem lehet kifejezni. A nyilvánvalóan antifasiszta amerikaiak nemhogy engedték publikálni, de még támogatták is a lapját. Kövérnek meg joga van elmenni egy általa nagyra tartott író újratemetésére, ha vállalja a poltikai kockázatot. Vállalta!
"Foglalod a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!" (Petőfi Sándor) Sokan azt mondják majd, hogy tahó vagyok. Tegyék nyugodtan. Fölvállalom, egészen mostanáig azt sem tudtam ki fia-borja Nyírő József. Bevallom azt is, hogy a szélsőjobboldal szárnyalásának kezdetéig Wass…..
ferikefleto 2012.06.26 12:03:35
Hát... Tormayról csak annyit fűznék hozzá, hogy nem csak jelölt volt 37-ben meg is ítélték neki a Nobel-díjat. Sajnos időközben meghalt és azt posztomusz nem adják. A Bujdosókönyv a század egyik legérdekesebb írása. Nyíltan antiszemita, de aki nem olvassa el - látom balliberális oldalon ez nem annyira divat, jobb helyből bélyegezni - az soha nem érti meg a két világháború közötti korszellemet (ami a díj alapján, meg a történelem ismeretében nem csak hazánkban, a "fejlett" nyugaton is uralkodott - bár nem érte, minket miért nem sorol oda a magyar tudomány, ha a kor odasorolt...). Aki nem ért valamit, az meg nem is minősíthet. Sőt, megértés nélkül, anyázással csak folytatódik a szellemi polgárháború. Igen, a magyar népi és polgári jobnoldal kiindulópontja 19, értelmezési kerete pedig Trianon. E kettővel szemben határozza meg önmagát. 56 önigazolás, a háborús vereség az 1000 éves állam külső hatalom általi eltörlése. Aki részt vett a kommunista diktatúra irányításában, hazaáruló. a baloldal (ha nem olvasol Kertészt, ezt sem érted) kiindulópontja szintén 18-19, csak fordított előjellel. Az értelmezési keret Auswitz, a kommunizmus pedig a progresszió, majdnem a szabadság időszaka. 56 reformkísérlet, aku nem így gondolja náci. Na ezt a két tábort közös nevezőre hozni lehetetlen, ezért fölösleges. A kulcs a megértés lenne, hogy legalább a nácis, hazaárulós vonal ne legyen és békésen éljünk egymás mellett.
Tisztelt Orbán Viktor!Azért fordulok Önhöz, mert ismét jelentős döntések előtt állok. Talán még emlékszem, mi, Orbán Viktor, két éve úgy határoztam, hogy minden fontos kérdést megbeszélek magammal, mielőtt döntéseket hozok.Együtt határoztam az ország új…..
Furcsállom, milyen sok energiát pazarolnak ellenzéki szervezetek arra, hogy végre zöldágra vergődjenek magukkal, és kitalálják, együtt akarnak-e működni a következő választásokon, és pontosan milyen formában tegyék. Közös lista? Alku az egyéni jelöltekről? Háttérmutyik?…..
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
ferikefleto 2012.05.13 13:36:00
Megint beszólt Kövér László, akire kis híján azt a feladatot szabta Orbán, hogy testesítse meg a nemzet egységét. Most megint úgy látja, szégyen, hogy az MSZP ott ül az országgyűlésben.Ezek szerint szégyen lenne 2010-ben közel egymillió ember akarata? Ennyien szavaztak ugyanis…..
Elkészült a Maszkura és a Tücsökraj legújabb nagylemeze Sztárzseni címmel, amiből most két dalt is bemutatunk itt a Lángoló Gitárokon. Az album amúgy tíz új számot és egy feldolgozást tartalmaz, az együttes Lovasi András Szívrablás című dalát értelmezte újra a saját…..
Na mégis ki volt Schmitt Pál kisdoktori-ügyének legnagyobb vesztese? Nem, nem Schmitt Pál, aki három nap alatt három különböző álláspontot védett elszántan, aztán végül vett egy nagy levegőt, és lemondott. Nem is Orbán Viktor, aki kiállt Schmitt mellett, sőt sérthetetlennek…..
Ma van a nagy nap, ami megkönnyebbülést hozott egy országnak, beleértve magát Schmitt Pált is. Nincs értelme a 'mi lett volna ha' kérdéssel sokat spekulálni, de azért egyben biztosak lehetünk. Ha Schmitt Pál a doktorija körül alig két hónappal ezelőtt kirobbant botrány első…..
  A Mandiner, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Konzervatórium szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai…..
Bőven megérne egy dolgozatot az, hogy a gazdaságpolitikai intézkedései miatt hitelét vesztett Orbán-kormánynak egyáltalán nem érdeke most, hogy a szócsövén politizáljanak, ezért inkább politikamentesít, és pénzt pumpál a rendszerbe talkshow-kra, vetélkedőkre, meg olyan menő…..
ferikefleto 2011.10.06 17:43:26
Vicces, hogy végre a nézőknek csinál műsort az MTV és azonnal előkerülnek azok a kritikusok, akiknek a magas kultura hiányzik, meg ilyenek. Mi a f...szt csináljon? Európában nincs olyan ország, ahol ilyen alacsony lenne a közszolgálat nézettsége, mint nálunk - na ja, Ámerikában meg nincs közszolgálat. Szerintetek az olasz, német, osztrák, dán vagy svéd köztévék mit csinálnak, ha nem szórakoztató műsorokat? Csupa dokumentumfilm, meg művészfilm? Azért van négy közszolgálati műsor, hogy ezek is beleférjenek a tematikába, de kell egy zászlóshajó, ami viszi a brandet. Kell egy nézett egyes csatorna, amit az RTL helyett újra az egyes gombra állít a magyar... Tudom, hogy nem két nap alatt veszi vissza a 15 év alatt tudatosan lerombolt presztízsét a köztévé, de legalább elkezdi, éppen ilyen műsorokkal! Mert ezek jók, nézhetőek, viccesek és tematikájuk alapján abszolút közszolgálatiak. Jancsót meg adja a Duna. A színházközvetítést a Duna2, a gyerekműsort meg az M2! Ez így jó. Rosszul emlékszem, hogy mielőtt szétlopták Fábrytól a Vágó vetélkedőkön át a Szerencsekerékig, Kepesig meg Friderikuszig sok-sok szórakoztató műsor ment az MTV-n is. Mert ugye erre az időszakra illik emlékezni, meg arra, hogy nemcsak azért volt ez nézett, mert nem volt konkurencia, hanem arra is, hogy a megjelenő konkurenseknek készen vitték a nézettséget ezekkel a Horn-kormány idején levezényelt piacnyitás során. Na meg a reklámbevételeket is...
Az ominózus fotó. Felül, a radar által tévesen észlelt sebességAz eljárást lefolytatják, és az vezető, néhány hónapnyi hercehurca, illetve körülbelül százezer forint elköltése után úgy érezheti, sikerült bebizonyítania: a Rendőrség néha nem elég körültekintő, a…..
A Shelltől kaptuk az alábbi közleményt, amelyben arról értesítenek, hogy mostantól nincsen Euro 95-ös és Diesel üzemanyag a kútjaikon. Pontosabban van, de mindkettő neve elé oda kell mondani mostantól, hogy FuelSaver. Került bele valamiféle adalék, a SEI, amitől állítólag akár…..
ferikefleto 2011.09.07 09:58:51
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
 „Fegyver csörög, haló hörög, A nap vértóba száll, Vérszagra gyűl az éji vad: Te tetted ezt, király! Levágva népünk ezrei, Halomba, mint kereszt, Hogy sírva tallóz aki él: Király, te tetted ezt!” Nahát, nahát, lehet, hogy a duna tévések a legtökösebb…..
ferikefleto 2011.07.08 17:45:59
Bizonyos tekintetben igaza van a poszt szerzőjének. Vicces, hogy minden kormányváltáskor lecserélődik a közmédia, szakmai munkát így nehéz végezni, a jók elmennek máshova, ahol van jövőkép. Igen, ez tény és ez a tény sokban hozzájárul az elmúlt húsz év fals demokráciájának felépítményéhez.
Hiszen így volt ez mindenütt az állami szférában, nemcsak a tévénél...
A lényeg a volt, legalábbis remélem. Mert ez így nem mehetett tovább. Nem tartható fenn 2011-ben, vagy 2020-ban egy MTV-szerű szocialista nagyvállalat. Nagyon helyes, hogy létrehozták a gyártóalapot, helyes, hogy ésszerűsítik a beszerzéseket, helyes, hogy amit nem kell, külsőben gyártatnak, hiszen mindenki így tesz, akinek egy csöppnyi gazdasági érzéke van.
Ez a cikk korrekt, de a múltbarévedés és az évszázados magyar átok helyett most már el kellene gondolkozni azon, hogyan lehetne valami működő dolgot építeni az többezer fős hatékonytalan nagyvállalati modell helyett. Emberek, a kereskedelmiek 300-400 emberrel gyártanak nézett produkciókat! Igaz az más célközönségnek szól és más mögötte a motiváció is, de szakmailag azért a Megasztár is rendben van...
Arról meg már nem is érdekes értekezni, miért írhat le az Index olyan kérdést, hogy "ki csinál ezután kulturális műsort?"
Persze, hogy csak az örök kultúrletéteményesek tudnak ilyet, Galamb, meg Winkler Nóra... Igaz, hogy a magyar tradíciókkal soha nem foglalkoztak a kulturházukban a nemzeti főadón, igaz, hogy népművészet ott ritkán szerepelt, voltak viszont nyugati sztárok, meg pestiek, meg urbánus vidékiek, akik lázadnak a mucsaiság ellen... Ez a hang mostantól máshol fog szólni, de azért ne kérdőjelezzük már meg a kétharmaddal kormányzó erők háttérországának kulturáltságát. Hiszen minden bajunk épp ennél a kérdésnél kezdődik...
ferikefleto 2011.07.08 18:13:55
@nu pagagyí: Szerinted, akkor Te tökéletes internet, kereskedelmi tévé és rádió fogyasztó vagy. A közszolgálatinak viszont azt kell nyújtania, ami zsinórmérték lehet, hagyomány, tisztelet, érték... Ebbe belefér a modern és a posztmodern is, de nem kizárólag. Aki kizárólagosságra törekszik mellé lő. Nem véletlen egyébként, hogy az elmúlt 10 évben felére esett az MTV már kétezerben is gyengélkedő nézettsége. Azt próbálták ugyanis adni, amit a kereskedelmiek, csak szarabb kivitelben. Szereptévesztés. Valójában a dolguk az értékközvetítés lenne, nem a nézőszám hajhászás. Ha ezt jól csinálják a nézők is jönnek majd, ha rosszul, akkor meg ne is jöjjenek. Azért Európában, ahol van hagyománya a közszolgálatnak, ez általában sikerül (mármint a nézettség-szerzés), de ez sehol sem megy a minőség rovására. Nem alternatív értékeket kell tolni, csak alternatívát nyújtani a kereskedelmi tartalommal szemben. Ez a lényeg. Ha ebben kortárs értékek is szerepelnek, az üdvözlendő, ha csak ezeket akarják a megmondók ránk erőltetni, az nézőszámvesztést hoz... Ilyen egyszerű. A rétegműfajok a rétegmédiumokba valók.
Kezembe került az új Zuglói Lapok, címlapján a Védelmezik a polgármestert címmel. Valamiért ez a jelenet jutott az eszembe:http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI&feature=relatedA lapot végignézve rájöttem, ez a film ijesztően aktuális. Mindenkinek javaslom egy…..
Mindenki meglepetésére az Orbán-kormányt a Fidesz korábbi külföldi kritikusai méltatják, egykori támogatói viszont gyanakodva méregetik. Úgy tűnik, valami nagyon megváltozott. Minket, magyarokat nagyon izgat, hogy mit írnak az országról külföldön. Ezért aztán a magyar sajtó,…..
ferikefleto 2010.08.12 14:32:21
A nagy "Nyugat" a saját pénzét félti. Pénze pedig a tőkéseknek van ott is. Ők meg általában inkább a konzervatív oldalra szavaznak és konzervatív lapokat olvasnak. Illetve, nyilván van egy ballibb tőkés réteg is, de a tömeg az nem a vállalkozói körből kerül ki mögöttük. Vagyis a globalizációt a tőke, tehát túlnyomórészt a konzervatívok csinálták és főként ők állnak a nemzetközi pénzvilág mögött is a megtakarításaikkal. Vagyis ők az IMF, a bankok és a multik befektetői. Gazdasági értelemben persze. Kulturális értelemben ugyanis más a helyzet. Amögött is pénz van, de a kultúrglobalizáció ballibb dolog mégis... Ez persze egy álszent rendszer. De a konzervatív oldalon ott vannak nyugaton is a farmerek, a kisvállalkozók és a kistőketulajdonosok, akik nem kultúrglobalizáció, hanem vallás és hagyománypártiak, bár a pénzük, a nyugdíjelőtakarékosságuk, a biztosításuk egy-egy multinál fial. Jó, mi? Mindenki szem a láncban. Nem bonyolult ez, csak innen, ahol a posztkomcsi-nem posztkomcsi lövészárkokat fekszik tele az emberek és ebbe a frontvonalba tuszkolják be a nyugatról importált ideológiákat. Itt ugyanis a globális tőke és a globális kultúra képviselői egy szekértáborba kerültek... A többiek meg mucsaiak, régimódiak, svájcisapkások, stb. Aztán, ha szembefordulnak az egyébként konzervatív alapú, az országot rabszolgasorba döntő világszervezetekkel, akkor meg balosak lesznek. Pedig ez nem balos fordulat. Szingapúr sem volt balos a diktatúrájával, Dél-Korea sem, amikor hazaküldte az IMF-et. Csak a saját érdekeit védte. Saját vállalkozóit, konzervatívjait és liberálisait. A nemzeti érdekeket. Ha ez balos dolog, akkor ismét gratulálok neked Árpi. Olvasgasd csak tovább a nemzetközi sajtót, hátha megtudsz valamit a Fideszről, meg a rendszerváltás utáni Magyarországról!
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..