Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lactoveGAYATRI

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újbudai Dekameron Bepasizás 2.0 2020.06.24 15:36:12
Két szőke nő ül egymás mellett a 28-as villamos Népszínház utcai végállomásán, és indulásra várva beszélgetnek. Egy jól karbantartott, rövid hajú, ezüstszőke ötvenes és egy hosszú hajú, aranyszőke, alig huszonéves. A fiatalabbik egy fiúval való megismerkedéséről mesél.  – Ahogy megláttam az…..
Az Európai Unió területén, így hazánkban is szigorú előírások, jogszabályok rögzítik a biogazdálkodás feltételeit. Az így termesztett növényekből, illetve tenyésztett állatokból készült élelmiszerek csak akkor kaphatják meg a „bio” jelölést, ha a gazdálkodók a…..
lactoveGAYATRI 2018.01.22 00:27:25
@kovácspéterke: Lásd még India, Patanjali termékek. Baba Ramdevnek, mivel sannyasi (szerzetes), eleve nem volna szabad profit alapú brandet működtetnie, tehát a Patanjali eleve nem egy korrekt alapokon nyugvó márka. De ez nem elég, ilyen-olyan természetesnek vannak kikiáltva a termékei, és némelyik kozmetikum tele van kőolajszármazékokkal. Az meg, hogy Baba Ramdev önkényesen használja a bizniszéhez márkanévként egy anyagi javakról lemondott szent nevét, csak a jéghegy csúcsa.
lactoveGAYATRI 2018.01.28 09:11:13
@fordulo_bogyo: @Epikus SZTK: igaz, más kérdés, alkalmas-e kozmetikai célokra.
Az előző részben kicsit ismerkedtünk a zsírok világával, most megnézzük, mi történik velük az anyagcserében. Ez a megközelítés azért nagyon fontos, mert sok étrendi irányzat hajlamos arra, hogy torzítsa a zsírokkal kapcsolatos tényeket, s erre alapozza saját ajánlásait. Az anyagcsere egyébként sem…..
lactoveGAYATRI 2017.05.15 18:57:02
@Meleg Sándor: gőzöm sincs, honnan másolta be anyám privát üziben azt a bizonyos kókuszzsír-istenítő, minden más olajat és zsírt lehurrogó cikket, amelyben ez benne van, de egyrészt ajánl a szöveg cikkeket az
Ötvenentúl.hu-ról is és Antal Valitól is, másrészt itt a földimogyoró-ellenes uszítás szó szerint:
"...jó néhány olyan élelmiszert ismerünk, amely golyvát okoz azáltal, hogy blokkolja a jódfelvételt. Két ilyen meglehetősen gyakori az amerikaiak étrendjében — a mogyoró és a mogyoróvaj, valamint a – leginkább félkész ételekben, mint szerkezeti növényi protein alkalmazott – szójabab és a szójaolaj."
lactoveGAYATRI 2017.05.16 12:30:47
@Meleg Sándor: Igen, a cukorból már komoly bűnbak lett alternatívék háza táján. A mogyoró-jódfelvétel kapcsolatnak van-e egyáltalán valóságalapja? Én speciel bűnbakképzés-szagot érzek.
lactoveGAYATRI 2017.05.16 12:32:55
@fordulo_bogyo: Világos, de amire kérdeztem, az az élettani hatása. És főleg hogy a pajzsmirigyre hogyan hat, persze a valóságban, nem az uszító kóklerek szerint.
Egyik kedvenc szerzőm, Kris Gunnars örvendeztette meg olvasóit egy 11 grafikonra komponált népegészségügyi témájú cikkel, melynek alaptézise, hogy a modern táplálkozási szokások tehetők felelőssé azért, hogy a világon egyre több kövér, szívbeteg, cukorbeteg létezik és a…..
lactoveGAYATRI 2016.04.06 14:48:17
@Meleg Sándor: Köszönöm! A télálló cuccoknál rendben is van, ha nem szezonban fogyasztjuk őket, pl. az speciel radikális lenne, ha valaki azért nem enne minden évszakban száraz hüvelyeseket, mert azok X évszakban érnek be. A szupermarketek polcain télen található pl. paradicsom viszont már neccesebb, mert nem tudjuk, tényleg csak mélyhűtötték-e vagy bedolgozott-e holmi vegyszer is az üvegházi nevelésben. Ez az, amit elhallgatnak és csupa félinfó kereng a médiában is erről. Kíváncsi lennék egy ilyen témájú cikkre is.
lactoveGAYATRI 2016.12.16 21:01:55
@geucsa: ujramegujra.blog.hu
Alimento Autizmus és D-vitamin 2016.12.16 13:13:04
"Autizmust okozhat a D-vitamin hiánya" címmel jelent meg egy cikk az indexen 2016. december 16-án. Ezzel az írással sikerült megint egy kicsit túllőni a célon, ez a kijelentés ugyanis ebben a formában nem egészen igaz. Tekintettel arra, hogy az autizmus körül a hasonló híreknek nagy népszerűsége…..
lactoveGAYATRI 2016.12.16 20:50:28
@Meleg Sándor: ez király! Akárcsak a cikked megint!
Az emberek többségének a kölesről végtelen hosszú tisztítókúrák, kibírhatatlan diéták, és egy ízetlen massza jut eszébe.  Ezzel én sem voltam másképpen, amíg nem találtam meg az alábbi receptet a Csemer - féle cigány szakácskönyvben[1], és picit utána olvastam a…..
lactoveGAYATRI 2016.10.20 10:17:44
Fotó: Baranyai Violetta A bodag (más néven vakaró, vakarcs, punya, illetve cigány pizza) a cigány konyha egyik legismertebb étele. Tökéletesen beilleszkedik a természeti és vándorló népek lepénykenyerei közé, mint például az indiai naan és chapati, a dél-amerikai tortilla,…..
A 21. század embere számára talán már a feledésbe merült, hogy a védőoltások bevezetése milyen forradalmi módon változtatta meg az életkilátásokat, csökkentette a gyermekhalandóságot és növelte meg a születéskor várható élettartamot. Ma bizonyos csoportok, nem teljesen…..
lactoveGAYATRI 2016.10.16 02:25:58
@Vincente82: wmikit egyszerűen NEM ÉRDEKLIK az elhangzottak/olvasottak.
Alimento Élelmiszermaffia 2016.09.08 14:23:08
Megszokhattuk már, hogy az alternatív irányzatok szemszögéből a hagyományos táplálkozási ajánlások rosszak, az élelmiszeripar  maffiaszerű sötét üzelmeiben irtja a lakosságot, eközben pedig végtelenül hatalmas profitra tesz szert - dietetikus pedig minden lehet, csak becsületes ember nem. Ezzel…..
lactoveGAYATRI 2016.09.14 13:20:52
@Jossarian: vagy a szemforgató férfi- vagy nőfalók, mint pl. Soma.
lactoveGAYATRI 2016.09.14 13:23:24
@Meleg Sándor: én sem, pláne mert Jossarian barátunk még ki is hagyott belőle egypár tipikus réteget.
Alimento Paleolit áltanulmány 2016.08.06 15:57:15
Rendszeresen járom a PubMed örök vadászmezőit értékes tartalmakra vadászgatva. Éppen a paleolit étrend terén fellelhető újdonságok után keresgettem - régi álmom ugyanis, hogy egyszer találok egy tisztességesen kivitelezett étrendi vizsgálatot. De úgy tűnik az álom marad álom, sőt, egy ismételten…..
Alimento Soha többé autizmus 2016.04.03 11:22:58
Április 2-a az Autizmus Világnapja, beszéljünk hát egy keveset ismételten erről. Mivel az autizmus és az étrend, illetve étrend-kiegészítők kapcsolatáról volt már egy sorozat, az abban foglaltakra inkább csak utalnék, nem szeretnék felesleges ismétlésekbe keveredni. Viszont, hogy legyen aktualitás…..
lactoveGAYATRI 2016.07.26 17:23:05
@subumbrafloreo: Sőt, inkább gyógyítTATnia.
Amikor először láttam borostyánból készült nyakláncot egy kisgyermek nyakában, még nem gyanakodtam. De amikor már a sokadik ismerősünk gyermeke viselt ugyanolyan aranybarna kövekből készült ékszert, felébredt bennem a gyanú, hogy a borostyán iránti kereslet fellángolása…..
lactoveGAYATRI 2016.07.25 00:48:21
@[HPhD]Blokkolnam: ...csak a Parkinson-kórtól nem, mint azt holmi bio-ezomocsári előgerinchúros tenné hozzá. :-D
A fogyasztók megtévesztésének technikái napjainkra a végletekig kifinomulttá váltak. A csodára váró fogyasztó (különösen, ha beteg) az űrkorszakban ugyanúgy bedől a pénzére pályázó csalóknak, mint középkori elődei az akkori kuruzslóknak. Bár az átlagember ma elvileg…..
A lúgosító étrend napjaink legnépszerűbb étrendi és életviteli irányzatai közé tartozik, éppen ezért is választottam ki részletesebb bemutatásra és elemzésre. A kezdeti, alapvetően egyszerű étrend mára egy bonyolult szisztémává nőtte ki magát, számos változata született, keveredett más étrendi…..
Korunk egyik „legnépszerűbb” betegsége a Candida albicanshoz kötött komplex tünetcsoport. Több mint 100 betegséget, tünetet gyűjtöttek össze eddig, amiknek hátterében állítólag ez a gombafajta áll. Érdekességét az adja, hogy az alternatív gyógyászat világában nagyon…..
lactoveGAYATRI 2016.06.26 14:34:41
Azt kihagytad, hogy bizony vannak, akik a rák okozójának is a candidát tartják...Az anyámnak megvan az általad a forrásjegyzékben is feltüntetett Betegnek érzem magam, és nem tudom, miért; az egészet úgy, ahogy van, beszopja, s önértékelési zavarával nem bírós periódusaiban, amikor másokba köt bele saját maga helyett és az önellátásra képtelen, rheumatoid arthrytises, glomus iugularétól süket-vak-szabályozhatatlan vérnyomású, járni nem tudó, csípőprotézises anyai nagyanyám a célpont éppen, akkor az egyik kedvenc kötözködéstémája a fizikai egészség, s ekkor is szokott azzal jönni, hogy "minden betegségnek a gomba az alapja", de legesleginkább a ráknak. A Regenorral, a Testkontrollal, a paleózással, a Shaolin-diétával, az elsavasodás-mítosszal, az E-mentesség tanával, a betegségek lelki okainak mítoszával (hála Istennek nem Hamer szintjén, maximum marha következetlenül) és a homeopátiával való kombinálás tünetei anyámnál is jelentkeznek, a pillanatnyi hangulatától függ a mit-mivel-hogyan. A Regenor volt az első, amelyben véglegesen csalódott, a Shaolin a második. Most a paleo a sztár; a candida, a Testkontroll, az elsavasodás-mítosz, a lelki okok mítosza (ez a legritkább), az E-mentesség című katyvasz és a homeo meg afféle vissza-visszatérő elemek, amelyek ráadásul csak a prédikálásaiban térnek újra meg újra vissza (kivéve a homeót, mert maga is szed bizonyos bogyókat alkalmanként és a kutyáinkra is ráerőlteti). A kombinálásra az az ürügye, hogy "egyik rendszer sem tökéletes". De könyörgök, a kombinálástól még kevésbé lesz az, mert tele vannak már önmagukban is ellentmondásokkal a felsorolt "rendszerek", a kavarás meg csak olaj a tűzre! Na, többek között ezért is vérzik ezer sebből az "egészségtudatosság" elmélete. A legbosszantóbb már eleve is az ezekben az áltudóskodó táplálkozási-gyógyászati irányzatokban, hogy a bűvös "minden mindennel összefügg" elve alapján EGY mumust keresnek (pl. az újgermán medicinában is keresik "aztazegytraumát", de ez a tendencia, sajnos, részt kap az akadémikus pszichológiában is, kicsi koromban volt alkalmam ilyennel találkozni), de az még bicskanyitogatóbb, ha az "azazegymumus"-elméletek hívei nem érik be egyféle tévtannal, s minél többe csimpaszkodnak bele, annál kevésbé veszik észre, hogy egynél már jócskán több dologról hitték el, hogy az a par excellence mindent felfaló szörnyeteg. Aztán itt kezdődik a paranoia, s ha az már megvan, akkor tetéződik is...
lactoveGAYATRI 2016.06.26 21:40:41
@Meleg Sándor: Az meg a másik kedvencem, hogy Holisztikusék a pozitív életfelfogást hirdetik, aztán két pillanat múlva azzal ijesztgetik az embereket, hogy beteg, ráadásul ama "mindenmásodikember"-be tartozik, akiknek az a bizonyos betegsége van.
Alimento Kína tanulmány 2015.10.22 08:37:07
T. Colin Campbell Kína-tanulmány című alkotása a növényi alapú étrend híveinek csodafegyvere. Ez nem is meglepő, mert már az alcím is azt ígéri, hogy minden idők legalaposabb étrendi vizsgálatának, kutatásának összegzését tarthatja kezében a kedves olvasó, s ha van megdönthetetlenül tudományos érv a…..
lactoveGAYATRI 2016.06.26 15:12:04
Pont egy hete voltam Majkon, a Kamalduli Remeteségben, a Gyógyító Szentek Napján; ez senkit ne riasszon meg, itt alapvetően egyházilag avatott magyar szentek gyógyító tevékenységéről, illetve a kolostorkertekben zajló gyógynövényhasználatról szólt a mese. Arra kiválóak az effajta rendezvények, hogy az ember feltankoljon kistermelői cuccból, ha a körülmények miatt házilag valamit nem tud elkészíteni, vagy cserepes fűszernövényből, ha van módja otthon nevelni, ja, meg esztétikai élményekből, tanulságos történetekből, esetleg némi történelmi ismeretanyagból, vagy akár zenei élményből (idén csak két fellépőt hívtak sajnos: a Tekerős Barátok örömzenéltek a tűzrakóhelynél, s az jól is sikerült, továbbá vagy kétóránként kornyikált a Golgota Gospel Kórus szörnyű hamisan), ám sajnos, az alternatív kullancsbrigád képviselői is befurakodnak mindenhová a legkülönfélébb burkolt trükkökkel. Nem történt ez másképpen Majkon sem. Voltak "gyógyító kristály"-árusok is, csoda, hogy egy keresztény szerzetesrendről az utókorra maradt műemlék területén egyáltalán megjelenhettek, elvégre a "gyógyító kristályok" tana, pláne a csakrák amúgy totálisan megbuherált "tudományával" karöltve, az egyik, amit a keresztény világ általában "bálványimádás"-ként aposztrofál. Na de ennek a Kína-tanulmánynak is akadt ám terjesztője! A könyv hirdetését szórólapon osztogatta egy ilyen nyomorult külsejű kisöreg, nekem is akart adni, s amikor látta, hogy ügyet sem vetek rá, utánam kiabált, hogy "Nem érdekli az egészség?" Ezt az arroganciát meg, képzeljétek, van, aki észre sem veszi és vígan lenyeli a békát csak azért, mert elégedetlen azzal, amiben benne van, nem tud vagy csak nem akar ellene tenni, "valami újra vágyik" - és olyankor semmi sem túl drága...
lactoveGAYATRI 2016.06.26 21:35:16
@greenbamboo: Vagy "kizárólag hazait", vagy valami fogyasztásra alkalmatlant - ugyancsak rengeteg pénzért. Vagy hagyj fel akár mindennek a fogyasztásával, lásd légzésdiéta vagy fényevés. Komolyan mondom, akiket ezek kitalálják, azok visszaélnek a hülyeség úgymond állampolgári jogával.
Alimento Népirtás inzulinnal 2014.06.01 14:32:26
A múltkori vicces poszt után visszakanyarodunk egy jóval komolyabb témához, ezúttal néhányan úgy gondolták, jó dolog elriasztani a cukorbetegeket a kezeléstől...
Alimento Víz - Varázsvizek 2014.07.22 07:31:31
A vízzel és a vízfogyasztással kapcsolatban nagyon sok kritikusan szemlélendő tartalom fordul elő a világhálón. A kínálat félelmetesen bőséges, nem is tudtam teljes terjedelmében felgöngyölíteni, csak a legfontosabb témák kiemelésével tudom bemutatni, mennyire félre is mehetnek egyes esetekben a…..
lactoveGAYATRI 2016.04.06 14:54:57
@Meleg Sándor: egy adalék ide. Az anyám simán beszopta, holott ő földhözragadtnak tartja magát. A lipóma-púpját akarta elmulasztani a vízzel, de nem jött neki össze, most meg azzal a jelszóval issza, hogy "anélkül fáj a gyomra". Élő példa arra, hogy egyesek a csodaszerként eladott cuccok függőséget okoznak, ha fogyasztójuk érzelmileg nem fogja fel, nem fogadja el, hogy nem segítenek.
Ha igaz lenne az, amit ebben a körlevélben állítanak, a bakteriális fertőzésektől nem kellene tartanunk, és az antibiotikumokat gyártó gyógyszergyárak is lehúzhatnák a rolót... Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik.…..
lactoveGAYATRI 2016.04.01 00:23:16
@magánügy: Hogy egész pontos legyek: a zórodatistisztíccsa! :-D
Ha tényleg minden csodaszer hatásos lenne, amit az interneten rák ellen ajánlanak, akkor valószínűleg nem a rosszindulatú daganat lenne az egyik vezető halálok Magyarországon. Gyakori jelenség, hogy anyagi haszonszerzés reményében vagy jóhiszeműen, hiteles bizonyítékok nélkül…..
lactoveGAYATRI 2016.03.30 18:30:05
@Quadrille Lobster: még mielőtt írásjelfetisizmus benyomása terjedne el, "magát komolyan vevő ember", hogy a te szavaiddal éljek, a zárójeles "sic" után azért kiteszi a felkiáltójelet, ha azt akarja kifejezni, hogy amit leírt, azt szó szerint úgy látta, ahogy leírta.
Amúgy a szórólapról írott szavaid nagyon szellemesek, meg a "Minden!!! Mondat!!! Végén!!!" is, ezeket a kifigurázásokat széles vigyorral szoktam fogadni...