Regisztráció Blogot indítok
Adatok
averageuser

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Az El Hierro-ról szóló, immáron posztsorozattá duzzadt leírásom első részében áttekintettem az alap tudnivalókat a szigetről, írtam a történelméről, az őslakosairól, hogy hogyan juthatunk el ide és mikor érdemes ide utaznunk, illetve megnéztük az itt található jelentősebb strandokat, annak ellenére,…..
A nyári szünet előtti úti célokkal foglalkozó posztjainkban először megismerkedtünk általánosságban a Kanári-szigetekkel, majd egy posztsorozatban ellátogattunk a legkisebbre, a Meridián szigetre, El Hierro-ra (aki nem olvasta, itt megteheti: első rész, második rész, harmadik rész). Most pedig…..
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
Nem véletlenül tévedtetek az oldalamra, valószínűleg ugyanannyira szeretitek Olaszországot, mint én , és az olasz nyelvet is elképesztően fülbecsengő melódiának tartjátok. Ha pedig így van, akkor muszáj megtanulnotok egy-két olyan kifejezést, amikkel az olaszok előszeretettel pakolják tele a…..
Sziasztok! Ebben a bejegyzéssorozatban szeretném veletek megosztani három nap élményét amit hárman követünk el a Börzsönyben, kezdve a készülődéssel majd egy beszámoló az útról és természetesen a konzekvencia (ha lesz). A terv az, hogy megyünk egy nagy kört és a három nap alatt végig…..
Kevés rosszabb dolog van annál amikor a szabadban való alvás során a hideg miatt nem tudunk aludni. Egy téli éjszakát végig forgolódni, dideregni és kétségbeesve azon aggódni, hogy meg ne fázzunk....
       Megalakult az Illiberális Demokrácia Kutatóintézet, derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. A Prof. Dr. Rogán Cecília által vezetett intézet célja az, hogy az alapkutatási fázisból az innovációba emelkedve, az elméleti keretekből a gyakorlat mezejére lépve vizsgálja meg, hogy hány…..
averageuser 2019.01.05 03:19:50
Egy biztos: már nem kezdődhet rosszul a jövő év. Megalakul Kásler Tízparancsolat Miklós nagy álma, a Magyarságkutató Intézet. Apró öröm, hogy egy másik, orbánista gittegyletet, a nyelvstratégiait megszüntetik...
Valami nem stimmelt a Nappal. Fentről sütött, ahonnan szokott, de valahogy mégsem volt a helyén. Aztán rájöttem! Mivel Bali a 8,5 szélességi fokon található, ezért itt (otthoni szemmel nézve) a Nap sem süt normálisan. Az első, amit csinál, hogy átmegy az északi oldalra. A másik meg, hogy nagyon…..
Minimum ciki-kategória: a sportállamtitkár olyan intézménybe járatja a gyerekeit, ahol kétmillió forint a tandíj. Ezzel rendesen odatett az EMMI hurráoptimista propagandájának. ..
averageuser 2018.09.05 07:14:54
@paraszthajszal: "csökken a versenyképesség" nálad ez azt jelenti, hogy esetleg nem tudna a Magyarbasi felköltözni a Várba? Hátborzongató elképzelés.
Mit pakoljunk a hátizsákba és mit hagyjunk ki belőle? Tippek, ötletek, dilemmák - főleg nőknek - grammonként adagolva... :-) Úgy gondoltam, hogy mivel nem ez az első utam az El Caminón, hipp-hopp összepakolom a hátizsákom, ez nekem már nem jelenthet gondot. Elég sok mindenem maradt viszonylag jó…..
averageuser 2018.08.21 16:55:08
@judzsu: hosszú ujjú helyett karzokni, hidratáló helyett babaolaj, mert az a cipőbe töltve eső ellen is jó. Alsónemű 1 szett merinó/antibaci műanyag, váltás nem kell.
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
averageuser 2018.08.19 21:09:44
@mehemed: Látod pont erre céloztam. Háborúban nincs "volna" mivel a holtak nem kelnek fel többé.
averageuser 2018.08.19 21:09:55
@Laca1558: Gondolom a "nemzeti érdek" alatt a "felcsúti érdek"-re gondoltál, amiket Brüsszel megpróbál sok-sok gonosz pénzzel tönkretenni. Szerencsére a sok gonosz pénzt a nemzeti rózsaszín galléros betyárok átirányítják nemzeti offshore számlákra.
Nem csak a magyarok egyik kedvenc nyári célországa Spanyolország, a nyaralás sokakat csábít a tengerpartra vagy éppen Madridba. A fővárosban él immár tíz éve Lori, aki azt szedte össze, mire érdemes odafigyelni annak, aki a mediterrán országban töltené a pihenését. Mi az a…..
averageuser 2018.08.16 08:37:51
@Golf2: meg a magyarokat
Baszkföldön készítik, itt írtam részletesebben San Sebastiánról és a pintxobárról, ahonnan származik, most pedig itt van a recept is!..
A futás a legnépszerűbb mozgásforma. Hogy mennyire igaz az az elmélet, hogy őseink futó életmódot folytattak és ennek köszönhetjük a jelenlegi testalkatunkat és egyáltalán a fennmaradásunkat, azt én innen nem tudom megítélni. Minden esetre, mikor gyerek voltam, akkor képtelen…..
averageuser 2018.08.07 07:10:20
A nemzet szíve egyszerre dobban, ha meglátja szárnyalni a 2rule-t! ..
averageuser 2018.07.26 07:01:49
@GIeccsertetű: Én mondjuk először a náci sasra gondoltam.
Vannak dolgok, amiket szeretek folyamatosan ekézni. Például ilyen a hengerezés is. Egyébként van nekem is. Néha, ha nagyon küzdök valami problémával, akkor előszedem és próbálkozom, de egyébként sajnálom az időt rá. Sajnos az egész nyújtás és mobilizálás kérdéssel így…..
Minden héten kapok levelet gerincbetegektől, akik megírják, hogy porckorongsérv műtét előtt állnak, és megtalálták a műtétes blogbejegyzéseimet és kérdezik hogy vagyok. Én jól vagyok, nem fáj semmim, de mindenkinek megírom, hogy ne hasonlítsa az esetét se hozzám se másokéhoz. Minden gerincbeteg…..
A bemelegítés egy igen érdekes téma. Mivel az előző rendszerben valamiért a gimnasztika igen rendszer kompatibilisnek bizonyult, így rengeteg szakirodalom keletkezett a témában, amit aztán igen gyorsan és hatékonyan be is toltak a közoktatásba. Ebből lett a testnevelés órák elején az a rengeteg…..
A szavak eredetének meghatározása komplex tudomány, az etimológia (szavak eredetének kutatása) a nyelvészet önálló ágát képezi. Főként a filológia (régi szövegek tanulmányozása) segítségével, vagy különböző nyelvek összahasonlításával jutnak el egy adott szó eredetéhez. Köztudottan a magyar nyelv…..
averageuser 2018.06.13 21:49:03
@Voznyák Pista: Ha már jövevény szavak, a legtöbb német (ami szlovák jövevény szó hehe), az hót ziher. Aztán szlovák, aztán bármi más.
averageuser 2018.06.14 09:04:38
@I-brahi: A német eredetű szavakhoz hozzászámolnám a Kazinczy és társai által magyarizált német szavakat (schwärmen - rajong stb). Így már a német jövevényszavak biztos dobogósak. Mégiscsak egy ország voltunk vagy fél évezredig.
averageuser 2018.06.14 09:10:00
@Before: Finnugor genetikáról beszélni egy olyan nép esetében, ahol a lakosság fele Bayer meg Schmidt, másik fele meg Kovač, elég vicces.
V. Naszályi Márta Segway-szabály 2018.06.02 17:38:44
  Gyereket gázolt egy segway a Várban – mi következik ebből?..
averageuser 2018.06.04 07:23:20
@krain: Mégegyszer: Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz. A Segway egy személyt szállít közúton, ergo, ez egy jármű. A görkori is az, a skateboard is az, a hoverboard pláne, kivéve ha gyerek a felhasználó, akkor gyermekjáték.
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
Bajkai István, a Körúti Korzó nevű, egyébként rettenetesen alpári színvonalú fideszes kampányújság címlapján virít, egyben Orbán Ráhel ügyvédje is. Köves Slomó neve is szerepel a címlapon, egy apró csavarral...
averageuser 2018.02.13 17:53:05
@Rettegek mert ballib vagyok: Igen pontosan ez a helyzet. Bűnrészesek vagytok. Lásd OLAF: Bűnrészes a pályázat kiírója beadója elbírálója az ellenpályázatnál dettó. Bűnrészes az önkormányzat 35 darab. Bűnrészes az ügyészség rendőrség minisztérium. Bűnrészes aki rájuk szavaz 1 krumpliért 1 pohár tejért. Köztörvényesek vagytok mindannyian.