Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargánya

0 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Úgy döntöttem, hogy gazember leszek S utálom e kor hiú gyönyörét." Shakespeare - III. Richárd Fordította: Vas István Nincs semmi meglepő abban, hogy a politikai élet szereplői közül egyre többen tartják magukat távol a politikailag korrekt magatartástól. Jóval könnyebb közvetlenül az emberek…..
vargánya 2016.11.12 15:02:04
@prolee: "Valaki röviden összefoglalná a post mondanivalóját?"
Hát hallod, a címéhez (polkorrekt), nem sok köze van.
Leginkább egy zavaros hablatyolás. Csak arra nem kapunk választ itt sem, hogy a "szent PC" normarendszere honnan ered, miféle "konszenzus" (kohnszenzus?) nyomán lehet/lehetett ránk kényszeríteni? Amúgy nagyjából tudható: a nyugati 68-asok balos, doktrínér, életidegen szubkultúrájából nőtt ki. Amint részesei lettek a médiahatalomnak, + felsőoktatás + filmvilág ...,orvelli véleményterrort gyakorolva erőltetik a "szabad világra" az új vallást.
  Tévedésben vannak azok, akik szerint a demokrácia azt jelenti, hogy pár évenként a szavazólapon egy x-et húzunk az egyik rubrikába, akár választásokról, akár népszavazásról van szó. Ha ez így lenne, akkor Azerbajdzsán vagy Oroszország ugyanolyan demokratikus ország lenne mint Németország vagy…..
vargánya 2016.06.26 13:00:35
@Jóléti Dán Kekszesdoboz: És azt kik döntik el, hogy mi a "nemdemokratikus", hogy kink lesz kuss?
Csak nem a "szabad média" felkent papjai? Ulfkotte megírta hogy megy ez.
Néhány napja nem csak Orbán Viktor mutatta meg, hogy gondja van a józan valósággal, de március 15-én kedvenc borásza, Tiffán Zsolt is kidugta a fejét abból a pállott biciklibelsőből, amelyben él. A fideszes országgyűlési képviselőként és sikertelen miniszteri biztosként is ismert Tiffán szerint az…..
vargánya 2016.03.28 21:56:28
@Siger: Becsülöm a törekvésedet ,de ez itt reménytelen.

Ha egy blogbejegyzés zárógondolata azzal kezdődik, hogy "Orbán, Tiffán és a bandájuk...", akkor lehet sejteni, hogy egy gyűlöletblogon tárgyilagos, problémafeltáró érvelésnek nem lesz sikere.
Igen, tudjuk: Orbánék rengeteg faszságot műveltek az elmúlt években, sőt aljasságot is, mint ahogy
természetesen a pozitívumokat is fel lehetne sorolni. Ha ez lenne a cél! Csak akkor van esély arra, hogy ez a történet önmagán túlmutató értelmet kapjon, ha szélesebb összefüggésekben és nem a maistream értelmezési kereteibe ágyazva vizsgáljuk.

De nem tudom, van-e értelme? Nem tudom .... Mennyire kell hülyének, ostobának, naívnak (álnaívnak) vagy egyszerűen csak gyávának lenni ahhoz, hogy a háttérben működő (természetes) hatalmi törekvések feltárásának kisérletét, vagy azok emlegetését "ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETNEK" bélyegezze valaki. Ha már nagy pofával hozzászól, legalább legyen meg az elemi tájékozottsága ezügyben.
Maga az ötlet persze zseniális. Aki a mélyebb mozgatórúgókat, összefüggéseket próbálja feltárni, arra rásütik a gondos (média-)munkával negatív stigmává formált "összeesküvés- elmélet" vádat, amely innentől kezdve alapot ad az illető fikázására, lejáratására, hiteltelenné tételére. Kivégzésére.

Teljesen mindegy, hogy egyébként mit gondolunk Tiffánról.
European Phalanx Merkel győzelme 2016.02.20 01:18:57
 Aki időt nyer, az életet nyer, tudja jól ezt a német kancellár asszony is. Sikerült megakadályoznia a V4-ek által szorgalmazott határlezárást (ami komoly visszatartó erővel bírna), azt B tervvé leminősítve, miközben újfent a törökökre bízza a görög határ védelmét, tudván tudva, hogy ez egyszer már…..
vargánya 2016.02.21 18:51:51
@-JzK-: Nincs még magyarra fordítva?
vargánya 2016.02.21 18:56:40
@ob.szerver: Nem lenne egyszerűbb, ha te költöznél oda hozzájuk?
A minap – minthogy gimnazista gyermekem rajongó lelkesedéssel szónokolt a készülő diáksztrájkról – alaposan megbeszéltük a pedagógusok huszonöt pontját, s nekiláttunk felfejteni a kibontakozó tanári tiltakozások szertefutó ág-bogait. Úgy hiszem, megértette, hogy a szökőnapra tervezett diák-,…..
vargánya 2016.02.20 20:17:07
@Mr. Waszabi: "Merthogy Horthy alatt is több demokrácia volt, mint itt ma. Tény, nem vélemény."

Hűha! Orvos látott már? Történelemből gondolom nem érettségiztél.
Magyarországon az elmúlt 5 évben kedvezően alakultak a munkaerő-piaci folyamatok, ha statisztikai szempontból nézzük azokat. Mélyebben megvizsgálva azonban hamar rájöhetünk, hogy nem történt semmilyen csoda, és még csak nem is a Fidesz „csoda gazdaságpolitikájának” egy…..
vargánya 2016.02.20 19:16:28
@Laptop7712: A lényegre tapintottál! A 80-s évek végén az utolsó kommunista kormány alacsony bérekre mint "vonzerőre" pozicionálta az országot, és ebben szépen bentragadtunk. Természetesen nem igaz, hogy a vállalkozók nem tudnának bért emelni. Pár hónapja egy raifeissenes elemző írta, hogy 15-20% béremelést a legtöbb hazai vállalkozó is "ki tudna gazdálkodni", nem beszélve a külföldiekről, akiknek a mostani forint/euro árfolyamon a magyar bér csak aprópénz. Talán ugyanaz az elemzés írta, hogy a magyar vállalkozások alacsony technológiai színvonala - többek között - az alacsony bérszínvonalnak is köszönhető. Az alacsony bér nem ösztönöz technológiai fejlesztésre. És persze ott van a bankrendszer ...
vargánya 2016.02.20 19:33:07
@Sir Galahad: " Picit javítani ezen azzal lehetne, ha az állam rákényszerítené a munkáltatókat, hogy a második terepjáró meg a gyereknek vett villa - stb. - helyett fizessen rendes bért az alkalmazottainak."

Pici adalék ehhez, hogy mennyire igaz: A feleségem 2011-ben jelentkezett meghirdetett állásra 2 diplomával, nyugaton szerzett felsőfokú nyelvvizsgával és sok éve szakmai tapasztalattal magyar kisvállalkozáshoz (vidéki nagyváros). Bruttó!!! 120 000-et ajánlottak Neki, mondván, "ennyit tudnak fizetni". Miközben ott állt a tulaj 20 milliós mercije. Nemis tudom hogy képzelik ezek az újgazdag tahók? Ennyiből pl. hogyan vesz ruhát amiben elvárható módon megjelenik a munkahelyén? Hogyan tudja felnevelni, taníttatni a gyerekeit? (A munkaerő hosszútávú újratermelése.) Vagy azokra már nem lesz szükség? Milyen ország az, amelynek ilyen a gazdasági "elitje"?
A mai posztban nem lesznek számok, inkább kicsit elgondolkodtató írást küldött Zita, aki egy éve él Hollandiában, és mint írja, az ország átformálta, célokat, kihívásokat adott neki. A kérdés még sem ez, hanem az, hogy miért érezte úgy, el kell jönnie Magyarországról.…..
vargánya 2016.02.08 21:33:45
@Zka: "Birca vajon kap valami büntit, ha nem írja le ide mindennap, hogy a nyugat szívja ki a pénzt Magyarországról? "

Nem tudom, mi bajod ezzel? Ez ugyanis ténykérdés. Az más kérdés, hogy az alacsony fizetések nem ebből a tényből következnek, inkább fordított az összefüggés. A 80-as évek végén az utolsó kommunista kormányzat "ügyesen" úgy pozicionálta az országot, hogy az olcsó munkaerő legyen a vonzereje. Aztán "gondos kezek" dolgoztak azon, hogy ez így is maradjon. Manapság meg megy a csodálkozás (már vagy 4 cikket olvastam erről fél éven belül), hogy az alacsony bér akadályozza a gazd. fejlődésünket.
Egy összeesküvést titokban tartani nagyon nehéz, mert előbb vagy utóbb az egyik összeesküvő felfedi a csoportot. Állítja a Plos One folyóiratban most megjelent tanulmányában Dr. David Grimes, az Oxford-i Egyetem fizikusa, aki azt vizsgálta meg, hogy egy összeesküvés meddig maradhat teljes…..
vargánya 2016.01.29 14:23:30
@Bobby Newmark: Már ha Snowden az, aminek látszik. Nem hallottam, hogy pl. a Bilderberges összejövetelekről bármit kiszivárogtatott volna. Nem beszélve a többi -bizonyítottan létező - titkos társaságról. Egyébként meg: nem tudom mekkora naivitás, vagy álnaivitás kell ahhoz, hogy valaki beszopja azt a dumát, miszerint "nincs itt semmi összeesküvés", mindenki menjen a dolgára! Először is: mi az hogy "összeesküvés? Hát b.ssza meg, ha annyira zavarja ez a szó, akkor mondjuk azt, hogy bizonyos erőcsoportok finomra hangolt együttműködése érdekeik érvényesítésére. A történelem egyik nagy tanulsága, hogy ami megtörténhet az előbb-utóbb meg is történik. Nekem senki ne mondja, hogy ha valakinek, valakiknek lehetőség nyílik rá, hogy a demokratikus játékszabályokat megkerülve, felelősség vállalása nélkül a háttérből irányítsanak folyamatokat, azt majd nem teszik meg. Lófaszt! Na AZ lenne csak a naivitás! A lehetőséget meg ugyebár meg is lehet teremteni, mert a tudományos és technikai eszközök egyre inkább megvannak hozzá.
vargánya 2016.01.29 14:29:59
@Bobby Newmark: Amúgy meg önmagában gyanús az a hatalmas "terelés" amely ez ügyben folyik. Komoly erők dolgoznak azon, hogy az "összeesküvés elmélet" ugyan olyan furkósbotként működjön, mint a - szinte tetszőlegesen alkalmazható - "ántiszemitizmus"-vád. Talán nem véletlen ...
Nívó Én nem védelek meg téged 2016.01.19 07:22:28
Szerencsére Orbán világossá tette, hogy nem lesz sorkatonaság, és gondolom, majd négyszemközt helyre teszi Kövért, hogyha a következő ciklusban is szeretne ingyenélő lenni, ne beszéljen hülyeségeket - de látok némi érthetetlen "romantikát" a katonasággal kapcsolatban, amit nem tudok hová…..
vargánya 2016.01.19 20:32:55
@egysmás: Tanultál történelmet, gondolom. Az egy másik, másfajta rendszer volt. Mondom rendszer, nem kormány! És egy történelmi kényszerpályán lévő ország kényszerhelyzete. Ezektől eltekintve persze igazad van, de azért az országot tényleg meg kell védenie valakinek, ha támadás éri. Nempedig mindig "ütős" kifogásokat keresve elsunnyogni. Egy férfi nem tesz ilyet.
vargánya 2016.01.20 09:21:00
@egysmás: "A fiatal pedig hazaszeretetből haljon meg érted."

Meg érted is, te idióta! Vagy a hazaszeretettel van gondod? Akkor ez neked nem a hazád! Hogy is mondta Petőfi?: "Sehonnai bitang ember, ... Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete ..."
Mekkora naív lúzerek voltak azok a spártaiak is, mind a 300 Leonidasszal az élen! Meghalni a hazáért? Na nee mááá!
Pesti zsidó gyerekekkel voltam együtt katona. Náluk tapasztaltam ezt a fajta mentalitást. ...
vargánya 2016.01.20 20:23:07
@bukszindeksz: Ha a '48-as honvédere gondolsz, nos akkor nem volt sorozás. Toborzás folyt, melynek sikerét a jobbágyfelszabadítás végigvitele, ill. szabadság frissen megélt élménye biztosította. De '56-ban sem kellett biztatni a pesti srácokat, fegyverrel védjék a hazájukat. Nekik még helyén volt a szivük. Mint ahogy azoknak az angol fiataloknak is, akik (1982-ben a falklandi háború idején!) a kérdésre, hogy készek lennének-e meghalni a hazájukért, ha a helyzet úgy kívánja, 80%-ban (!!) IGENNEL válaszoltak. Bár, lehet, hogy ott is változnak az idők, de még mindig azt érzem, hogy ott létezik egészséges nemzeti öntudat. Mert mondjuk ki, erről van szó! Vannak akiknél az egyéni érdek, önzés, "szabadság" (liberálisok!) fontosabb, mint az a közösség (nemzet, társadalom, ...) amelynek egyébként élvezik az előnyeit, szolgáltatásait, ha kell a védelmét. A puszta létüket, kultúrájukat ... .
Az elmebetegség mögött is van ráció. Az önmagának unokákat születtető Kövér házmester most benyögte, hogy kéne újra a sorkatonaság. Rögtön előpattant Kósa huszi, utu Lajos is, hogy bizony, fontolgatják a bevezetését. Megdőlt egy újabb, fideszes hazugság 2004-ből, amikor ennek még az ellenkezőjét…..
Lendületes megmondással indul Techet Péter Miért hallgatja el a magyar sajtó, hogy semmit nem hallgatott el a német sajtó? című cikke a hvg.hu Nyüzsi rovatában: „A magyar sajtót a kölni szörnyű események kapcsán bejárta egy csúnya kacsa, miszerint a német sajtó elhallgatta volna az eseményeket. Ez…..
Nemes Jeles László első filmjének az is sikerült, ami korábban még soha: megvan az első magyar Aranyglóbusz, a Saul fia nyerte a legjobb külföldi film kategóriáját. A díjat Helen Mirren és Gerard Butler adták át, és Helen Mirren is kiemelte, hogy ez az ország először nyeri ezt a díjat. Aki átaludta…..
vargánya 2016.01.13 11:58:01
@Jolka40: "Ez a történet, ha hiszitek, ha nem, alig 70 éve játszódott le. Szörnyű módszerekkel megöltek EURÓPÁBAN több millió embert. Nem a sötét középkorban. Nem az arabok. Fel lehet ezt fogni tárgyilagosan?"

Drágám! Ezt mindenki tudja. Mindössze arra az "aránytalanságra" próbáljuk néhányan felhívni a figyelmet (reménytelenül), hogy akkoriban sokkal több nem zsidót is megöltek, de azokhoz képest a "zsidó mártíromság" bemutatása durván felülreprezentált. Tényleg az az érzése az embernek, hogy már a vízcsapból is ez folyik, összekapcsolódva persze a folyamatos vádaskodással és bűntudat keltéssel. Nem tudom , mit kellene még tennünk, hogy ezt a morbid "emlékezet kultuszt" abbahagyjátok?
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása. Az arab híradások alapvetően kiegyensúlyozottan, a tények közölésére szorítkozva tudósítanak a Kölnben történtekről. De mit gondol az esetről az arab internet népe? Tipikusnak mondható szemelvények az egyik legmeghatározóbb arab hírportál, az aljazeera.net kölni…..
vargánya 2016.01.11 15:52:58
@Jean Sol Partre: " tehát az orosz katonák se tettek hasonlókat anno, meg mások sem, ilyen esetek a keresztény világban sosem történtek. soha."

Nem tudom, mennyire erősséged az ÁRNYALT MEGKÖZELÍTÉS ? Már többször kifejtettem, most megismétlem: NEM valláshoz kötődő jelenség az efféle magatartás (bár úgy tűnik, az iszlám ez esetben még "ráerősít"). Naponta hallani az indiai férfiak ilyenfajta erőszakoskodásairól. Az európaitól eltérő fejlődési utat bejárt "kelet" világa az "erőszak macsó kultuszának" hódol. Aki tanult történelmet annak illene tudnia, "Oroszország" és a Balkán inkább ehhez a világhoz tartozik, mint (a társadalmi értelemben vett) Európához. Ennyiben az orosz (szovjet) katonák II. világháborús erőszaktevései is "érthetőek".
Abban igazad van, hogy (az "igazi") Európa korábbi történelmében is találunk erre példákat. De! Tendenciájában azt látjuk, hogy Eu. ezt "kinőtte". Erkölcsi rendszerében ez sohasem számított "szalonképesnek" (lovagiasság), erkölcsileg igazolhatónak. Az európai férfi méltóságának része az önuralom. Nem rontok rá egy nőre, csak azért mert "alulöltözött"! Teljes emberként tekintek rá (és olyanként szeretem!), nem csak megb.sznivaló szexállatra. EZÉRT reménytelenek a "tanfolyamok" ahol a "keletiek" nőkkel kapcsolatos magatartását próbálják átformálni. (Bár, érdekes módon a távol-keletikkel nincsenek ilyen gondjaink. Egyelőre.)
vargánya 2016.01.11 16:00:08
@Conchobar: "de tény, hogy orosz, német, olasz, szerb és mindeféle katonák például rendszeresen erőszakolnak nőket"

A németekre, olaszokra ez igazolhatóan sokkal kevésbé igaz, mint az oroszokra, szerbekre. Érdekes módon a Németországot megszálló angol-amerikai haderő katonáira sem jellemző, miközben az oroszok ... .
  Olvasom, hogy a minap 400 nap börtönre ítéltek (amely 800 ezer forint kifizetésével megváltható) valakit holokauszttagadásért. Emlékszem, amikor a törvényt meghozták – már akkor borítékolható volt, hogy mint egy színházban a díszlet részét képező pisztoly, ez is el fog sülni előbb vagy utóbb.…..
vargánya 2016.01.07 17:03:38
@Moin Moin: "Ezzel szemben - a szabadságjogok adta kereteket kihasználva - megjelent és ma is szépen fejlődik az a szokás, hogy alapvetően ember- és szabadságellenes elképzeléseket széles körben propagálnak, éppen a szabadság-véleményszabadság nevében."

Igen. Értem. Csak van itt két "aprócska problem".
A szabad véleménnyilvánítás egyúttal azt is feltételezi, hogy az egyéni véleményeket a társadalom nyílt és józan vita során "helyreteszi", nem lesöpri, megvitatja , épül belőle.
Csakhogy a holokau-val kapcsolatban épp ez ami most lehetetlen. "Kanonizált" "történészek" sommás verdiktjeivel lezárták a vitát, (Karsai László üdítő kivétel!), kizárták a további vita lehetőségét. Kimondatlanul is éretlennek és illetéktelennek tartják a társadalmat, hogy a témáról szabad diskurzus során letisztult véleményt alkothasson. Mindez nincs meggyőzően megindokolva, aztán csodálkoznak, hogy "tovább él az ántiszemitizmus". Mert ugye aki a témát "feszegeti", azt eleve "antiszemitának" minősítik. Hogy kik is?
Ez átvezet a másik problémához, amely egyúttal átfogó rendszerprobléma is, bár én nem merem azt gondolni (hogyan is merészelném!), hogy a kettő között összefüggés van.

Ki, kik döntik el, hogy egy "elképzelés" "ember és szabadság ellenes"? ("Tudjukkik") Kik érzik erre felhatalmazva magukat, és ki hatalmazta fel erre (is) őket? Az alapvető szabadságjogok ilyen mértékű korlátozásának szándéka egy DEMOKRÁCIÁBAN (már ha ezt egyáltalán komolyan vesszük) nem a nép megkérdezésével kellene hogy történjen? Jaaa, hogy ők talán "nem elég érettek" hozzá.
Miért nem gondoltak arra, hogy az állítólagos csőcselékben öngyilkos robbantók is lehetnek?   Valamit nagyon, de nagyon nem értek. Jó, jó. Én is láttam az Euronews január 5-ei, keddi, késő esti riportjában a német lányt, aki öntudatának teljes komolyságával nyilatkozta, hogy egyéni…..
vargánya 2016.01.06 20:27:19
@Jobban való teljesítés van: "Az erőszakolók igazából áldozatok...uhum."

Te ezt miből "vetted le"?
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása. * Hogy kik vagytok, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. A német sajtó bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy homályban tartsa, hogy egykor a szüleitek, vagy az elmúlt év során ti magatok költöztetek egy szebb jövő reményében…..
vargánya 2016.01.05 15:20:59
@E.Katolnai: "A jegyzés őszintesége ellenben tiszteletet érdemel ... "

Egyetértek
         “It hurts to admit it, but on this point Orban was right,” (Konrád György, New York Times)          Konrád György író. Nem nagyon hiszem, hogy sokkal tájékozottabb a migráns-ügyben az átlag magyar újságolvasónál, és azt sem hiszem, hogy lehetne annyira…..
vargánya 2015.12.23 21:41:07
@incze: "konrád is elköveti a hibát (és ez furcsa), hogy bedől annak, amit a basi mond*, és nem figyeli, amit tesz."

Mert az ugye nem létezik, hogy az általa ismert tények alapján saját, szuverén véleményt fogalmaz meg. Ahogyan általában az értelmiségiek szokták. Tudok, szokatlan dolog ez mostanában.
vargánya 2015.12.23 21:44:07
@jotunder: "orbán európa rossz szelleme. de elég kellemetlen szaga van..."

De a kulics persze "nem ért semmit"!
vargánya 2015.12.23 21:47:54
@jotunder: "valamilyen értelemben én is zsidó vagyok,"

Ez mit is jelent?

Arra születni kel tesókám!
Miközben az ütemesen fogyó nyugati civilizáció − peremén a miénkkel − a körkörös védelemre rendezkedik be,  a népességünk és a kultúránk megtartás kapcsán üvöltve vitatkozunk egymással. „Az ENSZ és a KSH adatai szerint Magyarország a demográfiai összeomlás felé…..
vargánya 2015.12.23 00:02:20
@Zb74:" @Érzékelő: A Török Szultán személyesen?"

Szerinted hányan olvasnak itt Rejtőt?
Mindig meglesz (ahogy most is megvan) a szabadságunk arra, hogy jó országot csináljunk. Nem lesz itt nagyobb diktatúra annál, amit el AKARUNK viselni, és bár Európában tényleg megszűnt a nyugati liberális berendezkedés megkérdőjelezhetetlensége, ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk…..
vargánya 2015.12.07 19:14:09
@DrGehaeuse: " Románia soha nem állt egy oldalon Magyarországgal az I világháborúban ..."

Ez igaz, de a hadbalépés előtt a központi hatalmak szövetségi rendszeréhez tartozott (1883 óta!). Egy áruló szövetséges.
Azt a 10 román katonát képletesen tessék érteni! 1918 nov.-decemberében 7-8 000 főnyi szedett-vedett "katonájuk" volt,(akkor még a cseheknek és a szerbeknek se volt több, akkor még...)miközben az olasz frontról 690 000 (!) magyar katona tért haza. Ha AKKOR MÉG olyan vezetése lett volna az országnak .... .
Négy és fél éve nagy port vert föl, hogy egy szombat hajnalban őrizetbe vették Szilvásy György korábbi kancellária- és titokminisztert, az államtitokká minősített ügy pere a napokban indult újra. Nem ez az egyetlen eset, hogy a szocialista kormányok volt tagjai hatósági…..