Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moncsi82

67 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kőszeg ostroma:A szultán szerette volna Bécset is elfoglalni. 1532-ben Dráva mentén vonult fel a szultáni sereg. A török sereget azonban egy kicsiny magyar vár,Kőszeg állította meg. A várkapitány Jurisics Miklós. A törökök hiába ostromolták a várat, kénytelenek voltak…..
where is my mind Dillemma .. 2014.04.13 16:53:25
Hogy mondod el? egy munkatársnak hogy kirúgatnád magad egy csókjáért? egy fiatalabb fiúnak hogy vége, nem akarsz csak 1 kaland lenni? s az egész csapatodnak hogy a munkaidő 8-tól 4-ig tart?   Nehéz .....
where is my mind Hol jár az eszem? 2014.04.13 16:41:01
Fiúkon, munkán, családon, s az élet nagy kérdésein... Kommentelhetsz nem haragszom meg, max. kitörlöm a szavaid ;)   Puszi és Peace..
Legújabbak Dillemma .. 2014.04.13 16:23:10
Hogy mondod meg egy munkatársnak hogy vonzódsz hozzá? Kirugatnád magad 1 csókjáért .... Hogy mondod meg egy fiatalabb fiúnak hogy te többre vágysz mint hogy kaland legyél? Hogy mondod meg hogy a munkaidő 8-tól 4-ig tart, s nem 2-ig? Nehéz ... :(  ..
Újra itt, újra zavarok.... Csak az olvassa, aki tényleg érdekel, hogy hogyan lehet napi 1000 ft-ból finom, meleg vacsorákat főzni. Lesznek levesek, egytálételek, tészták, s sütemények is a receptek között. Cél, egészségesen s változatosan enni. Élvezni az ízeket és a főzés…..
Hétvégén elkezdődött a XII. Egri Tavaszi Fesztivál.A Fény-viszonyok fényművészeti programsorozat keretében fényfestésre kerül sor a belvárosi köztereken és utcákon. A Dobó téren tervezzük a „Filmre komponálva” filmturmix elnevezésű program bemutatását.Az…..
Ahogy csökken bennünk a félelem és az ítélet, úgy növekszik a bizalom Isten és az emberek iránt. A közösség kisugárzik és tanúságot tesz egy olyanfajta életstílusról, amely megoldást hozhat világunk sok zavaró gondjára. A háborúra ez a válasz: testvérként élni. Az…..
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion vezetőedzője szerint a vártnál gyorsabban gyógyul Gera Zoltán, és bízik abban, hogy a novemberben térdszalagszakadást szenvedett magyar válogatott támadó április végén visszatér. A szakember a klub…..
Március 15-e alkalmából átadták az állami kitüntetéseket.Deák Bill Gyula kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta.Gratulálunk!..
A héten elrajtol a Forma-1 2012-es világbajnoksága, így érthető, hogy a rajongók már tűkön ülnek. Bizonyára a versenyzők is, de övék a nehezebb feladat - teljesíteniük kell, méghozzá nem is akárhogy. Mert elvárások vannak bőven. Hat korábbi világbajnok a mezőnyben,…..
A történelmi források a királyok, hadvezérek és vallási vezetők cselekedeteit beszélik el, míg a közemberek életéről vajmi kevés tudható - olvasható az EurekAlert (http://www.eurekalert.org) tudományos hírportálon.    Egy nemzetközi kutatócsoport a…..
Háromdimenziós filmet készít Antal Nimród magyar származású amerikai filmrendező a Metallicának; a hírt a világhírű amerikai heavy metál zenekar jelentette be csütörtökön honlapján. "Nimród rajongója vagyok már első magyar filmje, a Kontroll óta, amelyet 2004-ben…..
A tavalyi év sikerein felbuzdulva szombatonként és vasárnaponként "Állatijó bemutatók" címmel interaktív állatbemutatókat tekinthetnek meg a Budakeszi Vadaspark látogatói - mondta el Bene Zsolt a park ügyvezető igazgatója az MTI-nek.    A vadaspark…..
Mindennapi konyha szabi :) 2010.02.11 16:27:37
 Nem is tudom mikor mondhattam, azt hogy, jó hetem volt :) Négy nap szabi!!!! (pihenés nélkül). Majd mindennap Szilvivel találkoztam, ettünk (hisz mire jó egy barátnő?)Plázában is voltam (csak azért jegyzem meg mert nem szokásom), vásároltam 1-2 új cuccot,méltányos áron. :)…..
 Február van. Havas táj, gyönyörű!!! Tudom sokaknak teher, de azok próbáljanak a morcoskodás mögé nézni, s csodálni a tájat. Ki tudja mikor esik újra? Én is várom a tavaszt már, nem nagyon szeretek fázni. Napsütötte, madarak csiripelése, dejó is lenne. Február s…..
Mindennapi konyha Sorozatok, ...:) 2010.01.31 19:08:00
 Bevallom nem voltam soha nagy sorozatfüggő.Jó-jó, gyerekkoromban megnéztem a Szomszédokat, s néha még a Dallast is, de akkor nem nagyon volt más. A brazil maszlagok s José Louis-ok, Paulinák meg Esmeraldák nem nagyon vonzottak, meg akkor már az élet kezdet érdekelni.S…..
moncsi82 2010.02.01 08:54:17
Mindennapi konyha újra itt :) 2010.01.27 22:12:18
 Halihó Mindenkinek! Igen régen írtam, sok minden is történt azóta.állandó állásom van (márciusig)mesike elköltözött Egerből (hiányzik nagyon)túlvagyok 1 se veled/se nélküled kapcsolatons újra kezdek szeretni "Ő"-t :Dvárom a tavaszt :P Mindenről…..
moncsi82 2010.02.01 08:53:00
@messe: Várunk már nagyon :D
 Másfél éve ismertem...legalábbis azt hittem.Az elején csak beszélgettünk, semmiségekről, majd egyre mélyebb dolgokról. Megnyugtatott ha kellett, s örömömet is megosztottam vele.Nehezen nyílt meg, s ez vonzott hozzá, mint lepkét az éjszakai fény. Mindennapossá váltak…..
  sírvaröhögés. szombaton zh-t írattam. gyöngyszemek születtek ma is. az egyszerűség kedvéért idemásolom az egész dolgozatot, de csak a blőd válaszokkal. 28 hallgatóból a zömének gőze nem volt a jugoszláv utódállamokról, meg arról sem, hogy hol van a mont blanc.…..
Az ország északi és nyugati része látszólag független volt, de Habsburg királyok irányították.A Habsburgok országaiban megmaradtak a hagyományos rendi intézmények,de a hivatalok fokozott mértékben tudták érvényesíteni akaratukat.Ferdinánd 1526-ban nem költözött az…..
A török birodalom legészakibb tartománya katonai szempontból kiemelkedő jelentőségű lehetett, sok katona állomásozott itt.1541 után kiépítették a török közigazgatási rendszert. A területet nagyobb egységekre -vilajetekre - osztották.Az egész magyarországi hódoltság legfőbb…..
1. A két király - kettéosztott ország1526-ban, Szapolyai János, az 1505-ös rákosi végzésekre hivatkozva, királlyá koronáztatta magát. Pozsonyban főurak másik csoportja Habsburg Ferdinándot választotta magyar királynak.A "hódítás török módszere": három szakaszból…..
történelem 6.osztályosoknak 2009.05.17 11:24:00
Magyarország az újkor kezdetén..
1. Oroszország megerősödik:III. Iván nagyfejedelem idejére (XV. század) a legtöbb orosz terület Moszkvának engedelmeskedett. Ő felvette a cár nevet, ami császárt jelent. Fia, IV. Iván legyőzte a tatárokat. Megindult az Oroszországtól keletre lévő hatalmas terület, Szibéria…..
Az újkor elején Németalföld a spanyol királyok birtoka lett. A spanyol önkényeskedés és a katolikus hit erőszakos terjesztése ellen csakhamar felkelés tört ki. A spanyol sereg élére Alba herceget állították, aki sorra nyerte a csatákat. Ám a németalföldiek egyik vezére,…..