Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Winelovers

533 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jól behűtött fehér zinfandel könnyű, gyümölcsös, frissítő, különösebb erőfeszítés nélkül befogadható. De lássuk, hogy mi minden miatt lehet még szeretni ezt az itthon kevéssé ismert borstílust...
A karibi hangulat megidézésével nehéz melléfogni, főleg, amikor még elég korán sötétedik ahhoz, hogy folyamatosan sóvárogjunk a napfény után, áttételes formában is akár. ADominikai Köztársaság saját terméke, a Mama Juana nevű, 30% körüli alkoholtartalommal bíró, sűrű, fűszeres likőr segít megidézni…..
Még a február is szezonja a meleg innivalóknak, és a melengetőre hangolt alkoholos italoknak. Már a „sima” forralt bornak is ezer arca van, hiszen készítésekor abszolút érvényesül az „ahány ház, annyi szokás” elve, Nézzünk most egy igazán felforrósító receptet!..
Hogy könnyen és biztonságosan bánjunk az egyensúly fogalmával, - célszerű felállítani egy gondolatbeli mérleget, amelynek egyik serpenyőjében a borok markáns oldaláért felelős savak, és hatását tekintve a savakkal ellentétes irányú, de ugyancsak a savak kémiai csoportjába tartozó csersav, másik…..
  A csúcsborok prémiumkategóriás, válogatott alapanyagból, kivételes gonddal készített termékek. De mit is kezdjünk velük, túl azon, hogy párás tekintettel nézegetjük a címkét, majd jelentőségteljes pillantást vetünk a mellettünk álló családtagjainkra, hogy ők is érezzék a helyzet súlyát, aztán…..
A mai Izrael területén a szőlőtermesztésnek és borkészítésnek többezeréves, bibliai időkre visszanyúló hagyományai vannak ugyan, mégsem tekinthető az itteni borászati tevékenység „óviláginak”; mert nem folytonos ez a hagyomány. A különböző arab-muzulmán népek, és különösen az Oszmán Birodalom…..
A Fekete-tenger keleti partján fekvő Grúzia érezhetően kúszik egyre beljebb a borkedvelők látókörébe nemzetközi porondon és itthon egyaránt. Magyarországon is kóstolhatunk grúz borokat, akár tematikus kóstolók, borvacsorák keretében, sőt már létezik rájuk szakosodott webshop is. Ennek apropóján azt…..
Nem mondok semmi meglepőt azzal, hogy a nyár a teraszozás, a piknikezés, a könnyű, akár buborékos borok és persze a fröccs szezonja, de legalább annyira a szabadtéri sütés-főzésé is. Mivel pedig borozni bármilyen élethelyzetben lehet, a kérdés, hogy mit bontsunk a grillrács vagy a szmóker mellett…..
Egy családi ünnepség, közeli barátok látogatása vagy egy nyugodt este egyaránt jó alkalom a borozásra...
A juhfark a rendszerváltás idejére szinte majdnem teljes feledésbe merült. Ennek köszönhetően még a kilencvenes években is az a vélemény tűnt uralkodónak a borászok körében, miszerint évtizedenként legfeljebb kétszer képes kielégítő minőségű bort produkálni...
Sorozatunkban megnézünk néhány kisebb borvidéket hazánkban, és ajánlunk 1-1 pincészetet is megismerésre...
Sorozatunkban megnézünk néhány kisebb borvidéket hazánkban, és ajánlunk 1-1 pincészetet is megismerésre...
4 részes sorozatunkban megnézünk néhány kisebb borvidéket hazánkban, és ajánlunk 1-1 pincészetet is megismerésre...
4 részes sorozatunkban megnézünk néhány kisebb borvidéket hazánkban, és ajánlunk 1-1 pincészetet is megismerésre...
 A hazai hegységek körül található borvidékek vörösboros házasításai különösen kedvesek a magyar szíveknek...
A Balatoni borrégió talán hazánk egyik legváltozatosabb tételeket kínáló szőlőtermő területe. A régióban hat különálló borvidék található, amely egytől egyig sajátos tételekkel büszkélkedhet. ..
A hűvösebb klímájú szőlőtermő területek értéke egyre nagyobb lesz a klímaváltozás miatt. Nézzük meg néhány hazai cool climate borvidék jellegzetességeit...
A Winelovers idén rátok bízza, hogy kiválasszátok egy vakkóstolón azt a sauvignon blanc bort, amit utána saját címkével forgalomba hoz. Nézd meg a videóban, miért jelentkeztek mások!..
Te is úgy gondolod, hogy a borozás nem kizárólag a buliról és az ezzel járó bódultságról szól, hanem fontos az is, mit és hogyan iszol? Biztos, hogy még nagyobb élvezetet nyújt a fogyasztás, ha több aspektusból is értékelni tudod, ami a poharadba kerül...
Winelovers A borok alkoholtartalma 2022.01.24 17:05:10
Habár a kulturált borfogyasztás etikettje szerint, nem a borok alkoholtartalma alapján választunk ki egy-egy kóstolandó tételt, az alkoholtartalom egyáltalán nem elhanyagolható tényező. Sőt, nem feledkezhetünk meg a kóstoló társaságra gyakorolt pozitív, kedélyjavító hatásairól sem. ..
Romantikus estét tervezel? Átjönnek a csajok egy jó kis sorozat-maratonra? Esetleg folytatnád az aktuális könyv olvasását a meleg plédedbe burkolózva? Bármelyik programot is választod egy hűvös, téli estén, ajánlunk hozzá 5 fajta bort tökéletes kiegészítésként, ha a klasszikus helyett inkább mást…..
Gondoltuk-e volna, hogy tokaji aszúval végig lehet kísérni egy egész menüsort? Persze nem feltétlenül a nagyi hagyományos, családi receptjeire kell gondolni. Az ízek hasonlóságán és intenzitásán nyugvó, szinte kínálkozó párosítási mód az aszúk eleve adott magas cukortartalmára építenek. De milyen…..
A Winelovers Webshop és Winelovers boros rendezvények marketing feladatai várnak rád, ha a következők mindegyikére egy nagy IGEN a válaszod: érdeklődsz a borok iránt, véredben van a marketing és a social média, célorientált és eredményszemléletű vagy, forgalmi és hatékonysági mutatókkal,…..
A „Miért készítsünk pezsgőből koktélt?” kérdést talán helyesebb (illetve előrevivőbb) úgy föltenni, hogy „Miért ne készítenénk pezsgőből koktélt?” A pezsgős italok keverése egyrészt rendelkezik történelmi hagyományokkal, másrészt pedig hálás terep lehet ahhoz, hogy a sokunkban ott szunnyadó amatőr…..
A válasz röviden annyi, hogy „ott születik”, legalábbis a pezsgő esetében. (Nem így a habzó- és gyöngyözőbornál, ahol az alapbor és a szén-dioxid már felnőttként bútoroznak össze, de erről most nem lesz szó.) A bort – egy második erjedési folyamat végére – pezsgővé átlényegítő, a poharunkban…..