Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kedves Csaba

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Benka Gyula A szarvasi főgymnasium története (Gyoma, 1895) című munkájában részletesen bemutatja az 1791-ben elkészült Tessedik-féle iskolaépület történetét. Tessedik negyed évszázadon át működtette a mezőgazdasági iskoláját, amelyet azonban utolsó éveiben bezárni kényszerült. 1834-ben újból…..
A Tessedik Sámuel Múzeum alapításának célja a helyi történelmi és kulturális örökség bemutatása, Szarvas és környéke régészeti, történeti, néprajzi, helytörténeti értékeinek megtartása, ápolása, ezen értékek minél szélesebb körben való bemutatása.   Kép forrása: reformacio.mnl.gov.hu A múzeum…..
Minden évszakban lenyűgöző látvány, de tavasszal mindenkinek látnia kell… Szarvason jártunk, kihagyhatatlan.  Japán díszcseresznye Szarvas az Alföld talán legőszintébb kisvárosa, a hangulata észrevétlen szippantja be a látogatót, aki – bármilyen messziről jött is – egyszerre érzi idegenben és…..
 Ellátogattunk az egri várba, s ahogyan a legtöbben, fotózgattunk a telefonunkkal. Ezt találtuk. Fedezze fel Ön is a rejtett szépségeket, érdemes! Esős idő. A város, ahogyan a várból látszik.   Farkas (ezüst pecsétgyűrű a XI - XIII. századból). Minden itt kezdődött. Lupus in fabula.   Vad…..
Ha a Felvidékről, Partiumról vagy akár Burgenlandról esik szó, elsősorban a kulturális örökség, a gazdag történelmi hagyományok jutnak az eszünkbe. A kevésbé tájékozottak nem is gondolják, hogy a határtól néhány kilométerre különleges élmények várják az utazót. Megkerestük a három legjobb…..
„Aztán furi dolog történt. Mikor odaértem a múzeumhoz, egyszerre csak egy félmillióért se mentem volna be. Megszűnt a vonzóereje, pedig azért gyalogoltam végig az egész rohadék parkon, és már előre örültem neki, meg minden.” (Salinger Zabhegyező) Az előző posztokban (itt, itt és itt) megpróbáltam…..
"Százezerszer is odamehetsz, és az eszkimó mindig éppen akkor fogja ki a két halat, a madarak még mindig délre repülnek, a szarvasok isznak a tócsából, a szép kis agancsukkal és a sovány lábukkal, és az indián nő, meztelen mellével, még mindig ugyanazt a takarót szövi. Semmi nem változik; ami…..
Az új uniós költségvetési ciklus nemrég megjelent turizmusfejlesztési célú pályázatai egy újabb attrakciófejlesztési hullámot indítanak el, nagyságrendileg 250 milliárd Ft értékben. Előző bejegyzésünkben felvillantottunk néhány szempontot a korábbi fejlesztések hasznosulásáról és a levonható…..
Elstartoltak a 2014 – 2020-as fejlesztési időszak első turisztikai attrakciófejlesztési pályázatai, sorra jelennek meg a felhívások. S bár a 2007 – 2013-as, napokban záruló időszakának mérlegét csak a következő években lehet hitelesen megvonni, általánosságban megállapíthatjuk, hogy erősen…..