Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eastern Magister लामा

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A Biblia tiltja Jézus születésnapjának a megünneplését." Ez nem igaz, a Biblia sehol sem tiltja a Krisztus születésnapjának ünneplését. Ha ezt tenné, megindokolná. Mindenki eldöntheti önmagára nézve, hogy meg akarja-e ünnepelni, de aki pedig másoknak akarja kötelezővé…..
Eastern Magister लामा 2019.02.01 20:44:36
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás  kr 9. fej., 1–9. bek.                                             (mi ez?) MILYEN EREDMÉNYE VAN A PRÉDIKÁLÁSNAK? (9.fejezet)– A szántóföldek fehérek az aratásra A FEJEZET TÉMÁJA: Jehovának köszönhetően növekednek az igazság magvai A Királyság könyv annak…..
Friss és megdöbbentő hír érkezett! https://www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/igaz-vallas/   "Jézus Krisztus nem értett egyet azzal az elképzeléssel, hogy   sok olyan vallás, vagyis út van, mely megmentéshez vezet. Ezt mondta: „szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre…..
A minap Weöres Sándor verseit olvasgattam, és az alább idézett vers elgondolkodtatott, hogy mi is a jóság. Az emberi jóság...
Eastern Magister लामा 2016.11.20 23:44:21
@a századik juh: Már megbocsáss, de az érvelésed egy kissé óvodás stílusú.
Nem neked valók ezek a gondolatok, mert egysíkúan közelíted meg.
Még fejlődnöd kell, hogy megértsed a soraimban rejlő lényeget.
A minap Weöres Sándor verseit olvasgattam, és az alább idézett vers elgondolkodtatott, hogy mi is a jóság. Az emberi jóság.   Weöres Sándor: Nem szándékom Nem szándékom, hogy kérjelek a jóra.  Perzselő szomjat kelteni a jóra: ezért jöttem.  Nem szándékom, hogy hívjalak a jóra.  Korgó éhet kelteni…..
Eastern Magister लामा 2016.10.28 23:15:27
Kedves Barátaim! "...ideje (van) a hallgatásnak és ideje a szólásnak." (Préd. 3:7)
Sajnálom, hogy ellentéteket szült az általam leírt álláspont. Egyet bizton állíthatok, hogy távol állt tőlem a személyeskedés, avagy a kipellengérezése bárkinek is.

Talán ez a közmondás illik az eddigi kommentekre - "Ki mint él, úgy ítél."

Egy bibliai idézettel megkísérlek rávilágítani a mondandóm lényegére.
"Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint." (Róma 7:22)
Ha meggondolom, akkor mindenki e saját belső embere szerint mond véleményt. Nem azt vártam, hogy bárki is magyarázkodjon, vagy igazolja a saját igazát. Akik itt írunk, (többségében) nagyon jól ismerjük az Írásokat. A kiiskolázott lelkiismeret azt jelenti, hogy a sorok közt is tudunk olvasni.
Pl. Sehol nem írja a Biblia, hogy tilos dohányozni. Mégis, ha jó emlékszem ezt a bibliaverset idéztük, amikor erről a tisztátalan, testi szokásról volt szó.
"Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket." (II. Kor. 7:1) Ugye?

A szeretet az elfogadással kezdődik, aminek az ellentéte a megítélés. Legbelül mindenki érzi és tudja, hogy Isten szemében mi a helyes és mi nem az.

Nem vagyok már tagja JT egyháznak. Az írásommal megpróbáltam érzékeltetni, hogyha még bent lennék, hogyan tekinteném az egyházat elhagyók irányultságát, szokásait, életvitelét (valamint a blogaik bejegyzéseit), és ez inspirálna-e, hogy elgondolkodjam azon, vajon jó helyen vagyok-e.

Bocsánatot kérek, ha valakit megsért(h)ettem identitásában, szokásaiban, esetleg életvitelében. További szép estét kívánok!
Ehhez a bejegyzéshez, egy olyan témát választottam, amely mindenkit érint, aki térítői tevékenységnek köszönhetően lett valamelyik közösség tagja. Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy oly sokan, akik rájöttek arra, hogy szektába kerültek, mégis maradnak és nem hagyják el a vallásukat? Ennek…..
            Mottó: "Minden kijárat egyben bejárat valahová"                                                                           Tom Stoppard  Egy korábbi felvigyázó és úttörő tapasztalata Jehova Tanúi gyülekezetéből. Írta: Jiří Brei 2013. december 2. Megjelent: 2013. december…..
Ez a címe Jehova Tanúi egyik kiadványának, amely Jézus földi életéről és szolgálatáról beszél. Egyet tudunk ezzel a címmel érteni, azt hiszem. Személyes tapasztalataim alapján nagyon sok Tanú hiszi ezt, és valóban tesz erőfeszítéseket azért, hogy Urunk értékrendje szerint élje az életét. Jehova…..
Eastern Magister लामा 2016.03.28 22:41:07
@Hajimemashite: 'Azért vagyok itt, hogy tanuljak, megfigyeljek, segítsek és tapasztaljak, hogy elérjek egy magasabb tudatosságot.'
Gratulálok! Tudtad a választ arra, amit 'leslie'-től kérdeztem: 'Ez lenne az emberi földi lét célja?'
Igen. Jól csinálod!
Eastern Magister लामा 2016.03.28 23:49:53
@leslie07: Már megbocsáss, de megint kikerülöd a személyes válasz adta lehetőséget! Ráadásul, ezt nem neked írtam. Ha ez a személyes véleményed:
'Vannak,akik e földi létről már nem is gondolkodnak,
hisz ez a földi lét már rég az enyészetre lett szánva,
és csak a gonoszok ítéletének idejéig van fenntartva.', akkor ne ragozzuk tovább. Nem jutunk egyről a kettőre. Talán fel kellene ébredned, ahogy 'Hajimemashite' teszi!
Olvasva a soraidat, úgy látom ez neked most még nem fog menni. Az segít, ha kívülről próbálod meg nézni a dolgokat.
A változás, a felébredés nem könnyű. Olyan, mint a sárba ragadt csizma, amit nem tudsz kihúzni az ingoványból és csak egyre mélyebbre süllyed, ahogy rángatod. Lépj ki belőle és megszabadulsz a mélybe húzó, emberi okoskodásoktól, legyen az a sajátod, vagy másoké. A sárba ragadt csizmát ott kell hagyni és akkor tudsz külső szemlélőként rálátni a lényegre.
Ezt próbálta érzékeltetni neked 'Hajimemashite' is.
Persze te még nem állsz készen a 'felébredésre'. Előbb-utóbb bekövetkezik a te életedben is. Kívánom neked!
Eastern Magister लामा 2016.03.29 00:01:22
@leslie07: Így van kedves 'leslie', nem kényszer, csak lehetőség.