Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albibacsi

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap tartják az időközi polgármester-választást, amelyen a Fidesszel szemben egy, az összes ellenzéki párt által támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter áll ki. Minden fegyvert bedobtak ellene...
  A katolikus vallás egyik legpusztítóbb tana az "áteredő bűn", ami azt jelenti, hogy már eleve vétkesen születünk e világra. Ha manapság megkérdeznénk az egyház valamely papját, hogy mi az értelme e tanításnak, úgy a legtöbben ködös mellébeszélés keretében a Bibliára hivatkoznának, a…..
albibacsi 2017.11.22 18:42:21
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Keresztény vagyok, bár pár éve nem élek aktív templomi életet."

Rossz hírem van: neked semmi közöd Istenhez.

"Sokat láttam már, mert voltam egyházközségi vezető is, "

Hát ott sem lehetett magasan a léc.
Sokat gondolkodtam, hogy mit is kaphatna tőlünk Bence az első születésnapjára. Olyan ajándékot akartam, ami maradandó, nem egy 5 perc alatt megunható tucatjáték. Rengeteget olvastam és bújtam a csoportokat a facebookon, hogy ötleteket merítsek. Végül, ha jól emlékszem, a Pinteresten találtam meg a…..
albibacsi 2017.11.08 13:31:53
albibacsi 2017.10.22 12:54:30
@Szarvas Norbert:

Norbert, a "kiszámoló" szóval az emberek a kiszamolo.hu blogot, ill. annak szerzőjét azonosítják. Sajnos az a helyzet, hogy te ezzel a kvázi márkanévvel visszaéltél, még akkor is, ha az nincs levédve.

> Még az általános iskolában is azt mondják, hogy "hozd magaddal a kiszámolódat"

Ez egy nevetséges mosakodás, amit bárki cáfolni tud, aki járt általános iskolába. Én az egyetemig is eljutottam, de soha nem mondták nekem, hogy hozzad a kiszámolódat.

Nem lenne egyszerűbb, ha simán bevallanád a dolgot, és bocsánatot kérnél? Sokkal tisztább és gerincesebb lenne.
albibacsi 2017.10.22 14:29:24
@Szarvas Norbert:

Ha megnézzük, hogy te milyen magasröptű pénzügyi tanácsokat osztasz meg a blogodban, meg hogy a(z igazi) kiszámoló miket, akkor ég és föld a különbség. És nem a te javadra.

Ennek ellenére nem gondolnám, hogy minden az igazi kiszámoló körül forog, azonban neked kellene nem ártana. De nem úgy, hogy visszaélsz a másik nevével.
Harmadszor rugaszkodom neki az úgynevezett Lattmann-ügynek. Felhívott ugyanis egy politikai szakíró, és azt firtatta, vajon miért nem veszem észre, hogy Lattmann Tamás „haknizása” a nyilvánosság fórumain Botka László ellehetetlenítését szolgálja. A nemzetközi jogász kilenc hónapig hallgatott arról,…..
Bevallom, a wellness hotelekre és egyéb szállásokra érkező panaszokat fentartásokkal szoktuk kezelni, mert néha még a dokumentáció alapján is nehéz eldönteni, hogy a körülmények vagy a levélíró érzékenysége áll a levél születésének hátterében. Most is ez történt. Még a fotók megnézésénél is…..
Egy haverom mesélte, hogy mikor a lánya megkezdte a középiskolát, az első napon kapott egy vadiúj MacBook Airt. Ingyen. Ahogy mindenki. Mégpedig (tádámm!): az iskolától. És hát persze ez Svédországban történt. Tudom, tudom, lehet erre azt mondani, hogy “ja, hát ott jóhogy!”, meg hogy “ne…..
albibacsi 2017.09.10 17:30:54
@estónia: finoman szolva is ostoba vagy. Valoszinuleg azert ilyen sarga bogre komplexitasu a vilagkeped, mert a 8. osztaly vegere te is epp csak olvasni tanultal meg. De kritikusan gondolkozni, meg egyaltalan erteni, azt nagyon nem.
10 nappal az államalapítás ünnepét követően szükségesnek tűnik számot vetni, átgondolni a kimondott szavak eredeti célját és valós hatását...
Telekommunikációs modernizálásba fogott a cég, amit egy szanálással, valamennyi amortizálással és némi likvidálással foganatosított a Telekom. Lendületes beszámoló következik remek hasonlatokkal és nagy megfejtésekkel. Történt, hogy a naiv 22 éve kiválóan prosperáló családi cégünk úgy gondolta,…..
albibacsi 2017.08.21 20:50:39
@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Egy saját mail szervernek nem az egyszeri költsége a sok (gép, router, stb), hanem a megbízható fenntartása.

Egyrészt milyen, mekkora gépet veszel? Mi van, ha bekakál az alaplap? Akkor meddig fog állni a levelezésed? Ki fogja telepíteni, beállítani azt a gépet? Mire mentesz? Egyáltalán mit mentesz? Ki fogja a biztonsági frissítéseket megcsinálni?

Nem arról van szó, hogy ez a fajta alternatív megoldás nem jó, hanem azt akarom érzékeltetni, hogy a dolog azért komplikáltabb annál, mint ahogy leírtad.
A miniszterelnök volt iskolatársa, barátja és sporttársa nem szereti, ha Orbán Viktor strómanjának nevezik. Ő bizony szeret a saját lábán megállni, nem kell neki hátszél, meggazdagodik ő úgy is, ha a kormányfő ügyet sem vet rá. Higgyük el Mészáros gázszerelőnek és polgármesternek, hogy semmiféle…..
Végre vége a kánikulának, megjött a kedv a konyhatündérkedéshez. Ebben a friss nyári időben sem a test, sem a lélek nem kívánja a nehéz ételeket, de a fagyihegyek időszaka is elmúlt, kéne valami egyszerű, de nagyszerű, amivel nem túl sok melóval lehet nagyot villantani a…..
Múlt héten vettem egy elektromos légyirtót az egyik hipermarketben, amihez a csomagoláson jeleztek egy párologtató elemet, amit be kell tekerni a készülékbe. Hazaérve kicsomagoltam és akkor vettem észre a párologtató hiányát...
albibacsi 2017.08.08 10:15:31
@Haveravera: azok a cuki, vilagito neonszinu muanyag karmoktol en onmagaban hanyni tudnek. Nem is kell, hogy osszefogdosson vele akarmit is.

Mindig arra gondolok, hogy ilyen karmaik a vadallatoknak vannak, Lehet, hogy azok a nonemuek is egyszeruen csak azok: allatok.
albibacsi 2017.08.08 10:16:47
@maxval bircaman szeredőci mélyelemző: csak annyi, hogy te is pont ugyanolyan sutyerak taplo vagy. De gondolom, nem tolem hallod ezt eloszor.
JogÁsz Segédanyag Trócsányinak 2017.06.16 21:42:04
„Számomra nem ismeretes a polgári engedetlenség, azt a jog sem ismeri” – mondta a minap Trócsányi László igazságügyi miniszter annak apropóján, hogy a civil szervezetek polgári engedetlenséget hirdettek a civil törvénnyel szemben. Kép: Élőben Komolyan mondom, megsajnáltam ezt a szegény embert.…..
albibacsi 2017.06.17 12:37:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A büntetéseket nem a bíróság szabja ki? Csak azért szólok, hogy a bíróság egy kicsit más, mint a hatóság.

BTW. nem értem, mit értetlenkedtek. Rejtő Jenő egyik légiós regényében volt egy katona, az állandóan hülye képet vágó Kréta. Ő jutott eszembe, amikor megláttam ennek a félkegyelműnek a képét. Bár Krétáról kiderült, hogy az csak egy szerep, és ő a katonai elhárítás beépített embere. Ez a mafla fejű meg csak Orbán csicskája.
Az alábbi írás eredetije Dwight Longenecker atya blogján jelent meg, 2016. januárjában. Az anglikán közösség legújabb felbolydulása ismét rávilágított a keresztény világ valódi megosztottságára: a megosztottságra a jobb híján "történelminek" nevezhető keresztények, és a "progresszív" keresztények…..
albibacsi 2017.05.28 12:58:14
Sok igazság van a leírtakban, azonban egy dolog megütötte a szememet:

"a progresszív kereszténység fogamzásgátlást használ és jóváhagyja az abortuszokat"

Úgy tűnik, hogy a római katolikus egyház még mindig hadilábon áll a szexualitással.

A fogamzásgátlás pont azért kell, hogy ne kelljen az abortusz. Mert egy egészséges férj és feleség azért annál egy kicsit többször kívánják meg egymást, mint ahány gyereket fel akarnak nevelni.

Tegyük fel, hogy 2 gyereket terveztünk, és nem használunk fogamzásgátlást. Lefekszünk, idővel az asszony teherbe esik, megszületik az 1. gyerek: kb. 1 év aktív intimitás eddig a mérleg.

Adjunk a feleségnek pár hónapot, amíg szülés után ismét lesz kedve, újra intimitás, kis idő múlva megint terhesség, majd itt a 2. gyerek: ezidáig a mérleg 2,5 év akítv intimitás (kis kihagyással).

Adjunk megint a feleségnek pár hónapot, hogy újra kedve legyen az együttléthez. Na de álljunk meg egy szóra: több gyereket már nem akarunk. Ha nem lehet fogamzásgátlást használni, akkor ennyi volt az intim életünk? Egy házasságban kb. 2,5 év jut a szexualitásra? Vagy mégis hogyan gondolták ezt a katolikus egyház megmondói?

A msáik dolog, ami a téma kapcsán még eszembe jutott az, hogy Magyarországon (állítólag) eléggé döcög a papi utánpótlás. Szerintem ebben annak is része van, hogy a papokra kényszerítenek egy mesterséges (mert hogy Isten ilyet nem kíván minden paptól) és életidegen bilincset: a cölibátust.

Nem is csoda, hogy a (római katolikus) egyház történetében folyton probléma, hogy egyes papoknak gyerekeik vannak, ráadásul olyan nőktől, akik nem a feleségeik. Pedig mennyivel logikusabb lenne, ha a római katolikus papok is házasodhatnának, és akkor a szexuális igényeik is Istennek tetsző mederben folyhatnának.

Arról nem is beszélve, hogy az elfojtott szexuális igények sokszor nem megfelelő formában törnek a felszínre, aminek gyerekek a kárvallotjai.

Mindez azért, mert a római katolikus egyház hozzáállása a szexualitáshoz nem találkozik a természetes emberi szükségletekkel, sem pedig Isten akaratával.
Meghal bennünk valami, mikor előszőr kirúgnak egy munkahelyről? Nem tudom, veled már megtörtént-e, de nekem az első felmondásom lélekölő volt. Egy nyugodt napon behívott a tulaj és közölte ennyi volt… Érdekes, hogy ez két hét után történt. Két hetet voltam a munkahelyen…..
Nem lehet kikerülni őket. Bármerre futunk a kibertérben, biztos, hogy összetalálkozunk velük. A nemzeti együttműködés rendszerének álompárjával. Az aranyásóval és az aranyával. Nem bújnak el. Vállalják önmagukat és a kapcsolatukat. Példát mutatnak. Már csak az a kérdés, hogy kinek? A…..
Szülőnek lenni nagy felelősség, és még több munka. A szülő egyszerre bébiszitter, etetőautomata, takarító, öltöztető, lakáj, fürdető, altató személyzet és doki. Ők azok, akik mindent elintéznek, és ahogy megszületik a gyermek, valahogy "elfelejtenek" aludni és megváltozik az életük gyökerestül.  A…..
Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával vagy Jézus maga akart konfrontálódni a zsidó hatóságokkal? A Smithsonian.com egy érdekes videót közölt, melyben szakértők segítségével arra a kérdésre keresik a választ, mi volt Júdás valódi motivációja Jézus elárulására. Mi pedig megkérdeztünk egy…..
albibacsi 2017.05.15 21:35:54
@petimegmondja:

"Több I. században keletkezett forrás szerint Júdás volt a legelkötelezettebb, leghűségesebb követője."

Kétlem. Az evangéliumok szerint Júdás marginális, kb. említésre sem méltó szereplő egészen az árulásig. Az Amplified Bible fordítása adja vissza szépen:

Jesus answered them, “Did I not choose you, the twelve [disciples]? And yet one of you is a devil (ally of Satan).”

"a katekizmus szerint az emberi gonoszságot is Isten teremtette"

valamit nagyon benéztél. Az Isten igéje legalábbis nem támogat téged ebben a tételben, pl. "Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért."
NemGogol Az örök áruló 2017.05.13 19:16:44
Na? Péter bátyám? „Nincs jó véleményem erről az egoizmusra, az egyénre épülő európai struktúráról, erről a balliberális modellről, mert szennyezi a levegőt, és tönkretesz mindent, nem csak ebben a kérdésben” – mondta el Boross Péter. Boross Péter olyan, mint egy gonosz, kellemetlen, utálatos, idős…..
albibacsi 2017.05.15 19:03:21
albibacsi 2017.05.15 19:04:16
@legeslegujabbkor: jaj, harrachgeci, a másik vén hülye
A Fidesz alelnöke nem hallott a Kálvin téri afférról, amikor migránsnak néztek egy pizzaárusítót, és egy férfi megütötte pizzás védelmére kelő nőt, de abban biztos: nyavalyás provokáció történt...
albibacsi 2017.05.12 14:26:46