Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszicho életvezetés

62 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy érzed most magad? Kösz, megvagyok, nincs semmi extra. És Te? Ismerős ez a párbeszéd? Naponta akár többször is elhangozhat ez a kérdés anélkül, hogy a válaszon valóban elgondolkodnánk, vagy valóban kapcsolatba szeretnénk kerülni azokkal az érzetekkel, amik bennünk vannak, elvégre ki akar…..
A rövid előadásomban most azt szeretném megmutatni Nektek, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha megjelenik a szorongás, milyen utakon lehet elindulni ahhoz, hogy ne a szorongás uralja, korlátozza az életünket, hanem élhetőbbé válhassanak a hétköznapok. Tartsatok velem!..
Mi a különbség a kukta és a teáskanna között? És hogyan kapcsolódnak ide az érzésink? Biztos mindenki látott már kuktát működés közben:szép lassan elkezd felmelegedni,majd feljön a szelep, a mert a kuktában folyamatosan nő a nyomás. A szelep mindig csak annyi gőzt enged ki, amennyi ahhoz kell, hogy…..
Szorongás, pánik, karantén és sorskönyv! Hogyan kapcsolódnak ezek egymáshoz?..
Az elmúlt néhány hétben mindannyiunk élete fenekestül megváltozott. Ilyen- világjárvány széleskörű karanténnal-  a jelenleg a Földön élő emberek életében még nem volt, ezért kevés a tapasztalatunk is arról, hogy az ilyen típusú kríziseket hogyan kell jól kezelni, hogyan lehet a végén úgy kijönni…..
A „nem vagyok biztonságban” alapélmény lehet most sokunk számára. Aki ma a földön él, egyikünk életében sem volt olyan, amit most a világ a következő hetekben át fog élni.   Csak fantáziánk lehet arról, hogy hogyan fogjuk viselni a bezártságot, összezártságot, a bizonytalansággal járó stresszt.…..
Munkám során gyakran használom a fókuszolás módszert a folyamatok kísérésében, ezért azt gondoltam, hogy írok róla egy kicsit, hogy jobban látható legyen, mi ez a módszer, és miért tud rövid idő alatt változást hozni az életünkben. A fókuszt gyakran használom szorongás és pánik esetén, mert azt…..
Pánik és szorongás… sokak számára ismerős tünetek lehetnek ezek. Hozzám gyakran térnek be ezekkel a problémákkal a kliensek. Azt gondolom, hogy a tünetek a legpontosabb útmutatók a lelkünk felé. Tűpontosan mutatják, hogy mivel van dolgunk. Nemrégiben egy középkorú nő tért be hozzám komoly…..
Az utóbbi időben rengeteg olyan poszt jön velem szembe különböző Fb csoportokban, ahol a posztoló úgy érzi, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatában, szenved, de bizonytalan abban, hogy jól érzi-e, hogy ahogy a kapcsolata működik, az valahogy nincs jól...
Az előző részben arról írtam, hogy hogyan lehet felismerni, ha a gyerekünk szorong. Most pedig a szorongás mellé a dühöt és a feszültséget is hozzákapcsolva, összegyűjtöttem néhány olyan technikát, amivel mi szülők segíthetjük a gyerekeinket abban, hogy ezeket a nehéz érzéseiket oldani tudják. A…..
Sokszor megélhetjük azt, hogy tele vagyunk indulattal, dühvel, negatív érzésekkel, és a lehető legváratlanabb pillanatban tör ki belőlünk, és esetleg csattan a szeretteinken, vagy olyan embereken, akik véletlenül pont akkor kerültek utunkba. A nehéz érzéseink tudnak így viselkedni, mert…..
„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” – mondta Lao Ce, a taoizmust megalapító filozófus, aki Krisztus előtt a 4. században élt Kínában. Ha úgy érzed, hogy nem érzed jól magad a bőrödben, és ezen változtatni szeretnél, akkor itt a lehetőség, hogy tegyél érte! - Lelki problémák esetén (a…..
A szorongás mind a gyerekeknél, mind a felnőtteknél különböző élethelyzetekben, életszakaszokban átmenetileg vagy tartósan meg tud jelenni. Fontos, hogy időben felismerjük, mielőtt egyre nagyobb teret nyer az életünk és gyerekeink életének különböző területein. Amikor a gyerekek szoronganak, akkor…..
(© Depositphotos.com / Sergey Mostovoy) - Vajon jó anya vagyok?- Jól csinálom?- Munka mellett hogyan lehet összeegyeztetni a háztartást és a családot?- Hogyan legyek egyszerre anya, feleség, társ, dolgozó nő?- Hogyan találok új társat gyerek(ek) mellett?- A tested jelez, de nem érted, hogy mit…..
(© Depositphotos.com / Paul Hakimata) - Várat magára a baba?- Vagy már a hasadban van?- Félsz a szüléstől?- Természetes szülésre vágysz?- Milyen anya leszel? Anyává válni a legnagyobb dolog az életünkben. Ezért is fontos, hogy hogyan készülünk rá. 20 éves koromban a Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági…..
- Még keresed az igazit?- Megtaláltad már a párod, de nehézségeitek vannak?- Sikeres vagy a munkádban, de a magánéletedben nem találod a helyed?- Túl sok a feszültség a munkahelyeden?- Keresed a számodra megfelelő munkát, hivatást?- Keresed a munka és magánélet egyensúlyát?- A tested jelez, de nem…..
Az utóbbi időben többször felmerült a kérdés, hogy egy-egy nehezebb élethelyzetben, amikor szorongás, stressz, feszültség van a mindennapokban, mit lehet tenni magunkért. A korábbi írásaimból összegyűjtöttem egy túlélőkészletet, amit ilyen eseteken érdemes lehet elővenni, átböngészni, kipróbálni…..
Hónapok óta követek babavárós csoportokat a Fb-on, mivel hamarosan ismét anyává válok. Érdekes azt megtapasztalnom, hogy mennyire nem vagyunk hajlandóak felelősséget vállalni, és mennyire egyszerű az irányítást és a döntéseket átadni másnak (főleg ha az a másik fehér köpenyben van). Azt látom, hogy…..
Mindig érdekes megtapasztalni, amikor a test tünet formájában üzenet küld. Az elmúlt 1 hétben pont ez történt velem is. Ez a mai egy kicsit személyesebb poszt lesz... Egy friss tapasztalatomat  szeretném megosztani most veletek, hátha bátorítást tud adni másoknak is a testével való kommunikációhoz!..
Egy megcsalásos történet valahogy soha nem úgy néz ki, hogy a kapcsolatban minden tökéletes volt, de valahogy képbe került véletlenül a harmadik. Ha jobban megvizsgáljuk ezeket a történeteket, akkor bizony rá lehet akadni néhány tipikus előzményre. Például: egy régóta húzódó…..
A szorongás egy olyan állapot, amivel nagyon nehéz együtt lenni. Van olyan, amikor sokáig lappang, mint egy búvópatak, és csak akkor vesszük észre, amikor már elhatalmasodott, de olyan is van, amikor hirtelen a „semmiből” tör elő hatalmas energiával. Bármelyik verzióval is van dolgunk, mindkét…..
Van olyan élményed, hogy sok év távlatából visszaemlékszel valamire, és olyan érzésed van, mintha csak tegnap lett volna? Ha ez egy rossz élményekkel teli emlék, akkor átélheted újra és újra azokat a nehéz érzéseket, amiket akkor éreztél, ami mindez veled történt. Hogyan lehetséges ez? És hogyan…..
Amikor beszélgetek valakivel, gyakran előfordul, hogy arról mesél, hogy mennyire rosszul esik neki, hogy XY soha nem hívja fel, valamelyik családtagjának eszébe sem jut, hogy segítsen neki valamiben, „tudja, hogy szarul vagyok, de nem kérdezi meg, hogy mire lenne szükségem”…stb. Ismerősek ezek a…..
A mindennapok során azt tapasztalom, hogy sokszor és sokaknak nagyon nehéz a dühvel mit kezdeni. Én is közéjük tartozom. Ma reggel például mentünk az oviba, és egy autós úgy parkolt, hogy a járdán nem lehetett gyerekkel együtt rendesen elmenni. A vezetője benne ült, mutattam neki, hogy menjen kicsit…..
„Egy versenyen vagy nyerünk, vagy tanulunk belőle”- mondta egy interjúban Hosszú Katinka. Amikor meghallottam ezt a mondatot tőle, rögtön az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha mi is így állnánk az élet dolgaihoz. De ez sajnos sokszor nem így van. Előfordulhat, hogy van egy a „Légy tökéletes!”…..