Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almandine12

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lepcsánkparty Pontypaprikás 2021.08.11 00:10:00
Mindenféle halat imádok, legyen az tengeri, folyami vagy akár tavi. Mivel az idei nyaram otthon telik, a helyi választékból kell válogatnom. Az irdalt pontyfilét például nagyon megfelelőnek találtam a környékbeli halgazdaság boltjából, készült már belőle halászlé, rántott ponty - most a paprikás…..
Nomeg egyebekből ... Marha húsoscsontot nagyon ritkán találok, de most lehetett kapni rengeteg sertést, ami szintén jó a pho leveshez. Majd marhaszeleteket is teszek bele, hogy "pho bo"-nak hívhassam, ami a marhaleves alapra épített pho leves ... Nagyon divatos mostanában ez a leves. Sok…..
Biztosan sokan hallottatok már a vörös lencse levesről. Beleszórjuk a curryport és kész. No, ez nem az:-) Azt már néhányszor leírtam, hogy a sárga currypor az nem egy fűszer. Az egy fűszerkeverék. És Indiában nem azzal főznek. A currypor a briteknél lett népszerű, miután gyarmatosításuk és utazásaik…..
Almandine12 2021.01.24 06:35:51
Tavaly januárban jártunk először a Monsterben, amikor felfedeztük, hogy a belvároson kívül is van élet, vagyis, hogy a Vásárhelyi Pál utcában is lehet igazán finom hamburgereket találni. Azóta eltelt némi idő, és nemrég egy mind külsejében, mind tartalmában megújult étlappal álltak elő, amelyen sok…..
A kétezres évek elején jelentek meg az első robotporszívók, és azonnal milliókat adtak el belőlük. Rengeteg olyan ember volt ugyanis, akit egyrészt lenyűgözött, hogy egy ilyen diszkoszforma izé magától feltakarítja a boltban a 2x2 méteres padlót, és aki benyalta a gyártók szép szavait. Ám a kiváló…..
Vajon hol a legjobb élni a világon? A kérdés nagyon nehezen megválaszolható, sokan próbálkoztak már vele, a nehézséget persze az jelenti, hogy mindenkinek más a fontos, de azért időről időre előkerül egy-egy objektív lista. Így például most is. Stockholm hivatalosan is jó…..
Adott egy elég szomorú helyzet, aminek diagnózisát nagyjából úgy lehetne felállítani, hogy elkezd a gyermek ismerkedni az Office 2003 programcsomaggal általános iskolában, majd gimnáziumban, szakközépiskolában a végzős évre megtanulja kezelni a word, powerpoint, excel hármast, talán belepillant az…..
Almandine12 2016.03.27 17:44:27
@WiteNoir:
"ja, korábban dolgoztak, vagy tisztességes egyetemeket végeztek el, de a ti csodás követelményeiteknek nem feleltek meg."
Az évek során lejjebb adtuk az elvárásainkat, most már felvennénk olyanokat is, akiket 3-4 éve még nem. De amúgy valóban: ha dolgozott, és tisztességes egyetemet végzett, de pl. nem tud angolul, akkor nem vesszük fel. Nem tudná ugyanis elvégezni a munkáját.

"egy értelmese ésszerűen gondolkodó ember elég nehezen illeszkedik be egy tipikus mai csapatba, aki meg annyira brutálisan jól kommunikáló, társaságkedvelő stb. lehet hogy nem informatikusnak megy vagy azon belül másfajta pozícióba"

Sehol sem írtam, hogy ilyennek kell lennie. Az informatikusok nagy része introvertált, és ezzel semmi probléma nincs. Az őszintétlen, agresszív, negatív beállítottság viszont kockázatot jelent, az egész csapatra hatással van, és ezt mindenáron igyekszünk elkerülni.

"a női programozókkal kapcsolatos lenézésről meg annyit, hogy nagyjából tudod te hogy átlagos diplomás karrierista multifaszik hogy vélekednek a nőkről? (most eltekintve attól hogy van-e alapja vagy sem)"

Azt tudom, hogy az én cégemnél hogyan. Itt csak az számít, elvégzi-e a munkáját, és ha igen, akkor milyen minőségben. Az én egyik csapatomban a legjobb programozó egy nő. A másikban a product owner az. Csak azt sajnáljuk, hogy nincs több lány a csapatban.
Almandine12 2016.03.27 17:52:29
@gyongyi70: "Ja, ja a HR, mint rosta. Erről nagyon rossz a véleményem. Vezetőként én meg szoktam kerülni, hogy beleszóljanak, én magam felvételiztetek. Még nem faragtam rá. Nem egyedül döntök, hanem a helyettesemmel plusz egy ember, volt, hogy vkit azért nem vettünk fel, mert nagyon eltért a gondolkodásmódja SZAKMAILAG, és túl fárasztó lett volna átformálni, de teszek rá, "beleillik-e a csapatba" és más ilyen marhaságokat. Még soha nem faragtam rá. Van, akivel nem járok ebéádelni, nem jópofizunk, de minden beosztottam megfeleéően dolgozik."

Én is vezető vagyok. A HR interjún én, a HR és általában még egy csapattag (rendszerint az SM) szokott részt venni. A döntést közösen hozzuk meg. Ritkaság, hogy nem értünk egyet, de akkor kompromisszumot keresünk, a legtöbbször felvesszük az illetőt, és megnézzük a próbáidő alatt hogy teljesít.

Amúgy meg nem tudom, más hogy van ezzel, de lehet szakmailag akármilyen penge, én olyat nem veszek fel, aki az 1 órás interjú alatt szóhoz sem hagy jutni senki mást, folyamatosan ömlik belőle a panasz a munkahelyére, a főnökére, a munkatársaira, a kormányra, és 5 év alatt 6 munkahelye volt (ez egy konkrét eset). Ha te felvennéd, hát sok sikert (és türelmet) hozzá.
Almandine12 2016.03.27 17:57:59
@pamut: "ha nem titkos az infó, mit kezd a cégetek azzal a ténnyel hogy nem tudtok elég embert felvenni? túlórázniuk kell a meglévőknek? vagy lemondtok munkákat?"

Fejlesztők és tesztelők esetében kölcsönzött munkaerőt alkalmazunk. Ez sajnos jóval drágább, mint a saját. Speciálisabb esetekben, mint pl. architect, általában megkérünk egy másik architectet hogy segítsen be, amíg találunk valakit.

"a beugró szakmai teszt úgy nagyjából miket fed le?"
Függ a csapattól, pozíciótól stb. Lehet teszt, amit maga a csapat állítottt össze. Lehet egy X hibát tartalmazó program, amit ki kell javítani adott idő alatt egy gépen. És használunk olyan internetes szolgáltatásokat is, amik kifejezetten egy adott szakmai tudás felmérésére szolgálnak.

"és mennyi idő a próbaidő, ami alatt egy felvettnek akár egy új nyelvet kell megtanulnia? "
4 hónap. Azért hozzáteszem, hogy ez a lehetőség csak azok számára van, akik hasonló területen dolgoztak más cégnél, és tényleg jók.