Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nitro1

0 bejegyzést írt és 704 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és különböző betegségek kialakulására. De milyen a jó reggeli és mi az, amit inkább ne együnk reggel?..
Az épületek és tárgyak hőkamerás vizsgálata nagyon hasznos és hazánkban is nő azoknak a száma, akik magánemberként szeretnének otthonukról ilyet készíttetni. Ebben a cikkben elmeséljük, hogy pontosan mi is ez és miért is olyan előnyös egy ilyen szolgáltatást igénybe venni...
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
nitro1 2020.08.25 10:06:17
@eßemfaßom meg áll: "Az igazán ügyes macska ráadásul a szomszéd kertjébe, így a gazdinak nincs dolga a macskaszarral csak élvezi a cicacukiságot."

Igen, de ez is változó, gyanítom, nevelés függvénye is. Kertes házban lakunk, de nekünk allergia miatt nincs macskánk. A szembeszomszédnak és egy telekszomszédnak is van. A szembeszomszédé közül az egyik (vagy több is, nem tudom, ott több macsek van), itt szokta elvégezni a nagydolgát, a mi kertünkben, mindig valami jól látható helyen. A másik szomszédét még nem láttam ide székelni, csak pisilni,de azt is mindig gondosan elkaparja. Nem tudom, van-e köze ennek ahhoz, hogy a szembeszomszédék macskái amolyan félvadak, még nekik se nagyon hagyják megfogni magukat, a szomszédé meg kezes bárány, odajön, ha a nevén szólítom.
nitro1 2020.08.25 14:01:47
@droid_: De ide mindkét szomszédból járnak. Mondjuk egyszerre még nem láttam őket itt.
A World Wide Fund for Nature (WWF) Hogyan tartsuk meg a vizet otthonunkban? címmel készített egy, a lakosság vízgazdálkodási szemléletformálását célzó igen szemléletes infografikát. Az illusztráció kiválóan összefoglalja, hogy lakossági szereplőként hogyan hasznosíthatjuk a lehulló csapadékvizet a…..
nitro1 2020.08.18 20:05:40
@igazi hős: ""esővizet tárolok, erről megy megy a WC öblítés is" Ezt igyekezz továbbra is titkolni a csatornázási művek elől, különben sokba fog kerülni."
Miért, az nem kerül sokba, ha vezetékes vízből locsolsz, de ugyanúgy kiszámlázzák a csatornázási díjat is, mikor az nem megy a csatornába?
nitro1 2020.08.18 21:59:15
@igazi hős: 20 köbméternél nem sokkal több nekünk a teljes kéthavi vízfelhasználásunk, pedig 2 felnőtt + 4 gyerek van. Mit termesztetek, aminek ennyi víz kell?
Hát, ez az, amire senki sem gondolhatott hónapokkal ezelőtt. Ilyen drámai változás a mindennapi életünkben emberemlékezet óta nem volt. A koronavírus terjedése az élet számos területén borít fel mindent, ami idáig olyan egyszerűnek tűnt. Az oktatás is elszenvedi most az eseményeket, de hála istennek…..
nitro1 2020.03.20 12:45:11
@KeeganBong: Nincsen informatika tanár, aki átfogná és megszervezné az egészet, a többi tanár "kiokosításával" egyetemben?
Az óvodák és iskolák kényszerű bezárása új kihívást jelent minden szülő és gyerek számára. Távmunkában tapasztalt szülőként összegyűjtöttem 10 hasznos tippet, hogy ne kergessen őrületbe a kényszerű otthonlét, és hasznosan kösd le gyermeked fölös energiáit...
nitro1 2020.03.17 10:49:14
@nikk rivers: Ott van még az is, hogy "Ha nincs gyereked, úgyse értheted."
Ami viszont igaz is.
nitro1 2020.03.17 23:36:38
@nikk rivers: Jó neked. Én valahogy rosszul tűröm, ha ötpercenként megzavarnak a komoly figyelmet igénylő munkában.
 Hát újra eljött a karácsony....sajnos a karácsonyi körkép rovatommal idén is megcsúsztam, úgyhogy a rengeteg heti teendőm miatt a maradék három epizód ebből már nem készült el. No, nem baj majd jövőre előbb kezdem…ahogyan azt már tavaly is megfogadtam. Ma egy kicsit megint nosztalgikusra veszem a…..
Nekünk ingatlanosoknak, néha érthetetlen az ügyfeleink türelmetlensége, bizalmatlansága, nem is sejtjük, hogy mi az oka, hiszen megpróbálunk abszolút korrekten tájékoztatni, de gyakran így sincs bizalom. Nos az élet megmutatta, hogy miért.                                                           …..
Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? A régi „iskola” szerint erre azt kellett volna válaszolni, hogy neeem, dehogyis, csakis Önökhöz szeretnék jönni dolgozni, mert meg kell(ett volna) mutatni, hogy neked ez az állás…..
nitro1 2019.02.20 12:55:37
@Melki: Valszeg azért, mert az nem biztos, hogy piacképes? Te szívesebben dolgoznál olyasmit, amit szeretsz csinálni, de vagy nagyon keveset keresnél vele, vagy nagyon nehezen találnál ilyen állást, vagy inkább olyasmivel, amit nem annyira utálsz, elmegy kategória, de legalább megfizetik? Nem sokaknak van olyan munkájuk, amit nagyon szeretnek csinálni, az szinte csak Tolkiennél van, hogy a munkátok a hobbitok. :-) De ha még így is lenne, ha egész munkaidőben azzal foglalkoznál, amit szeretsz, és még szabadidődben is, nem unnád meg egy idő után?
2018. noveberében egy multi online áruházában rendeltem egy karton tejet, és bankkártyával fizettem. Ahogy kell, átirányított egy szép nagy bank online fizetési felületére, ahogy beírtam a bankkártyaadatokat, visszaküldött az online áruházba, ott megdícsértek, milyen ügyesen fizettem, és vártam a…..
nitro1 2019.02.12 11:05:59
@Világít a torony: Szerintem meg vissza kell térni a cserekereskedelemre, mert a pénz is lehet HAMIS! :-D
nitro1 2019.02.12 13:43:40
@Világít a torony: Melyiket nehezebb hamisítani, tyúkot, vagy pénzt?
nitro1 2019.02.12 17:59:37
@Világít a torony: Igaz. De a készpénz alapú gazdaságot nem sok minden indokolja. Maximum a napkitöréstől való félelem.
Világszerte annyira alváshiányosak vagyunk, hogy a helyzetet már alváshiány-járványként is emlegetik. Ez akkora problémákat okozhat, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű alvást szinte receptre kellene felírni. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és a pihenés nem jutalom, nem privilégium,…..
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
nitro1 2018.12.14 14:52:37
@ProsTata: Ne röhögjél, ilyen tényleg létezhet! Bedugod, lebassza a kismegszakítókat, máris csökkent a fogyasztás! :-D
nitro1 2018.12.14 16:32:52
@ProsTata: Biztos meg lehet úgy is csinálni a hardvert, hogy levágja. :-)
A lakásbérlés egyik neuralgikus pontja, amikor kiderül, hogy a tulajdonos értékesíteni kívánja az ingatlant. A bérlő ugyanis a lakhatása megoldása mellett legtöbb esetben azzal is szembetalálja magát, hogy a tulajdonos a legváratlanabb pillanatokban toppan be…..
nitro1 2018.11.05 23:23:44
@Rémbódess: Hát, ha a szomszédok, vagy ismerősök csak úgy nézegetnek lakáshirdetéseket, belebotlanak ebbe, és a paraméterek (kilátás, külső fotó, stb.) alapján beazonosítják a lakást, akkor máris köthetik.
Vagy bekapcsológomb, vagy éppen ki-be kapcsoló gomb. Még rendes magyar neve sincs, pedig minden nap nyomkodjuk, kattingatjuk, meglátjuk az ikont és zsigerből tudjuk mire szolgál vagy mi fog történni ha piszkáljuk. Segíts már Kazinczy! Izé... POWER BUTTON!Az szimbólum eredete viszont már kevésbé…..
nitro1 2018.10.26 12:57:40
@I_Isti: Mer a villanykörte nem fér be olyan kis helyre...
Hajózzunk most egy kissé könnyedebb vizekre!A szolgaalelkűséget próbálom meg szemlélteni a WC-csészék példáján keresztül.Először is --hogy a gondolatmenet érthető legyen-- be kell mutatnom eme csészék két alapvető fajtáját: a lapos- és a…..
nitro1 2016.02.16 20:57:04
@fofilozofus: Nem kened rá? Akkor lábbal nyomod le a kilincset, amikor kimész a fülkéből? :-) Vagy a kilincsre is papírt teszel...
nitro1 2018.06.28 17:37:29
@blogollol: Nekem 40 évig laposöblítésű volt, és elhiheted, volt már, hogy felloccsant. Persze nem mindennapos, de ahogy írtam is, attól még hogy nem érzed, apró részecskék akkor is lehet, hogy felloccsantak. :-)
Halogatás. A szó, ami hallatán tikkelni kezd a szemed, viszketni kezd a rég gyógyultnak hit gyulladt szőrtüsződ a ..ott és ránézésre megmondja bárki a pontos pulzusodat a nyakadon dülledő érre nézve, ha egy méteren belül van. Tudod (TUDOD), hogy az élet megkeserítője, szorongáskeltő…..
Alig ocsúdtunk fel a Las-Vegas-i tömegmészárlás sokkjából, máris jött egy újabb, megmagyarázhatatlan tragédia. Néhány napja egy templomba sétált be valaki Amerikában, szisztematikusan haladva megölt nem egy, nem két embert. Mégis miért? A lehetséges magyarázatok között nyilván mindig előkerül a…..
nitro1 2017.11.10 20:31:17
@kvadrillio: Ha még nem ismered, ajánlom figyelmedbe az Oxycontin express című művet. www.youtube.com/watch?v=wGZEvXNqzkM
Első ránézésre, amikor a laikus érdeklődő épp csak ismerkedni kezd az Univerzum törvényeivel, az ismeretekkel, amiket már tudunk, az elméletekkel, amelyek még igazolásra vagy cáfolatra várnak, úgy tűnhet, mintha a legprecízebben megalkotott gép apró alkatrészeit és kölcsönhatásait látnánk. Pedig…..
nitro1 2017.02.06 11:51:06
@Arthur Arthurus: Ennyire moderálni való volt a válaszom? Vagy az volt a baj, hogy nem jelöltem meg, mire válaszolok? Most már megjelöltem, és a kérdés továbbra is fennáll:
"Nem egészen úgy mozognak a bolygók, ahogy "tanultuk", hiszen a Nap is halad az űrben és viszi magával a kis családját :) " Mihez képest?
nitro1 2017.02.06 22:16:45
@Arthur Arthurus: Így már oké. :-)
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Előre szólok, hogy érzékeny dolgot érintek: Lakást akartam venni, viszonylag gyorsan, mert nem akartam betenni a megtakarított pénzt a bankba, ott szinte semmit sem adnak érte. Az egyik irodához fordultam és találtak is egy jónak tűnő lakást. Kétszer is kimentem az…..
nitro1 2017.01.25 12:15:23
@para_noir: Hát kb. De ez bármilyen eladási hirdetésre igaz, legyen az autó, műszaki cikk, szekrénysor, stb.
Aneta Grzeszykowska 1974-ben született, 1999-ben végzett a varsói Szépművészeti Akadémián, grafikus szakon. Művészetében fotográfiát, videót, és digitális technikát alkalmaz, hogy felfedezze az intimitás és az identitás kérdéseit, illetve megalkossa a gyerekkor, a nőiség, és az öntudatosság…..
nitro1 2016.12.16 20:41:18
@cardiobascuralis: Hagyjad. Tudod, hogyan alakul a nyelv: valamit helytelenül használnak, de annyira elterjed, hogy aztán végül az épül be a nyelvbe és "ellopja a show-t"...
 ..
nitro1 2016.12.14 10:34:43
@Danubius: Nem rossz ötlet LENNE. De az állam vajon kivel építteti ezeket? Nem V. Orbán császár fog saját kézzel odamenni, és felhúzni azokat. Itt meg akkor a mutyiszerződésekre megy el a pénz. De javíts ki, ha nem jól látom...
Téged sem került el a hidegben a megfázás? Egy kis torokfájás miatt azonban még nem kell egyből a patikába rohanni. Számos otthoni gyógymóddal lehet próbálkozni a betegség ellen. A múltkor azt mutattam, meg milyen csodaitallal vehetitek fel a harcot a megfázás ellen. Most azonban arra mutatok egy…..
nitro1 2016.12.12 13:12:00
@cardiobascuralis 2:
"Nagyjából 1 340 találat (0,29 másodperc)
Találatok a következőre: gargalizál
Nem találhatók eredmények a következőhöz: garalizál"

Vagy esetleg erre gondoltál?
"gargarizál / gargalizál
2012. 11. 12.
Gargalizálás vagy gargarizálás a helyes?
A köznyelvi alak a gargarizál, a gargalizál népies (Magyar értelmező kéziszótár, Akadémiai, 2003, 435.)."

Hogy ne legyek teljesen offtopik, azt mondják, ha házi pálinkával gargarizálsz, az is fertőtlenít. Lehet, hogy még az íze is jobb, mint a sós oldatnak. :-)