Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nittümeki

0 bejegyzést írt és 1193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta vártunk a katarzisra a magyar válogatottól..
Nittümeki 2020.02.11 14:59:28
@Darkside007: Az általad említett srácok a Volanból, Macból stb. (már ha ugyanazokra gondolunk) mind 20-22 évesek, nem 18 és fél. Nem mindegy....Ha annyira jók lennének, lassan húzóemberekké kéne kinőjék magukat a "kirakatcsapatainkban", de ez sajnos nem látszik. Utoljára Erdély Csaninak sikerült ez, de aztán ő is megragadt a szolid Ebel-játékos szinten. Nottinghamben ott volt pl. Szita, aki ügyes kis játékossá nőtte ki magát a Volánban. Csakhogy a selejtező tornán pont azzal a szép és fontos góllal csinált kevesebbet, mint Papp (akinél három és fél évvel idősebb).....
Nittümeki 2020.02.11 15:00:56
@Nittümeki: Egyébként sok mindennel egyetértek a fenti hozzászólásokból.
Megvannak a sorok a britek elleni mérkőzésre Rajna Miklós (Arany Gergely) Stipsicz Bence, Pozsgai Tamás – Szirányi Bence, Scott Macaulay – Garát Zsombor, Kiss Dániel – Szabó Bence Erdély Csanád, Hári János, Sofron István – Papp Kristóf, Nagy Gergő, Galanisz Nikandrosz – Terbócs István,…..
Nittümeki 2020.02.09 22:02:52
Semmi veszítenivalónk nincs Nottinghamben..
Nittümeki 2020.02.06 16:22:11
@rikkitikki: Nagy nagy lájk! :)
Szerintem ez a csapat is bármire képes lehet..
Nittümeki 2019.12.12 10:44:17
Bartalis István a svéd másodosztályban folytatja Miért döntöttél az Allsvenskanba való visszatérés mellett? Még szeretnék előrelépni és jobb jégkorongozó lenni, nem adtam fel, hogy játszhassak magasabb szinten. Abban a korban vagyok, ha még megszeretném ezt próbálni, akkor most kell…..
Várhatóan Nottinghamben selejtezünk az olimpiára Női világbajnokság, Halifax, Truro, 2020. március 31.–április 10., résztvevők: Egyesült Államok, Kanada, Finnország, Oroszország, Svájc (A csoport), Japán, Németország, Csehország, Dánia, Magyarország (B csoport)Férfi divízió 1/A csoportos…..
Varga Arnold marad Újpesten..
Nittümeki 2019.05.19 11:55:14
@essze: Plusz 1. Általános magyar jelenség ez amúgy. Inkább kiemelkedőnek lenni gyengébb szintén, mint kipróbálni komolyabb kihívásokat. S ha anyagilag ez megéri...Ezért tisztelem nagyon Hárit és Vay-t. Választhatták volna ők is a tartós évek, illetve extraliga "sztárságot", mégis inkább elindultak (visszatértek) a komolyabb kihívások irányába!
Nittümeki 2019.05.19 11:56:36
@Nittümeki: évek helyett ebel. Hülye telefon.
Szlovákia–Kanada 5-6..
Egyesült Államok–Franciaország 7-1..
Nittümeki 2019.05.13 08:42:09
@KCs: @lbsz: Egyáltalán nem értek egyet. Szerintem fájdalmas lenne megtapasztalni, hogy még egy francia/dán/norvég , neadjisten egy lett/német/szlovák/ (!) csapat hol is áll a Div I/A mezőnyéhez képest...Az elmúlt években nagyon izgalmssá váló másodvonalbeli vb egy többnyire előre lefutott történetté válna. Ezek a csapatok soha nem esnek ki a 16-ból, bár gyenge éveikben néha közel állnak hozzá, ugyanakkor jó éveikben kifut egy-egy bravúros szereplés is. Átlagban meg izgalmas, jó színvonalú alsóházi meccseket vívnak egymással, olyan szinten, amitől mi nagyon messze állunk.
Arról nem beszélve, hogy az utóbbi években komolyabb előrelépést a klasszikus liftezők közül egyedül az osztrákok tudnak felmutatni, ami azért el is volt várható tőlük a hoki ausztriai hátterét tekintve. Ők meg a két idén feljutó posztszovjet banda megközelítik talán megközelítik az előbb említett csapatok szintjét, de ennyi. Az utánpótlásban többé-kevésbé ugyanezek az erőviszonyok.
Vay Ádám elhagyja a DVTK Jegesmedvéket..
Nittümeki 2019.05.10 12:54:09
@Nittümeki: Illetve lehet jobb, hogy így alakul, úgy tűnik. Azt nem tudjuk, hogy egyáltalén keresték-e ennél magasabb szintről.
Nittümeki 2019.05.11 13:12:21
@fenderbass: @szmakarov: A division 2 meg a negyedosztály. A másodosztály erőssége minimum ebel/tipsport liga (de inkább mindkettőnél jobb), a harmadosztály (ahol Horváth Bálint fog ősztől játszani alswenkanos feljátszási lehetőséggel) színvonala meg tippem szerint simán meghaladja az erste ligáét. Elég megnézni, hogy mekkora királyok lettek nálunk azok a játékosok, akik onnan jöttek (pl. Denszaró). De van egy olyan érzésem, hogy magyar szemmel a negyedosztály se lehet épp rossz....
Nittümeki 2019.05.11 13:13:14
Igazodnunk kell a megváltozott erőviszonyokhoz..
Nittümeki 2019.05.08 15:28:24
@DominiKing:"... ami működik az EBEL-ben vagy a szlovák Extraligában, az nem feltétlenül alkalmazható ebben a divízióban".
Ez szerintem bizonyítvány-magyarázó opportunizmus. Nehogy már azt állítsuk, hogy a Div I/a színvonala magasabb, mint a két említett liga (talán a legaljuknál igen), mert ez egyszerűen nem igaz. Tény, hogy az idei mezőnyben két bitang erős khl-alapú csapat is volt (fel is jutottak, lényegében tükörsimán), de egy olyan mezőny esetében, ami pl. jövőre várható nagy valószínűséggel, ez egyszerűen nem igaz.
Nittümeki 2019.05.08 15:33:33
@Nittümeki: Ja és ha jövőre, az ideinél várhatóan sokkal gyengébb mezőnyben kifut egy jó eredmény, esetleg egy feljutás, akkor persze rögtön agyon lesz dícsérve az EBEL és az Extraliga, hogy mennyire hasznosak...
Nittümeki 2019.05.10 14:36:17
@horivan: Sok mindennel egyetértek, főképp a mesterségesen feltúrbózott kirakatcsapatok nem (csak) pozitív hatásaival...Az viszont kérdéses, hogy mi lenne ha belátható időn belül "hazajönne" a három csapat. Többen megpróbálnának-e légiósnak állni (ami szerintem is a helyes út) vagy volános, dtvk-s, macos "sztárjainknak" -pont az általad is említett rossz szocializációnak köszönhetően - hirtelen a mi kis magyar-székely bajnokságunk is (újra) megfelelne és minden menne tovább a régiben, a langyos víz nem kavarodna fel túlságosan.
Persze a három nagycsapattal hirtelen nagyot erősödne az Erste Liga is, de még mindig messze lenne attól a szinttől, amire egy nagyravágyó válogatottat építeni lehet (legalábbis szerintem).
Sofron István a MAC Újbudában folytatja..
Nittümeki 2019.05.07 20:30:15
@Nittümeki: Szóval becsüljük meg azt a néhány skandináv topligás játékosunkat, akik vannak és reméljük bővülni az ilyen kaliberű játékosok számát. És ezért is szomorúak az olyan eltékozolt (legalábbis kívűlről annak tűnő) pályafutások,mint a Sofié....De én idesorolnám Nagy Gergőt is, neki se az EL-ben lenne a helye...Mondjuk most már lassan tényleg oda való, nagyon lelassult, a nála öt évvel idősebb Sarauer mellett talán a leglassabb játékosunk volt a vb-n. És az egyik leggyengébb.
Magyarország bent maradt a divízió 1/A-ban..
Nittümeki 2019.05.05 12:12:02
@KCs: Nem ezt mondom, azt hiszem, félreértettél. De a utóbbi években elég jó eredmények voltak az utánpótlásban, jobbak, mint felnőtt szinten. Ehhez képest a 96-97-sek óta nem igazán jöttek ki a rendszerből olyan játékosok, akik annyira döngetnék két kézzel a felnőtt válogatott kapuját, hogy muszáj lenne őket beengedni...
Nittümeki 2019.05.05 21:12:51
@korxi: Azt én sem tudom, hogy jeget lehet-e csinálni abban az amúgy elég klassz csarnokban, de Kolozsváron szinte azt sem tudják, hogy mi az a hoki. Arról nem is beszélve, hogy ettől függetlenül ott - ha lehet - még pikánsabb lenne egy nagyrészt magyarokból álló román válogatott szereplése (és különösen a "román"-magyar meccs), mint Bukarestben....Elképzelhetetlennek tartok egy ilyen ötletet a román szövetség részéről.
Nittümeki 2019.05.05 22:35:24
@utó: Ifiben tényleg az van, hogy csak azért kerül be pár román srác, hogy legyen aki énekelje a himnuszt....Ezt ifi válogatott sráctól tudom....
A felnőtteknél ugyanakkor nem hinném, hogy lennének ilyesmik. Julius Pénzes komoly szakembernek tűnik, nem hiszem, hogy vállalta volna, ha ilyen megkötések lennének...
A kolozsvári arénába tényleg nem tudom, hogy lehet-e jeget csinálni, de mondom a városban semmiféle hokiélet nincs, hiába egy háromszáz (egyetemistákkal meg mindennel 400-500) ezres nagyváros. Ez utóbbi dolog mondjuk az egész országra igaz. Kivéve persze Csík, Gyergyó, Bukarest és Galac.
A USportsból igazolt védőt a Fehérvár AV19..
Nittümeki 2019.05.05 09:16:11
Mindenképpen fontos lenne legyőzni Szlovéniát Vay (Bálizs)Szabó D., Stipsicz – Wehrs, Varga A. – Macaulay, Pozsgai – Szirányi B.Erdély Cs., Sarauer, Galló V. – Nagy K., Bartalis, Sofron – Nagy G., Vas J., Bodó – Benk, Terbócs ..