Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarjányi László

0 bejegyzést írt és 931 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit kívánt Nagy József 15 éve? „Azt még szeretném kívánni, hogy a politikusok, akiknek véleménye fényévnyire van egymástól, most karácsony ünnepén átgondolnák, hogy mégiscsak az együttműködés viheti előre az országot, nem a torzsalkodás, a szeretetlenség.” Viharos időket éltünk 2006 őszén, telén…..
A csepeli  polgármester megbízásából meghívtak egy november 11-i koszorúzásra, vagy ahogy írják: „az első világháború lezárásának 103. évfordulója… az 1956-os forradalom és szabadságharc csepeli leverésének 65. évfordulója…”az első világháborús emlékműnél és a pesti srácok Szent Imre téri szobránál…..
Tarjányi László 2021.11.10 00:19:59
www.facebook.com/klubradio/posts/4725653030799506
Lelkes rajongó
László Tarjányi
Nem a megválasztott országgyűlésnek kell alkotmányoznia! Az működjön a jelenlegi Tákolmány alapján addig, amíg a nép népszavazáson nem érvényesíti az új alkotmányt! Az országgyűlés hozzon határozatot, hogy külön alkotmányozó nemzetgyűlést kell felállítani, s hogy az hogy jön létre. A külön alkotmányozó nemzetgyűléshez lehet eljuttatni a javaslatokat, amely azt megtárgyalja, s elkészíti az új alkotmány szövegét. Elfogadásról népszavazás dönt. Miután az hatályba lép, az országgyűlés esküt tesz az új alkotmányra, s attól kezdve köteles annak rendelkezéseit alkalmazni a törvényalkotás folyamán. Az új alkotmányhoz új alkotmánybíróság dukál! Az Alaptörvény alapján megszavazott törvényeket át kell vizsgálni, vagy összhangba kell hozni az új alkotmánnyal, vagy megsemmisíteni azokat! Az állam intézményeit összhangba kell hozni az új alkotmánnyal! Minden tisztségviselőnek esküt kell tenni az új alkotmányra, aki ezt nem teszi meg, megszűnik a jogviszonya! A megváltoztatott törvények vonatkoznak a régi tisztségekre is! Ha ütközés van, beáll az adott jogviszony megszűnése külön intézkedés nélkül is! Magyarul, a bebetonozott tisztségviselők jogviszonya azért szűnik meg, mert az Alaptörvény alapján alkotott régi törvények alapján betöltött tisztségek megszűnnek az új Alkotmány alapján alkotott törvények életbe lépésekor! S nem jár díjazás a hátralevő időre, illetve végkielégítés sem! A nép nem hibáztatható azért, hogy él államalkotói jogával! Tetszettek volna Önök is népszavazáson megszavaztatni a Tákolmányt! Copyright Tarjányi László, 2021. 11. 10. 0:07
Németh Szilárd  elkxrta a csepeli moziban? És még büszke is rá? Megörökítette, dokumentálta a tényt.   A kovidos járvány újabb, immár negyedik csúcspopntjához közeledve, az október végi békemenetes buszoztatás után két nyúljás pacal legyártása között   a november eleji maszkmentes csepeli csődületet…..
Tarjányi László 2021.11.07 22:21:49
Németh Szilárd kész katasztrófa, remélem Fidesz-alelnökként beteljesíti a Fidesz végzetét is! Orbán, a varázslóinas (Der Zauberlehrling) és Németh , a rezsibiztos 2002 óta rendületlenül a varázsigét emlegetik, gázár, gázár, gázár! Olyan ez nekik, mint Hitlernek a csodafegyver! Az eszes parasztgyerek olyan mémet fabrikált, amely mára elvette az eszüket is! Orbán 2002. április 9-i TF-en tartott estjén használta először, szabályosan megvadult tőle! Azóta is tart nála ez az állapot, Graz-ban sem tudták kikezelni belőle!

Kétszer segítettem Orbánéknak, bár tört volna le a kezem! 2002-ben április 9-én 15:55-kor küldtem el azt a levelet a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára, Kövér László kampányvezetőnek címezve, ami aztán a gázárkampány néven híresült el! Hálát 19 és féléve nem volt módjuk kifejezni részemre! Mint ahogy a migránsválság kezeléséhez adott tanácsomért sem! Nevezetesen 2015. szeptember 2-án javasoltam a Fidesznek, Németh Szilárdnak címezve, hogy a migránsokat ne Debrecenbe szállítsák a Keletiből, hanem Vámosszabadiba, az ottani menekültközpontba, ahonnan a migránsok majd gyalog átmennek Szlovákiába. Persze egy fideszes ilyenkor változtat az ötleten, hogy sajátjaként adhassa elő! Így történt hogy Bicskére szállították őket, ahol azok nem voltak hajlandók kiszállni a vonatból! Erre szeptember 3-án írtam nekik, én Vámosszabadiba szállítást javasoltam, nem Bicskét! Kénytelenek voltak belátni, nekem lett igazam! Azóta is emlegetik a másik varázsigét, migráns, migráns, migráns!

Az én gázár-ötletemet valósították meg 2010 után "rezsicsökkentésként", persze azt is jól elrontották! Én gazdaságilag megalapozott módszert ajánlottam a lakossági gázár csökkentésére. Abból kiindulva, hogy 2002-ben a hazai gázkitermelés a teljes fogyasztás 1/3-át tette ki, s a lakossági fogyasztás is a teljes gázfelhasználás 1/3-át tette ki. A MOL a hazai gáz 9 Ft/köbm kitermelési árából és az orosz importgáz 33 Ft/köbm vételárából képezett egy mixelt gázárat, 25 Ft/köbm, amelyre rárakva az adókat jött ki a fogyasztói gázár, 49.6 Ft/köbm. Én viszont azt javasoltam, a lakosság kapja meg a hazai gázt, s annak kitermelési költségére rátéve a MOL nyereségét és az adókat, jelentősen csökkenteni lehetett volna a gázárat! Ezt az is indokolta, hogy a lakosság, mint természetes személyek összessége az állam, s így a magyar földben levő gázvagyon tulajdonosa! A jogi személyek, vállalatok, közintézmények kapják az importgázt, a vételi árból képzett fogyasztói áron! Így az államnak nem kellett volna gázár-kompenzációt fizetni a lakosságnak, más adókból! A levelemet azzal az aláhúzott mondattal zártam, "ha nyerni akarnak, azonnal gázár-csökkenést ígérjenek a lakosságnak!" Orbánék persze ezt nem merték meglépni, így nem is nyertek, bár jelentősen javítottak az első forduló gyászos eredményén! Csak a gázár változatlanul hagyását ígérték, amit aztán az ellenzék is átvett! 2010 után viszont az ötletemet kiterjesztették, rezsicsökkentés címén gazdaságilag megalapozatlanul felforgatták a magyar gazdaságot! Ilyen az, amikor a fideszes országot vezet!
A csepeli gyerekek szépek, aranyasak. Ők bizonyára még nem tudják, nem tudhatják. hogy milyen célokra használják fel őket mosolyukkal. De vajon a szüleikkel Borbély Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd kerületi polgármester előzetesen egyeztetett a fotózásról? A helyi fideszes szócsövekben, a…..
Nem akartunk hinni a szemünknek! Kórkép egy  fideszes beruházásról: ígéret van, kápolna lesz, de azt csak a jó ég tudja megmondani, hogy  tanítás valójában mikor lesz újra a Táncsics utcai Jedlikben A csepel.hu és Borbély Lénárd nem, Németh Szilárd viszont közzétette – saját fb oldalán – , a Jedlik…..
A Borbély Lénárd kontra Németh Szilárd vitában csak egy dolgot felejtett el BL polgármester, de azt nagyon. Azt, hogy nem Csepelen fognak dönteni a Csepel SC fejlesztése ügyében. Feledékenysége azért is elfogadhatatlan, mert fontos köztisztviselője, egyik kiszolgálója a NER-nek, a fideszes hatalmi…..
"A két fideszes, - Németh Szilárd és Nagy László január végén pózolt a Pöltemberg utcában és azért öklöztek, mert – mint örömködve jelezték - megvan a pénz, a szinte járhatatlan utca felújítására. Ez a két (választáson bukott, kudarcot-kudarcra halmozó) figura, csak a magamutogatásért állhatott a…..
Döbrögit háromszor náspángolta el Lúdas Matyi. Németh Szilárdot eddig csak kétszer leckéztette meg országgyűlési választáson dr. Szabó Szabolcs, a csepeli és soroksári ellenzék  politikusa, de úgy látszik, a Fidesz-vezérkarnak ennyi is elég volt, Orbánék nem akarnak beleszaladni a harmadik csepeli…..
Vajon a Croy-család az Árpád-ház fiúági folytatása lenne? Van-e mellette vagy ellene bizonyíték?..
Tarjányi László 2021.01.21 23:26:57
A bejegyzés utolsó két mondatát akár vehetnénk viccnek is, ha nem ismernénk Orbán Viktort! Érdekes, én tegnap este írtam egy hozzászólást, amit én provokációnak szántam, de lehet hogy beletrafáltam valamibe! Nem biztos hogy Orbán nagyzolásból költözött a Budai Várba!

www.facebook.com/horvathgyulacsepel
Horváth Gyula bejegyzéséhez (2021.01.20., címe: Gyula) írt hozzászólásom:

László Tarjányi
Orbán nem Árpádra akar hasonlítani, azaz nem gyula akar lenni! Nincs is neki annyi fia, mint Árpádnak! Nem a katolikusok idológiáját lopta el, hanem a reformátusokét! Ugyanis 2006-ban erre a vallásra keresztelkedett meg, nem véletlenül! Ugyanis Horthy Miklós református volt, a neje, Purgly Magdolna volt katolikus! A kenderesi kriptában a középvonal egyik oldalán nyugszanak a reformátusok, a másik oldalán meg a reformátusok!
Orbán születése jogán vajda még lehetne, de király nem! Horthy sem lehetett az, de játszott a gondolattal, hogy István fiát azzá teszi! Ezért neveztette ki kormányzóhelyettessé! A katolikusokhoz meg azért dörgölődzött, mert szabad királyválasztás esetén (a Habsburg uralkodó, IV. Károly lemondott a magyar trónról, s meg is halt) az esztergomi érsek és a katolikus egyház beleegyezése kell a király felszenteléséhez! A történelem közbe szólt, a kormányzóhelyettes életét vesztette az orosz fronton, így a dinasztikus álmok szertefoszlottak!
De nem Orbáné! Ő nem lehet király, de szerinte Gáspár herceg igen! Azért is küldhette Sandhurstbe, a királyi hercegek katonai nevelőintézetébe!
Van egy ötletem, már többször megakartam írni! Majd a fideszesek elolvassák és továbbadják Orbánnak! Aki ezt a bejegyzést olvassa, a tanú rá, kopirájtolom az elméletemet! Copyright Tarjányi László. Ahogy szoktam! Tudjuk, Orbán nagyapja állatorvos-segéd volt az alcsúti uradalomban. Ez nem egy úri állás, de azért abban az időben biztos jövedelmet jelentett! A képzett állatorvosnak segített állítólag a lovak gondozásánál. Felénk, viszont a kisállatokat, baromfi is oltotta, amelyhez az állatorvos nem ment ki. Nos ki is volt az alcsúti uradalom tulajdonosa, amelyhez a hatvanpusztai major is tartozott? A Habsburg-ház nádori ágáé! S mint tudjuk, nem a reformkori, hanem a későbbi József főherceg bővérű ember volt! Bizonyára voltak "természetes gyermekei"! A főnemesek, de a nemesek is a természetes gyerekeiket nem ismerték el, az bizony a törvényes utódaik örökségét is befolyásolta volna, viszont általában gondoskodtak a megélhetésükről! Lehet hogy az állatorvos-segédéről is! Valamiért csak vonzódik az Orbán-család a hatvanpusztai majorsághoz! Talán onnan van a vérrokonság, HA VAN! Nem tudhatjuk, hacsak a leszármazók már el nem végeztették a genetikai vizsgálatot! Ha igen, lehet hogy a Habsburg-Lotharingiai család "természetes rokonai"!
Kedves Barátunk! A Csepeli Munkásotthon eddigi története során csak adott. Most azonban olyan helyzetbe hozták, hogy kérni kényszerül. Segítsd te is a nagy múltú Munkásotthont! Mielőtt a támogatásról döntenél, tudnod kell, hogy: - nem magunknak kérünk, hanem az intézmény…..
Tarjányi László 2018.07.10 23:32:02
Ábel Attila, adjátok oda 2010-ig visszamenőleg az önkormányzati támogatást, s akkor nem kell kérni a csepeli emberektől! Mellesleg azok adóját is felélitek, akik a Munkásotthonban szeretnének művelődni, szórakozni! Annyi eszetek nincs, hogy az önkormányzati választások előtt teljesítsétek a nép akaratát? Majd megmutatkozik a szavazatokban a konokságotok! Többször megírtam már, "amit nem lehet megakadályozni, annak az élére kell állni!" Magyarul, Németh Szilárd és Borbély Lénárd ne szemétkedjen a csepeliekkel, hanem önként és dalolva intézzék el hogy a Munkásotthon visszamenőleg megkapja az elmaradt önkormányzati és állami támogatásokat! Törvény szerint járna, mert a Munkásotthon önkormányzati feladatokat lát el az önkormányzat helyett!

Látszik hogy Orosz Ferencnek mennyivel több esze volt mint nektek, amikor kiborítottam 2003. márc. 13-án a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés bilit, belátta hogy nekem volt igazam MINDENKI ELLENÉBEN! S nem szégyellte Tóth Mihállyal felmondatni a szerződést, s ősszel a saját ötleteként előadni, azt amiről nekem máig is megvan a bizottsági jegyzőkönyv-másolatom!

Nektek Mohács kell? Nem elég hogy Németh Szilárdot kétszer elhajtotta a csepeli nép, most ezt szeretné megtapasztalni Borbély Lénárd is?

Kedves csepeliek! Jó vastag bőr van a pofámon, így az ilyen nyílt leveleket el szoktam küldeni a címzetteknek is email-ben. Majd közreadom a válaszokat is!
Tarjányi László 2020.12.28 23:21:19
www.facebook.com/csepelXXI
László Tarjányi
A Munkásotthon 2010-ig támogatást kapott az önkormányzattól, mégpedig a KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA, évente kb. 17 millió forintot! Ezt Németh Szilárd polgármesterként rögtön megszüntette! Ezenkívül 2016-ig a Magyar Államtól is támogatást kapott a kulturális feladatok ellátására! Ezt Németh Szilárd 2016 második félévétől letiltatta! A Munkásotthon lett az egyetlen művelődési intézmény Magyarországon, amely sehonnan nem kapott támogatást! Ezenkívül Németh Szilárd kierőszakolta a "Lex Munkásotthon"-t, amellyel az önkormányzat jutott az alapítói jogokhoz, holott a Munkásotthon sohasem volt a Csepel tulajdona! Az még hagyján, hogy a kétszer megválasztott polgármester, Borbély Lénárd és a képviselőtestület dönthessen a Munkásotthon sorsáról, de mi köze ehhez Németh Szilárdnak! Őt a csepeli lakosság NEM VÁLASZTOTTA MEG SEMMINEK! "A kerület legfontosabb kulturális központját irányító alapítvány kuratórium tagjait eredetileg a csepeli önkormányzat testülete nevezte ki. Most helyreállt a rend." EZ SZÍNTISZTA HAZUGSÁG, akárki írta is ezt a posztot! A kuratóriumot az alapítványt létrehozó vállalatok képviselői nevezték ki, amely azóta függetlenül működött! Az esetlegesen kieső/lemondó tag helyére a kuratóriumi tagok választottak újat! Ennek most vége! Vége a Munkásotthon függetlenségének!
Ez lecke mindenkinek! A Fidesznek is! Ne legyen semmi kétségük, váltás esetén is a Magyar Állam, illetve az aktuális csepeli önkormányzat ugyanígy fogja felállítani a neki nem tetsző kurátorokat!
Nagyon kevés dolog van, amivel Németh Szilárddal Csepelen egyetértenek! Azzal mindenképpen, hogy ami a Csepel Sport Clubban tíz éve folyik, az tarthatatlan! A Csepelért felelősséget érzők bizonyára ezért jutottak oda, hogy a helyzet megváltoztatására irányuló kezdeményezéseket hajlamosak kedvező…..
A csepeliek nem kérték, de megkapják a Galváni hidat, amely a kerület északi részén, egy lakatlan területen érinti majd Csepelt és halad tovább egy ma még szintén lakatlan területre, hogy aztán a IX. kerületiek és a kispestiek idegeit borzolja. Falra hányt borsónak bizonyult minden értelmes érvelő…..
Kétes dicsőséget szereznek Csepelnek manapság a történelmi ház urai Persze nem is volt kétséges, hogy tomboló járvány, elégtelen védekezés, gazdasági megroggyanás és általános válsághangulat ide vagy oda, egy ízes köcsögözéssel mindig fényt lehet lopni a lelombozott hazai mindennapokba. Azt pedig,…..
Tarjányi László 2020.11.08 08:24:15
Színtiszta nácibeszéd a Csepelinfón!

csepel.info/?p=76554#comment-430439
“Gyorshír: Joe Biden az Egyesült Államok új elnöke”
kormánypárti szerint:
2020. november 08., vasárnap - 07:49
Azért adunk pénzt harmadik világbeli országoknak, hogy nekünk ne kelljen migráncsokat befogadnunk. Megmutatjuk, hogy mi ilyen módon kívánunk segíteni: nem a problémát hozzuk ide, hanem a segítséget visszük oda. Mivel nem szeretnénk, hogy nálunk is embereket gyilkoljanak egy idegen vallás nevében. Ugyanakkor a tényleges segítség, a tartós megoldás a migráció problémájára egy új gyarmatosítás lenne. Oda kell menni a kibocsátó országokba, ha kell erőszakkal átvenni a hatalmat és megállítani a világ túlnépesedését, sőt csökkenő pályára állítani a népességszámot, mert már most túl sokan élünk a bolygón. Arra van szükség, hogy egy központi hatalomnak közvetlen ráhatása legyen a világ eseményeire, folyamataira. Pillanatnyilag az USA a saját határain belül sem képes rendet tartani, a korlátlan szabadság, fékek nélküli demokrácia eszméje anarchiához, polgárháborús állapotokhoz vezet.
„…a csepeliek közül is sokan elkapták a betegséget.” - írja az ismeretlen szerző a CSH-ban. Miért nem tudhatják meg a csepeliek, hányan lettek fertőzöttek a kerületben? Mitől fél az önkormányzat vezetése, talán tilos ilyen adatokat nyilvánosságra hozni? Miért? A kérdés Morovik Attila alpolgármester…..
A jobboldal nem tud mit kezdeni vele, mert semmi köze hozzá. 1956 nem lett emlékezetpolitikai sarokköve a baloldalnak sem. Szónoklatok füstként szálló hablatya, hirtelen száradó koszorúk, leffent lyukas lobogók, félrecsomózott nyakkendők, kitérdelt öltönyök... Az 1956-os forradalom kitörése óta…..
Nem hisszük, hogy Borbély Lénárd  pálfordulása őszinte, mert akkor nem játszotta/játszatta volna el azt színjátékot, amit a téma tárgyalásakor, a szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen frakciótársaival és a képviselő-testület egészével rendezett Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  október 7-én…..
A csepeliek kizárásával  így dőlnek el a csepeli közügyek, így dönt Csepel jövőjéről  Borbély Lénárd, Ábel Attila és Németh Szilárd?  Blogunk szeptemberben más-más szerzők cikkeit közölve, négyszer foglalkozott a csepeli HÉV ügyével. A cikkekből érzékelhető vélemények és olvasóink többségének…..
Tarjányi László 2020.10.04 20:55:29
2013-ban Németh Szilárd HÁROM ÁLLÁSSAL ÉS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZETT, országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, csepeli polgármester! S ebből a havi jövedelemből nem volt 300 ezer forintja, hogy a SAJÁT BARÁTJA SÍREMLÉKÉRE A SAJÁT ZSEBÉBŐL ADAKOZZON! Helyette a csepeliek adójából fizettetett!

“Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, – nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere”

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf
Németh Szilárd még nem a Nemzeti Összetartozás Főzelékét keveri, megelégszik a pacallal Először azt hittem, mindenki megbolondult. De lehet, hogy csak én. Mindenesetre többször is elolvastam a Gyula tv hírét: "Összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját". Aztán kiderült, hogy egy szép…..
Tarjányi László 2020.10.03 22:09:56
2013-ban Németh Szilárd HÁROM ÁLLÁSSAL ÉS JÖVEDELEMMEL RENDELKEZETT, országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, csepeli polgármester! S ebből a havi jövedelemből nem volt 300 ezer forintja, hogy a SAJÁT BARÁTJA SÍREMLÉKÉRE A SAJÁT ZSEBÉBŐL ADAKOZZON! Helyette a csepeliek adójából fizettetett!

“Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, – nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere”

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf
Orbán 25 éve, még ellenzéki politikusként, rájött, hatalomra csak úgy juthat, ha a politikai életet tömbösíti, a jobboldalt egy táborba gyúrja. Miután pedig ezt a jobboldali masszát egyetlen szép szál kolbásszá töltötte, most azon álmélkodik, hogy ellenfelei felismerték: egy masszával csak egy másik…..
Sötétben bujkál vagy nagyon ismert? Ki posztolhat és kommentelhet a Csepel Facebook-oldal nevében? címmel írtuk arról a kerületi felháborodási hullámról, amelynek kiváltóját a Csepeli vagyok nevű Facebook közösség több tagjának véleménye, gyanúja szerint a kommunikációt felügyelő fideszes…..
135 hektárnyi területet alakítanak át: ezt a részt a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. Központi eleme a diákváros, amely akár még olimpiai létesítményként is számba jöhet, ha leporolják Orbán vízióját... Egy bemutatómakett készítése miatt…..
A Galvani hídnak még nyoma sincs, de a hivatalos közlemények már összekötik a terveket és az ígéreteket. Ezekből három dolog látszik tisztán: a homály, a kincstári optimizmus és az , hogy a csepeliek által áhított Albertfalvai hídból belátható időn belül semmi sem lesz, levették a napirendről, meg…..
Én azért örülök, hogy Orbán Viktor mániája a foci, mert a foci megállítja a vírust. Meg bizony. A bridzs, a távolugrás vagy  röplabda valószínűleg nem. Az úszás és a vízilabda sem, hiszen, hány de hány sportolóról derült ki ezekben a műfajokban, hogy megfertőződött. De a focinál szerencsére nincs…..
Szijjártó Péter nem érti. Sőt, fel van háborodva. Először szólalt meg nyilvánosan azután, hogy az Átlátszó nyomán a magyar média egy része (is) közreadta: egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton nyaralt, amely az állami megrendelésekkel kitömött milliárdos, Szíjj László tulajdona. Azt, hogy a…..