Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth G. György

9 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan kapcsolódik a szuverénnek tartott homo homo sapiens másokhoz, mi értelme van a szuverenitásnak? Idegen fogalmak - magyar használatra...
Geo Jobbikkal? Működik? 2016.10.10 21:38:56
(Elég) régóta híve vagyok az arányos választási rendszernek - igaz, ezt egy komplex demokratikus berendezkedésen belül képzeltem el. Érdekes és izgalmas Haraszti Miklós felvetése: össz-ellenzéki összefogással kell kikényszeríteni a Fidesztől, hogy megváltoztassák a választási rendszert, különben…..
Geo A munkahelyek elvesztéséről 2016.06.04 20:03:05
 A munkahelyek tragikus elvesztése, vagy a lélekölő rabszolgamunka alóli felszabadulás  valójában nincs vitám a szerzővel, sőt, amiről ő ír, számomra kiindulási alapot jelentenek. Éppen ezért én inkább az átmenettel, az elkerülhetetlenre való felkészüléssel - vagy éppen annak a hiányával foglalkozom…..
Jöjj el, szabadság címmel jelent meg Marosán György írása (ÉS, 2016.04.22.) Gyakorlati példákkal is alátámasztva a szerző bebizonyítja, hogy ... az 1920–1970 közötti évtizedek valódi forradalmat hoztak. Felgyorsult a gazdasági növekedés, csökkentek a társadalmi egyenlőtlenségek, ugrásszerűen…..
Horváth G. György 2016.05.05 07:14:50
@littke: nem is nagyon kötném az anyagiakhoz. "A pénz nem boldogít - de kell hozzá".

Amit említesz, az inkább a siker. A kettő közt szerintem az a különbség, hogy a boldogsághoz önmagadhoz méred magad (saját teljesítményeddel éred el a saját célodat) - a versenyben viszont máshoz méred magad, s ekkor nem a teljesítményed az elsődleges. Akit elkap a versenyszellem, akkor nincs megállás - mert szinte mindig van nálad jobb, erősebb, gazdagabb, vagy ha felérsz a csúcsra, akkor a pozíciódat kezded védeni. S verseny közben is elkap a hév - nem véletlen fociban a sok szabálytalanság, a doppingolás, stb.
"A népek nem gonoszak, hanem ad definitum buták. Így a kérdés az, hogy mennyire hülyítik el őket." Facebok bejegyzés, Kiski...
Geo Részvényt a dolgozóknak! 2016.04.28 21:00:32
Izgalmas cikket ajánlottak a figyelmembe: http://www.nytimes.com/2016/04/27/business/a-windfall-for-chobani-employees-stakes-in-the-company.html?smid=fb-share Az alapító a cég 10 %-át kiosztotta a munkavállalók között, amit beválthatnak, ha a cég a tőzsdére megy, eladják, vagy ha nyugdíjba mennek.…..
Geo Mária, segíts, ne hagyj el! 2016.04.03 22:04:22
(Egy 20. sz-i nagymama pontosan sosem megfejtett fohásza, vagy leginkább neheztelésének kissé misztikus kifejezése.)..
Horváth G. György 2016.04.05 10:22:27
@panelburzsuj: ez már csak árnyalat a részemről, de a külföldi munka, tanulás egy része természetesnek vehető. De sokan mondják, hogy ez a tömeg már választásokat eldöntő lehet rövid időn belül - nem beszélve az általad említettekről.
Horváth G. György 2016.04.05 12:53:54
@panelburzsuj: azért ln kritikusabb vagyok a politikusokkal - sokat tudnak érteni.
Választás: épp azért említettem, mert így az istenadta műveltebb, képzettebb, felvilágosodottabb része gyengül.

A 2. bek-del nem tudok nem egyetérteni :-) (Csak egy megjegyzés: én értem az így idézőjelbe tett "nemzetkarakter"-t, de volt, hogy még a szoci-kulturális kifejezésbe is belekötöttek, szocio-n a jelenlegi szociális helyzetet értve - éezért inkább kiírom, hogy társadalmi-kulturális örökség.)
Horváth G. György 2016.04.05 18:33:39
@panelburzsuj: a találós kérdést feladom :-(

Az pedig túl nagy bátorság lenne a részemről, ha a mezőgazdasághoz szólnék hozzá. Más oldalról tudom, vannak olyan vidékek, ahol örülnének, ha lenne földjük - ezek a mélyszegénységi területek. De miért robotolna egy fiatal napi 10-14 órát - ha nem éri meg?
Geo Haladás ellen nincs orvosság? 2016.04.04 17:31:42
Lefoglalnak napi gondjaink, bizonytalanok vagyunk a holnaptól, s nem tudjuk, mit is tegyünk. De ha nem tudjuk, mit hoz a "holnapután" - akkor még abban sem lehetünk biztosak, hogy jó irányba indulunk. Természetesen minél távolabbra tekintünk, annál kevésbé jósolható meg a jövő - de bizonyos…..
Elöljáróban le kell szögezni: bizalom és együttműködés nélkül nincs eredmény - különben az ünnepi előkészületek alatt hogy is kaptam volna engedélyt, hogy elmehessek az Együtt (országgyűlési választás) programjára? (A javaslat itt olvasható.) Érdekes és izgalmas volt. Például szakértői beszélgetés…..
Horváth G. György 2016.03.27 07:09:51
@CsipkeRózsa: Nem is a Napi címkével szerepel a poszt :-) vagy éppen :-( ?

Bár a Fidesz aktuális érdeke mindent felülírhat - pl. ha az összefogó ellenzék képesnek tűnne többséget szerezni, akkor egy kétfordulós rendszer összehozná a Fidesz és a Jobbik táborát.
Úgyhogy inkább "teoretikusnak" szántam a posztot.
Geo Baloldali dilemmák 2016.03.23 22:35:05
Tanulságos volt Az új baloldali tendenciák Európában (1) esemény. Talán nem véletlen, hogy nem kaptam szót - elég sokszor kritizáltam a baloldalt.  Ott, a helyszínen csak két dolgot említettem volna, (a) az egyik a Pogátsa Zoltán említette mátrix. Sajnos, egy hasonló magyar oldal már nem létezik,…..