Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidi-master

33 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három héttel a pótselejtező előtt a válogatottat 18 év után újra a nemzetközi futballtérképre felhelyező Pintér Attila szövetségi kapitánnyal készítettünk interjút.- Gondolta volna tavaly szeptemberben az Észak-Írország elleni vereséget követően, hogy bő egy évvel…..
Ezen a héten tehetséges klubvezetőink vigyázó szemeiket a déli határra vetették, ki scoutjai útján, ki személyesen tekintette meg a menekülttáborokban és tranzit zónákban próbajátékon szereplő szír és magát szírnek valló labdarúgókat. A szokásoknak megfelelően először…..
Mindenkinek van egy álma, szól az örökbecsű sláger. Volt egy álmom nekem is, amiben valamelyik csapatunk olyan csapat ellen nyer párharcot az európai kupaporondon, melynek játékosai kettő egyeneset tudnak rúgni a labdába... Ezzel együtt a rövidre zárt kupaszereplés annyit ért,…..
Európa csendes, újra csendes, kizúgtak csapataink...a nemzetközi küzdelmekből.Bár a Vidinek statisztikailag van még két meccse, de ne fűzzünk hozzá nagy reményt. (Mint az találóan megjegyezte volt valaki :…..
Az elmúlt években is e sorok írójára hárult az a nemes feladat, hogy a bohócliga vitézeinek európai hadjáratának kudarca után fogja kezébe a képzeletbeli tollat. Idén sincs ez…..
vidi-master 2015.08.08 14:30:58
slowmotion tippjei, amit a 3. körhöz írt le hozzászólásként: na.
mivel inkább valószínű, mint nem, hogy holnap-holnapután nem lesz netem, ezért itt és most tippelek a negyedik körre.

Spartacus - Szakszervezet 2:0
sajnos a trendszámítás mit sem ér, mert matematikailag lehetetlen, hogy mindkét csapat nulla pontot szerezzen. bár ha beülnek a kánikula elől egy közös kocsmázásra,...

Hajléktalanok - Akiket még a Vidi is megvert 2:0
ha az emberhátrányban játszó Viditől leszoptak, akkor mit csinálhatnának mindenki Sanyija ellen?

Atomváros - Hemi bácsi csodacsapata 2:0
a másik meccs, ahol a trendek nem számítanak. a Paks ellen ez a Honvéd négy gólt? az lenne az évszázad vicce

Jövő FC - TAO-pénznyelő 2:0
amikor az Újpest utoljára ilyen jól állt, akkor szezon végén kirúgták a túlteljesítő Kiskavicsot, hogy végül a megboldogult Bercit meg a csapat fúrja meg.
ez valószínűleg olyan rossz karma, ami a Babváros piroszoknis csapatáén (gyk Boston Red Sox) is túltesz, pedig ők 86 évet vártak két bajnoki cím között...

a Rendszer Volt Csapata - a Rendszer Jelenlegi Csapata 3:1
persze, a csapat, ami támadójátékos csak nyomokban tartalmaz, majd pont a kilenc hónapja veretlen csapatnak fog hármat gurítani. ha bejön, Andy Vajna biztos filmet forgat róla.

Norvégiából jöttek - NBII-ből menekültek 1:0
ez a hazai csapat olyan, mint az egyszeri munkás a cocializmusban, akinek túl alacsonyan állapították meg a normát: amint megvan a cél, behúzza a kéziféket.
szerencséjükre nem a bajnoki cím az előírás...
labdabiztos Ojrópa, vír kommen 2015.07.07 12:20:27
Nyár van és kánikula, az év azon időszaka, amikor sokan azt csinálják, amit a leginkább szeretnek: a Nap süt, a szerencsésebbek valamilyen vízparton heverésznek, Rudolf pedig próbajátékon van és aláíráspénzekről tárgyal. A múlt hét folyamán az éppen aktuális kimutatások…..
Elérkeztünk az idei színdarab második felvonásának (lásd még: tavaszi szezon) utolsó előtti jelenetéhez, a dramaturg pedig kiválóan tette dolgát, hiszen a nézőközönség egyfelől izgulhat a dobogós helyek elosztását illetően, másfelől nem lehet biztos abban sem, hogy mely…..
A honi futball aktuális válsága a Rába partján zajlik éppen, ahol a klubhoz egyébként példásan lojális Szasa Sztevanovics sportigazgató számára a legnagyobb kihívás a tavasszal az ETO soros bajnokijára 18 játékost delegálni. A klubházban akad már üresedés, hiszen a…..
-        Öregapám se látott még ilyen hőséget március elején – tűnődött el Kuharov.-        Tényleg kutya-meleg van – húzta jobban a fejébe az usankáját Nyikityin.-        Nem a hőség öl, hanem a páratartalom – mondta bölcsen az öreg Misurov, és egy…..
Az elmúlt napokban a törökországi nyaralás kemény munka a legelszántabb magyar újságírók számára is véget ért, Belekből egymás után indultak vissza a magyarokat szállító karavánok - ehhez hasonló népességmozgást csak Koszovóban tapasztaltak az elmúlt napokban a világon.…..
2014 elején, amikor a négyes metróhoz kellett igazítani a budapesti buszhálózatot, a BKK egész Budapestet nézve összességében jó munkát végzett. Ha viszont a dél-budai részre koncentrálunk, az eredmény felemás. Még közelebb zoomolva, a XXII. kerületben, azon belül is…..
vidi-master 2015.01.20 09:32:14
@bozon: ezek mind-mind jó javaslatok, reméljük valami ilyesmit ötlenek ki a sóhivatalokban is :)
Péntek este Dunaújvárosban köszönt be a tavasz, a két előrehozott tavaszi forduló első körében. A Bohócliga bástyáinak körében eltérő népszerűségnek örvend a korán jött tavasz, Szombathelyen vagy Pécsett, ahol 5 illetve 6 meccses pontnélküli szériában vannak, örömmel…..
Majd' minden kisfiú életében van egy olyan időszak, amikor buszsofőr akar lenni. Vagy épp mozdonyvezető. Vagy troliáramszedőfelhajtó. A többségnél aztán ez elmúlik, s mire szőrösödik a zacsi, a srácok általában túllépnek a bazi nagy járművek varázsán. Persze van akinek ez…..
vidi-master 2014.11.09 17:18:30
@Szúnyog: miért is?
Az elmúlt hetekben tabuk dőltek a válogatott környékén, ezen folyamatok elemzését azonban a 'biztos meghagyja a hivatásos sportújságírásnak, itt és most csak egyetlen apróságra szeretném felhívni a figyelmet. Ez az apróság a bohócliga fényét emeli: az elmúlt két selejtezőn…..
Kerületünket nagymértékű átmenőforgalom sújtja, aminek a negatív környezeti hatásai az itt élők egészségét és életminőségét rombolják. Budapest nyugati és déli agglomerációjából naponta autók tízezrei lépnek be a fővárosba Újbudán keresztül, jelentős…..
vidi-master 2014.09.19 09:42:41
@bozon: még azt is simán el tudom képzelni, hogy az önkormányzat (akár a kerületi, akár a fővárosi) fizet évi 20-50-80 millió forintot a bevásárlóközpontoknak ebből a célból, mert ez sem egy a valóságtól elrugaszkodott ötlet.
Mi lenne, ha Demszky Gábor és barátai győztek volna 2010-ben a budapesti önkormányzati választáson? a kép forrása: velemenyvezer.blog.hu Végeláthatatlan töketlenkedés, a civil javaslatok lehető leghamarabbi elkaszálása, vagy ha nem sikerül, tanulmányozásuk elszabotálása.…..
vidi-master 2014.09.17 14:07:30
@vidi-master: *oldotta meg, bocs :(
vidi-master 2014.09.17 19:28:20
@bölcsbagoly: ez igaz.

@Rigo': a XI. kerületi programodat hol lehet elérni?
vidi-master 2014.09.18 20:44:27
@Rigo': Köszi, kíváncsian várom :)
Nagy kő eshet le a játékosok szívéről, mert véget ért az első meccs a selejtező-sorozatban. Murphy törvénye kimondja, hogy "Minél előbb lemaradsz, annál több időd lesz felzárkózni" , így tehát igen jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Fél Európa kijut az EB-re, így van…..
Két meccs még lehet véletlen, de aki a harmadikat is lejátssza, az már biztosan komolyan veszi a bajnokságot. Van 16 csapat, eltelt 2 forduló, eddigre már mindenki választhatott magának kedvencet, vagy eldönthette, hogy kinek fog szurkolni a hátralévő 28-ban. (  A bizonytalanoknak jó…..
vidi-master 2014.08.08 19:02:11
Az MLSZ körbehordozta a véres kardot az ország stadionjaiban, szeretett bohócaink már gyülekeznek az öltözőkben, rögtön kezdődik az új évad. Fegyverbe! - hallatszott Mészöly Kálmán kiáltása valahol az afrikai esőerdő mélyén, ahol az ENSZ esélyegyenlőségi nagyköveteként…..
A televízióból követtem figyelemmel a magyar foci abszurditásának legújabb fejezetét. Miközben a Kenesei fivérek a bíróságra járnak, Tóth Bálint és Véber György szidja a játékosait, addig Felcsúton éppen átadnak egy olyan stadiont, ami a magyar utánpótlás fellegvárává…..
A 23. játéknapon informális bajnokavatásra kerülhet sor a Mennyei Bajnokságban Bohócligában, ha szombat este a Debrecen legyőzi az ETO-t, akkor a Loki előnye minimum 10 pont lesz az őt üldözőkkel szemben. Hét körrel a vége előtt ez még önmagában nem jelentene behozhatatlan…..
Véreb Gyuri nem ugat, hanem harap! A Mezőkövesd a felcsúti csapat ellen olyan zakóba futott bele, ami ún. kiesési rangadón elég gáz. Véber, aki már párszor kifakadt a meccsek végi értékelésekkor, most már a sajtótájékoztatón kezdett el bazmegolni. Jogosan. Szegény…..
vidi-master 2014.03.26 16:54:19
@Artie:
Magyarország - Svédország 0-1
Lothar Matthaus nyilatkozata

Angliában gyakran nevesítik a sajtótájékoztatón a játékosokat és nem csak pozitív irányban.

Véber valóban nem a kultúra szobra, de ebben a nyilatkozatában én nem találok igazi kivetnivalót.
vidi-master 2014.03.26 18:44:50
@Artie: pedig ilyen van ott is.
vidi-master 2014.03.31 22:18:07
@fran7: elfogadom a véleményed. Utánpótlásban dolgozom, óvodástól a középiskolásig bezárólag.

A sajtótájékoztatón elhangzó dolgokhoz pedig annyit azért hozzátennék, hogy ekkor még biztosan munkálkodik a meccs feszültsége az edzőkben, emiatt gyakran nem higgadtan értékelnek és a mondanivalójuk, még ha az jogos/őszinte/tényfeltáró, akkor is olyan köntösbe kerül, amiben egyesek számára elfogadhatatlan lesz. Ezért vigyáznék az elhamarkodott véleményalkotással.

Az utolsó két mondatodra megint csak azt tudom mondani, hogy gyere el és nézd meg, hogy dolgozom, mert ismét olyat feltételez, ami nem feltétlen igaz.
Épp most ért vége az ETO – MTK kupavisszavágó. Mit akartok? 23 kapura lövés, hat gól, köztük két olyan Kanta-találat, amire Pelé is csettintene a budaörsi Tescoban. Aztán a héten kiderült Völgyi Dánielről, hogy ordas bebaszás után lett száműzve az NB3-ba, Véber közvetve…..
Emlékeztek, az Egervári-korszakban a szerethető, a Pinyő érában az összefogás az a szó, amit mantráztak a játékosoktól kezdve az MLSZ-en keresztül egészen Pietsch Tiborig. Ezekből épültek fel az olyan klasszikus mondatok, amik miatt nem tudunk komolyan venni egy Sanyi bácsit vagy…..