Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SEO101.hu

32 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom feltűnt-e az internet nagyebtűs népének, hogy a „christmas = karácsony” szóra keresve egész érdekes shoping hirdetések jelentek meg a találati listán néhány nappal ezelőttig, majd hirtelen eltűntek. Néhány napon belül bizonyossá is vált, hogy a pontos egyezéses lekérdezésre egyáltalán nem…..
Az igazi fogalombéli különbség az angol verzió hallatán mond talán a legtöbbet még a passzív nyelvtudással rendelkezőknek is, miszerint: SEO content writing vagy SEO copywriting? Nem mindegy ugyanis, hogy tartalom írásról vagy szövegírásról van szó! A valóságban vagy összemossuk a kettőt, vagy nem…..
Igazából számunkra teljesen érdektelen hír lenne, hogy az amerikaiak éppen milyen „okosfejlesztésre” röppentek rá, amit nagyüzemben kezdenek el használni. Azonban semmiképp sem árt egy kicsit képben lennünk, hol tart 2019-ben a hang alapú keresés, hisz már tavaly novemberben megírtuk, milyen…..
Frédéric Dubut, a Bing spam elleni védelem csapatának feje, valamint Fili Wiese, egy korábbi Google munkatárs, aki a spam részlegen dolgozott együtt beszéltek az SMX Advanced konferencián a jelenleg fennálló problémákról, melyeket a spam okoz, továbbá, hogy milyen büntetésekre számíthat az, aki…..
Egy május eleji konferencián bejelentették a Google agytrösztjei, hogy a Google által készített keresőfajtákban a felhasználók beállíthatják, hogy 3 vagy 18 hónaponta törölje a böngésző az előzményeket. A mottó a „set it and forget it” volt, avagy „állítsuk be és felejtsük el”, és a lényege, hogy a…..
1956 nyarán 10 tudós és matematikus gyűlt össze a New Hampshire-ben található Dartmouth College-ban, hogy agyaljanak egy kicsit egy új koncepción, melyet John McCarthy professzor mesterséges intelligencia névvel illetett. Az eredeti felvetés szerint McCarthy csoportja azt akarta "felfedezni", hogy…..
Seo101 A Google minden előtt? 2019.03.15 07:33:39
Tudom, nem szép dolog Kölcsey mondatát kiforgatni és ebből a szentségtelen kibertérből táplálkozó rajongók elé vetni, de egész biztos vagyok benne, hogy a március 15-ei események megtalálásához is a Google nevű óriás szellemet idéztétek meg. Észrevettük, mennyire függővé váltunk a Google keresőtől?…..
A videó az egyik legjobb médium az ember számára, ha információátadásról van szó, ugyanis a vizuálisan prezentált információt könnyebben és hatékonyabban dolgozzuk fel, mint az írottat.  Tudtad, hogy a globális online aktivitás körülbelül 1/3 részét videók nézése teszi ki? A videók legnagyobb…..
A Google minden évben elkészíti a top kereséseket, amiből be lehet határolni, hogy a globális világot mi érdekli adott évben, és természetesen ugyanezt országokra, témákra lebontva is meglehet nézni. Ebből akár adott évre egy izgalmas korrajz is kirajzolódhat, hogy milyen események, benyomások…..
Több, mint egymilliárd felhasználóval és milliárd órányi videóval, csodának tűnik, hogy a Youtube minden nap fel tudja dobni számunkra a releváns videókat. De vajon hogy csinálja a Youtube mindezt? Tagadhatatlan, hogy ezernyi ember munkája van benne! Az igazság azonban az, hogy a részleteket a…..
Ezek között találunk olyanokat is, amelyek ismerősek lehetnek, és már 2018-ban is folyamatosan terítéken voltak, de van közte olyan trend is, amire még magyar nyelvterületen sokat kell várni, hogy aktuális legyen, ám, ha belegondolunk, akkor van benne ráció. Vegyük sorba, milyen domináns területei…..
Az a szép a keresőoptimalizálásban, hogy folyamatosan új dolgokat hoz elő, amelyek a legtöbb esetben tapasztalati úton alakulnak ki, vagy épp a Google újításai szoktatják hozzá, mind a felhasználókat, mind a weboldal tulajdonosokat, vagy SEO szakembereket egy-egy újdonság elfogadására,…..
Seo101 Hogyan gondolkodik a Google? 2018.09.19 16:16:36
Fölösleges tagadnod, hogy weboldal tulajdonosként folyamatosan azt az egészséges trükköt keresed, amellyel könnyedén a keresési lista elejére tornázhatnád oldalad. Ezért aztán hajlamosak vagyunk még a SEO faktorokban is rést keresni, hogy épp mi legyünk azok, akik feltaláljuk a „spanyol viaszt.”…..
Seo101 Local SEO = versenyelőny 2018.08.17 07:15:24
Amikor egy vállalkozás megjelenik a piacon, akkor számtalan lehetősége van, hogy az online világból is bevételt szerezzen. Amennyiben vállalkozásod egy része helyhez kötött, vagy szolgáltatásod csak egy bizonyos régióban vehető igénybe, akkor a lokális (local) SEO-ra sokkal nagyobb hangsúlyt kell…..
Ha meghalljuk azt a szót, hogy Google Adsense, akkor az egyszerű internetes tartalomfogyasztó is tudja, hogy a Google saját hirdetésközvetítő szolgáltatásával van dolga. Az Adsense 2003. június 18-án indult hódító útjára, reklámfelületek értékesítése volt az elsődleges célja. A szolgáltatás…..
Kezdjük mindjárt egy szakmai megerősítéssel a 2018-as évet. Már mi is írtunk arról, hogy a Google RankBrain algoritmus, ami a Google saját szabadalma, mesterséges intelligenciája képes a tartalmat matematikai alapokon (vektorok segítségével) analizálni, így a szövegben található kifejezések értelmi…..
Év vége közeledtével divattá válik, hogy a létező összes témában megírják a szakértők, hogy mi várható a következő évben, milyen trendeket, újításokat, tippeket kell figyelembe venni. Fordítsuk meg egy kicsit a sorrendet, és mi nézzük meg inkább azt, hogy milyen trendek, hatások, újítások uralták a…..
Emlékszünk még a web hőskorára, amikor egy weboldal meta beállításának megléte vagy nem léte volt a keresőoptimalizáltság csúcsa? Amikor még elég volt kulcsszavakkal megrakni a meta leírás helyét és a címsort is, ahhoz, hogy komolyabb változás álljon be egy weboldal helyezésében? És még nem is…..
Enyhe képzavarral élve megállapíthatjuk, ha Gutenberg demokratizálta a könyvnyomtatást, eljuttatva a leírt szót a világ minden zugába, akkor az internet magát az írást, az információ közlést demokratizálta, hisz egyre-másra jelennek meg az önjelölt írók, költők, bloggerek, térdig gázolunk az…..
Gondolom, senkinek nem kell bemutatni a közösségi hálózatban is gombamód terjedő híroldalakat, hogy csak a magyar nyelvterületre koncentráljunk, egy dunai árhullámot simán meg lehetne állítani az Alfahír, Mindenegyben blog, Avilagtitkai.com és társaival. Ezek a weboldalak bizonyos - akár népszerű -…..
1865. július 7. A Lincoln-merénylet összeesküvőinek kivégzése. Balról a második az egyetlen nő köztük, Mary Surratt. A merénylőt, John Wilkes Bootht a katonák a letartóztatása során ölték meg..
SEO101.hu 2017.04.09 15:28:29
Minden online marketinges és copywriter tudja, mennyire nehéz a kifogástalan minőségű tartalmak előállítása, és az új, minőségi tartalmak felkutatása. Márpedig a trend azt mutatja, minőségi tartalom nélkül ma már nincs SEO. Hiába konzultálunk témaszakértőkkel, lejegyezzük a paramétereket, és…..
Az interneten 1,1 milliárdnál is több weboldal van, a legnagyobb forgalmat azonban csupán néhány oldal viszi el. A Google.com-nak például 28 milliárd látogatója van havonta. De nem teljesít rosszul a YouTube és a Facebook sem. Az amerikai forgalom szerint az alábbi rangsor állítható…..
SEO101.hu 2017.03.15 12:19:17
@Putyinpárti Gyorsnaszád: Ha lenne 10.000 Ft-ja beszállna az internetbe!
A pop-up ablakokat mindenki utálja. Felugrálnak, beúszkálnak, valami csellel az email címünket akarják folyamatosan megszerezni, vagy direkt ránk akarnak sózni valamit. Mindenki tűzzel-vassal oltja, ahol éri, ám mégis működik! Az online marketing totálisan működő eleme! Ha random internetezőket…..
SEO101.hu 2017.01.09 21:06:37
@Androsz: Ebben is van igazság! :)
SEO101.hu 2017.01.09 21:14:31
@Ylim: azért a legtöbb internetező nem ennyire tudatos. :)
SEO101.hu 2017.01.09 21:21:44
@Santer: mivel az esetek igen kis százalékában felelősek az exit intent popupok a felhasználói élményért, így nagy eséllyel ők is bünti alá esnek!
A SEO egy olyan összetett játék, ami folyamatosan arról szól, hogyan előzhetnénk meg versenytársainkat, és számíthatnánk ki épp milyen lépésre készül a Google. Ha tetszik, ha nem, akinek weboldala van, annak kutyakötelessége tisztában lenni a kereső működésével, és annak követelményei szerint…..