Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chili Meli

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 év tesztsorozata alatt kifejlesztett, kimondottan palánta nevelésre való LED megvilágítás Q-cig s.r.o által gyártott palántanevelő világítás paraméterei: A palántanevelő modulos rendszerből áll, hogy könnyen kivitelezhető legyen kicsi és nagy területek megvilágítása.1 egység 100 cm hosszúságú,…..
Le kell szögeznünk, LED-ek terén oly széles a kínálat, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Tudnunk kell mire szeretnénk a LED-es megvilágítást használni. Ha csak palánta nevelésre, és a növények májusban kiültetésre kerülnek, akkor mindenképpen kék túlsúlyos növénynevelő LED lámpát válasszunk.…..
Palánta nevelő HPS vagy LED? 2018.02.02 10:11:50
Jelenleg nem sokan vannak akik LED-et használnak a növényeik fényforrásának biztosítására. Annál többen vannak, akik évek óta a nagyteljesítményű lámpákat használják. Minek térnének át a LED-re, hiszen lámpák már bizonyítottak, nem egy generáció növény nőtt fel alattuk.Teljesen érthető a dilemma,…..
Előző bejegyzéseink alapján a fényforrások tanulmányozásának összegzéseként megállapíthatjuk, hogy növényeink számára a minél szélesebb színspektrummal rendelkező fényforrások az ideálisak. Szóba jöhet tehát a daylight (6500K) fénycső, CFL "tornádó" (6500K) fénycső, HPS / HQL / HGL izzók, MH / CMH…..
Palánta nevelő Fényforrások 3. 2018.02.01 13:45:27
Elérkeztünk utolsó fényforrás kereső állomásunkhoz a mai technológia világában. Vajon mit nyújtanak nekünk a félvezető fényforrások? Többen már biztos ismeritek LED néven. 3. Félvezető alapú fényforrások-LED Harmadik nagy csoportunk a működés tekintetében a félvezető alapú fényforrások.…..
Palánta nevelő Fényforrások 2. 2018.01.31 18:15:12
Folytatjuk kutakodásunkat a fényforrások után. Ebben a posztban megnézzük a kisüléses fényforrásokat, mi mennyire alkalmas palánta vagy növény termesztéséhez beltérben.Az előző posztban megnéztük a hőmérsékleti sugárzókat. Lássuk, mit tudnak Aladin csodalámpái. 2. Kisüléses fényforrások Olyan…..
Palánta nevelő Fényforrások 1. 2018.01.31 17:29:25
Most, hogy már tudjuk milyen fényre van szüksége szeretett növényeinknek, lássuk mivel tudjuk ezt számukra biztosítani. Lehozzuk a napot az égről, és kifüggesztjük a mennyezetre. Vásárolunk, vagy készítünk olyan fényforrást ami a lehető legjobban kielégíti növényeink fényigény…..
Az emberi szem számára látható fénynek az elektromágneses hullámok kb. 400-800 nm-es tartományát nevezzük. A 400 nm-nél rövidebb hullámok az ultraibolya, a 800 nm-nél hosszabbak az infravörös tartományba tartoznak. A fény a növényi, az állati és az emberi élet létfontosságú tényezője, hiszen a földi…..
avagy a "parasztos" fényspektrum meghatározása :-)   Fizikaórán az egyik kedvenc előadásom a fénytanról az volt, amikor a prizmákkal kísérleteztünk. Hihetetlen mennyi színt ki tudtunk varázsolni a nap fényéből. Mindig rácsodálkoztam, milyen gyönyörű. De nem kell fizikaóra, elég, ha látunk eső után…..
Amíg csak lakásdekorációra vásárol valaki fényt, ott bizony elég szokott lenni a számára tetsző színhőmérséklet és fényerő, amit a fényforrás tud biztosítani. Node, kérem, amikor növénynevelésre adja az ember fia-lánya a fejét, jönnek azok a bizonyos "varázsszavak": - lumen, mennyi lux, spektrum,…..
A látható fény A látható spektrum (vagy látható fény) az elektromágneses spektrumnak az a része, amit az emberi szem érzékelni, vagyis látni tud. Hétköznapi értelemben ezt fénynek nevezzük. Az emberi szem számára a látható fény az elektromágneses sugárzás egy szűk tartományát jelenti, ami 390 és…..