Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SupraKasey

0 bejegyzést írt és 871 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Samson 1795 2014.06.13 12:16:55
Illat: klasszikusan cseh Hab: közepesen apad Szín: aranybarna  Úgy öt éve már ittam Budweiser Samson néven dobozos kiszerelésben és hozta a kötelezőt. Akkor 119 Ft volt... Még azelőtt volt szerencsém hozzá csapoltan az esztergomi vasútállomás büféjében, na az jólesett.…..
Az idén rövidre fogom a szöveget a beszámolómban, amit ugyanakkor sok képpel színesítek. Kollégám ott volt az első napon, a sajtóeseményről készült beszámolója itt olvasható. Nekem az első észrevételem a sörfesztivállal kapcsolatban, hogy annak ellenére, hogy rengeteg sört kóstoltam végig,…..
                        Rengeteg hazai mikrofőzde van és az évek során szép paletta alakult ki náluk. Sajnos a legtöbbet nem ismerjük, igaz a felkutatásuk és beszerzésük az átlagos fogyasztóénál jóval nagyobb elhivatottságot igényelne. Ezen listába azokat vettük be, amik a nagyobb…..
SupraKasey 2021.08.16 19:07:53
@xuja: Hááát azér' a nagyüzemi színvonal az túlzás, deee... ja, az tény, hogy nem feltétlen a legtrendibb meg legkülönlegesebb cuccok lettek idepakolva. Viszont ha én szednék össze öt ilyet, nálam se lenne BYM, mert vidékiként nem jutok hozzá, még netes rrendeléssel se, mert semelyik webshop se tartja a söreik. A sour meg hiába divat én nem rajongok érte. Ellenben imperial stoutot én raknék a listámra... szal ez olyan, hogy kinek mi. Mármint jön be szubjektíven meg mihez jut hozzá.
2020. július 9. csütörtöktől érvényes kampány. Rájöhetett a Lidl, hogy manapság a sörkínálat tekintetében a szegények boltja egy InterSpar-hoz képest és ezt kompenzálandó időközönként jóféle sörvásárokat tart, ahol nem csak a szokásos agyonmarketingelt lábvizeket kínálja megfizethető árakon, hanem…..
SupraKasey 2021.04.17 17:21:44
@promontor: Kajak nem nagy szám, de végre van külön négyes pakk a Gulden Draak quadrupeléből, szal én már boldog vagyok. xD Plusz szerintem az Elixbeer pIPA kap egy esélyt, mert a Brown & White bejött.
sörfigyelő Marston's EPA 2020.07.09 16:02:07
Illat: tavasz, fű, virág Hab: puha Szín: óarany  Elsőre vizes sör, kesernyés utóízzel. Jogos, hogy csak komlót rajzoltak a címkére, mert a malátát nem érezni. Persze a 3.6% alkohol az ivósöröknek is az alsó szintje (kivéve Amerikát). Jobban megvizsgálva, ez egy egészen különleges sör. A…..
sörfigyelő Lidl tavaszi zsongás 2020.05.16 19:11:32
Hosszú hónapok uborkaszezonja után néhány szívderítő különlegességgel állt elő a Lidl - ahogy azt általában szokta ekkortájt, persze limitált készletekkel – és talán nem is sejtik, hogy ezúttal bizony nem kevés örömöt adnak nekünk e nyomorult helyzetben. Igen, roppant embert próbáló idők járnak,…..
SupraKasey 2020.05.20 21:40:11
@bottleopener: Öhm... hát oké... ezzel most megfogtál. xD
SupraKasey 2020.05.20 22:22:56
@bottleopener: Úgy hogy én most néztem meg először azt a két oldalt, lévén azok nem voltak benne a posztban, de... így már értem miért. xD És azoknál azért fixen jobbak az előtte lévő "unalmas" sörök. xD
SupraKasey 2020.07.04 15:17:40
@promontor: A Marstons EPA szerintem jó kis ivósör így nyárra, vékony tetű, de jó komlós(és jól komlós... legalábbis nekem tetszett), de talán ennyiért picit drága/éppen hogy túlmegy a lélektani határon, amennyit én adnék érte. De amúgy szerintem jó, ha más nem, kipróbálni érdemes.
sörfigyelő Elixbeer Brown & White 2020.05.20 20:47:45
Illat: édes, étcsokis Hab: moccacino színű, nagy, kemény és elég sokára pukkadozik ki Szín: sötétbarna Érdekes jós(z)ág. Kezdjük azzal, hogy a gyártó weboldalán és a Lidl újságban is 4,3%-os alkoholtartalmat írnak (illetve mutatnak a fényképek) erre a sörre, de a palackon két szemüveggel is 5%-ot…..
SupraKasey 2020.05.25 18:32:20
@bottleopener: Én mondjuk meglepetten olvastam itt a belgásságot, én a sör édes felét inkább a búzamalátának tudtam be, és nem igazán emlékeztetett belgásságra, deee... ez meg lehet az én tévképzetem. xD Amúgy tök jó kis sör ennyiért. :)
SupraKasey 2020.06.01 23:55:52
@bottleopener: Óh, oké, akkor az én tévképzetem volt, hogy nem éreztem benne. xD Amúgy igen, nálunk is halomban állt, és vettem is belőle még jópárat. :)
SupraKasey 2020.06.16 16:09:43
@Toxic Waste: Hát én úgy szoktam mondani, hogy ha az ilyen semmilyen normális alkategóriába be nem sorolható, a legtöbb nagyüzem által főzött világos lagerekre akarok utalni, akkor csak simán pale lager. Amúgy meg a többinek megvan a maga neve, ahogy említetted is... pl. pilsner, helles stb.
Illat: barack, dinnye Hab: masszív Szín: sötét óarany, hivatalosan félbarna  Eleinte óvatosan dinnyés, citrusmixes ízű, csak enyhén édes, viszont a szájban marad  utána némi keserű. Később már határozottabb lesz, papaja és mangó is csatlakozik a trópusi koktélhoz, már szinte telt lesz érzetre. A…..
sörfigyelő Desperados 2019.05.02 15:14:23
Illat: gyömbér Hab: sűrű, kemény Szín: arany  Már régebben is láttam, de nem vitt rá a lelkem. Most azonban a Heineken hűtőjében volt, azaz egyértelműen rendes forgalmazója van, tehát akár még sokáig is kapható lesz. Most jön a kánikula, egy melegebb országbeli sör jól jöhet szomjoltónak.  A…..
SupraKasey 2019.05.04 19:36:12
@Permon Hopper Mosaic: Az mindegy, nekem a májamat se kell strapálnom, hogy elérjem a fent említett célt. xD
SupraKasey 2020.05.11 03:33:19
@WFR: Most hogy így mondod... valszeg tényleg a mojitós volt.... hm. Nah mindegy... am kicsit más, de nemrég néztem rá a szlovák Tesco honlapjára, mert lehet úgy alakulnak a dolgok, hogy a közel jövőben már újra ki tudok ruccanni, és láttam ott egy Kozel Mistrúv Lezak elnevezésű újdonságot... ratebeer alapján sima pilsnek tűnik, de én fixen teszek vele egy próbát majd, lehet ivósörnek simán jó.
SupraKasey 2020.05.15 18:23:30
@WFR: Áh, kösz az infot, a cikk alapján egész jónak tűnik a Kozel Mistrúv. Érdekes amúgy, hogy akkor elvileg a sima 12-esük lesz erre lecserélve, és pont azt javították, amit a 12-esükön tényleg érdemes volt, azaz elvitték a komlósabb irányba most ezt a Mistrúvot. Jah, szal most már tényleg eléggé kíváncsi vagyok rá. xD
sörfigyelő Apánk IPA Söre 2020.04.11 18:04:07
Illat: édes, intenzív ananász-barack Hab: rugalmas Szín: narancsos arany   Az illatában domináló édes gyümölcsösség után meglepően keserű, ami kifejezetten szokatlan egy nagyüzemi sörtől. Persze a gyümölcsösség az ízben is előkerül később, de csak másodhegedűs szerepben. Valami olyasmire lehet…..
SupraKasey 2020.04.17 19:50:47
@bottleopener: Az A verzió erre a cuccra biztosan nem igaz, mert elvileg a Pivovar Steiger gyártja, ami az egyik legnagyobb szlovák sörgyártó. Igazából olyan, mint nálunk a Borsodi(még az is lehet, hogy szintén multi kézben van), és egyébként pontosan olyan minőségű söröket is gyárt, mint a Borsodi. xD A termékeik országos terjesztésűek, ott vannak a legtöbb hiperben, kivéve ezt az egyet... ezt sehol sem láttam még. Szal lehet, hogy valójában nem is a Steiger gyártja? Vagy ők csak exklúzívan a magyar piacra... ? Őszintén szólva én nem egészen értem ezt az egészet. xD
SupraKasey 2020.04.18 16:51:54
@WFR: Áh, köszi a linket, így már helyére került a gyártó. :) Amúgy 99 forintból kisker áron szerintem alapvetően sehogy.
sörfigyelő Pécsi Világos 2020.04.08 17:30:56
Illat: savanykás-gyümölcsös Hab: lágy Szín: arany  Érdekes, a Szalont nem láttam mostanában. Vajon ezt hova helyezik minőségre, mert a megújult kukoricamentes Szalon meglehetősen jó volt. Kóstlás után úgy vélem, ez biztosan alatta lesz, már ha nem a helyére szánták. Enyhén savanykás, anyaghiányos…..
sörfigyelő Pécsi Bio Pale Ale 2020.03.29 12:06:09
Illat: Semmi. Talán tarló Hab: Szép, selymes, piszkosfehér Szín: Homályos, de nem zavaros, gyenge akácméz színű, mintha fehér grapefruitlé lenne   Hát ez amolyan semmilyen, de legalább jól összeáll. Mondjuk sejteni lehetett, hogy az új bio széria Achilles-sarka a pale ale lesz. A pale összejött…..
SupraKasey 2020.04.03 17:57:22
@bottleopener: Jaja láttam, legutóbb vettem is több érdekes újdonságot(pl. braufactum indra), de zircieknél én leragadtam a régi triónál, szal köszi az ajánlást, majd ránézek. Amúgy ja itthoni viszonylatban akciósan a Bernard sem rossz náluk, csak nekem irreleváns, mert a szlovák ár még mindig olcsóbb.
Meg kár, hogy már bizonyos söröket már negyedévente se hoznak...
@WFR: Szerintem am ha a Lobko Ale-t akarnánk győztesnek kikiáltani a penny-s áron, valszeg a legtöbben egyetértenének. xD
SupraKasey 2020.04.05 15:46:40
@bottleopener: Most nem tudom pontosan, de amikor én rendszeresen vettem, olyan 220-240 között/körül volt. (Ritkán veszek itthon ivósört, de akkor ezt egy ideig rndszeresen és tálcaszámra vettem. xD) De valszeg most sem változott sokat az ára, szal de, nagy eséllyel lehúztak. xD
sörfigyelő Szlovák Tesco 2018.04.20 12:22:16
 Sokan szoktak kijárni Szlovákiába bevásárolni, mások meg fontolgatják, hogy sörügyben tesznek egy kitérőt. Az én tapasztalatom, hogy a Billa, a Lidl és a Jabloko nincsen túlságosan eleresztve ismeretlen sörökkel. Corgon, Saris, Gambrinus és a gyanúsan olcsó Gazda kapható a már itthonról ismertek…..
SupraKasey 2019.12.07 20:04:32
@WFR: Tanácsodat megfogadva nem egy másik IPA után ittam az Ikkona One More-ját, de sajna így se volt az igazi. Oké, valóban némileg egyedi a komlózása, bár nekem pont nem jött be, és amúgy meg elég vizes jellegtelen maga a sör. Van ugye ez a kis mangós, talán már-már mézesen édes íze, alig keserű, a malátalap alig érezhető és hát vizes nah. Szal így egyszer bőven elég volt. xD Viszont a Tucher, amit előtte ittam egy elég jól összerakott német búza, és az ára sem vészes, megfontolandó akár többet hoznom belőle legközelebb...
SupraKasey 2020.03.19 02:36:34
@WFR: Hát sajna egy darabig most fixen kimarad, pedig én is kíváncsi lettem így most rá. :(
Jah, szerintem érdemes lesz egymás mellett bontani a kettőt és úgy összehasonlítani. A citrusos amerikai komlók jól hangzanak(bár konkrét fajták még jobban hangzanának), csak ne mutatóban legyenek csak a sörben. xD
SupraKasey 2020.04.03 17:58:45
@WFR: Ez jól hangzik, de az átjutás tényleg kérdéses most sajna. :(
Illat: édes, mentes Hab: rugalmas, piszkosfehér Szín: sötét mahagóni  Már önmagában a félbarna Kozel is érdekes lett volna, de hogy még alkoholmentes is, teszi igazán különlegessé. Kitöltve a megjelenése tökéletes. Gyönyörű sötét mahagóni és a hozzá passzoló kissé piszkosfehér hab. Ízében naná,…..
sörfigyelő Edelmeister Strong 2020.02.11 21:36:21
Illat: Semmi. Talán állott pocsolya Hab: Erős sörhöz képest mennyiségileg jó, színe törtfehér Szín: Halvány borostyánbarna Rákerestem a Kőbambira, hogy az hány pontot kapott, mert erre annál mindenképpen kevesebbet akartam adni. Mondom ezt kőbányaiként úgy, hogy nálam a Kőbányai a sör…..
SupraKasey 2020.02.16 01:10:17
@Permon Hopper Mosaic: Az én kommentem off, de ezt muszáj... mi az, hogy a kritika nem vélemény? Senki sem írt még teljesen objektív cikket akármiről is, legyen az sör, film, könyv, album, pc játék... stb. Akármennyire is viszed bele a szakmaiságot és nézed végig a vizsgálat tárgyát pontról pontra, attól még végig ott lesz mellette a saját szubjektív véleményed. És a végén, amikor kiértékeled, akkor azt bizony az alapján fogod tenni, hogy milyen hatást tett rád az, amit tapasztaltál a tesztelés közben.
De igazából nem is az a fontos. Legalábbis nekem kívülállónak nem maga a tény a fontos, hogy XY-nak bejött-e a teszt tárgya, hanem hogy mik azok a részletek, amiket tapasztalt. Lehet, hogy amit ő negatívumként élt meg, az nálam pozitív általában az adott fajta dolognál, de az is lehet, hogy nem és egyetértünk benne. De a lényeg az, hogy ott legyen a tesztben a tárgyának milyensége, amiből majd ő a saját ízlése szerint levonja a konlúziót. Ebben a tesztben is benne van, miért nem ízlett a cikk írójának e sör, innentől kezdve teljesen rendben van. (Amit egyébként tökre meg tudok érteni, a leírtak alapján ez valszeg tényleg az, aminek pontozva lett, bár kóstolni nem kóstoltam, eleve nem is terveztem, nem igazán látom értelmét.)
SupraKasey 2020.02.17 20:31:49
@Permon Hopper Mosaic: Mindenekelőtt... elovlastam a hosszú írásod is, és úgy válaszolok. Tehát abbban egyyetértünk akkor, hogy lehet szubjektivitás is a kritikákban, sőt muszáj lennie, csak... neked ebben túl sok volt.(?) Hát más a stílusa, de ettől még önmagában teljes értékű a kritika.

A pontozás és az összehasonlítási alap már más tészta. Tény és való, hogy a Kőbányai sima pale lager, ez meg itt a strong változat, Nyilván egy Argus Strong vagy Barths sokkal inkább releváns összehasonlítási alap, viszont azért maga a kortyérzet leírása benne van a tesztben, és az nagyjából megegyezik azzal amit más kommersz, hasonló árkategóriás strong pale lagerek esetében lehet tapasztalni.

A pontozásban teljesen igazad van, szerintem is inkonzisztens időnként itt a blogon(bocs, de ez van), viszont az a helyzet, hogy nehéz ennyi sört egymáshoz igazítani főleg most már így utólag, mert akkor úgy sejtem visszamenőleg igazítani kéne egynémelyik sörén. Szal jah, Madnezz saját írásainak pontjai is sántíthatnak időnként egymáshoz viszonyítva, pont a Kőbányai meg egy-két másik magyar nagyüzemi szerintem is erősen túl van pontozva, és így alájuk csúsztak a későbbiek során olyan sörök, amiknek szerintem nem ott lenne a helyük. De ez van, ez ilyen, nem kell magának a konkrét pontszámnak önmagában olyan nagy jelentőséget tulajdonítani szerintem.

A sörről egyébként véleményem nincs, lévén nem kóstoltam, valójában arról van szó, hogy ha én is azt a kortyérzetet kapnám a fogyasztása során, ami a tesztben le van írva, akkor valszeg én is hasonló következtetésre jutnék, mint a teszt írója. Plusz ahogy említettem, az írás alapján sejtem, hogy az, ami, a szokásos olcsó strong pale lager. Biztos befolyásol amúgy valamelyest Madnezz értékélesé véleménye azt illetően, hogy valamit megvegyek-e vagy nem, de ez itt most konkrétan - csatlakozva Toxic Waste-hez - típusából fakadóan nem érdekelt. Egyszerűen hidegen hagyott, mert én se igazán kedvelem azt, amit általában képvisel, tán az egyetlen kivétel az Urpiner Exlcusive, de mondjuk az azért 16 balling és tényleg van benne anyag, nem vizes, nem üt ki belőle olyan durván az alkohol, és nincs semmilyen mellékíze, szal kb. semmi nem igaz rá, ami mondjuk egy Barthsra például. Amit sajnos volt szerencsétlenségem kóstolni pár másik strong pale lagerrel egyetemben, asszem talán a legborzasztóbb egyébként az Auchan saját márkása volt, ami egy nagyon édes malátaalappal, erős alkoholossággal és nem kevés pluszban hozzáadott cukorral támadott, szal... ha húsz félét bőven nem is, de párat azért kóstoltam.

Függetlenül mindenféle vitátl csak ha már szóba került... a Van Pur szerintem se csak mocskot gyárt, de azért a legtöbb termékük számomra elég közel jár hozzá. Talán a legjobb, amit ittam tőlük valami 0,33-as veges IPA volt, ami bőven iható kategória volt, csak nagyon furán eklektikus ízű és túlontúl sok lageres ízjegyet tartalmazott, ami azért egy IPA-nál nem túl szerencsés szerintem... de az mondjuk megér olyan 5, jóindulattal 6 pontot.
sörfigyelő Hübris Stüt 2020.01.08 12:48:56
Illat: keserűcsoki Hab: masszív drapp Szín: sötétbarna  Párszor már volt emlegetve a blogon a német néplélek vonzódása a furcsa sörökhöz. Pl. kinek jutna eszébe rajtuk kívül szándékosan vízízű sört készíteni, de egyéb híg, savanykás, meghökkentő sörök is köszönhetőek nekik, melyek hagyományosnak…..
SupraKasey 2020.01.29 21:14:24
@WFR: A röhej az egészben az, hogy kint sem tartja egyetlen üzlet sem, holott ha valahol, hát Szlovákiában kéne, hogy árulják. Pedig mikor legutóbb kint voltam, gondoltam veszek egy ilyet is, ha látok valahol, ha már annyira be lett itt marketingelva. Hát nem láttam sehol. xD
sörfigyelő Tsingtao Stout 2020.01.19 19:35:45
Ez már nem az a nejlonzacskóba kimért helyi Borsodi, mint ami a blog kabalaképévé vált. Elképesztő, hogy akár 5 év alatt hová jutottak a Huawei telefonok. Na azért ez a stout még nem tart itt, de jelentős mérföldkő, hogy a Tsingtao új terméke már egészen iható, a csavarja nélkül távolról sem lenne…..
sörfigyelő Csíki Pimasz IPA 2019.11.18 18:18:56
Illat: őszigyümölcsök Hab: masszív, piszkosfehér Szín: narancsos vörös  A kinézete nagyon szimpatikus volt, mind az illata, mind a színe, de nem hozta a várt gyümölcsösséget. Helytte azért volt benne minőségi komlókeserűség, meg a szűretlenséget túlzásba vihették és enyén tapadt. Úgy hat-nyolc…..
sörfigyelő Gambrinus Original 10 2019.11.17 17:38:40
Illat: édes-savanykás Hab: apadós Szín: narancsos arany  Sikerült a szlovákoknak azt az édeskés ízvilágot összehozniuk a lopakadó savanykával együtt, amit a magyarok kukoricagrízzel is tudnak. Ez, amit ittam, az a tipikusan megúszós, sörszerű, csak adjuk el valahogyan termék volt. Ehhez képest…..
SupraKasey 2019.11.18 19:37:15
@Madnezz: Igaz, náluk azért még az olcsó nagyüzemik közt is jóval kevesebb a szar, mint bárhol máshol. :D
@berg182: Ez azért némileg árnyalja a képet, bár ki tudja, lehet az eredeti cseh sem túl acélos... amennyire én tudom a Gambrinusnak úgy globálisan nem valami pozitív a megítélése.
sörfigyelő Soproni Porter 2019.10.14 15:00:45
Illat: telt, enyhén édes Hab: krémes, rugalmas, drapp Szín: sötétbarna  Már terjengett, hogy a Soproni Sörverseny nyertes söre nagyon jó lett, ezért is várta fokozott várakozás. A gyár ígéretének megfelelően ősz közepére meg is érkezett a boltokba, már amelyikbe.  Ha feltételezem, hogy a…..
SupraKasey 2019.10.30 18:45:45
@Permon Hopper Mosaic: A Just Batak Ale nem képezi a szlovák hiperek kínálatának a részét, szóval ha nem Pozsonyba utazol ugyanolyan esélytelen megvenned, mint itthon. Ettől függetlenül a Billa kisüzemi/különleges sörös kínálata szerintem példaértékű, szal bőven van helyette választék.
sörfigyelő Kelt Svetle 2019.10.21 18:36:43
Illat: savanykás-malátás Hab: rugalmas Szín: arany zöldes árnyalattal  Ez az a sör, melynek létezése teljes mértékben felesleges. Valamikor régen, mondjuk 14 éve volt egy zseniális barna sör Kelt néven, mely árban verhetetlen volt. A sikeren felbuzdulva, ha már van egy bejáratott márka, akkor már…..
SupraKasey 2019.10.23 14:23:23
@WFR: Én két éve ittam mindkettőt, a 12-es egész jó volt az áráért, és a 10-est sem mondanám 3,5 pontosnak. Persze ilyen 50-70 centekért vettem és nem voltak nagy elvárásaim. Heineken Slovenskotól a Corgonok a hulladékok.
sörfigyelő Dreher Red Ale 2019.02.22 15:47:48
Illat: édeskés Hab: sűrű, lágy, piszkosfehér Szín: narancsos-bordó  A Dreher alaposan felkészült a tavaszra. A Kozel prémiumosítása és a Dreher Classic Golddá változtatása után egyből kijöttek a jelenleg egyetlen felsőerjesztésű nagyüzemi hazai vörös sörrel. Ügyes lépés volt, mivel nincsen…..
SupraKasey 2019.09.26 19:48:06
@Permon Hopper Mosaic: Én meg Aldiban jártam, mert a haverok szombaton z Oktoberfestre való tekintettel bajor söröket akarnak kóstolni, szal kénytelen voltam elnézni oda, hátha hagytak még nekem a múltkor hirdetett kétféle üveges példányból. És hagytak. De találtam Dreher Red Ale-t is 160-ért, és bár eddig a Pale Ale miatt ódzkodtam tőle, most ennyiért bekerült a kosárba. Hát kíváncsi leszek. xD
SupraKasey 2019.09.28 14:37:26
@Permon Hopper Mosaic: That's too bad. Mert hát ennyit simán ér. Ez hazai nagyüzemi szinten szerintem egy finom és megkockáztatom tényleg valódi karakterrel rendelkező sör, alapáron csak azért nem venném meg, mert kurvára zavar, hogy semmi teste nincs. Nem tom a Drehernek miért kell minden egyes sörét ilyen vizesre csinálnia...
sörfigyelő Wychwood Imperial Red 2019.06.06 16:02:36
Illat: barnás-vöröses Hab: sűrű, piszkosfehér Szín: vöröses félbarna  Tipikus Wychwood sör, jóval konszolidáltabb, mint az inkább csak Anglia és környékén forgalmazott egyéb helyi sörök, gondolok mondjuk a Spitfire-re. Tehát csak semmi vadulás, lehetett a jelszó a megalkotásánál. Az alkohol sem…..
SupraKasey 2019.09.11 21:50:23
@WFR: Azaz, az Indrát vettem én meg, és meg is ittam, tetszett, de tényleg semmi extra, és inkább "sima" IPA-nak éreztem, mint búza IPA-nak. És jah az ára tényleg, nem kizárt, hogy emiatt esetleg veszek még.
SupraKasey 2019.09.15 23:45:32
@WFR: Jah, de mondjuk szerintem kellemes, meg hát... én 500 körül vettem Metroban, ez sem elhanyagolható tény. xD