Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szgrgly

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldön ingatlant vásárolni nagy döntés, hiszen ezzel valahol végleg letesszük a garast az adott ország, város mellett – de legalábbis saját ingatlannal már nehezebb mozdulni, mint egy bérleményből. Orsiéknak (akik történetét nemrégiben olvashattátok) hat, zökkenőkkel teli évükbe telt, mire az…..
szgrgly 2021.01.14 12:42:46
Érdekes írás, ugyan a kommentek alatt ki is emeli, hogy fontos egy öszinte, részletes leírás, valahogy - és elképzelhetö, hogy bennem van a hiba - mégis bukdácsol a komplett történet.

Lehet szándékosan hagyott ki bizonyos részeket, tudja fene.
Mindenesetre csak néhány számomra furcsaság:
Leírja, hogy hat.lan munkaviszony kell, és 10k önerö, késöbb mégis "talonban" van tartva a hat.lan munkaviszony, és önerö se kellett.
Persze, ez változhat idövel, így egybe olvasva mégis fura.
Ugyancsak leíródott, hogy a költségeket csökkenteni tervezték, ehhez képest még a munkaidején is csökkentett elmondása szerint (ami így nyilván a fizetés arányos csökkenését is hozza), illetve a lakás elött felvettek "egy újabb hitelt", majd ezután jött még a lakás hitele is, számomra ez minden, csak nem a költségek csökkentése. Különösen ha hozzávesszük, hogy az elmeséltek alapján eddig sem sikerült különösebben spórolni, és a most bevállalt lakás miatt a havi kiadások is magasabbak lesznek. Nem igazán adja ki a matek, az elmondottak alapján.

Az, pedig, hogy a helyi gettó közepén hajlandóak voltak egy "otthont" vásárolni - amibe a leírás szerint "ketyegö biológiai óra" miatt valószínü gyermeket is terveznek, mindezért pedig 22 évre "lekötni" magukat úgy, hogy egy ilyen remek paraméterekkel rendelkezö lakást valóban nem lesz leányálom eladni (már ha sikerül), nos az sok jelzöt magával hozhat, de a megfontolt, és felelösségteljest talán nem.

Bár persze lehet, hogy kitart az eddigi hihetetlen szerencsehullám a továbbiakban is, sok sikert a poszternek.
Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki már a nyugdíjas lét sarkán toporog (45-60 év közötti korosztály), viszont egy dologra igazán büszke az életében. Akárhányszor találkoztok, teli vigyorral és elégedettséggel az arcán mondja, hogy Önmegvalósító Peti (a fia) kiment dolgozni Angliába (vagy…..
szgrgly 2016.05.02 15:36:56
@Blasioster:
Üdv,
Hogy kérdésedre válaszoljak, mivel az általad érintett csoportba tartozom, illetve azt gondolom, hogy úgy általánosságban akár még a szerzönek is érdekes lehet a dolog...
Nálam mindkét általad említett indok megvolt, természetesen a pénz ( hiszen a zsömlét Sem pacsiért adják, illetve a számlákat Sem lehet mosollyal fizetni ), illetve a szakmai kihívás szintén szerepet játszott abban, hogy hátrahagyva családot, barátokat kapcsolatokat, egy új országban folytassam az életemet.

" ÖnmegvalósítóP vagyok szintén ", 30 körüli mérnök, egyetemmel, két nyelvvel együtt, otthon az autóiparban dolgoztam, közel 5 évig ( lehet mondani, hogy nem tartozom a trendi 'váltsálmunkátháromévente' karrieristák közé, de ez más lapra tartozik, illetve nem is fotoszintetizálni jártam be, hanem projekteket vezetni, gyártást fejleszteni, és így az 5. év végén kaptam hozzávetöleg adózás után 320 ezer Ft fizetést.
Erre mondhatjuk, hogy hüüdesok, mások szerint biztos hüüdekevés, én alapvetöen nem panaszkodtam emiatt sosem, biztos lehet ennél többet is, kevesebbet is keresni, Volt albérlet, használtautó, hobbi, pici kikapcsolódás, tehát egy normális, átlagos (?) életszínvonal.

Ugyanez kicsit Nyugatabbra, hasonló területen, az otthoni nettó fizetésem 3 - 3,5 szerese. Hozzátenném, hogy ez a kezdö bérem itt, amibe azt gondolom beleszámít az is, hogy nem tösgyökeres helyi vagyok, bár erre természtesen bizonyíték nincs :).
Az otthonihoz hasonló életszínvonal ( az itteni árakkal - mert pörögjön a 'kintúgyismindensokkaltöbbekerül' korong ) mellett is a fizetésem megközelítöleg fele megmarad, amit el tudok tenni ( vagy lehet belöle nyaralni / esetleg otthoni lakást venni kis idövel, ( nem 15 év, vagy 3 gyerek+15év hitellel )

Ja igen, és kedves cikkíró, Édesanyám büszke bizony, hiszen minden szülö azt szeretné, hogy a gyermeke sikeres legyen, és megálljon a saját lábán, másfelöl szomorú, hogy ehhez az embernek többszáz, esetleg többezer kilométerre kell lennie otthonától, és szeretteitöl, és ez az, ami ellen jelenleg egyetlen vezetönk sem próbál meg semmit tenni, párttól függetlenül, mert nem a csillámpóni stadionok, meg a huszonháromszor újrakövezett Várkert miatt fog az elvándorolt sokaság hazatérni, ha még haza fog... de ez már egy egészen más téma...