Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mona Lisa ESC

14 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eemd 2023 2023.12.13 22:17:04
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
millenium dalcon 2022 2023.03.25 00:21:23
1. elődöntő: 2. elődöntő 3. elődöntő Döntő:..
millenium dalcon 2021 2023.03.25 00:21:19
eemd 2022 2023.03.22 02:24:38
eemd 2021 2023.03.22 02:16:05
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2020 2023.03.22 02:05:53
eemd 2019 2023.03.22 02:04:44
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2018 2023.03.22 02:00:41
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2017 2023.03.22 00:53:47
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2016 2023.03.22 00:36:24
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2015 2023.03.22 00:28:30
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2014 2023.03.22 00:16:14
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
eemd 2013 2023.03.22 00:15:52
eemd 2012 2023.03.21 02:24:00
Lányok: Fiúk: Csapatok: Döntő:..
Újabb év, újabb toplista. Összeállítottam a Top 43-as listavideómat a 2018-as Eurovízió dalaiból és minden héten részletesen kifejtem, hogy mit gondolok valójában róluk. Beszólok, leszólok, kritizálok, csak a szokásos. Íme az újabb hetes. 21. Csehország - Mikolas Josef "Lie To Me" Elvileg nagyok…..
Tavaly Salvador Sobral győzelmi beszédében kisajátította magának a zene fogalmát és azzal magyarázta első helyét, hogy az emberek végre igazi zenét akarnak hallgatni, nem pedig gyors éttermit.. Ezen a kijelentésén sokan felháborodtak és én sem értettem, hogy mégis ki halt meg és tette őt a zene…..
Mona Lisa ESC 2018.04.17 07:16:24
Újabb év, újabb toplista. Összeállítottam a Top 43-as listavideómat a 2018-as Eurovízió dalaiból és minden héten részletesen kifejtem, hogy mit gondolok valójában róluk. Beszólok, leszólok, kritizálok, csak a szokásos. Íme az újabb hetes. 28. Lengyelország - Gromee feat. Lukas Meijer "Light Me…..
Mona Lisa ESC 2018.04.17 07:15:31
A listad ezen szakaszaban rengeteg kedvencem van, szoval shame on you!!! XD

Lengyelorszag: nem kuldhetnek minden evben Michal Szpakot? Legalabb mindig lenne egy eyecandym :) Ez a daluk semmilyen, kozepmezony. Elbuliznek ra, de nem tul surun. Nem kovettem a valogatojukat, de orulok, hogy vegre nem balladat kuldtek. Szerintem tovabbjutnak.

Olaszorszag: ezert a fejedet veszem!!!! :) (csak viccelek) :)
Kovettem az idei Sanremot es igen jo kis mezonyt hoztak ossze. Rengeteg jo daluk volt, elso korben en a The Kolorst kuldtem volna (az eyecandy enekes miatt), meg ugye ott volt az a "dobaljuk a nagymamat, mint a zsak krumplit" zsenialis eloadas is, es Ermalek. Azt hiszem az olaszok vegul jol valasztottak, de azert eleg nagy WTF, hogy egy 2 (?) evvel ezelotti dalt egy az egyben lekoppintottak (meg akkor is, ha ok irtak). Na de ez a dal szimplan zsenialis, en imadom. Amikor kijott mind a 43 dal ezt gondoltam gyoztesnek, de utana rajottem, hogy ha Francesco es az Il Volo sem tudott gyozni, akkor ok sem fognak. Most viszont eleg feszult a nemzetkozi helyzet (biztos te is hallgatod a hireket), szoval ezzel az uzenettel visszajohetnek az eselyeik. En orulnek a gyozelmuknek.

Ukrajna: miutan az olaszok gyozelmi eselyet elvetettem, uj potencialis nyertes utan kellett neznem es Ukrajnanal kotottem ki. Szerintem ebben a dalban es eloadasban minden megvan, ami a gyozelemhez kell, jol erzi ezt Bjorkman is, valoszinuleg azert is tette be utolsonak. Tayannanak is jo volt a dala, de ot nem ereztem eleg szexinek a Leylahoz. Remelem jovore ujra megprobalja es vegre kijut, nagyon megerdemelne.

ui: nem tudtam, hogy Londonban laksz :O Jo kis multikulti varos az is, pont, mint Toronto :)

Feheroroszorszag: egymas utan jonnek a kedvenceim :) Olasz, ukran, feherorosz (es lelovom a poent, a svajci dalt is imadom). Szerintem oroszul baromi rosszul szol, nekem nem tetszik.

Egy az egyben orosz popdal? Ezt meggondolnam a helyedben XDDDD

www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Hpxx9TZgV8Y

Mondjuk azt, hogy nagy hatassal volt a dalszerzokre ez a dal :)
Amugy en imadom a Forevert, bar az uj verzio kicsit le lett butitva es a fellepesi sorszama sem a legjobb, a ket nagy kedvenc kozott lep fel, raadasul Oroszorszag es Ukrajna is a masodik ED-ben van...Szoval mar felkeszitettem magam az elvesztesere. Ami masoknak Svedorszag, az nekem Feheroroszorszag, en meg vagyok ertuk veszve. Iden is fel 5-kor keltem fel, hogy megnezzem az orakig tarto elo meghallgatasukat :) Sok jo daluk volt a nemzeti dontoben (es meg mennyi a meghallgatason), de szerintem jol dontottek. Amugy volt egy csaj, aki a donto elott meztelen kepeket rakott fel magarol a netre, 3. lett :)

Svajc: a kekhaju kanadai lany kivetelevel az osszes eloadojukat es dalukat imadom. A csaj egyszeruen gyonyoru, tok jol enekel, birom a stilusat (szoval ne szidd!) :). Sajnalom, hogy az elso ed-be kerultek, tobb eselyuk lenne a masodikban. Ettol fuggetlenul szurkolok nekik, bar oriasi csoda kellene a tovabbjutasukhoz. Az NF-ben ez volt a legjobb dal, jol valasztottak.

Lettorszag: ha jol remlik az o daluk nagy kedvenced volt tavaly. Nekem nem, mint ahogy az idei sem. Szegeny jol megszivta, hogy az AWS utan jon, nem josolok neki tul sok jot. A nemzetijukre nem emlekszek, de nem ott volt az Esamiba? Nem mintha az tetszett volna, de az emberek nagyon szerettek.

Malta: csak belehallgattam a dalaikba, egytol egyig ugyanazok voltak! Christabelle mar regota probalkozik, megertemelte a sikert, de voltak ennel jobb szamai is korabban. Szegeny, o is megszivta az AWS-sel :) Nem hiszem, hogy tovabbjut, de a maltai szinpadkepe eleg jo volt, nem tudom ezt mennyire tudja megvalositani Lisszabonban.

Feheroroszorszagra szavaztam, de ahogy irtam nagyon szeretem az ukran es svajci dalokat is, az olaszok pedig automatikus dontosok.
Amugy csak en gondolom azt, hogy Ermal es Fabrizio nagyon szep par lennenek, szerintem tok osszeillenek (nem ismerem a szexualis beallitottsagukat, de szerintem tok helyesek lennenek egyutt) :)
Ez itt fent az idei Eurovízió két elődöntőjének rajtsorrendje, amit ma hoztak nyilvánosságra. A rajtsorrendet 2013 előtt véletlenszerű sorsolással döntötték el, de ma már a producerek állítják össze. Ennek dramaturgiai okai vannak, ugyanis a számhúzással sokszor előfordult, hogy több hasonló dal is…..
Újabb év, újabb toplista. Összeállítottam a Top 43-as listavideómat a 2018-as Eurovízió dalaiból és minden héten részletesen kifejtem, hogy mit gondolok valójában róluk. Beszólok, leszólok, kritizálok, csak a szokásos. Íme az újabb hetes. 35. Spanyolország - Alfred & Amaia "Tu canción" Ha…..
Mona Lisa ESC 2018.04.17 06:29:57
Hahahaha, almodj kiralylany, illetve kiralyfi! :) Rybak olyan dontos lesz, mint a huzat, de ne szaladjunk ennyire elore. :)

Spanyolorszag: maga a dal meg nem is lenne annyira botranyos, ha nem kellene nezni a nyaladzasukat. Both Miki megmondta, hogy ilyen szerelem nem letezik. Egyetertek vele! Hanyingerem van ettol a gerlepartol. A valogatojuk egyebkent annyira "jo" volt, hogy feltavnal elmentem bevasarolni, mert ha tovabb neztem volna a musort tuti felvagom az ereimet. Tavaly imadtam Manelt, na de ez?! Remelem hozza a szokasos spanyol eredmenyt, megerdemelne.

Albania: amikor kijott a dal mindenki oda meg vissza volt erte, aztan feledesbe merult. A tegnapi koncert utan viszont valami erthetetlen modon megint felkaptak, pedig szerintem semmi kulonleges nincs benne, oke az alban atlaghoz kepest tenyleg jo, de ez az ESC-n nem lesz eleg a tovabbjutashoz. A pasi enekhangja engem idegesit, szinpadi jelenlete pedig annyi van, mint egy zsak krumplinak. A csukott szemmel enekles nekem big nono. A nemzetijuk pocsek volt, pedig minden evben van 3-4 dal is, amit szeretek. Most egy sem volt.

Norvegia: en szoktam szeretni az ilyen gagyi dalokat, most sincs ez maskepp. Rybak Top 5-10 korul lesz. Akkora lesz a felhajtas korulotte, hogy mar csak azert is jo eredmenyt fog elerni, a csapbol is o fog folyni. Jo valasztas a norvegoktol, en is ot kuldtem volna. A studioban amugy nem tetszett a dal, de Rybak mar csak ilyen. O szarbol is tud varat epiteni, hihetetlenul karizmatikus figura.

Azerbajdzsan: szeretem ezt a dalt, de eloben pocsek. Elozoleg a dontobe vartam volna oket, de az elo utan elbizonytalanodtam. Sok-sok vastag boritekra lesz szukseguk a tovabbjutashoz.

Moldova: eszrevetted, hogy az egyik csavo az ikertestvered lehetne? :D
Amugy tok jo dal, en is oket kuldtem volna. Kirkorov majd intez nekik par szavazatot es meglesz a donto. :)

Nemetorszag: nekem a rasztahaju csaj volt a kedvencem, persze utolso lett XD
Michael dal viszont nagyon szep, erzelmes, nekem tetszik. Nemetorszag mindig hatul vegez, talan most sikerul megcsipniuk egy kozepmezonyt.

Hollandia: mar a 2014-es dalukat is utaltam, a 2016-ost is es ezt is. UTALOM A COUNTRYT!!!!! Hollandia sajnos nem unnepli a sokszinuseget, pedig tavaly mar azt gondoltam, hogy vegre jo utra ternek, erre tessek. Valoszinuleg tovabbjut majd, pedig nem erdemli meg.

Norvegiara szavaztam, de orulnek Azerbajdzsan es Moldova tovabbjutasanak is. Nemetorszag alapbol dontos :P
2009-ben lettem Eurovíziós rajongó a magyarországi botránynak köszönhetően. Az MTV először Zentai Márkot választotta ki az indulásra, majd plágiumgyanús dala miatt visszaléptette és Tompos Kátyát jelölte ki helyette. A "Magányos csónak" énekese viszont lemondta a bulit színházi elfoglaltságaira…..
Újabb év, újabb toplista. Összeállítottam a Top 43-as listavideómat a 2018-as Eurovízió dalaiból és minden héten részletesen kifejtem, hogy mit gondolok valójában róluk. Beszólok, leszólok, kritizálok, csak a szokásos. 42. Litvánia - Ieva Zasimauskaite "When We're Old" Ieva huszonnégy éves és…..
Mona Lisa ESC 2018.04.17 06:09:44
Jol belotted a balladakat a listad vegere :) Amugy nalam is a lassu dalok szerepelnek hatul, szoval ebben a szekcioban meg elegge megegyezik az izlesunk :)

A litvan dal eleg kedvelt a forumon, csak tudnam miert, szerintem baromi unalmas, ehhez pedig hozzajon egy meg unalmasabb szinpadi eloadas. Ez edeskeves lesz Lisszabonban, raadasul szegenyt jol meg is szivatta Bjorkman a fellepesi rajtszamaval. Nem kovettem a valogatojukat, de azt olvastam, hogy ez volt a legjobb daluk (akkor milyen volt a tobbi?!)

San Marino: sok huho semmiert... Az o valogatojukat sem kovettem, de allitolag lett volna jobb valasztasuk is (ebben nem ketelkedek). A valogatojuk amugy abszolut WTF volt, az nyert, aki a legtobb penzt tette le az asztalra, borzalmas.

Izland: aranyos a srac, de jobb dalt erdemelt volna. Ha jol remlik az izlandi valogato iden nagyon gyenge volt, senki nem jutott volna dontobe toluk az ESC-n.

Esztorszag: ok is nagyon gyenge NF-et hoztak ossze, en Stiget kuldtem volna. Veled ellentetben en szeretem az operat, tavaly es 2015-ben is opera dal volt a gyoztesem. Ez viszont most nem tetszik, valahogy a noi, magas hangon sikitozas nem jon be es a dal dallama sem igazan fog meg. A fogadoirodaknal elol van, de szerintem bukni fog. Ha Juri bukott az a minimum, hogy ez is bukjon. Juri utolso helye a mai napig felfoghatatlan szamomra, meg nagyobb rejtely, mint Freddie 19. helye.

Montenegro: 5 daluk volt, mindegyik ugyanolyan, szoval igazabol mindegy volt kit kuldenek. Orulok, hogy megint van balkan ballada a mezonyben, de lehetne kicsit minosegibb is. Vanja nagyon jol enekel eloben, meglepetes tovabbjuto lehet.

Gruzia: sok ember imadja a tradicionalis dalokat, anyanyelven eneklest, en pont nem. Anno imadtam a Mizerjat, ez kicsit hasonlo hozza, de megsem fog meg.

Irorszag: ebbol a bagazsbol az o daluk tetszik a legjobban, de nem fuzok tul sok remenyt a tovabbjutasukhoz.

Irorszagra szavaztam, de Montenegronak es Izlandnak is orulnek.
Igazán nagy neveket nem találni A Dal 2018-as indulóinak listáján, de ez nem is feltétlenül baj. Több, mint 350 dal érkezett a műsor felhívására, amiből idén is 30-at hallhatunk majd élőben. Január 20., 27. és február 3. az elődöntők, február 10. és 17. a középdöntők, február 24. pedig a döntő…..