Regisztráció Blogot indítok
Adatok
northia

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
northia 2017.01.31 17:52:15
@tanyasivadparaszt: Íme a lehetőség, hogy forrásokkal, tényekkel támaszd alá egyet nem értésedet. A szerző legalább megpróbálta.
Ilyen sem nagyon volt még, legalábbis nem erről szóltak a hírek és nem ezzel volt tele a sajtó: Bochkor Gábor, miután tegnap a rádióban elég durván alázta a kolléganőjét, ma reggel, élő adásban kért bocsánatot tőle. Igaz, nem simán, kellett hozzá Friderikusz Sándor, aki nem a mikrofon mögé beülő,…..
northia 2016.12.02 11:43:51
@tamasoft: "női megoldással" Az mi az?
Van egy több tízezres online közösség, melynek kizárólag férfitagjai vannak, amelynek legfontosabb alapszabálya: tagjai semmilyen szexuális kapcsolatot nem létesítenek nőkkel. Mielőtt jönnének a trollok, remélve, hogy sikerül eljutni a második mondatig is: a csoport tagjai…..
northia 2016.11.23 09:52:14
@Mr. Waszabi: " feministák a nők férfiszerepbe törését favorizálják."
Marhaság.
northia 2016.11.23 09:55:37
@zZz: "Ide tartozik többek között az az érv, hogy a házasság (mármint maga a papír) a férfi számára semmiféle előnyt nem hordoz, viszont válás esetén igen magas a kockázata (súlyos vagyonvesztés)."
De miért tartunk még mindig itt?
Miért alapvetés, hogy a férfi viszi a nagy pénzt a házasságba?
A nőnek is lehet jómódú családja.
Ha viszont a fizetésbeli különbség a baj, akkor itt az ideje megtanulni értékelni az anyagi függetlenségükhöz ragaszkodó nőket.
Ja, hogy azok "törtető karrieristák", kevéssé hajlandóak leborulni az Okos Pénzkereső Férfi előtt, mert nem függnek tőle... valamiért valamiért.
Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyagolja szexuálisan. Bár nincsenek statisztikáim, de a fordított eset szerintem ritkább. A jelenségnek több oka is van, melyek kisebb-nagyobb mértékben össze is fonódhatnak. Vegyük sorra ezeket, és próbáljunk…..
northia 2016.10.27 14:37:25
@northia: Bár ezt rendszerint tudják a nők, csak nem mondják a partner szemébe.
northia 2016.10.27 15:24:39
@tenma: Mert a házasságba belekényelmesedett, igényeit fokozatosan alábbadó férfit még sosem láttunk, igaz? Ilyen csak nőben van.
northia 2016.10.27 15:25:47
@northia: (Igény itt: önmagával szemben támasztott igény)
Ezek nem parancsok, csupán nálam bevált taktikák arra, hogy segítsek magamnak GYED alatt.:) 1. Próbálj megőrizni szokásokat annak ellenére, hogy közben megváltozott az egész életed! Eddig jártál fodrászhoz havonta, mert úgy őszül a hajad, mint nekem? Ezentúl is járj! Nem tudod magadnak kiszedni a…..
northia 2016.10.07 14:43:05
@KUNTYI: Egyrészt nem értek egyet azzal, hogy a szex segít a fáradtságon. Fenét. Nagymama, gyerekpesztálásra rávehető lelkes barátnő, bébiszitter, neadjisten gyerekpesztráló apa, na, ezek segítenek.
Másrészt a szó szerinti értelemben fáradtság nem tart 5 évig.
Otthonlét miatti beszűkültség, ha nem dolgozik?
A szülések negatív fizikai következményei?
Esetleg a testi higiéniád lett rosszabb?
Egyszerűen un?
Bármelyik lehet.
northia 2016.10.06 13:14:18
@chrisred: " De szerintem szerencsésebb lenne a magyar nettó átlagkeresettel (160 ezer) számolni, és akkor borul minden."
Ha átlagoljuk anya és apa fizetését, akkor kb. megvan az átlag. (Az a plusz tízezer nem releváns.)
Még a terhesség előtt észrevettük a párommal, hogy néhány kisgyermekes szülő szinte "emberiség és jóízlés ellenes" bűnöket követ el a közösségi médiában a posztjaival. Így mielőtt megszületett Emily megegyeztünk, hogy mit ne csináljunk a Facebook-on, ha majd a delíriumban elveszítjük a józan…..
northia 2016.07.21 21:51:46
@CoolKoon: Inkább arról van szó, hogy nagyon beszűkült a mozgástere. Elismerésre mindenkinek igénye van, de aki otthon van egy kisgyerekkel, annak kevés lehetősége van erre, ezért minden ilyen jellegű késztetését a gyerekhez kapcsolja.
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
northia 2016.07.16 16:27:15
@rnz: Az egyes "Nem kéne, mert..." érvek közül többen egymást kizárók, ergo nem lehet mind egyszerre igaz a poszterre. Következésképpen nem mind a poszter érve a gyerekvállalás ellen, hanem általános példák.
northia 2016.07.16 16:30:35
@Péter Londonból: Ott a pont.
northia 2016.07.16 16:42:05
@rnz: "Esetünkben aki a gyermektelen életmódot választja, az ne csodálkozzon, pláne ne háborodjon fel, ha megkérdezik hogy hogy áll a gyerekvállalással 30-on túl."
Teljesen érthető, ha felháborodik azon, hogy egyesek belemásznak a privát szférájába.
A gyerekvállalás az egyik legnagyobb horderejű döntés az életben, a legnagyobb felelősség, éppen ezért mindenkinek legszemélyesebb döntése.
Ez nem áll ellentmondásban azzal, hogy társadalmilag lehet, érdemes _segíteni_ a gyerekvállalást.