Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeromos Weisinghauser

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az létezik, hogy a "bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba" kitételbe nem tartozik bele Magyarország? Kedves Tékozló Homár, Régóta Telenor előfizető vagyok, munkámból kifolyólag viszonylag sokat vagyok külföldön illetve gyakran hívok külföldi (EU-s) számokat. Kb. egy hónapja váltottam…..
Jeromos Weisinghauser 2016.08.31 20:59:00
@Majmász Gedeon:
Köszönjük, Gedeon!
Sajnos lehet, hogy hatástalan... Ma az a divat, hogy olyan emberek is, akiknek az írás a szakterületük (például az újságírók), a saját anyanyelvük helyesírásával nincsenek elvárható szinten tisztában, mert nem tekintik lényegesnek. Szinte úgy érzem már, hogy kötelező elrontani az összetett szavakat, a közvetlenül az ige előtt álló igekötőket, és szinte kötelező a vesszőket kihagyni. Továbbá szinte kötelező a számokba tizedespontot tenni. S a többi.
A korrektorok pedig munka nélkül állnak, mert sok weboldal (ez nem vicc) azt sem tudja, hogy ki az a korrektor.
Ezért is örülök a hozzászólásodnak, mert eszerint van még remény.
Üdvözlettel:
Jeromos
Jeromos Weisinghauser 2016.09.01 22:09:24
@Muad\\\'Dib:
"A számokba rakott tizedespont megszokás kérdése." Nem, ez nem így van. A számokba tett tizedespontok nem megszokás, hanem helyesírás kérdése.
"Például, ha olyan cégnél dolgozol, ahol 90%-ban angolszász területre beállított programokba másolgatják a számaidat majd hamar eleged lesz belőle, hogy ragaszkodj a magyar helyesíráshoz." Ez sem igaz! Kikérem magamnak. Az angol nyelvű leveleket angol helyesírással írom, a magyar nyelvűeket pedig magyar helyesírással.
"ha a napi kismillió levelem megírásakor spórolok valamennyi időt azzal, hogy egységesítem a megszólítási metódust." Igen, ez a baj. Nyilván nem fogom magamat pocsék helyesírással égetni azért, hogy fél órával hamarabb végezzek. Nem mellesleg lehet, hogy éppen az igényes, kulturált ügyfeleket veszítem el azzal, hogy a helyesírásomból azt szűrik le, hogy szánalmasan igénytelen vagyok. Értelmes embernek nem ez a hozzáállása. Legalábbis bizonyos kultúrszinten.
Rióból hazafelé gondoltam, megpróbálom beváltani a kis maradék pénzt, nyilván nagyon rossz árfolyamon fogják dollárra váltani, de mégis értelmesebb, mintha otthon porosodik a fiókban, aztán simán el is felejtem majd magammal vinni legközelebb, ha megyek. Nem olyan egyszerű az!..
Jeromos Weisinghauser 2016.08.09 21:58:19
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
A favágó ruhában boltba menő Kati nénitől a levélírónk egy dicséretes bakugrással egy bekezdés alatt jut el a pisilés után nem kezet mosó pasikig, ami már önmagában is szép teljesítmény. Ehhez jön még, hogy az alapsztoriban mennyire igaza van: öreg nénit Takarodj innen! stílusban kitessékelni a…..
Jeromos Weisinghauser 2016.03.22 22:08:45
@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Fél erdőt? Ez honnan derül ki?