Regisztráció Blogot indítok
Adatok
songochi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig 40 felettiként talán furcsán hangzik az ember szájából, hogy „a mai fiatalok”, de tanárként és a tizenéves korosztályok tagjai közt gyakran mozgó középkorú értelmiségiként, illetve korábbi munkahelyi vezetőként talán mégis megengedhető ennyi fraternizálás, ha valamiféle általános megállapításra…..
Egy olasz bíróság döntése értelmében egy apa kénytelen tovább finanszírozni fia egyetemi tanulmányait. Ebben még önmagában nem lenne túl sok érdekesség, az ügy akkor lesz izgalmas, ha azt is eláruljuk, hogy a fiú 28 éves, és az apa megunta, hogy nem képes magát eltartani. A…..
songochi 2016.05.02 10:28:00
Pénzügyi okokon kívül azért ezt nem kell úgy bemutatni, mint valami újdonságot. Szocializmus előtt teljesen természetes volt, hogy 2-3 generáció egy fedél alatt élt. Amellett hogy dolgoztak, mindenkinek megvolt a szerepe a családban, (pl a nagymamára bízták a gyereket). A családok széthullásával és az önálló dolgozó munkásnő ideállal szépen bevezették ezt a lakj külön, akkor ez olcsó, megfizethető volt és iparvárosokba könnyen elcsábult a fiatalabb réteg is, most kb az van, hogy lakj külön még akkor is ha beledöglesz a lakbérbe, vagy legyél a bank rabszolgája..
Mennyivel jobb idegenekkel bérbe venni egy lakást különélés címén, mint gyarapodni spórolással olyan helyen ahol szeretnek?
Kicsit sarkosan fogalmaztam, de szerintem az együttélés mindkét félnek lehet szerencsés, a fiatal segítheti az időst, és fordítva, többségében inkább szimbiózis mint élősködés.
Amúgy elég bosszantó, hogy kirívó eseteken kapva rögtön szégyen együtt élni a családdal, ha elérted A kort. Nincsenek szabályok hogy kinek hogyan kellene élnie, csak helyzet van amit mindenki úgy old meg ahogy tud, mert a sok ítélkező az nem fog segíteni.

Ja igen, és van ez a régen alig várták a fiatalok, hogy munkába álljanak: talán mert kiszámítható életpályájuk volt, sőt Volt munka, most alul meg túlképzettség van. És a társadalom is átalakulóban, 40,30 éve még az volt a szokás, hogy 20egynéhány évesen már házasság van gyerek van, most ez is tolódik, hiszen pont az azóta felnövő generáció élte meg a rendszerváltást, a gazdasági anomáliákat, a teljes bizonytalanságot, amire elég nehéz stabil anyagi háttér nélkül felelősséget vállalni családért, gyerekért.
Nem lehet összehasonlítani teljesen külön korszakokat, most ennek van itt az ideje.
songochi 2016.05.02 10:33:32
@songochi: ui.: Mindezek mellett úgy gondolom, hogy szerencsés ha 18-20 éves kora körül az ember kipróbálja magát önállóan, ez kell a teljességhez, a személyiségfejlődéshez, ugyanakkor nem tudom hibának tartani ha valaki visszaköltözik otthonra, bármi legyen annak az oka. :)
songochi 2016.05.02 14:49:32
@buddha: Jesszum, dehogy, a pedok a bántalmazott gyerekekből lesznek, ez betegség. És az önálló emberek is igencsak el tudnak állatiasodni, ld. vállalkozók. Az együttélés mint minden más egyedi, és nem lehet tudni ki miért választja/kényszerül bele. Fentebb többen is írták, hogy hiába dolgoznak mindannyian, csak így tudnak megélni. Aki mentálisan problémákkal küzd, nem lesz erősebb attól hogy kilökik a családból.
Helena Rubinstein megmutatta a 20. századi nőknek, hogyan ápolják a bőrüket, és izgalmas luxuskozmetikumokat ajánlott nekik (persze nem ingyen). Elterjesztette a hidratáló arckrémet, neki köszönhetjük a vízálló szempillaspirált, a színezett púdert, a bőrtípusok megkülönböztetését, és az elsők között…..
Eddigi életem során sokat gondolkodtam. Ami egyrészt jó, mert így szinte sosem hoztam elhamarkodott döntéseket, ezért kevés dolgot bánok. Másrészt rossz, mert: a gondolkodás megfoszt a pillanattól. Akárhányszor gondolkodunk a múltról vagy a jövőről, addig elszakadunk a jelentől. Pedig a jelen az…..
songochi 2016.04.03 17:32:19