Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Programok Szentendrén

69 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ünnepeljük együtt Társulatunk 10. évfordulóját! Búcsúztassuk az Ó-évet a hazai musical- és operett-vilag sztárjaival a két ünnep között, olyan dallamok szárnyán, melyeket Önök is jól ismernek, talán még dúdolgatnak is. December 29-én 18 órától énekelhetik velünk: a Hotel Mentol, a Mamma Mia, a…..
Meguntad a karácsonyi filmeket? Szilveszterig van még egy csomó idő? Szünet van, de nincs semmi jó program? Akkor ismered te is ezt az érzést… de garantáljuk, az idén más lesz!! Felejtsd el a punnyadást, és gyere el barátaiddal az Offline Centerbe egy fergeteges előszilveszteri partyra, december…..
A VIZSGA című film 2016. november 3-án 19 órakor a P’art Moziban. - Nyisd ki a szemed! filmklub. Vendég: Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója A beszélgetést vezeti: Sergő Z. András filmkritikus Jegy:Előzetes regisztrációval: 800 FtItt regisztrálj:…..
A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány, valamint a Mahart PassNave Kft. összefogásának köszönhetően, 2016. október 13. és november 12. között Szentendrén lesz látogatható –diákcsoportoknak ingyenesen – a Lajta Monitor hadihajó.   Az 1871-ben épült ún. „monitor”…..
Tisztelettel és szeretettel meghívjuk az 1956-os Emlékbizottság támogatásával létrejött csoportos kiállításunk megnyitójára a Szentendrei Régi Művésztelep galériájába. Időpont: 2016. október 18. 18 óra A megnyitón köszöntőt mond: Dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium…..
Szeretettel várnak a szervezők minden szentendrei lakost október 22-én, szombaton a Bükkös-patak és környékének takarítására! Találkozó: 9 órakor a Mókus-hídnálProgram: szemétszedés a 11-es úttól az izbégi ParktáborigEszközökről, kesztyűkről, konténerekről gondoskodnak a szervezők..A takarítást…..
Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk a változás és az elmúlás. Grace-t, az idős parasztasszonyt nemrég engedték ki a kórházból. Gondozója Gloria, miután elhagyta New…..
Éjjeli féreg- Art Capital Időpont: 2016. október 4. 18:30  Helyszín: P'art Mozi Szentendre színes magyarul beszélő, amerikai krimi-dráma (117’)(16)rendező: Dan GilroyVendég: Gulyás Gábor esztétaBeszélgetőtárs: Tanner Gábor filmesztéta Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom…..
  Szerencsés alkat és természet, eredendő tehetség és nagy munkabírás, alázat és szorgalom: röviden ennyi a siker receptje a nemzedéke legismertebb, legnépszerűbb írójának számító Grecsó Krisztiánnál, aki – nem utolsósorban – kitűnő színpadi ember, meg¬nyerő személyiség. Szeg¬vári származás, egy…..
Megnyitja: E. Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Szűkszavú, bensőséges fotók, kimondási kísérletek. Fátyol Viola, egy mindannyiunk számára adott és megkerülhetetlen viszonylatban, a családi kötelék eltéphetetlen és arcunkra íródó, kiapadhatatlan mélységű…..
Szentendre belvárosában a viszonylag kis területen elhelyezkedő látnivalók, a külön keresgélés nélkül feltáruló egyedi utcarészletek, valamint a számos múzeum és galéria egyaránt gazdag választási lehetőséget kínálnak mindazoknak, akik a város szépségét szeretnék megismerni. Különböző sétáink során…..
Common Jam – STILL LIFEFajgerné Dudás Andrea, Szabó Eszter Ágnes, Syporca Wandhal, Szilágyi Csilla kiállítása “A művészek nyaranta az utak mentén, köztereken, a senki földjén álló almafákról szüretelnek. A fák sokszor magasak, nehéz az almákat elérni de az alkotók a tájban begyűjtik az…..
„Az eltűnt idő nyomában…” Kortárs irodalmi estek – zenével Programgazda: Keresztury Tibor, Parti Nagy Lajos,Kossuth-díjas költő, íróvendég: Dés László,Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.)szeptember 2. 18.00 A…..
Idén ősszel is folytatódnak a Pilisi Parkerdő Zrt. nagy sikerű szarvasbőgés túrái. Az idei „erdei koncertkiírás” érzékeny időszakában, az állatok nyugalma érdekében különösen fontos, hogy erdészek szakszerű vezetésével hallgassunk bele a szarvasok természetes őszi hangversenyébe. Erre nyújtanak…..
A Hagyományok Háza és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szervezésében ismét összejönnek a legkiválóbb hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek az idén harmadszor megrendezett Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójára szeptember 3-án és 4-én. Szeptember 3-án, a…..
Exkluzív “vízi tárlatvezetés” lesz a Dunán, 2016. augusztus 13-án, szombaton délután 17:00 és 19:00 óra között. Vincze Ottó, Munkácsy-díjas képzőművész meséli el az érdeklődők számára a River-pool időszaki térinstalláció történetét. A csónak egyszerre max. 6 vendég befogadására képes. Egy vezetés…..
Augusztus 14-én, vasárnap lesz - a Szentendrei Teátrum keretében - Gryllus Dániel zenei estje, amely során Weöres Sándor  mondataiból hallhatunk egy gyönyörű összeállítást. Az est szólistái: Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Gryllus Dániel, Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi…..
Turek Miklóst színházi, filmes és TV-s szerepeiről ismerheti a nagyközönség. Valódi hivatásának azonban a kivételes irodalmi értéket képviselő magyar költészet tolmácsolását érzi. A Petőfit, József Attilát, Radnótit és Faludy Györgyöt bemutató versszínházi sorozatával nyolc éve járja az országot és…..
A kiállítás nagy mesterek kis-grafikáit mutatja be 1640-től napjainkig. Adrian von Ostade, Goya, Munch, Dali, Klee, Kandinsky, Miró, Calder, Hartung, Delaunay, Henry Moore, Vasarely, Barcsay, Korniss, Bálint, Vajda Lajos és Júlia és sok más jeles alkotó művei láthatók az elmúlt századokból. A…..
Kárász Eszter verses-zenés estjén Edith Piaf sanzonok és önéletrajzi vallomások elevenítik fel Piaf szenvedélyekkel, nagy mélységekkel és magasságokkal teli életét, s idézik elénk Párizs és a Montmartre hangulatát.   Kárász Eszter magyar színész, előadóművész. Gyerekszínészként a…..
Július 10-én, délután 3 órakor ismét csobban Magyarország! A WWF felhívására 8 megyéből 15 település jelentkezett. Vasárnap a Duna, a Dráva, a Tisza, a Szamos, a Sajó, a Túr és a Séd patak is részt vesz a Nagy Ugrásban, Gyermelyen pedig egy név nélküli patak a 207. helyrajzi számú vízfolyás lesz a…..
2016. július 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Daniel Glattauer Párterápia című darabját Mészáros Máté, Balla Eszter és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében a Szentendrei Teátrum és Nyár keretében. Az előadás a nyár után a Belvárosi Színházban látható. Évek óta…..
július 01 PROGRAMOK 11.00-21.00 “Dumtsa Korzós pillanatok” fotókiállítás Helyszín: Dumtsa Jenő utca 9. szám előtti hirdető falon 11.00-21.00 Képző-, iparművészeti és kézműves vásár GYEREKPROGRAMOK 14.00- 20.00 Játszósarok a legkisebbeknek Helyszín: Gyereksátor KONCERT 18.00-20.00…..
Konok Tamás festőművész egyéni kiállítása nyílt meg Natura Naturata címmel június 30-án a szentendrei MANK Galériában. „Egy szinte üres szoba és ott van egy Konok-kép. Akkor ott van legalább a teremtés fele” – nyitotta meg szavaival a kiállítást Alföldi Róbert színész, rendező. „A Nemzet Művésze…..
A fotográfia és animáció-készítés kezdeteiről szóló tematikus táborban cipős dobozból és üdítős fémdobozból készíthetnek egyszerű fényképezőgépet, laborálhatnak és egyszerű animációs technikákat próbálhatnak ki a gyerekek. A tábort azoknak a gyerekeknek ajánlják, akik érdeklődnek a technikai…..